Gaming Accessoires

Gaming Setup – Welke accessoires

Gaming Stoel

Een gaming desktop of laptop, een scherm, een gaming muis en gaming keyboard. De basis voor elke gaming setup. Maar gaming gaat nog veel verder. Enerzijds moet je denken aan de houding van de gamer, ergnomie. Anderzijds kan je ook werken aan de prestaties, gaming setup. Het belangrijkste blijft toch langdurig kunnen gamen. En om dit te kunnen heb je een goede game stoel nodig. Dit kan een bureaustoel zijn, maar toch merken we dat gaming stoelen enkele geweldige extra features heeft. Kussentjes, extra steun, rotatie en hellen, voetsteun en 4D armsteun. We bekeken ze allemaal van dichterbij.

Gaming muismat

De beste gaming muizen werken misschien wel perfect zonder muismat, toch voelt het nog steeds anders aan. Een gaming muismat zorgt voor een effen, in kleur en reliëf, vlak zodat de muis zo vlot mogelijk kan bewegen. Dit zorgt voor de meest precieze cursor bewegingen. Zeker voor FPS waar de DPI laag staat en de arm grote bewegingen maakt is een gaming muismat aangeraden. Deze bestaan in verschillende vormen, van klein tot groot. Sommigen zijn zelf groot genoeg voor het hele keyboard op te zetten, zo staat die ook stevig. Daarnaast zijn er ook harde muismatten voor als je onderweg of in de zetel zit te gamen.

Game Controller

Standaard speelt men op een gaming PC met muis en keyboard. Voor de meeste gaming genres is dit ook logisch. FPS, RPG, MOBA, … speel je allemaal best met zoveel mogelijk toetsen en macro’s kort bij de hand. Toch zijn er ander games waar gaming controllers enorm voordelig zijn. De games en genres dat overgewaaid zijn van consoles, zoals sport- of race games, gebruiken een game controller. Speel je wel eens FIFA, dan heb je veel meer kans om te winnen als je met game controller speelt. Natuurlijk moet het wel een goede controller zijn die goed in de hand ligt en geen lag heeft! Bluetooth of kabel, aan jouw de keuze.

Headset

De beste gaming headset zit goed op het hoofd, bijna onzichtbaar, met makkelijk te bereiken knoppen. Bluetooth – draadloos of met kabel is een persoonlijke keuze dat vaak van de setup en het gebruik afhangt. Daarnaast scherp geluid, tot in de kleinste detailes en een microfoon dat een klaar en duidelijk geluid overbrengt. Meer moet een gaming headset niet zijn, alles extra is een overbodige maar welgekomen luxe. De kwaliteit is één van de belangrijkste aspecten van een headset. Je zal deze voor lange periodes op je hoofd hebben. Heb je last na enkele minuten, beeld je dan de pijn in na enkele uren. Comfort en kwaliteit materiaal eerst, extra features als tweede.

Gaming Bureau

Een gaming bureau, belangrijk voor een goede ergonomische houding. Het biedt vaak ook enkele slimme voordelen aan. Kabel management, goed geplaatste openingen, gleuven of gaten voor dikkere onhandige kabels door te laten. Vaak zijn gaming bureaus ook licht en makkelijk te verplaatsen, maar toch breed genoeg voor grote bewegingen met de muis, of een keyboard met extra macro’s. Gebouwd uit sterke materialen, die licht zijn en makkelijk te verplaatsen zijn kenmerken van een goed gaming bureau.

Bekabeling

Kabels kunnen een hel zijn. Om hiermee om te gaan zijn er twee oplossingen. De eerste is de duurste; zoveel mogelijke draadloos gaan. Niet alleen de duurste oplossing, maar ook degene met het meeste verlies van data. Een draadloos toestel is nooit beter dan dezelfde versie met draad. De tweede oplossing is een slim ‘cable-management’ systeem opzetten. Dit kan via simpele kabelbinders die voor orde zorgen, maar kan ook met een goed ontworpen gaming bureau dat gleuven en openingen heeft voor draden mooi op te bergen.

Lapboard

Een lapboard is te vergelijken met een schootkussen voor gamers. Een ‘board’ dat je op je benen kan zetten met daarop je keyboard en je muis. Voor als je in de zetel, of op een bed, wil kunnen gamen van op afstand. Heb je een laptop, dan kan die ook plaats nemen op een lapboard. Een stevige laptop, of keyboard, en een aparte ruimte met muismat voor je gaming muis. Een lapboard is een must voor laptop gamers die geen bureau hebben. Heb je nood aan wat extra luxe voor je desktop, dan kan je vanaf nu met je bluetooth muis en keyboard vanop afstand gamen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.