Beste gaming desktop

De beste gaming desktops hebben een hoge aankoopprijs. De onderdelen die in deze PC’s geplaatst worden zijn vaak de beste onderdelen op de markt, enkel op basis van merk verschillen deze in prijs.

Voor deze lijst beste gaming desktops nemen we een budget tot € 3500. Een hele hoop geld, maar wat je ervoor in de plaats krijgt blijft jaren goed. Ook de beste spelletjes van 2021 zullen te spelen zijn met deze sterke computers. Daarnaast zijn deze ook goed voor Virtual Reality, het renderen van CGI elementen, en foto- of videobewerking op hoog niveau.

Zoek jij een gaming desktop binnen een lager budget, lees dan de volgende lijsten:
– Low-Budget Gaming Desktop – budget tot €1500
– Mid-Budget Gaming Desktop – budget tot €2500
– Professionele Gaming Desktop – budget tot €5000

TOP 5 – HIGH-BUDGET GAMING PC 2021

MSI INFINITE X PLUS 9SF

De beste desktop binnen het top-budget gamma is de MSI Infinite X Plus 9SF, let op, deze gamign desktop pakt meteen het hele budget in. Logisch ook want deze PC is eigenlijk een Pro Elite gaming Desktop – en behoort dus ook op de lijst van professionele gaming desktops.

Met de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti heb je de één van de allerbeste grafische kaarten, met de i9-9900KF de beste processor, 32GB RAM is meer dan genoeg, … er is bijna niets dat deze desktop nog beter zou maken. Met deze PC kan je echt alles, daarnaast heb je een PC dat jarenlang relevant zal blijven. MSI is dan ook één van de absolute top merken binnen gaming.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Beste Top-budget desktop” – PCGG

HP OMEN 875-1685ND

Naast de HP Omen die we tegenkwamen in de mid-budget PC lijst is er ook een verbeterde versie. Deze maakt gebruik van heel wat verbeterde onderdelen. De belangrijkste is de grafische kaart, waar men hier gebruik maakt van een RTX 2080 Ti – een ongelooflijke grafische kaart dat momenteel alles aankan.

De 1TB SSD is goed meegenomen, HP weet ook hier de kosten te drukken. Kwa processor moeten we een klein beetje inbinden, de Intel Core i7-9700F is momenteel sterk genoeg, later kan deze uitgebreid worden. Het is nu al mogelijk deze PC te voorzien van een i9 of een AMD Ryzen 7 waardoor deze desktop nog sterker wordt. Let op, dit heeft natuurlijk wel een meerkost van bijna € 700.

Specs: Intel core i7-9700F / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Betaalbare kwaliteit” – PCGG

Een gaming desktop moet niet altijd van een merk komen. Alternate – een online webshop voor alles binnen de gaming wereld – bouwt hun eigen desktops. Zij maken gebruik van de beste onderdelen van de erkende merken en bouwen zelf een desktop. Hierdoor wordt de prijs goed gedrukt en komen we uit bij een zeer sterke gaming desktop met een ongelooflijke prijs / kwaliteitverhouding.

De RED gamer Legend is uitgerust met onze favoriete grafische kaart – de RTX 2080 Ti. Voorzien van een AMD Ryzen 9 3900X (3,8 Ghz tot 4,6 Ghz max) heb je een processor dat even krachtig is dan de 9th Generation intel Core. De ongelooflijk grote opslagruimte, 1TB SSD en 4TB HDD zorgt ervoor dat je nooit plaatstekort zal hebben. Het laatste grote voordeel is het gebruikte moederbord, deze Gigabyte Aorus X570 heeft 4 slots voor RAM geheugen. Zo kan je deze ongelooflijk uitbreiden om jouw PC één van de beste gaming desktops te maken.

Specs: AMD Ryzen 9 / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Beste prijs / kwaliteit gaming desktop” – PCGG

LENOVO LEGION T730

Een goedkope optie binnen top-budget gaming is de Lenovo Legion T730. Met zijn aankoopprijs van €2600 zitten we dichter bij het mid-budget segment dan top-budget. Toch zijn de onderdelen van deze desktop zo performant dat deze hier plaatsvind. Ook omdat we net over het budget gaan valt deze computer het best te beschrijven als een goedkope top-budget gaming desktop. De onderdelen zijn zo goed dat we ons al snel afvragen hoe Lenovo de kost zo ver kan drukken.

Als grafische kaart neem je genoegen met een RTX 2080 Super – net iets zwakker dan de RTX 2080 Ti (meer info op de lijst beste grafische kaarten). Met 2 slots van 16GB RAM heb je dus een totaal aan 32GB werkgeheugen. De processor is dan wel één van de beste 9th generation Intel Core’s van de huidige markt. De kloksnelheid van 3,6 Ghz tot 5 Ghz overklokken is ongezien in een desktop van deze prijs.

Specs: Intel Core i9-9900K / GeForce RTX 2080 Super (8GB) / 32GB RAM / Octa core

“Goedkope gaming desktop – High-budget” – PCGG

ACER CONCEPTD 500 – I9

Willen we een iets specialere gaming ervaring dan kijken we verder naar de ACER Concept D 500. Hoewel Acer bekend staat voor hun Predator gamma komen ze met de ConceptD met een nieuw elite merk. Deze PC is ontworpen voor beroepen die nood hebben aan de krachtigste PC’s. Niet optimaal voor gaming, wel optimaal voor CGI en 3D renderingen. Natuurlijk is het mogelijk om hiermee te gamen gezien we gebruik maken van top onderdelen.

De Nvidia Quadro P4000 is gecertifieerd door AutoCAD, een 3D programma dat gebruikt wordt binnen architectuur, ontwerp, en CGI of 3D creaties. Door de 4 DisplayPorts kan je dus ook 4 schermen tegelijkertijd aansluiten. Een speciale extra: de bovenkant van de toren is voorzien van een draadloze lader voor jouw smartphone of horloge.

Specs: Intel core i9-9900K / Nvidiea Quadro P4000 (8GB) / 32GB RAM / Octa core

“Beste AutoCAD / CGI render PC” – PCGG

Hoe kies ik de beste gaming PC desktop

Als je op zoek gaat naar de beste gaming PC kom je erachter dat er meer bij komt kijken dan alleen een mooie behuizing of een groot scherm. Er zijn namelijk veel verschillende onderdelen die een bijdrage leveren aan de prestaties en dus ook van invloed zijn op de games die jij zou kunnen spelen met deze game PC. Dit houdt ook in dat je rekening moet houden met veel verschillende specificaties als je daadwerkelijk een gaming desktop wilt hebben die veel verschillende programma’s aan kan en waarmee je ook de dagelijkse werkzaamheden zonder problemen mee aan kunt.

Compatibele componenten

Zo moeten de processor, grafische kaart en het beschikbare werkgeheugen met elkaar in balans zijn om goede prestaties te kunnen leveren. Als een van deze onderdelen minder goed werkt, bestaat de kans dat de sterkere onderdelen ook niet naar behoren kunnen werken. Dit wordt een bottleneck genoemd. De onderdelen worden traag, waardoor je nog niet het maximale eruit kunt halen en het gamen een stuk lastiger wordt met de verschillende onderdelen.

Als voorbeeld een Intel Core i3 processor in combinatie met een Nvidia GTX 2080 Ti. De processor is een van de tragere processors, waardoor de grafische kaart zijn werk ook niet meer kan doen.

Grote of kleine toren

Het is daarom altijd goed om te weten waar je precies op moet letten bij de aanschaf van de beste gaming PC of een computer voor de dagelijkse werkzaamheden. Als eerste de behuizing van de PC. Deze keuze is persoonlijk, doordat het hier voornamelijk draait om het uiterlijk van jouw desktop. Zo kun je gaan voor een standaard behuizing waarbij het voornamelijk om een strak uiterlijk gaat, terwijl je als gamer ook kunt kiezen voor verlichting in de gaming desktop of zelfs een volledig doorzichtige kast.

Hoewel het een persoonlijke keuze is, is het wel goed om bij high end hardware een iets grotere behuizing te nemen om de warmte weg te krijgen.

De juiste processor

Zodra je de behuizing van jouw game PC hebt, ga je verder kijken naar de prestaties die geleverd moeten worden. Zoals gezegd is dit afhankelijk van de processor en de grafische kaart. Ga daarom goed na wat de games nodig hebben om feilloos te kunnen spelen.

De Intel Core komt in verschillende uitvoeringen, waarbij de i9 een van de krachtigste is. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat zelfs op de hoge instellingen alle games soepel draaien en je geen seconde achterloopt op jouw tegenstander. Wanneer je minder zware games hebt, kun je ook van een lagere processor gaan. Je moet dan wel rekening houden met de toekomst en of de onderdelen goed te vervangen zijn.

Krachtige grafische kaart

Je zult daarom bij de processor en de grafische kaart goed moeten weten welke instellingen jouw games nodig hebben. Op basis hiervan is de grafische kaart immers ook eenvoudiger te kiezen. De Nvidia GTX 2080 Ti grafische kaart is een van de meest krachtige kaarten, waardoor je geen concessies hoeft te doen op jouw speelgedrag. Echter zijn er ook andere kaarten te vinden, die de prestaties iets naar beneden brengen.

In bovenstaande top 5 worden echter voornamelijk de gaming computers besproken die wel beschikken over de krachtigste kaarten, waardoor je direct een goede start kunt maken voor jouw ontspanning.

Een sterk werkgeheugen

Het werkgeheugen wordt hierbij ook als belangrijk uitgangspunt van de beste gaming PC gebruikt. Het werkgeheugen zorgt er namelijk voor dat alle programma’s snel opgestart kunnen worden, waardoor je geen tijd meer verliest tijdens het gamen. Dit werkgeheugen moet daarom in verhouding zijn met de procesors en de grafische kaart die in de gaming desktop te vinden zijn.

De meeste PC’s beschikken over 8GB, maar steeds vaker wordt door games gebruik gemaakt van 16GB. Ook hier is het dus weer van belang dat je goed bekijkt wat de games nodig hebben, voordat je een keuze maakt voor jouw nieuwe gaming computer.

Een moederbord

Wil je nog meer veranderingen aanbrengen aan de beste gaming PC of ben je van plan om deze helemaal zelf samen te stellen, dan zul je ook naar het moederbord moeten kijken. Deze heeft niet direct invloed op de prestaties van jouw computer, maar zorgt er wel voor dat deze op kan starten en de prestaties uiteindelijk kan leveren. Hierop komen namelijk alle onderdelen samen, waardoor deze ook aan moet sluiten aan de verschillende onderdelen die je aanschaft.

Hoe meer aansluitingen er mogelijk zijn, hoe meer je de gaming PC kunt upgraden in de toekomst en de spellen kunt blijven spelen die jij in gedachten hebt.

Voldoende opslaggeheugen

Het laatste waar je rekening mee moet houden bij de beste gaming PC is de opslag. De interne opslag kan namelijk ook veel verschil maken voor de prestaties van jouw desktop. Met een goede harde schijf heb je namelijk veel ruimte om de games bij op te slaan. Dit kan van pas komen wanneer je een game hebt die regelmatig gesaved moet worden tijdens het spelen.

Daarnaast is de SSD van belang om de programma’s snel op te starten en te laden. Hoe sneller een SSD is, hoe beter jouw game PC gaat werken. Een combinatie van een SSD en een harde schijf zorgt er daarbij voor dat je niet alleen snelheid, maar ook veel opslag voor andere zaken tot jouw beschikking hebt.

Tot zover onze lijst beste gaming desktops – laatste update 20/03/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming PC’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.