Virtual Reality / Augmented Reality

AR / VR Gaming – Welke setup

Premium VR

Virtual Reality gaming kan op verschillende manieren gedaan worden. De beste virtual reality gaming wordt gedaan met een VR desktop, sterk genoeg om deze graphics te draaien. Daarbij hoort een premium Virtual Reality headset. Voorlopig bestaan deze in de vorm van de Oculus Rift S en de HTC Vive. Toch zijn er al heel wat nieuwe merken op de markt, maar hun focus ligt nog bij de developers en professionele gebruiken van VR. Lees meer over de beste premium VR headsets.

VR Desktop

Om de beste Virtual reality ervaring te hebben heb je nood aan de beste graphics en een vlot vloeiend beeld. Om dit te halen heb je dus nood aan een goede VR Desktop. Dit wil zeggen, een sterke grafische kaart alsook genoeg RAM geheugen. Een sterke processor helpt natuurlijk altijd, vooral om de games vlot te doen draaien. Eens al deze componenten aangeschaft zijn kan je genieten van de ultieme Virtual Reality ervaring.

Augmented Reality

Augmented Reality maakt gebruik van de bestaande wereld en voegt hier virtuele elementen aan toe. Het hele voordeel van augmented reality is dat je in de reële wereld blijft, terwijl je virtuele toevoegsels hebt. In Virtual Reality worden we meteen in een volledig virtuele wereld geplaatst. Hoewel virtual reality momenteel populairder is zijn er al enkele headsets die zich volledig op AR gooien. Zo is de HP Hololens één van de veelbelovende projecten.

Mixed Reality

Mixed Reality is de verzamelnaam voor Augmented Reality en Virtual Reality. De reden voor deze verzamelnaam is dat beide technologieën dichter en dichter bij elkaar groeien. De grens vervaagd en dus is er nood aan een nieuwe term. Mixed reality headsets zijn nu al te koop. De Oculus Quest is hier het beste voorbeeld van. Door gebruik te maken van externe cameras wordt er ook aan een vorm van mixed reality gedaan. Een markt dat zeker nog zal uitbreiden. Lees hier alvast de nodige informatie over Mixed Reality.

Smartphone VR

Ook via de smartphone wordt er meer en meer aan Augmented Reality gedaan. Enerzijds door het gebruiksgemak van de smartphone, anderzijds omdat Virtual Reality net niet goed genoeg lukt. De kwaliteit voor Virtual reality moet optimaal zijn, iets dat moeilijk lukt met een plat scherm. Toch zijn er al verschillende telefoon houders gemaakt om VR te kunnen doen. De Google Cardbox is hier het goedkoopste voorbeeld van. Ook zijn er apps en software om aan marketing en sales te doen binnen mixed reality. HP Reveal is hier een goed voorbeeld van. Lees meer over Smartphone Mixed Reality.

Augmented Reality

Waar hardware is zijn accessoires. Vooral voor VR gaming zijn er al een tal van accessoires op de markt gekomen. We maakten een overzicht van de Top 10 handigste VR accessoires. De bril blijft wat het is, maar de handles, staanpalen en andere elementen dat het gebruiksgemak te kunnen beteren zijn al bestaande. Lees hier meer over wat mogelijk is.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.