Home How to's 15 manieren om Youtube videos te downloaden

15 manieren om Youtube videos te downloaden

Alle mogelijke manieren op desktop, smartphone, Android, websites en browser extensies

door Slim Abid
videos downloaden van youtube

Soms is het handig om een video van YouTube lokaal te kunnen opslaan op je eigen computer of telefoon. Maar de grote vraag die de meeste mensen zich stellen is: ‘Is het wel legaal?’. In principe mag je mag auteursrechtelijk werk downloaden, zolang het voor persoonlijk gebruik is.

Maar als we kijken naar de servicevoorwaarden van Google voor YouTube dan is het duidelijk dat het niet toegelaten is om video’s te downloaden. Wanneer je YouTube-video’s offline kijkt kan Google namelijk geen advertenties tonen en er geld op verdienen. Door te downloaden en via onofficiële kanalen te kijken zorg je ervoor dat Google en de videomakers minder advertentie-inkomsten kunnen verdienen.

Uiteraard is het stelen van video’s van YouTube not done. Als je een video wilt delen, dan kan dat heel gemakkelijk. Je kan gemakkelijk een video embedden in een mail of delen via sociale netwerken zoals Whatsapp en Messenger. Maar als je geen enkel alternatief hebt, dan leggen we hieronder uit hoe je een video kunt downloaden van YouTube. Wil je niet betalen voor YouTube Premium dan heb je keuze uit desktop tools, browser extensies, Android apps en helper sites. Lees hieronder verder om een overzicht te vinden van alle opties.

YouTube Premium Downloads

Mensen die YouTube Premium gebruiken krijgen toegang tot extra functies. Een van deze functies is de mogelijkheid om video’s te downloaden voor offline gebruik. Zoek eenvoudigweg het filmpje dat je wilt op YouTube, tik op de downloadknop, en het filmpje wordt opgeslagen op je apparaat. Dit betekent dat je het later kunt bekijken zonder dat je verbonden bent met het internet.

Deze functie is bijzonder handig voor als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een betrouwbare internetverbinding. Je kunt ook muziekvideo’s downloaden en deze beluisteren alsof het audio- of MP3-bestanden zijn, wat betekent dat YouTube Premium ook een geweldige bron van muziek kan zijn.

Het grootste probleem is dat deze functie niet echt een video downloadt om voor altijd op je computer op te slaan. Het is vergelijkbaar met de downloadfunctie van bijvoorbeeld Netflix. Hiermee kan je een video beschikbaar maken om later te bekijken maar enkel binnen de app zelf. Je kan dus met andere woorden de video niet bekijken met een andere app zoals VLC Media Player of Plex.

Desktop tools

VLC Media Player

VLC Media Player staat vooral bekend als een veelzijdige mediaspeler die vrijwel elk bestandstype kan afspelen. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om YouTube-video’s te downloaden? Het proces is vrij eenvoudig: kopieer eerst de URL van de YouTube-video die je wilt downloaden, en plak deze vervolgens in VLC.

Van daaruit kun je de video downloaden en opslaan op je computer. Dit is een gratis en handige optie voor het downloaden van YouTube-video’s, vooral als je al VLC gebruikt voor je mediabehoeften. Weet wel dat je met VLC alle video’s opslaat in 1080p resolutie, ook al is de originele video in 1440p of 2160p. Je kan VLC Media Player zowel op Windows, macOS als Linux downloaden.

4K Video Downloader

In tegenstelling tot VLC kan 4K Video Downloader wel video’s downloaden in 4K, en zelfs 8K resolutie. Deze software, die beschikbaar is voor zowel Windows, Ubuntu Linux, Android en Mac, stelt je dus in staat om YouTube-video’s in hoge kwaliteit te downloaden. Alles wat je hoeft te doen is de URL van de video in de software plakken, de gewenste kwaliteit en het formaat selecteren, en op de downloadknop klikken.

Je kunt ervoor kiezen om de hele video te downloaden, of als je alleen geïnteresseerd bent in de audio, kun je ervoor kiezen om de video als MP3-bestand te downloaden. Dit is met name handig als je een muziekvideo wilt downloaden om later als liedje te beluisteren. Je kan deze software gratis gebruiken maar als je meer dan 30 video’s per dag wilt downloaden dan heb je de betaalde versie nodig.

FlixGrab

FlixGrab is een handige desktop software die gespecialiseerd is in het downloaden van content van streaming sites. Naast YouTube kan je het namelijk ook gebruiken voor onder andere Netflix, Disney+ en Prime. Met FlixGrab kun je YouTube-video’s downloaden in hoge kwaliteit en deze opslaan op je computer.

Deze software stelt je ook in staat om meerdere video’s tegelijk te downloaden, wat handig kan zijn als je een hele afspeellijst van YouTube wilt downloaden. Bovendien, net als veel andere downloadtools, biedt FlixGrab de optie om de video als een MP3-bestand te downloaden als je alleen geïnteresseerd bent in de audio. Dit maakt FlixGrab een geweldige optie voor het downloaden van zowel video’s als muziek van YouTube. Deze tool is gratis te gebruiken maar op FlixGrab site is er een donatie pagina voor wie de ontwikkelaars wilt steunen.

5KPlayer

Nog een gratis optie is een tool dat 5KPlayer noemt. Dit is nog een andere krachtige desktop tool die beschikbaar is voor Windows of Mac om YouTube-video’s te downloaden. Naast het ondersteunen van hoge-resolutie video’s tot 5K, biedt deze software ook ondersteuning voor het downloaden van afspeellijsten. Dat betekent dat je meerdere liedjes of video’s tegelijk kunt downloaden.

Met een ingebouwde muziekspeler kan je gemakkelijk naar je gedownloade muziek luisteren, of het nu een enkel liedje of een volledige afspeellijst is. Het ondersteunt ook het downloaden van video’s van andere websites zoals Vimeo en Dailymotion, wat het een veelzijdige downloadtool maakt.

VideoProc Converter

VideoProc Converter is een krachtige softwaretool die in staat is om YouTube-video’s te downloaden en deze te converteren naar een verscheidenheid aan formaten. Of je nu een kort filmpje of een hele film van YouTube wilt downloaden, VideoProc kan het klaren. Bovendien, als je geïnteresseerd bent in het downloaden van muziekvideo’s, kan VideoProc de video’s converteren naar MP3-bestanden, zodat je ze later kunt beluisteren. Hoewel deze software niet gratis is, bestaat er wel een trial versie die je kan uitproberen en waarvoor je geen kredietkaardinformatie moet opgeven.

Browser Extensies

YouTube Video Downloader

Gebruik je liever een browserextensie, dan is YouTube Video Downloader een goede optie. Deze is beschikbaar voor zowel Google Chrome als Firefox. Eenmaal geïnstalleerd, voegt het een downloadknop toe direct onder elke YouTube-video. Dus, terwijl je een video bekijkt, hoef je alleen maar op deze knop te klikken om de video te downloaden. Het ondersteunt ook verschillende videoformaten en -kwaliteiten, en je kunt zelfs alleen de audio van de video downloaden als MP3. Dit maakt het een handige en eenvoudige oplossing voor het downloaden van YouTube-video’s.

Catchvideo

Catchvideo is een extensie die niet alleen video’s van YouTube kan downloaden, maar ook van een breed scala aan andere websites. Het heeft verschillende downloadopties, inclusief de mogelijkheid om video’s te downloaden in verschillende kwaliteiten en formaten, en de optie om alleen de audio te downloaden. Met een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan ondersteunde websites, is Catchvideo een handige en veelzijdige tool voor het downloaden van video’s.

Video DownloadHelper

Video DownloadHelper is een andere browserextensie die beschikbaar is voor zowel Chrome als Firefox. Met deze extensie kun je eenvoudig YouTube-video’s downloaden terwijl je ze bekijkt. Het biedt ook de mogelijkheid om video’s te downloaden van talloze andere websites. Net als bij de YouTube Video Downloader, kun je ervoor kiezen om de volledige video of alleen de audio te downloaden, wat handig is als je een muziekvideo wilt downloaden om als liedje te beluisteren.

Android apps

InsTube

InsTube is een populaire app voor Android-apparaten die je in staat stelt om YouTube-video’s te downloaden. Naast YouTube ondersteunt het ook een aantal andere websites, zoals Facebook, Instagram en Vimeo. Met InsTube kun je kiezen in welke kwaliteit je de video wilt downloaden, en je kunt ook alleen de audio downloaden als je dat wilt.

Deze functies, gecombineerd met het gemak van een mobiele app, maken InsTube een uitstekende keuze voor het downloaden van YouTube-video’s op je Android-apparaat. Hou er rekening mee dat je deze app niet via de Play Store kunt installeren. Je moet de APK van hun website downloaden en handmatig op je smartphone installeren.

Newpipe

Newpipe is een open source app die op Github staat. Wat Newpipe onderscheidt, is dat het is ontworpen om zo min mogelijk resources te gebruiken, waardoor het een goede keuze is voor oudere apparaten of apparaten met beperkte opslagruimte. Ondanks zijn lichte ontwerp, biedt het nog steeds veel functies, waaronder de mogelijkheid om video’s te downloaden in verschillende kwaliteiten en formaten, en de mogelijkheid om audio te downloaden.

Videoder

Videoder is een krachtige app die je in staat stelt om video’s van een breed scala aan websites te downloaden, waaronder YouTube. Het heeft een ingebouwde zoekfunctie waarmee je naar video’s kunt zoeken op verschillende platforms vanuit één app. Videoder biedt ook ondersteuning voor het downloaden van video’s in verschillende kwaliteiten, tot 4K-resolutie. Met de mogelijkheid om afspeellijsten te downloaden en video’s om te zetten naar MP3, is het een geweldige keuze voor het downloaden van zowel individuele nummers als hele albums.

Helper websites

YouTubeMP4

YouTubeMP4 is een gratis online tool waarmee je YouTube-video’s kunt downloaden in MP4-formaat. Het enige wat je hoeft te doen is de URL van de YouTube-video in het invoerveld op de website plakken, op de downloadknop klikken, en de video wordt gedownload naar je apparaat. Hoewel het niet de mogelijkheid biedt om video’s in andere formaten te downloaden, of om alleen de audio te downloaden, is het een eenvoudige en handige optie voor het downloaden van YouTube-video’s zonder dat je een applicatie moet downloaden op je computer.

SaveTube

SaveTube is een andere online tool voor het downloaden van YouTube-video’s. Het werkt op dezelfde manier als YouTubeMP4: je plakt de URL van de video in het invoerveld op de website en klikt op de downloadknop. SaveTube biedt echter meer downloadopties, waaronder de mogelijkheid om de video in verschillende formaten en kwaliteiten te downloaden, en de mogelijkheid om alleen de audio te downloaden. Dit maakt SaveTube een meer veelzijdige optie voor het downloaden van YouTube-video’s.

Savefrom.net

Een andere populaire online tool voor het downloaden van video’s van YouTube is Savefrom.net. Het biedt verschillende downloadopties, waaronder de mogelijkheid om de video in verschillende formaten en kwaliteiten te downloaden, en de mogelijkheid om alleen de audio te downloaden. Bovendien heeft Savefrom.net een browserextensie die je kunt installeren om het downloaden van video’s nog gemakkelijker te maken.

 

You may also like