Skip links

Eigen Gaming PC bouwen

Beste Gaming moederbord 2019

Dit zijn de beste gaming moederborden van het nieuwe jaar voor de beste gaming pc te bouwen. We zijn nog maar net begonnen met 2019 is er een hele generatie nieuwe PC Desktop gaming moederborden. Het hart van jouw pc is het moederbord. Een aspect dat je nooit kan negeren, dat altijd één van de sterkste elementen moet zijn van jouw desktop. Daar waar de aandacht naar een grafische kaart gaat, het RAM geheugen of de processor is het moederbord nog steeds het belangrijkste element dat deze allemaal samen brengt. Het beste gaming moederbord beheert meer dan enkel andere onderdelen. Het is de lijm die jouw pc doet draaien.

TL;DR -> De Z390 Intel Moederbord is het beste gaming moederbord op de markt.

Z390 Aorus Ultra

Gigabyte599Beste Z390 technologie
Z390 Aorus Ultra
 • Z390 technologie
 • 2 Videokaarten
 • Wifi ingebouwd
Alternate

Zenith Extreme

ASUS ROG589Beste moederbord 2019
Zenith Extreme
 • 8 RAM openingen
 • Sterkste op de markt
 • 128GB Geheugen
Coolblue

Z390 Godlike

MSI MEG549Beste MSI moederbord
Z390 Godlike
 • 64GB DDR RAM
 • Ergonomisch ontwerp
 • Overklokking mogelijk
Coolblue

Maximus XI Hero

ASUS ROG419Gaming moederbord
Maximus XI Hero
 • Intel CPU
 • Extreem krachtig
 • Z390 chipset
Alternate

Z370-Plus

ASUS TUF189Budget moederbord
Z370-Plus
 • Betaalbaar
 • Wifi ingebouwd
 • Ouder model
Alternate

Strix Z390-F

ASUS ROG239Beste 2018
Strix Z390-F
 • Overklokking mogelijk
 • Intel CPU
 • Beste 2018
Alternate

Ben je toch op zoek naar het beste moederbord op de markt maar toch aangepast aan jouw nood, dan ga je beter de lijst nog even verder af. Alles hangt af van jouw pc/desktop. Bouw je met het idee de beste gaming pc ter wereld te bouwen, begin je met een budget gaming PC om later over te schakelen naar een nieuwe build, of ben je op zoek naar iets dat nu werkt maar later uitgebreid kan worden. Alles hangt af van hoe je de gaming pc wil gebruiken. In deze lijst gaan we op zoek naar het beste moederbord van 2019. Gezien de lijst in Maart geschreven is zal deze tegen eind 2019 een update nodig hebben.

Zoek je naar een budget PC build dan ga je beter voor de AMD Ryzen 2nd Gen Processor – in samenspraak met het X470 moederbord dat je nadien in deze lijst terugvind. Voor de huidige gaming generatie zal deze combinatie uitstekend werken en de meeste games draaien. Toch moet je opletten, binnen de 2 jaar is deze build outdated en zal die de nieuwere games niet meer aan kunnen.

Als de zoektocht eerder een moederbord en processor is, dat je kan CPU overclocken, meerdere grafische kaarten gebruiken, wireless netwerken of een render PC bouwen. Dan zoek je beter even door in onze lijst. We zorgen ervoor dat iedere gamer wat heeft.

Next Generation moederborden

ASUS ROG - Zenith Extreme

Premium gaming moederbord 2019

beste moederbord next generation

Specs:

Chipset: AMD X399
Geheugen: 8 openingen
Geheugen: 128GB DDR 4-4400
Video port: HDMI

Voor & Na:

+ 8 RAM openingen
+ 3,6 Mhz zonder overclock
+ Sterkste op de markt
+ Perfect voor alle VR games

De Asus ROG Zenith Extreme is echt het best mogelijke moederbord, met 8 RAM geheugen openingen en wel 128 GB geheugen weet je al meer dan genoeg. Daarnaast heb je 3,6 mhz zonder overklokken en maakt het gebruik van TR4 sockets. Daarnaast heb je ook de Pro Gaming – AMD X399 chipset. Let op, er is wel geen Thunderbolt 3 aansluiting.

Voor de gamers die een ultieme gaming desktop willen bouwen zullen gebruik maken van deze Zenith Extreme. Door de TR4-socket en de speciaal ontworpen AMD X399 chipset plaats je de krachtigste processoren uit de AMD Threadripper serie. De ingebouwde ventilatie zorgt ervoor dat alle onderdelen extra gekoeld worden. Zijn er alsnog problemen, dan kan je via de LiveDash (ingebouwd dashboard) je statistieken bekijken; prestaties, warmte, rpm, …

Ingebouwd in dit moederbord is ook een wi-fi adapter. Dit zorgt ervoor dat je desktop zonder internet kabel online kan geraken, en dit zonder al te veel snelheid te verliezen. Ook de toekomst van desktops is draadloos. Deze ingebouwde Wifi AD module zorgt ervoor dat je even snel internet kan hebben, net zoals met een kabel. De bijkomende Asus software zrogt ervoor dat je ook de rest van de onderdelen makkelijk kan beheren, van CPU tot Chipset tot werkgeheugen overklokken als nodig.

Gigabyte - Z390 Aorus Ultra

Beste Z390 technologie

beste moederbord next generation

Specs:

Chipset: z390
Geheugen: 4 openingen
Geheugen: 64GB DDR 4
Video port: HDMI

Voor & Na

+ Ingebouwde audiochip
+ Ingebouwde wi-fi
+ Intel CPU
+ Z390 – 1151 v2

MSI MEG Z390 - Godlike

Beste gaming moederbord 2019

gaming moederbord

Specs:

Chipset: z390
Geheugen: 4 openingen
Geheugen: 64GB DDR 4-4266
Video port: HDMI

Voor & Na

+ Meer dan genoeg ruimte
+ RGB package met LED verlichting
+ Intel CPU
– Meer dan nodig

ASUS ROG - Maximus XI Hero

i7 – Overclocking Moederbord 2019

nieuwe generatie gaming moederbord

Specs:

Chipset: z390
Geheugen: 4 openingen
Geheugen: 64GB DDR 4-4400
Video port: HDMI

Voor & Na:

+ Meer dan genoeg ruimte
+ RGB package met LED verlichting
+ Intel CPU
– Meer dan nodig

Het ASUS ROG moederbord maakt deel uit van ASUS gaming componenten. Zij hebben een uitgebreide ervaring in het aanmaken van kwaliteit hardware. Dit komt namelijk samen met een iets hogere aankoopprijs gezien je de naam van ASUS betaald. Hoewel dit ook een verhoging in kwaliteit betekent vinden wij dit niet noodzakelijk. Hetzelfde moederbord van een ander merk is even relevant en kwalitatief. Enkel een merk zou geen invloed mogen hebben op de kwaliteit, en voor deze reden staat ASUS op de tweede plaats.

Dit moederbord heeft wel een ingebouwde Wi-Fi netwerk kaart. Dit zorgt voor een draadloze verbinding dat gezien kan worden als toegevoegde waarde. Toch vinden wij dat echt gamen gedaan wordt met een kabel om de beste connectie te voorzien. Is dit niet het geval dan kan je altijd terugvallen op wi-fi.

Current Gen – moederborden

ASUS ROG - Strix Z390-F

Budget gaming moederbord

gaming PC zelf bouwen moederbord

Specs:

Chipset: z390
Geheugen: 2 openingen
Geheugen: 32GB DDR 4-4500
Video port: HDMI 2.0, Displayport 1.2

Voor & Na:

+ Dual M.2 slot
+ Overclocking mogelijk
+ Intel CPU
– Port moeilijk beschikbaar

Binnen het gamma van Z390 – het beste moederbord op de markt – heb je nog enkele opties. Enerzijds is er het merk dat je koopt. Zij zorgen voor een vorm van kwaliteit tegenover andere merken. Toch is het zo dat er binnen één merk verschillende versies van hetzelfde moederbord zijn. Op deze manier heeft ASUS een moederbord dat werkt voor de pro-gamers dat willen overclocken. Anderzijds hebben ze een moederbord dat gemaakt is voor de budget gamer. Zelfde kwaliteit maar minder mogelijkheden tot aan passen.

Dit moederbord zorgt voor 3600MHz – en 5GHz overclock op het geheugen.

De kleinste Strix heeft ondanks zijn grootte geen enkele tekortkomingen. Genoeg plaats voor geheugen, ethernet, M.2 Slots, Wifi en een audio codec. Het nette design zorgt ervoor dat al deze elementen meegenomen worden. Toch beperkt dit de mogelijkheden in design – zo is de tweede M.2 slot onderaan het moederbord wat het moeilijk bereikbaar maakt.

ASUS TUF - H370-Pro Gaming

Goedkoper basic Gaming moederbord

goedkoop gaming moederbord

Specs:

Chipset: h370
Geheugen: 4 openingen
Geheugen: 64GB DDR 4-2666
Video port: HDMI, Displayport, D-Sub

Voor & Na:

+ 7 USB slots
+ Wifi ingebouwd
+ Hoge performance
– Ouder model

Je moet niet altijd het nieuwste kopen. Een oudere grafische kaart is momenteel even sterk maar is minder toegankelijk voor de toekomst. Ben je op zoek naar een goedkoop moederbord dat toch bedoelt is voor performance gaming dan kom je uit bij de H370. Tegenover de nieuwe Z390 chipset is dit een iets oudere versie. Toch blijft dit één van de sterkste moederborden op de markt. Asus zorgt met de TUF H370 voor een derde generatie van moederborden met ingebouwde WiFi mogelijkheden.

Overclocken en het verhogen van de prestaties is niet mogelijk met dit moederbord. Ook de audio codec is ver van ideaal. Wil je zeker zijn van optimale gaming prestaties, koppel dit moederbord dan met een goede processor.

Beste Gaming moederbord – Hoe kiezen

Bij het opstellen van deze lijst begrijpen we dat verschillende gamers verschillende noden hebben. Deze lijst is opgesteld om telkens het beste gaming moederbord voor één type gamer weer te geven. Ieder jaar zal de lijst herbekeken en aangepast worden om de beste gaming moederborden voor te stellen.

Een PC gaming moederbord is één van de belangrijkste onderdelen van een gaming desktop. Je moederbord is de lijm die het hele toestel samenhoudt. Een beetje het brein van je setup, de controletoren van alle elementen. Met een goed gaming moederbord kom je al heel ver. Toch is het belangrijk dat de andere onderdelen compatibel zijn, en de prestaties niet naar beneden halen. Op het moederbord sluit je alle andere onderdelen aan. De grafische kaart, processor, RAM geheugen, SSD of andere harde schijven en de power supply. Ook alle kleine LED lichtjes op je desktop worden door het moederbord beheerd.

Tot zover de lijst van beste gaming moederborden van 2019 – gebaseerd op prestatie.
Lees ook:

Return to top of page