PC Gaming Toetsenborden 2020

Verschillende Gaming Keyboards

Er zijn verschillende type toetsen voor de verschillende type keyboards. Zo merk je soms dat er toetsen zijn dat slechts enkele millimeter uitsteken, andere keyboards hebben toetsen die tot een halve centimeter hoog zijn. Maar het grootste verschil ligt onder de toets zelf. De aanhechting van de toets op het toetsenbord. We maken een klein overzicht:

Mechanische toetsen

Voor de gamers is er geen twijfel; mechanische toetsenborden zijn de beste. Elke toets is individueel bevestigd met een mechanische veer. Van zodra je de toets loslaat springt deze opnieuw op zijn plaats. Dit gebeurt veel sneller dan de traditionele schaar of siliconen toets. Ook worden de knoppen veel beter geregistreerd en met minder fouten. Dit zorgt voor correcter en snellere commandos, wat resulteerd in beter gamen. Ook de duurzaamheid van de mechanische keyboards is veel beter. Zelfs reparaties zijn goedkoper! Het enige nadeel is de aankoopprijs. Deze ligt aanzienlijk hoger dan bij traditionele keyboards.

Silicoon dome

De ‘silicone dome’ zijn zachte toetsen. Een silicone koepel wordt onder de toets geplaatst. Komt de toets neer dan zal het midden van de koepel ingeven en de toets geregistreerd worden. Laat je de toets los, dan duwt de koepel zich weer naar zijn normale positive. Dit type toets zorgt voor weinig geluid. Het grootste nadeel van deze traditionele manier van toetsen is dat ze snel versleten raken. De lage gevoeligheid zorgt er voor dat sommige toetsen niet geregistreerd worden. Hoe ouder het toetsenbord hoe erger dit wordt. Enerzijds doordat ze versleten zijn, anderzijds door vuil en stof dat tussen de dome geraakt.

Scissor toetsen

Dit type toets is het meest gebruikt op keyboards met zeer lage toetsen. Dit type toets is ook zeer oud en lasting om zelf te repareren. In plaats van een silicone koepel wordt er gebruik gemaakt van 2 plastic hefbomen. Deze staan, net zoals een schaar, met elkaar in verbinding. Duw je op de toets, dan gaat de schaar open en wordt de toets geregistreerd. Laat je los, dan duwt de toets zichzelf terug op zijn plaats. Tegenover zijn silicone tegenspeler is de schaar toets accurater en duurzamer. Het grootste nadeel is onderhoud en reparatie.

GAMING KEYBOARDS
WAAR MOET IK OP LETTEN

Wat is belangrijker; een gaming muis of een gaming keyboard? Dat een gaming muis voordelen kan opleveren tijdens het online gamen is zeer duidelijk. Snellere kliks, snellere beweging, betere precisie, meer knoppen, … maar wat zijn de voordelen van een gaming toestenbord? Elk keyboard heeft een volledig alfabet en alle leestekens en cijfers. Dus welk voordeel haal je met een gaming keyboard? Meer knoppen, snellere kliks, meer functionaliteiten en vooral marcos. We nemen alle punten door voor het kiezen van een goed gaming toetsenbord.

Draadloos gaming toetsenbord

Vroeger was het consensus zeer duidelijk; draadloos vertraagd het zenden van signalen en zorgt voor een vertraagde gaming ervaring. Draadloos was inferieur aan het gamen met USB kabel. Het enige nadeel was dat je niet zeer mobiel kan gamen, maar ergens is dit ook niet nodig gezien je achter je scherm zit.

Redenen voor kabel

Redenen voor draadloos

  • USB poort in gebruik
  • Mobiel gamen

 

Hoewel veel gamers opteren voor een draadloze muis is dit minder waar voor draadloze gaming keyboards. Draadloze keyboards zijn de laatste tijd ongelooflijk verbeterd, maar de batterijduur zorgt wel steeds voor een probleem. De draadloze verbinding wordt gemaakt aan de hand van Bluetooth of RF Connectie. Keyboards met een RF connective zijn veel duurzamer dan hun Bluetooth competie. Enkel al op batterijduur is er een groot verschil op te merken.

Niet echt het geval bij draadloze muizen, maar draadloze keyboards zijn iets trager en kunnen lag of storing ervaren. Zijn er andere toestellen in de buurt die de connectie aantasten, dan kan dit resulteren in een gemiste of vertraagde keystroke. Het voordeel van Bluetooth keyboards is dat ze geen USB poort innemen.

Ergonomie

Ook voor keyboards is het ontwerp belangrijk. De afstand van je lichaam en keyboard is van uiterst belang, maar ook de positionering van de handen en polsen is relevant. Lichaamshouding speelt in op de gezondheid op lange termijn. Een slechte houding kan resulteren in chronische pijnen zoals artritis of carpale tunnelsyndroom. Een ergonomische houding, als men kijkt naar toetsenborden, is een houding waar de handen in een natuurlijke positive liggen met de pols recht vooruit. De armen zijn lichtjes gebogen op 90°, waardoor de stress op de schouders weggehaald wordt. De rug blijft recht op de stoel, buikspieren steeds actief.

Sommige mensen maken gebruik van een gesplitst keyboard of toetsenboard. Dit zorgt voor een zeer natuurlijke houding van de armen en polsen. Hoewel het ontwerp van het keyboard van belang is moeten we toch de meeste aandacht besteden aan algemene lichaamshouding. Een goede houding, goede stoel en juiste steun aan de armen en voeten is veel belangrijker dan een gebogen keyboard design.

Features

Een gewoon toetsenbord kennen we allemaal. Het alphabet, de lettertekens en de cijfers, meer moet het niet zijn. Maar toch zijn er al heel wat extra functies die vandaag de dag bestaande zijn op gaming keyboards.

Extra macro toetsen

Marcos, de beste vriend van de online gamers. Gebruik maken van programmerbare knoppen kan je gaming niveau aanzienlijk verhogen. Deze shortcuts is een stap richting pro gamen dat de meeste mensen niet kunnen. Via de software en drivers kan je de extra voorziene knoppen instellen. Deze kunnen game-specifieke acties zijn, of vooraf ingestelde knoppen combinaties. Een voorbeeld: in PUBG kan je een granaat selecteren en nadien de pin eraf halen om hem te bewapenen. Stel jij een programmeerbare knop in om deze twee bewegingen met één knop uit te voeren, dan heb je een mooi voordeel.

USB poorten

Sommige gaming keyboards zijn zich bewust dat het toetsenbord een USB poort in beslag neemt. Om dit te verhelpen worden, op het toetsenbord zelf, verschillende extra usb poorten aangeboden.

Media

Niet altijd aanwezig op een traditioneel toetsenbord maar wel goed meegenomen op gaming keyboards is de functionaliteit van mediaprogrammas. Volgende liedje, vorige, luider of muten. Allemaal erg handig.

Reactiesnelheid

Net zoals bij gaming muizen spreekt men van een polling ratio voor de reactiesnelheid. Ook bij gaming keyboards is het traditioneel 125 Hz. Gaming keyboards zijn iets performanter en hebben vaak een ratio dichter bij 500 Hz of 1000 Hz. Hoe hoger het Hz hoe hoger je reactiesnelheid. Daarnaast altijd rekening houden dat er benchmarks en limieten zijn, je moet niet de allersnelste muis of keyboard hebben als je geen professioneel speler bent.

Gaming profielen

Hoewel de meeste keyboards muizen tegenwoordig ‘plug & play’ zijn wordt er ook veel aandacht besteed aan het instellen van gaming profielen. Via de relevante gaming software en drivers kan je verschillende profielen aanmaken die elk verschillende instellingen hebben. Op deze manier heb je één profiel per type game, en kan je heel makkelijk In-game switchen. Hier spreken we niet enkel over de LED RGB belichting, maar ook vooral over het gebruik van macros.

Anti-Ghosting

Ghosting is een term in online gaming wanneer je bewegingen zo snel zijn dat je meerdere toetsen tegelijkertijd indrukt. Je hebt het al eens meegemaakt; plots zie je een hoop tegenstanders en wil je je combo zo snel mogelijk uitvoeren. Je wacht op het ideale moment en MASH al je knoppen in één keer. Voor jou was alles perfect uitgevoerd, maar je keyboard kon niet meteen volgen waardoor je combo op niets trekt. Niet jouw fout, maar deze dingen gebeuren met traditionele keyboards.

Gaming keyboards zijn hiertegen voorzien via een anti-ghosting mechanisme. Daar waar de traditionele keyboards 3 toetsen tegelijkertijd aankunnen, kunnen gaming keyboards er minstens 5 aan. Laat je niet verleiden door keyboards dat 15 toetsen tegelijkertijd aankunnen… Je hebt maar 10 vingers!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.