Het vinden van de beste gaming PC Desktop kan een hele opgave zijn. Er bestaan veel verschillende varianten en daarnaast is het mogelijk om je eigen PC in elkaar te zetten. Als je hier weinig verstand van hebt, kan het goed zijn om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn met een bepaald model. Daarom hieronder de top 5 – goedkope gaming PC Desktop, zodat je op weg geholpen wordt tijdens jouw zoektocht. De Gaming desktops binnen deze lijst zijn beperkt tot een budget van €1500.

Zoek jij een gaming desktop binnen een lager budget, lees dan de volgende lijsten:
– Mid-Budget Gaming Desktop – budget tot €2500
– High-Budget Gaming Desktop – budget tot €3500
– Professionele Gaming Desktop – budget tot €5000

TOP 5 – GOEDKOPE GAMING PC 2021

HP PAVILION – TG01-0960ND

De beste van onze low-budget gaming laptops is de Pavilion Gaming TG01 van HP. Door de schappelijke prijs, de mogelijkheid om uit te breiden en de goede kwaliteit van de componenten is deze gaming desktop een makkelijke koop. Krachtig genoeg voor VR met de NVIDIA GeForce RTX 2060 Super – één van de laatste generatie grafische kaarten.

Het 16GB werkgeheugen is meer dan genoeg voor alle soorten games. Wil je de zwaarste games op de zwaarste settings dan moet je overschakelen naar een hoger budget. Cyberpunk 2077 is bijvoorbeeld geen game voor een low-budget gaming pc. Toch moet deze desktop niet onderdoen, de prijs / kwaliteit verhouding is uitstekend.

Specs: Intel core i7-9700F / GeForce RTX 2060 Super (8GB) / 16GB RAM / Octa core

“Beste prijs / kwaliteit low-budget desktop” – PCGG

ACER NITRO N50-600 I92060

Net iets minder performant is de Acer Nitro N50-600. Voor dezelfde prijs als onze beste low-budget gaming desktop zien we dat Acer meer moeite heeft met de prijs / kwaliteit verhouding. Hoewel ze betere merken en componenten gebruiken moet deze Nitro onderdoen in grafische geheugen en prestaties.

De RTX 2060 is iets minder sterk dan de RTX 2060 Super, daarbij heeft het ook minder geheugen, waardoor high performance games wat minder goed draaien. Let op, dit is enkel waar als men spreekt over zware games op de hoogste settings. Spelen we Rocket League dan maakt dit verschil helemaal niet uit. Toch is deze desktop aan dezelfde prijs, dus is de HP Pavilion iets voordeliger.

Specs: Intel core i7-9700 / GeForce RTX 2060 (6GB) / 16GB RAM / Octa core

“Top kwaliteit low-budget desktop” – PCGG

HP PAVILION – TG01-0450ND

Intel processors hebben een bepaalde prijs. Dit omdat ze de bekendste zijn en kwalitatief nooit onderdoen. Toch zijn er andere merken die even performant zijn en minder kosten. Deze versie van de HP Pavilion Gaming maakt gebruik van een AMD Ryzen 5 in combinatie met een RTX 2060 Super. Dit zorgt ervoor dat de prijs gedrukt wordt, waardoor de prijs / kwaliteit verhouding ongelooflijk omhoog gaat.

Met 16GB RAM geheugen kom je net toe – maar deze neemt slechts 1 slot in. Dit wil zeggen dat je het zeer makkelijk kan verdubbelen naar 32GB. Door de goedkope prijs en de mogelijkheid tot uitbreiden is dit echt wel DE gaming PC voor beginnende gamers.

Specs: AMD Ryzen 5 / GeForce RTX 2060 Super (8GB) / 16GB RAM (uitbreidbaar) / Hexa core

“Beste gaming PC voor beginners” – PCGG

MSI INFINITE A 9SC-662EU

Ook de MSI Gaming Desktops zijn bekend voor hun uitstekende kwaliteit. MSI is een gaming merk dat PC desktops voor alle budgetten voorziet. Enerzijds de pro gamers met de ‘top of the line’ MSI Desktops, anderzijds goedkope gaming desktops dat staan voor kwaliteit en design. Een MSI ziet er vaak ook anders uit, ook de toren maakt deel uit van een goede gaming setup.

Voor deze Infinite A 9SC maken ze gebruik van dezelfde grafische kaart – GeForce RTX 2060 met 6 GB geheugen. Genoeg voor VR, niet genoeg voor de zwaarste games op hoogste settings. Ook de processor is minder krachtig, met een 9th generation i5 kan je zeker nog enkele jaren door – deze Hexa Core is wel iets minder performant dan de bovenstaande Octa cores.

Specs: Intel core i5-9400 / GeForce RTX 2060 (6GB) / 16GB RAM / Hexa core

“Goedkope MSI gaming PC” – PCGG

LENOVO LEGION T530-28ICB

Lenovo staat dan weer gekend voor een zeer lage kostprijs. Op kwaliteit moet je niet echt onderdoen, Lenovo maakt gebruik van goede componenten en staat garant voor hun gaming materiaal. Enerzijds heb je met de Lenovo Legion T530 een super grafische kaart – de Nvidia GeForce RTX 2060 Super wordt in veel top-desktops gebruikt. Anderzijds moet je een klein beetje inboeten op processor vermogen, ook zij maken gebruik van de 9th Gen i5.

Lenovo drukt de prijs door uit te sparen op geheugen – met een SSD van 512 GB heb je zeer weinig opslagcapaciteit. Er is dus zeker nood naar een extra harde schijf of een extern opslaggeheugen.

Specs: Intel core i5-9400F / GeForce RTX 2060 Super (8GB) / 16GB RAM / Hexa core

“Betaalbaar & Krachtig” – PCGG

Goedkope gaming desktops vergelijken

Net zoals voor alle desktops moet je letten op de volgende puntjes:

  • Compatibele componenten: wees zeker dat je moederbord, voeding, processor, … compatibel zijn met elkaar.
  • Processor
  • Grafische kaart
  • Moederbord
  • Werkgeheugen RAM
  • Harde schijf HDD of SSD

Meer hierover kan je lezen in het overzicht van de desktops tussen 2500 en 3500 euro.

Tot zover de lijst beste goedkope gaming desktops – laatste update 04/04/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming Pc’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.