Skip links

PCgaminggear

Beste betaalbare Gaming muis 2019

Waarom is er nood aan een lijst beste gaming muis 2019? – Gamen maakt tegenwoordig onderdeel uit van het dagelijkse leven. Vroeger was gamen weggelegd voor ‘nerds’, maar in elke generatie vindt men wel wat gaming-bloed. Vroeger moest je lang vragen achter een Nintendo of Playstation 1. Nu krijgt ieder kind een smartphone in de hand. Logisch dus dat gaming een steeds meer voorkomende hobby wordt. Veel dank aan de online streaming industrie, die zetten ook heel wat teweeg. Van standaard muis naar gaming muis, we zijn ver gekomen. Tegenwoordig kan je je speelstijl en niveau beïnvloeden door het aankopen van premium gaming gear. Extra knoppen op je gaming muis is een online miliseconde uitgespaard. Correcte bindings en het kennen van je besturing is dus van uiterst belang.

G502

Logitech69Beste All-around muis
G502

Gewicht: 121g
DPI: 200-12000
Sensor: PMW3360

+ 11 Knoppen
+ DPI shift
+ Hyperscroll

Coolblue

Deathadder

Razer72Beste FPS muis
Deathadder

Gewicht: 105g
DPI: 200-16000
Sensor: Avago S3988

+ 7 Knoppen
+ DPI shift
+ Razer Synapse

Coolblue

Zowie EC2-A

BenQ66Esports game muis
Zowie EC2-A

Gewicht: 93g
DPI: 400-3200
Sensor: PMW3360

+ Licht en mobiel
+ 5 knoppen
+ Instelbaar DPI

Coolblue

Sensei 310

SteelSeries69Nieuwkomer 2019
Sensei 310

Gewicht: 95g
DPI: 200-12000
Sensor: TrueMove 3

+ 8 Knoppen
+ ook linkshandig
+ DPI-shift

Coolblue

M65

Corsair69Esports Pro Gaming
M65

Gewicht: 135g
DPI: 200-12000
Sensor: optisch

+ Zeer licht
+ 8 knoppen
+ Pro FPS muis

Coolblue

Kone EMP

Roccat78Ergonomische FPS muis
Kone EMP

Gewicht: 116g
DPI: 200-12000
Sensor: optisch

+ Kwaliteit materiaal
+ FPS muis
+ extra gewichtjes

Coolblue

Beste All-around Gaming muis 2019

Logitech G502 Proteus Spectrum

Proteus Core 2017
Betaalbare Gaming muis

Extra versnelling

Met een ingebouwd schuifsysteem voor de gewichtsverdeling te bepalen, instelbare knoppen, een In-Game DPI shift, een endless scroll en een zeer accurate optische sensor is deze gaming muis een van de beste op de markt. Logitech G502 Proteus Spectrum, klinkt zeer stoer in ieder geval. De Proteus Spectrum is de nieuwste update van de G502 serie. De vorige uitgave was de G502 Proteus Core.

Deze gaming muis is niet gemaakt voor een bepaald gaming genre. De G502 is gemaakt voor te dienen als algemene gaming muis. Een beetje de passe-partout van de muizen. Genoeg knoppen voor een MMO of een RTS, maar niet teveel voor je FPS kunsten te beperken. Gamers, beginnend en ervaren, zullen de G502 positief ontvangen. De In-Game DPI verandering zorgt ervoor dat je snel het goede DPI gehalte hebt gevonden. Daarnaast is er een aanpasbaar gewichtsverdeling-systeem. Met magnetische gewichtjes kan je de Proteus Spectrum optimaliseren. In totaal zijn er vijf 3.6g gewichtjes dat geplaatst kunnen worden om de tracking te perfectioneren. Toch is dit niet echt nodig, de muis weeg al 121g, wat vrij zwaar is.

Daarnaast zijn er 11 aanpasbare knoppen en een nieuw ontworpen scroll wieltje. Het nieuwe hieraan is de infinite scroll functie, ook wel hyper fast scroll genoemd. Je kan kiezen voor een traditionele scroll dat ‘click to click’ rolt, de infinite scroll blijft doorscrollen. Met de juiste drivers is het mogelijk je favoriete macro’s in te stellen en zo sneller door je game te geraken. Logitech Gaming Mouse software zorgt voor een zeer intuitief process om je muis in te stellen. Je kan de optische sensor aanpassen en de ondergrond calibreren. Dit allemaal voor een ongelooflijk accurate cursor. Het DPI gehalte gaat van 200 tot 12.000 DPI.

Het grote verschil met de voorganger, de Proteus Core, is dat we nu een volledig spectrum hebben van 16.8 mmiljoen kleuren om uit te kiezen en een iets betere optische sensor. Via de Logitech gaming software kan je een kleurenpatroon kiezen voor de LED verlichting van de gaming muis. De G502 scoort daarmee zeer sterk op de lijst van Beste gaming muis 2019 – goed voor de beste all-around gaming muis.

Lees het volledige verslag hier

Voordelen:

11 Knoppen
Uitstekende tracking & specs
DPI van 200 – 12 000
Goedeontwerp (Grip)
Beste Prijs / Kwaliteit

Nadelen:

Geen Linkshandige muis

Richtprijs:
€60

G502 Hero Edition

Hoewel de G502 Spectrum nog niet zo lang uit is, is er ondertussen een nieuwe versie beschikbaar. Sinds het uitbrengen van de Logitech HERO-sensor krijgen sommige elite gaming muizen uit het gamme een upgrade. Deze nieuwe generatie sensor levert tracking precisie op tot 16.000 DPI en laat een bewegingssnelheid van +400 IPS toe.

De positieve kanten van deze gaming muis wegen hard op tegen de negatieve aspecten. De Proteus Spectrum is simpelweg een goede keuze voor iedere gamer, zowel beginnend als professioneel. De enige negatieve aspecten zijn het gepruts met gewichtjes en het feit dat deze muis niet voor linkshandigen bestaat. Lees hier het volledige verslag

Verschillen:

Betere sensor
Hogere Framerate
400 IPS – 16000 DPI
11 Knoppen / 5 Profielen

Richtprijs:
€80

Beste Gaming muis 2019 - Editors choice

Mad Catz R.A.T. Pro X

RAT 8 review

De robocop van gaming muizen

De Mad Catz R.A.T. 8+ is de laatste nieuwe uit het standaard gamma. Deze gaming muis is ontzettend verschuifbaar en polyvalent. Het was de eerste gaming muis met een wisselbare sensor module². Het zorgt voor meer flexibiliteit in je gaming stijl. Met het drukken van één knop alle instellingen van de muis aanpassen. Elke game krijgt zo een profiel dat verbonden wordt met een LED kleur. Druk jij op de juiste knop dan wissel je van profiel en ziet je muis er plots anders uit. Wil je de muis daarbij nog aanpassen in grootte dan kan dat ook.

Als we iets technischer gaan zien we dat de R.A.T. Pro X met 11 knoppen uitgerust is. De standaard muis komt met een Pixart PMW 3389 sensor. Hiermee gaat het DPI tot 16000. Meer dan genoeg om al je games aan te kunnen. Mad Catz zorgt daarbij voor een goed werkende software die helpt bij de ideale gaming-setup.

Ter conclusie is de R.A.T. 8+ een gaming muis om U op te zeggen. Zeer polivalent, duurzaam, aanpasbaar. Niet de mooiste, maar eens de uwe wel je nieuwe favoriete muis. Liever één gaming muis dat 90% van het werk kan verrichten in ieder spel dan 5 verschillende gaming muizen dat slechts goed zijn voor één spel. Voor ons goed voor de Editors choice van 2019 voor beste gaming muis.

Lees hier het volledige verslag

Voordelen:

Veranderbare sensoren en modules
Innovatieve scroll
Premium kwaliteit material
90 verschillende commandos
Sensor tot 16000 DPI

Nadelen:

Niet ideaal voor linkshandigen
Moeilijk te kuisen
Redelijk duur

Beste FPS Gaming muis 2019

Razer Deathadder Chroma

Razer Deathadder Chroma review

Traditioneel de beste gaming muis

Omdat de G502 al gaan lopen is met de titel van beste algemene gaming muis nemen we de opvolger voor deze lijst. De Razer DeathAdder is al jaren een absolute bestseller en een favoriet voor vele gamers.

Net zoals de Deathadder Chroma gebruikt deze gaming muis de Avago ADNS 3988 optische sensor. Deze is momenteel één van de beste op de markt. Het DPI gaat van 200 tot 16.000, veruit een van de hoogste in de markt.

Verder heeft de Razer DeathAdder een instelbare kleurfunctie. Het typische groen dat standaard gebruikt wordt kan aangepast worden. Jij kiest dus zelf hoe de accenten op je muis eruit zien. Verder is het grootste verschil met de G502 het design en het aantal knoppen, de Razer heeft er 5. De DeathAdder Elite is dunner, in vergelijking met de G502 gaat je hand meer rond dan op de muis.

De DeathAdder heeft een lager basisgewicht dan de Logitech G502. Deze laatste heeft daarbij nog de functie om gewicht toe te voegen, wat de Razer niet heeft. Toch is dit geen al te groot voordeel. Een muis van 120g (G502) is op zich al vrij zwaar. De Razer DeathAdder weegt 105 gram. Als laatste vergelijkende aspect is er de software. Razer is een van de bekendste en langst bestaande gaming merken. Met hun driver software kan je de snelheid van de muis bepalen, het licht effect, je macros en knoppen instellen en je sensor aanpassen. Omdat de all-around gaming muis al bekroond is gaat de beste FPS gaming muis naar de Deathadder Elite.

Lees hier het verslag van Deathadder ChromaLees hier het verslag van Deathadder Elite

Voordelen:

200 tot 16.000 DPI
Instelbare LED kleuren
7 instelbare knoppen
In-Game sensitivity aanpassing
Ergonomisch ontwerp

Nadelen:

Weinig nieuws
Zelfde muis als 2017
Oud ontwerp

Richtprijs:
€80

Beste MOBA Gaming muis 2019

Razer Naga Hex V2

Razer Naga Hex V2 Review

Upgrade in kwaliteit

Voor de meeste spelletjes wil je een muis zonder al te veel knoppen om je bewegingen te belemmeren. Voor somige speeltypes is dit anders. MOBA of MMO games hebben nood aan veel commando’s. Elke vorm van shortcuts, smartcasting en/of muisknoppen bindingen, zijn een grote hulp. Elke seconde uitgespaard is namelijk een stap voor op de tegenstander.

Teveel knoppen wil ook zeggen dat de kans op een fout groter wordt. Tussen 6 en 14 knoppen is volgens ons goed. Veertien knoppen is op zich al een heleboel als je weet dat er 8 voor de duim weggelegd zijn. Persoonlijk is het maximum 8 knoppen, van zodra het meer is ben je beter een keybinding in te stellen. Deze muis heeft in totaal 14 verschillende knoppen.

Het nieuwe model van de Razer Naga Hex heeft veel weg van de DeathAdder of de Mamba. De Naga V1 was kwalitatief niet de beste, en de gebruikte materialen voelde goedkoop aan. Met de vernieuwde versie vallen deze argumenten in het water. Het matte plastiek voelt comfortabel aan en het vernieuwde ontwerp zorgt voor een betere grip. Op deze manier is de Razer Naga Hex V2 een aanrader voor alle handen, groot en klein.

De Naga Hex V2 weegt 135g met kabel. Het is ontworpen om het balans tussen toetsenbord en muis commandos te verbeteren. De MOBA gaming muis bevat een 16.000 DPI sensor met 5G laser sensor capaciteiten. Hierdoor kan de muis al je bewegingen in de hoogste precisie vaststellen.

Lees hier het volledige verslag

Voordelen:

Razor Sensor
Tot 17 Knoppen
DPI tot 16000
Razer Synapse 2.0
Kwaliteit materiaal
Chroma belichting
Keuze in Duimknoppen

Nadelen:

Stof in de voegen
Niet voor linkshandigen

Beste Draadloze Gaming muis 2019

Razer Mamba

Razer mamba - Product 4

Draadloos maar krachtig

De Razer Mamba tournament edition (met kabel) is de sterkste gaming muis dat momenteel beschikbaar is op de gaming markt. Alle hardware componenten dat gebruikt werden zijn bijna te meten aan de beste gaming muizen. Het blijft altijd waar dat draadloze technologie iets trager is. Dit is voornamelijk door de lag tijdens het doorzenden van commandos.

Toch blijft de Mamba een gaming muis om u op te zeggen. De muis bestaat ook met draad, koop je hem in deze variant kan je meteen spreken van een van de beste gaming muizen op de markt. Er is namelijk ook een Razer Mamba wired Tournament Edition. Een gaming muis dat verkozen wordt door pro gamers van het hoogste niveau.

Op technisch gebied moet de Mamba zeker niet onderdoen. Het max DPI wordt op 16.000 geklokt. De sensor dat gebruikt wordt is één van de beste (en duurste) op de markt. Zelf voor een draadloze muis hoort het thuis in de lijst van beste gaming muis 2019. Met negen knoppen heb je genoeg mogelijkheden om de meeste speltypes aan te kunnen. Via de Razer gaming software kan je elke knop binden en je eigen macros instellen. Het scrollwieltje dat zich mooi symetrisch tussen de knoppen bevindt is gekleed met een zacht rubber.

De Mamba bestaat ook met kabel. Dit noemt dan een Razer Mamba Tournament edition. Kost zo een kleine 90 Euro momenteel, toch al iets goedkoper dan de draadloze versie. Lees het volledige verslag hier

Voordelen:

DPI 16.000
9 instelbare knoppen
Ergonomisch ontwerp
LED kleuren aanpassen
Draadloos

Nadelen:

Opladen batterijen

Richtprijs:
€140

Mamba Tournament edition

Met kabel

Richtprijs:
€80

Gaming Muizen – Verschillende types

Mensen die zelf niet gamen gaan ervan uit dat de beste gaming muis de muis is met de meeste opties en knoppen. Een echte gamer zal je snel vertellen dat dit niet waar is. Elke muis op de markt is ontworpen voor een bepaald genre of soms zelfs voor een bepaald spel. In brede lijnen zijn er 5 categorieën, en dus ook 5 type gaming muizen. MMO (Massively Multiplayer Online), FPS (First Person Shooter), RTS (Real Time Strategy), MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) and RPG (Role Playing Game).

Deze 5 type games worden allen op verschillende manieren gespeeld en verwachten dus ook andere taken van hun gaming muis. Hieronder een overzicht per type game:

  • Beste muis voor MMO
  • Beste Gaming muis voor FPS
  • Beste muis voor RTS
  • Beste Gaming muis voor MOBA
  • Beste muis voor RPG
  • Goedkope Gaming muis
  • Beste draadloze Gaming muis
  • Gaming muis voor Mac
  • Gaming muis voor Linkshandigen

Dat gezegd zijnde is het belachelijk om een gaming muis te kopen voor elk type game. We zijn op zoek naar de beste gaming muis omdat men één muis wil kopen die zal werken voor de meeste games. Mogelijk gaan we daar later nog dieper op in, voorlopig gaan we een kijkje nemen naar de, in het algemeen gezien, beste gaming muis van 2019.

Gaming Muis kopen – Hoe moet ik kiezen

Een gaming muis kiezen hangt af van het genre spel dat je wil spelen. Logischerwijs zijn er 2 knoppen nodig; linker- en rechtermuisknop. Speel je een FPS (First Person Shooter) dan wil je misschien toch minimum 2 extra knoppen om snel van wapen te kunnen wisselen of automatisch granaten te gooien. Speel je liever een RPG (Role Playing Game), dan kan je beter meer dan 4 knoppen hebben om al je items snel te selecteren. League of Legend fans kunnen dan best een gaming muis kopen dat hier tussenin valt.

In onze lijst kijken we naar de kenmerken die van belang zijn voor een gaming muis, en minder naar die van een gewone muis. Deze kenmerken zijn voornamelijk; gewicht en grootte, aanpasbaarheid van de muis, de muis cursor en de accuraatheid, de mogelijke DPI waarden, extra knoppen, draadloos of met draag, LED & design, en driver software. Heel wat puntjes om te bekijken, maar hopelijk helpen we je op weg naar de juiste keuze.

De manier waarop een gaming muis in de hand past is één van de voornamelijkste factoren bij het bepalen van de beste gaming muis. Het kan je spel bepalen, last voorzien na lang gamen of zelfs pijn beginnen doen. Elk product heeft een uniek design (behalve namaak natuurlijk) en is ontworpen om ergonomisch en elegant in de hand te passen. Het belangrijste is comfort en controle, alles moet bereikbaar zijn voor jouw hand.

Binnen het gamma van beste gaming muizen zijn er 3 ‘grips’ of manieren van een muis vast te houden. De eerste en meest gekende is de het besturen van de muis met de handpalm. Daarnaast bestaat er ook een ‘claw grip’ waar je met duim en pink druk zet om de muis te besturen. De minst gebruikte manier om te gamen is door enkel de vingers te gebruiken. Binnenkort een artikel ‘Hoe een gaming muis kiezen’ waar we deze houdingen verder bekijken. Er is geen juiste of foute manier van een gaming muis vast te houden, ieder zijn voorkeur.

De beste manier om beter te worden op het slagveld is een gaming muis te hebben dat aanpasbaar of ‘customisable’ is. Begrijp het verschil tussen 100 DPI en 2200 DPI en je zal snappen hoe dit je kan helpen. Games die hoge reactiesnelheden verwachten zoals Counter Strike of Battlefield werken het best met een gaming muis met een hoog DPI niveau. Extra knoppen komen altijd van pas. Liever snel even met de duim een knopje induwen in plaats van te zoeken waar B weer staat op het toetsenbord. Maar nu, terug naar de lijst van beste ‘gaming muis 2019’.

Tot zover de lijst van beste gaming muizen van 2019 – gebaseerd op performance in combinatie met budget.
Lees ook:

 

Return to top of page