Beste Gaming Laptop

Mobiel gamen is al een tijdje populair en dus is de zoektocht naar de beste gaming laptop steeds relevanter. Met een gaming laptop vervang je al snel het onhandige LAN wezen dat we vroeger allemaal gewoon waren. In die tijd moest de hele desktop, scherm, muis en keyboard meegenomen worden om samen te kunnen gamen. Tegenwoordig is een sterke gaming laptop de oplossing voor LAN gaming. Neem je laptop, zet je waar je wil, en maak de tegenstander af…. Simpel.

Het maken van de lijst beste gaming laptops is wat riskant. Enerzijds moet je kijken naar Performance en capaciteiten – zowel grafisch als processor. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar ontwerp, kwaliteit en oververhitting. We spreken hier over gaming laptops, deze moeten dus minstens een paar uur tegen hard gamen kunnen. Dure gaming laptops die snel verhitten zullen geen plaats hebben in onze lijst van Beste Gaming laptops 2020.

TOP 5 – BESTE GAMING LAPTOPS 2020

1. ASUS ROG – ZEPHYRUS S GX701

De ASUS ROG Zephyrus S GX701 is de beste gaming laptop voor gamers met een onbeperkt budget. Kwaliteit zit perfect, alle componenten zijn ‘top of market’ en van de juiste fabrikanten. Met ASUS weet je ook dat je een laptop koopt van een erkend merk. De prestaties liegen er niet om, de ASUS scoort hoog op elke rangschikking. Daarnaast ziet de laptop er mooi uit, niet te groot, niet te opvallend, maar een mooie elegant ontwerp. Wil je nog meer, dan kan je de componenten van je ROG Zephyrus nog aanpassen of uitbreiden.

2. ACER – TRITON 500

De Acer Triton 500 is niet de beste gaming laptop van het merk. Deze prijs is weggelegd voor de Triton 900, een gaming laptop van  € 4500. Ook de Helios 700 presteerd beter dan de Triton 500, maar voor die prijs ga je lopen met de Asus ROG Zephyros, de eerste op deze lijst van beste gaming laptops. De Acer Triton staat hier omdat het een perfecte prijs / kwaliteit heeft voor de alledaagse gamer. Alle games dat je je kan inbeelden, Virtual Reality, CGI renderen. Deze gaming laptop kan het allemaal, maar op zijn eigen tempo.

3. MSI – GT75 TITAN

De MSI GT75 is een echt beest. Deze gaming laptop is een groot formaat wat ook toelaat van betere (en grotere) hardware componenten te gebruiken. Ook is er meer plaats voor de batterij, wat voor een langere gaming duur zorgt. Deze grote dimensies wil ook zeggen dat het mobiel gamen moeilijker wordt. Je zal dus niet al teveel plaats overhebben op je bureau.

4. RAZER – BLADE 15

Door de sterke processor en ONGELOOFLIJK sterke grafische kaart (Nvidia Quadro RTX 5000) kan de laptop zo goed als alle games aan. De laptop is dan ook geoptimaliseerd voor langdurig gamen. Een goed ontwerp zorgt voor genoeg koeling voor enkele uren gamen. De ventilatie zorgt ervoor dat dit nog efficiënter verloopt. Razer staat al langer gekend voor één van de absolute topmerken binnen PC Gaming. Logischerwijs heeft Razer ook een oplossing voor gaming laptops en mobiele gamers, en dit komt in de vorm van de Razer Blade.

5. LENOVO – LEGION Y740

Deze laptop heeft een zeer sterke processor, en kan het dus veel taken aan. Het heeft een sterk korte termijnsgeheugen en genoeg processorkracht voor de beste games. Op grafisch vlak was Lenovo vroeger wat zwakker. Met de update van deze Legion Y740 heb je nu een RTX 2080, even goed als andere gaming laptops binnen deze lijst. De processor is iets zwakker, maar als je enkele euro’s meer hebt dan kan je deze makkelijk upgraden.

MEER OVER ONZE KEUZES

BESTE GAMING LAPTOP 2020

ASUS ROG – ZEPHYRUS

Het is eerlijk om te zeggen dat de ASUS ROG Zephyrus S GX701 een ideale gaming laptop is voor de mobiele gamer. Kwaliteit zit perfect, alle componenten zijn ‘top of market’ en van de juiste fabrikanten. Met ASUS weet je ook dat je een laptop koopt van een erkend merk. De prestaties liegen er niet om, de ASUS scoort hoog op elke rangschikking. Daarnaast ziet de laptop er mooi uit, niet te groot, niet te opvallend, maar een mooie elegant ontwerp. Wil je nog meer, dan kan je de componenten van je ROG Zephyrus nog aanpassen of uitbreiden.

Hoewel eerste op onze lijst van beste gaming laptops bestaat de ROG Zephyrus al even, elk jaar krijgt de laptop een update. Met de verbetering van de processor en de grafische kaart heeft er een boost in specs plaatsgevonden. De ASUS is zeer populair bij gamers door de promotie die er rond gedaan is, ROG Zephyrus S GX701 scoort zeer hoog op alle bestaande lijstjes van beste gaming laptops. ASUS zorgde voor heel wat hype, en ze hebben de verwachtingen perfect ingevuld.

Met 60 frames per second in elke game zit je ook goed voor online gamen. Hoewel dit redelijk hoog is zijn er wel gaming laptops die performanter zijn in graphics. Wat ons boeit is de prijs / Kwaliteit en de duurzaamheid van de laptop. Een Alienware 17 is misschien krachtiger, maar ook veel duurder. Daarnaast maakt deze unieke gaming laptop gebruik van de 9ste generatie processors van Intel Core. Deze zijn nog sneller en efficiënter dan de vorige generaties.

Met 60 frames per second in elke game zit je ook goed voor online gamen. Hoewel dit redelijk hoog is zijn er wel gaming laptops die performanter zijn in graphics. Wat ons boeit is de prijs / Kwaliteit en de duurzaamheid van de laptop. Een Alienware 17 is bijvoorbeeld performanter, maar ook veel duurder. Daarnaast maakt deze unieke gaming laptop gebruik van de 8ste generatie processors van Intel Core. Deze zijn nog sneller en efficienter dan de vorige generaties.

Specs:

Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 2070
Processor: Intel Core i7-9750H
RAM geheugen: 2×16 GB
Scherm: 17.3 Inch

Games:

 • League of Legends: Ultra (gem. 239 fps)
 • Overwatch: Ultra (gem. 156 fps)
 • Destiny 2: Ultra (gem. 115 fps)
 • Battlefield 1: Ultra (gem. 112 fps)

MID-RANGE GAMING LAPTOP

ACER – TRITON 500

Acer is al jaren actief op de gaming markt. De vroegere generatie Acer Predators waren een reeks van zeer krachtige maar betaalbare gaming laptops. En dit is vandaag de dag nog steeds zo. Met Acer koop je een sterk merk dat kwaliteit en duurzame producten garandeert. Het verschil met een merk zoals MSI of Razer is dat Acer producten maakt voor elk budget. Zo blijft een Acer gaming pc toch redelijk betaalbaar.

De Acer Triton 500 is niet de beste gaming laptop van het merk. Deze prijs is weggelegd voor de Triton 900, een gaming laptop van  € 4500. Ook de Helios 700 presteerd beter dan de Triton 500, maar voor die prijs ga je lopen met de Asus ROG Zephyros, de eerste op deze lijst van beste gaming laptops.

De Acer Triton staat hier omdat het een perfecte prijs / kwaliteit heeft voor de alledaagse gamer. Alle games dat je je kan inbeelden, Virtual Reality, CGI renderen. Deze gaming laptop kan het allemaal, maar op zijn eigen tempo. Wil je de zwaarste spelletjes op de hoogste kwaliteit draaien dan ga je beter op zoek naar een laptop. Binnen deze lijst van beste gaming laptops gaan we op zoek naar desktop alternatieven voor mobiele gamers. Deze Acer Triton 500 is goed genoeg om een desktop te vervangen. Dus ook goed genoeg voor online gaming.

Kijken we naar de capaciteiten van de Triton 500 dan zien we meteen dat deze gaming laptop niet moet onderdoen. Intel Core i7-8750H, 2.20GHz processor zorgt voor een goed vermogen, ondersteund door 16GB DDR4 RAM geheugen. Daarnaast beschikt het over een sterk HD scherm en een grafische kaart om u op te zeggen. Met een Nvidia GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6) heb je genoeg om alle games of zelfs Virtual Reality headsets te draaien.

De SSD dat standaard bijkomt is relatief klein. Met 512GB heb je wel genoeg plaats voor enkele games. Toch is het belangrijk om die niet te vol te zetten. Hoe voller het geheugen, hoe trager de laptop zal worden. Gebruik daarom ook een externe harde schijf om steeds voldoende ruimte te hebben.

Met al deze componenten kan de gaming laptop een Framerate van 80 tot 160 FPS aan (framerate 144Hz). Dit is zeker goed als je weet dat het menselijke oog maar 60 FPS aankan. Acer heeft de Triton ook kwa ontwerp vernieuwd. De touchpad en keyboard zijn vervangen door een beter alternatief, hoewel het er gelijkaardig uitziet. Met deze veranderingen is er ook wat gedaan aan de opwarming en ventilatie, dit is nu veel beter dan voordien. Deze laptop is zeer dun en licht om te dragen.

Specs:

Grafische: Nvidia GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)
Processor: Intel Core i7-8750H, 2.20GHz
RAM geheugen: 16 GB (max 64GB)
Scherm: 15,6 Inch

Games:

 • League of Legends: Ultra (gem. 270 fps)
 • Overwatch: Ultra (gem. 195 fps)
 • Destiny 2: Ultra (gem. 136 fps)
 • Battlefield V: Ultra (gem. 135 fps)

PROFESSIONELE GAMING LAPTOP

MSI – GT75 TITAN

De MSI GT75 is ideaal voor gamers die op zoek zijn naar de beste gaming laptop dat voornamelijk als mobiele desktop gebruikt kan worden. We vermoeden dat het rondsleuren met een 17” en 4.5 kilo net iets te lastig is. Toch zorgt deze iets grotere case voor heel wat extra sterke componenten. Zo ga je van een sterke grafische kaart met veel process vermogen en een goede koeling. Toch wel belangrijk voor een gaming laptop.

De MSI GT75 is een echt beest. Deze gaming laptop is een groot formaat wat ook toelaat van betere (en grotere) hardware componenten te gebruiken. Ook is er meer plaats voor de batterij, wat voor een langere gaming duur zorgt. Deze grote dimensies wil ook zeggen dat het mobiel gamen moeilijker wordt. Je zal dus niet al teveel plaats overhebben op je bureau.

Kijken we naar de grafische kaart dan zien we dat gebruik maken van de allernieuwste modellen op de markt. De GT75 is zeer performant en sterk genoeg voor Virtual Reality mogelijkheden. Daarnaast is er de prijs van dit toestel. Door het grote scherm en het gebruik van kwalitatieve componenten is dit niet een toestel voor iedereen. Het is hoedanook de duurste gaming laptop in de lijst van beste gaming laptops. Daarnaast heeft de laptop een backlit keyboard dat uitgerust is met mechanische knoppen. Zo weet je ook dat je hier de beste kwaliteit vast hebt voor online gamen.

Specs:

Grafische: NVIDIA GeForce RTX 2080
Processor: Intel Core i9-9980HK
RAM geheugen: 32 GB DDR4
Scherm: 17.3 Inch

Games:

BESTE PRIJS / KWALITEIT GAMING LAPTOP

ALIENWARE – AREA 51M

sterke gaming laptop

De Alienware Area 51m is voor ons de beste compacte gaming laptop. Het scherm is Full HD en voldoet aan alle voorwaarden voor perfect mobiel te gamen. Ook de batterijduur is geoptimaliseerd. Hoewel de perfecte mobiele gaming laptop is het niet gemaakt voor allerdaags gebruik. Het is echt een laptop geoptimaliseerd voor gamers.

Alienware staat al langer bekend voor geweldige gaming laptops te maken. Ze waren misschien zelf het eerste merk dat zich volledig op deze markt stortte. Tegenwoordig hebben alle gaming merken wel een gaming laptop beschikbaar. Toch zorgt de ervaring van Alienware voor heel performante hardware. Ook kwa ontwerp zijn ze enkele stappen voor op de competitie.

Net zoals de Alienware 17 (verwijst naar de schermgrootte) heeft de Alienware Area51m een ongelooflijk mooi verlicht keyboard en een grote touchpad. Natuurlijk raden we aan een externe gaming muis te kopen. Probeer niet om professioneel te gamen met een touchpad… Het ontwerp is zeer goed uitgerust tegen oververhitting, een grote plus voor een gaming laptop.

De standaard grafische kaart van de Alienware Area51m (GeForce RTX 2060) is iets minder performant dan die van de Asus ROG of de MSI Titan. Dit heeft te maken met het kleine ontwerp van de gaming laptop. Toch is het mogelijk deze te updaten. Dit kost natuurlijk iets meer, maar je kan dezelfde grafische kaart (GeForce RTX 2080) laten plaatsen. Alienware maakt ook gebruik van de allernieuwste processoren. Dit zorgt voor een betere batterijduur en een performante gaming laptop.

De Area 51 is dus iets minder uitgerust, maar heeft een ongelooflijk goede prijs kwaliteit verhouding. Enkel te kopen via Dell.com

Specs:

Grafische: NVIDIA GeForce RTX 2060
Processor: Intel Core i9-9900K
RAM geheugen: 64 GB
Scherm: 17 Inch

Games:

DUNSTE GAMING LAPTOP

RAZER – BLADE 15

Door de sterke processor en ONGELOOFLIJK sterke grafische kaart (Nvidia Quadro RTX 5000) kan de laptop zo goed als alle games aan. De laptop is dan ook geoptimaliseerd voor langdurig gamen. Een goed ontwerp zorgt voor genoeg koeling voor enkele uren gamen. De ventilatie zorgt ervoor dat dit nog efficiënter verloopt.

Razer staat al langer gekend voor één van de absolute topmerken binnen PC Gaming. Logischerwijs heeft Razer ook een oplossing voor gaming laptops en mobiele gamers, en dit komt in de vorm van de Razer Blade. Door de grootte van de laptop kan je rekenen op sterke hardware componenten. Kwa processor zitten we met een i7 zeer goed. DDR RAM geheugen is dan weer iets lager dan de meeste gaming laptops in deze lijst, maar toch is dit sterk genoeg voor de meeste games. Een groot scherm maar zeer licht en niet te dik.

Het enige struikelpunt voor de meeste gamers, en dit is waar voor de meeste laptops in de lijst, is de prijs. De Razer Blade 15 is niet de goedkoopste gaming laptop op de markt. Tegenover de vorige versie van de Razer Blade is het afgenomen in gewicht. De specs blijven zo goed als dezelfde. Door de sterke processor en grafische kaart kan de laptop zo goed als alle games aan. De laptop is dan ook geoptimaliseerd voor langdurig gamen. Een goed ontwerp zorgt voor genoeg koeling voor enkele uren gamen. De ventilatie zorgt ervoor dat dit nog efficiënter verloopt. Nog één pluspunt, tegenover de vorige editie is de Razer Blade 15 goedkoper geworden.

Specs:

Grafische: NVIDIA Quadro RTX 5000 Studio Edition (16GB GDDR6)
Processor: Intel® Core™ i7-9750H 6 Core (2.6GHz/4.5GHz)
RAM geheugen: 32 GB
Scherm: 15.6-Inch OLED 4K touch

Games:

 • League of Legends: Ultra instellingen (gem. 220 fps)
 • Overwatch: Ultra instellingen (gem. 165 fps)
 • Destiny 2: Ultra instellingen (gem. 105 fps)
 • Battlefield V: Ultra instellingen (gem. 110 fps)

13-Inch

Razer blade low

14-Inch

Razer blade mid

17-Inch – High grade

Razer blade high

GOEDKOPE GAMING LAPTOP

LENOVO – LEGION Y740

Een goede laptop moet niet altijd van een absoluut gaming merk zijn. Ook Lenovo komt met een goed alternatief voor een betaalbare gaming laptop. Een sterke keuze in basiscomponenten zorgt voor een betaalbare gaming laptop dat zo goed als alle spelletjes aan kan. Deze laptop is niet de beste gaming laptop, maar voor de prijs heb je een zeer betrouwbaar toestel dat lang mee zal gaan.

Lenovo, een merk voordien niet bekend voor de gaming markt, heeft met de Y7400 een zeer competitieve gaming laptop beschikbaar gemaakt. Het scherm is op zich ideaal voor iemand die een goede mobiele vervanging zoekt voor zijn desktop. Ook het gewicht maakt het makkelijk om de laptop van hier naar daar te verhuizen, of om de schoot te gamen. Hoewel dit een goed alternatief is voor de absolute gaming merken moet de Lenovo een klein beetje onderdoen.

Enerzijds heeft deze laptop een zeer sterke processor, en kan het dus veel taken aan. Het heeft een sterk korte termijnsgeheugen en genoeg processorkracht voor de beste games. Op grafisch vlak was Lenovo vroeger wat zwakker. Met de update van deze Legion Y740 heb je nu een RTX 2080, even goed als andere gaming laptops binnen deze lijst. De processor is iets zwakker, maar als je enkele euro’s meer hebt dan kan je deze makkelijk upgraden.

Ideaal voor de allendaagse gamer, niet ideaal als je op zoek bent naar de beste gaming laptop op de markt. Hier keken we vooral naar kwaliteit onder een bepaalde prijs.

Specs:

Grafische: NVIDIA GeForce RTX 2080
Processor: Intel Core i7-9750H
RAM geheugen: 16 GB (max 32GB)
Scherm: 17 Inch

Games:

 • League of Legends: Ultra (gem. 205 fps)
 • Overwatch: Ultra (gem. 110 fps)
 • Destiny 2: Ultra (gem. 90.7 fps)
 • Battlefield V: Ultra (gem. 95 fps)

GAMING LAPTOP – HOE KIEZEN

WAAROP MOET IK LETTEN

GAMING GRAPHICS

The grafische processor is zowat het belangrijkste in een gaming laptop. Dit onderdeel zal bepalen op welke framerate jouw laptop je games kan draaien. Frame rate kan belangrijk zijn bij First Person Shooters (FPS) omdat je de vijand een tikje sneller zal zien. Heb je een slechte framerate dan kan je lag ondervinden.

+ Een grafische kaart is enkele extra euro’s waard

– Je hebt ook andere componenten nodig naast je grafische kaart voor optimale graphics

RAM & PROCESSOR

Je RAM geheugen zorgt voor het korte termijnsgeheugen van je gaming laptop. Een hoog RAM (Random-access memory) zorgt ervoor dat je laptop veel informatie tegelijkertijd kan onthouden. Een voorbeeld: Je GTA V kan een gebeurtenis van 5 minuten geleden onthouden, zo zie je nog altijd het lichaam van de persoon die je toen overreden had. Heb je geen goed RAM…. Dan kan je GTA toch niet spelen.

De processor daarnaast zorgt voor de berekensnelheid van je gaming laptop. Dit is het hart van je computer. Zonder een goede processor zijn de rest van de onderdelen zo goed als waardeloos. De bekendste merken voor processoren zijn NVIDIA en Intel. Deze zijn gekend voor hun prestatie en duurzaamheid. Daarnaast worden processors ook vooral gebruikt voor het mijnen van Crypto eenheden…. Maar dat is voor een andere keer.

SCHERM & DISPLAY

Nog een zeer belangerijke factor is de kwaliteit van het scherm. Enerzijds bepaald door je grafische kaart, anderzijds door de hardware voor je ogen. In de tijd van retro gaming ging het meer over de gameplay en patronen zoeken. Tegenwoordig zijn we geëvolueerd naar HD graphics. Een spel verliest al snel waarde als het beeld niet perfect is. Dit zorgt ervoor dat alle nieuwe games ongelooflijke graphics hebben, maar dus ook dat we een scherm moeten hebben dat dit allemaal perfect kan weergeven. Een basiswaarde in 2020 is een Full HD scherm met 1920x1080p resolutie. Op deze manier heb je een gaming laptop dat elk spel aankan.

Sinds kort is 4K een norm geworden bij de moderne schermen. 4K zorgt voor een superieure resolutie, nog beter dan 1920x1080p. Toch vinden we het iets te vroeg om jullie deze schermen aan te raden. Deze nieuwe technologie is nog niet geoptimaliseerd en nog geen standaard geworden. Voorlopig zijn deze schermen nog te duur voor de allendaagse gamer.

Harde schijf SSD of HDD

Een harde schijf is groot, en dit is vaak een probleem voor laptops. Tegenwoordig zijn we overgeschakeld op SSD harde schijven. Deze zijn duur maar ongelooflijk snel. Een SSD (Solid State Drive) werkt zoals een USB 3.0, de connective is zo goed als meteen, en tot vijf keer sneller dan de oude SATA of HDD (Hard Drive) schijven.

Hoewel de opslagruimte niet zo belangrijk is voor een laptop, gezien je altijd een externe kan plaatsen. Toch is het uiterst belangrijk hieraan te denken. Een volle opslagruimte zorgt voor een vertraagde werking van je gaming laptop. Daarnaast heb je met een kleine opslagruimte te weinig plaats voor de beste games te instaleren. PUBG op zich is al 40GB. Een probleem dat een externe harde schijf niet kan oplossen.

STATISCH VS MOBIEL

Gaming laptops komen van heel ver en zijn ondertussen ongelooflijk krachtig geworden. Toch zijn er nog kleine limitaties voor mobiele gamers. Hieronder een kleine oplijsting van de grootste struikelblokken:

 • Hitte & Opwarmingsproblemen: Professionele gaming laptops zijn even performant als Desktops maar warmen veel meer op door hun beknopte ontwerp.
 • Batterijduur: Gamen vereist de beste specs voor een gaming laptop. Door alle componenten voortdurend te gebruiken gaat de batterij snel leeg.
 • Gewicht: Veel grote componenten en een groot scherm zorgen al snel voor enkele extra kilos. Op een bepaald punt wordt een mobiele gaming laptop te zwaar en niet voordelig.
 • Prijs: Gaming laptops zijn ongelooflijk duur. We eisen veel door mobiel te willen gamen, en de hardware bestaat. Een Gaming laptop is een luxe product.

BATTERIJ

Laatste factor op de lijst voor een goede gaming laptop te vinden maar zeker niet de minste. We zetten hem achteraan omdat we weten dat de meeste gamers in de buurt van een stopcontact zullen spelen. Zelfs voor de beste gaming laptop is batterijduur een probleem. Je zal nergens een goede laptop vinden die meer dan 5 uur League of Legends kan draaien.

Let op, hoe sterker de laptop, hoe minder lang de batterij zal meegaan. Dit is ergens logisch gezien hun componenten beter presteren en dus meer energie nodig hebben. Een goede gaming laptop is het zoeken naar de balans die goed is voor u.

ENERGIE DUURZAAMHEID

Omdat we spreken van gaming laptops hebben we te maken met een batterij, en dus batterijduur. Een goede laptop zorgt voor enkele uren gamen. Maar zware games zorgen voor veel process vermogen, en dit zorgt voor hitte.

Duurzame gaming laptops en processoren zorgen voor een goede verdeling van hitte, genoeg verluchting en een innovatieve plaatsing van de hardware onderdelen. Energie duurzaamheid en koeling is dus absoluut cruciaal.

AUDIO

Audio is minder belangerijk wanneer we op zoek gaan naar een goede gaming laptop. Op zich moet elke mobiele gamer een goede gaming headset hebben. Op deze manier stoor je de mensen rondom u niet. Maar toch. Soms willen de mensen live meekijken, wil je een film afspelen, of je laptop gebruiken voor andere doeleinden dan gamen. Hier is het dan wel belangrijk dat je een goede, luide installatie hebt. Bass is iets dat zeker niet mag ontbreken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.