Mad Catz – R.A.T. 8+ – Review

[ra_section_title style=”numerical-alt” title=”Mad Catz – R.A.T. 8+ Review” transform=”text-uppercase”]

 PCgaminggear

[/ra_section_title]

HET VERDICT

De MadCatz R.A.T. 8+ is een revolutionaire gaming muis. Om ervoor te zorgen dat de muis past bij elk spel, iedere gamer en elk genre is de R.A.T. 8+ volledig aanpasbaar. Het heeft genoeg knoppen, aanpasbaar design, hyperscroll & infinite scroll, In-game DPI shift, alles wat nodig is om perfect te gamen. De aankoppprijs is hoger dan andere gaming muizen maar door het polyvalente gebruik is dit ietsofwat argumenteerbaar.

Voordelen

  • Vervangbare sensoren
  • Aanpasbare modules
  • Infinite – losse Scroll
  • Premium kwaliteit materiaal
  • Sensor tot 16000 DPI

Nadelen

  • linkshandigen
  • Moeilijk te kuisen
  • Redelijk duur
[ra_section_title style=”classic” title=”Vergelijk” css=”.vc_custom_1520444445479{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Bekijk andere gaming muizen binnen hetzelfde segment

[/ra_section_title]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”G502 Hero” subtitle=”Logitech” description=”Beste All-around muis” price=”89″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fg502-hero%2F||target:%20_blank|” image=”5615″]Gewicht: 121g
DPI: 200-12000
Sensor: PMW3360

+ 11 Knoppen
+ verbeterde sensor
+ Hyperscroll[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”ROG Spatha” subtitle=”Asus” description=”ASUS Flagship” price=”149″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fasus-spatha-2%2F||target:%20_blank|” image=”5622″]Gewicht: 178g
DPI: 200-8200
Sensor: ADNS 9800

+ 12 Knoppen
+ Innovatief ontwerp
+ Ook linkshandig[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”Lancehead” subtitle=”Razer” description=”Beste linkshandige muis” price=”129″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Flancehead-4%2F||target:%20_blank|” image=”5623″]Gewicht: 121g
DPI: 200-1600
Sensor: 5G Sensor

+ ook draadloos
+ Symmetrisch design
+ Razer AFT Tech[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”G903″ subtitle=”Logitech” description=”Logitech Flagship” price=”139″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fg903%2F||target:%20_blank|” image=”5625″]Gewicht: 107g
DPI: 200-12000
Sensor: PMW3366

+ 11 knoppen
+ Logitech  software
+ ook linkshandig[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”Rival 710″ subtitle=”SteelSeries” description=”Nieuwkomer 2018″ price=”85″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Alternate” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Falternate%2Frival-710-2%2F||target:%20_blank|” image=”5624″]Gewicht: 136g
DPI: 200-16000
Sensor: Pixart PMW3360

+ 7 Knoppen
+ Modulair ontwerp
+ Klein OLED scherm[/ra_price_table]

[ra_price_table style=”s17″ pt_style=”btn-solid” title=”Scimitar” subtitle=”Corsair” description=”Beste MMO / MOBA” price=”89″ currency=”€” primary_color=”#dd3333″ pt_title=”Coolblue” pt_link=”url:http%3A%2F%2Fpcgaminggear.be%2Fgo%2Fcoolblue%2Fscimitar%2F||target:%20_blank|” image=”5619″]Gewicht: 140g
DPI: 200-12000
Sensor:  ADNS s3988

+ 17 Knoppen
+ Gaming sensor
+ MMO & MOBA[/ra_price_table]

Mad Catz – R.A.T. 8+

De Mad Catz R.A.T. is eerst en voornamelijk een muis voor gamers. Als we het design van dicht bekijken behoort het zeker in de top van ergonomische muizen. De manier waarop deze muis in de hand voelt is perfect. Na 2 Jaar gebruik van de R.A.T. 4 zijn we overtuigd dat dit onze volgende gaming muis blijft. De aanpasbaarheid zorgt voor een perfecte fit. De bereikbaarheid van de knoppen zorgt voor easy gaming. Het ontwerp is de druppel dat het geld uit de portefeuille doet stromen.

Voor sommigen ziet hij er goed uit, voor andere lelijk. Toch moet gezegd worden dat de muis ongelooflijk goed in de hand past. Zo goed als alle dimensies zijn aanpasbaar. Daarnaast komt de muis met heel wat vervangstukken en een softwarepakket. Hoewel je er veel mee kan doen is de muis niet ideaal voor MMO of MOBA gamers. Ook linkshandigen zijn er niet veel mee, maar er zijn mogelijkheden en onderdelen om dit te veranderen!

Design R.A.T. 8+

Zoals we al vermelden is de mening over het ontwerp zeer verdeelt. De muis is vooral ontworpen om aanpasbaar te zijn en genoeg ruimte te laten voor het verschuiven van elementen. Hierdoor lijkt het op een muis zonder schel. Het ziet er haast alien-achtig uit.

Eens de muis in de hand past laat je hem niet meer los. De knoppen voelen zeer kwalitatief aan en zijn perfect op de vingers afgestemd. De R.A.T. 8+ is beschikbaar in het zwart met zilveren en rode accenten. Zoals bij de meeste gaming muizen tegenwoordig kan je de LED kleuren ook zelf kiezen.

De R.A.T. 8+ is met 11 muisknoppen uitgerust. Deze knoppen kunnen op 90 verschillende manieren geprogrameerd worden met de juiste driver en software. Door het instellen van de sensoren, en het makkelijk aanpassen van grootte van de muis is dit een van de polyvalentste gaming muizen op de markt.

RAT 8 - product review
RAT 8 - product 1

Verschuifbaar ontwerp

De verschuivingen bevinden zich aan de duim en de handpalm kan naar achteren verschoven worden. Daarnaast zijn er aanpassingen mogelijk aan de pink, scroll, de ‘voeten’ en de optische sensor(en). Alles inbegrepen zijn er 2700 verschillende afmetingen mogelijk. Goed voor 145g zonder kabel, maar ook dit kan je veranderen.

Vervangbare sensoren

Bij Mad Catz gaan ze ervan uit dat één muis genoeg moet zijn voor verschillende speelstijlen en games. Om zich zo goed mogelijk aan te passen, ook op professioneel niveau, kan je de sensor van de muis vervangen. Ook gaan ze ervan uit dat hun huidige sensor outdated kan zijn, en dat je deze dus moet kunnen vervangen. Zo maken ze hun muis “Futureproof”.

Dit nieuwe flagship model – R.A.T. 8+ komt met de Pixart PMW3389 sensor. Hiermee heb je een DPI van 100-16000. Tot 2017 was dit de beste optische sensor op de markt. Toch wordt ze tot heden gebruikt door verschillende topmerken. Let op, sommige R.A.T. muizen laten je ook toe de sensor te vervangen.

Infinity scroll

Naast de polivalentie van de gaming muis is er ook de kwaliteit van de individuele elementen. We beginnen met een revolutionair scroll wieltje dat los tussen de linker en rechter muisknop hangt. Het zorgt voor een zeer makkelijk klik mechanisme en een zeer elegante wrijfloze scroll. De rotatiekracht is volledig aanpasbaar, je kan van klik tot klik scroll tot infinite scroll gaan. Het belangrijkste en meest revolutionaire aan deze gaming muis is dat er een optische sensor binnen in de scroll zit. Met een geraamte bestaande uit magenesium is de R.A.T. ook lichter dan alluminium of carbonvezel gaming muizen.

Gaming software

Bij een goede gaming muis hoort een goede software. En hier moeten we even opletten want het is niet de gemakkelijkste dat beschikbaar is op de markt. Eens je doorhebt dat je de juiste commands moet slepen naar de juiste knop wordt alles wel makkelijker. Je kan tot drie DIP instellingen heben per gaming profiel. Wat iets minder is dan bijvoorbeeld Razer of Logitech gaming software. De muis kan 10 verschillende gaming profielen onthouden. In totaal goed voor 30 DPI standen, zou je snel moeten willen veranderen. Al zien we het nut van meer ook niet echt in. Alles wordt op de muis zelf opgeslaan. Verbind je hem op een ander toestel dan werkt alles zoals tevoren.

Heb je een driver nodig dan kan je via dit filmpje zien hoe je eraan geraakt. Even google proberen kan ook!

RAT 8
RAT 8 review

R.A.T. 8+

R.A.T. 8+ vs Pro X3

Naast het standaard gamma van Mad Catz is er ook het professionele gaming merk “Pro X”. De nieuwe, derde, gaming muis van dit gamma is de R.A.T. Pro X3. Deze kost natuurlijk iets meer en geniet van nog meer kwalitatieve onderdelen.

Zoek je een goede maar goedkope muis, ga dan voor de R.A.T. 4

carousel-3d-02

R.A.T. PRO X3

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.