Corsair – Scimitar RGB – Review

[ra_section_title style=”numerical-alt” title=”Corsair – Scimitar – Review” transform=”text-uppercase”]

 PCgaminggear

[/ra_section_title]

HET VERDICT

Technisch is er niets op aan te merken, de Scimitar doet het even goed als een G502 of de Deathadders. Ben je een gamer die op zoek is naar een muis met veel macro toetsen of heb je in-game shortcuts nodig dan ben je beter af met deze game muis. De Corsair Scimitar heeft 17 programmeerbare knoppen, enkel de Razer Naga Chroma komt in de buurt. Toch vinden we dat de Razer beter presteert.

Voordelen

  • 17 knoppen
  • Mechanische knoppen
  • Sterke Sensor
  • MOBA & MMO
  • Verstelbaar design

Nadelen

  • Teveel knoppen FPS
  • Redlijk duur

Corsair Scimitar

Corsair maakte onlangs zijn intrede op de gaming gear industrie. Na veel kritiek en ongeloof heeft het merk zich dan toch gevestigd als vaste waarde voor professionele gamers. Keer op keer komen ze met een innovatief, maar simpel, design naar buiten. Dit zorgde voor heel wat wind in de zeilen. Corsair heeft ondertussen een zeer kwalitatief gaming gamma met heel wat professionele gamers die gebruik maken van hun producten. *Naast de Corsair heeft ook de Razer Naga chroma (of Trinity) ook 17 knoppen

gaming muis voor mmo
Corsair Scimitar veel knoppen gaming muis
Corsair Scimitar gaming muis

Ideaal voor MMO

Hoewel de M65 hun ideale FPS game muis is heeft Corsair ook een muis uitgebracht voor MOBA en MMO gamers. Dit type gamers heeft nood aan veel knoppen en maken hiervoor gebruik van een muis met veel knoppen, uiteraard. Om deze gamers te voorzien van een ergonomische maar efficiënte game muis kwam Corsair met de Scimitar. Twaalf programmeerbare knoppen aan de linkerkant van de muis en nog 5 extra knoppen. Hopelijk zijn er niet veel gamers die meer dan 17 knoppen nodig hebben.

Nog een groot voordeel aan het ontwerp is dat de muis modulair gemaakt is. Heb je een groot of klein hand, dan kan je aan de hand van een slider de muis langer of korter maken. Corsair zorgt voor een kleine schroevendraaier die je toelaat van de game muis aan te passen.

Optische sensor met 16000 DPI
Een optische sensor met native 16.000 DPI en aanpasbare resolutie met stapjes van 1 DPI maakt extreem nauwkeurige prestaties mogelijk. Interne opslagruimte voor drie gamingprofielen zorgt ervoor dat je je instellingen ook onderweg kunt gebruiken.

CUE-software
CUE software control geeft je muis nog meer power: Programmeer zelf specifieke MMO timer countdowns, dubbele macro’s, DPI matrices, en meer.

Snel & Draadloos

‘Under the hood’ – het technische element – vinden we een revolutionaire optische sensor terug. Corsair maakt voor deze muis gebruik van de Pixart ADNS 3988. Met deze gaming sensor kan je een DPI van 12 000 ondersteunen. Natuurlijk is dit aanpasbaar en kan je verschillende DPI niveaus met verschillende profielen instellen.

De muis is gemaakt voor allerlei gamers. Grote handen of kleine handen, het modulaire design zorgt voor opties. De duimknoppen zijn mechanische knoppen, ook zeker een pluspunt in de gaming industrie. Ze maken hiernaast ook gebruik van een zacht materiaal dat zorgt voor een aangename grip. Het middenstuk van de muis bestaat uit aluminium, wat toch vrij uniek is en zorgt voor een stevige vorm.

Logitech, Razer, …. Corsair. De Corsair Scimitar hoeft helemaal niet onder te doen voor de flagships van de bekendere merken. Hoewel de G502 en de Deathadder de markt domineren komt de Scimitar zeer sterk in de buurt. Technisch hoeven ze zich alvast niet te schamen.

Corsair pro ergonomische game muis

Logitech, Razer, …. Corsair. De Corsair Scimitar hoeft helemaal niet onder te doen voor de flagships van de bekendere merken. Hoewel de G502 en de Deathadder de markt domineren komt de Scimitar zeer sterk in de buurt. Technisch hoeven ze zich alvast niet te schamen.

[ra_section_title style=”classic” title=”Vergelijk” css=”.vc_custom_1520444445479{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Bekijk andere gaming muizen binnen hetzelfde segment

[/ra_section_title]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”Scimitar” subtitle=”Corsair” description=”Beste MMO / MOBA” price=”89″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fscimitar%2F||target:%20_blank|” image=”5619″]Gewicht: 140g
DPI: 200-12000
Sensor:  ADNS s3988

+ 17 Knoppen
+ Gaming sensor
+ MMO & MOBA[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”Naga Chroma” subtitle=”Razer” description=”Extra knoppen” price=”89″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fnaga-trinity%2F||target:%20_blank|” image=”5620″]Gewicht: 120g
DPI: 200-16000
Sensor: 5G Sensor

+ 17 knoppen
+ Razer Synapse 2.0
+ Razer AFT Tech[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”Naga Trinity” subtitle=”Razer” description=”Extra knoppen” price=”101″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fnaga-trinity%2F||target:%20_blank|” image=”5621″]Gewicht: 121g
DPI: 200-16000
Sensor: 5G Sensor

+ MMO & MOBA
+ Meerdere opties
+ Razer AFT Tech[/ra_price_table]

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=39PokuNzlQs”]
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.