Op zoek gaan naar de beste mini pc is niet altijd eenvoudig. Je moet goed opletten wat je met jouw nieuwe aankoop wilt doen om te weten welk model het beste bij jou past. Het kan daarom raadzaam zijn om van tevoren veel informatie opgezocht te hebben, zodat je jouw geld goed besteedt. Onderstaande informatie neemt jou mee in de top 5 beste mini pc van 2021, zodat je gerichter kunt gaan zoeken naar jouw nieuwe mini pc.

TOP 5 – Beste Mini pc 2021

MSI – CUBI 3 SILENT S-026EU

Met de MSI Cubi 3 Silent S-026EU kun je alles vanuit huis doen, zoals jouw vakantiefoto’s bewerken, presentaties maken en het surfen op internet. Hierbij hoef je nooit te verwachten dat de mini pc veel ruimte in beslag neemt. Je kunt er namelijk voor kiezen om deze achter de monitor te bevestigen met de VESA-beugel. Daarna hoef je alleen nog maar te genieten van de voordelen die deze pc met zich meebrengt dankzij de krachtige onderdelen.

+ Geen geluid van een ventilator door de passieve koeling.
+ Compact en eenvoudig weg te bergen achter jouw monitor.
–  Relatief minder opslagcapaciteit dan vergelijkbare mini PC’s.

LENOVO – THINKCENTRE M720Q

De Lenovo ThinkCentre M720q start ieder programma razendsnel op vanwege de 256 GB SSD. Deze mini pc met Windows 10 zorgt ervoor dat je vanaf iedere plaats kunt inloggen op jouw domein, waardoor het je niet aan bestanden ontbreekt als je een keer niet op kantoor aan het werk bent. Daarbij komt dat deze mini pc ook geschikt is voor het maken van flyers of bewerken van afbeeldingen, zonder dat je hier veel haperingen bij zult krijgen en jouw desktop onder druk minder goed presteert.

+ Razendsnel programma’s opstarten dankzij de krachtige SSD.
+ Alle dagelijkse werkzaamheden naar behoren uit te voeren.
–  Niet mogelijk om 3D-objecten te renderen met zware programma’s.

ASUS – CHROMEBOX 3-N013U

Als je een mini pc kopen gaat, is het wellicht ook goed om uit te kijken naar de Asus Chromebox 3-N013U. Deze mini pc heeft het Google Chrome besturingssysteem, waardoor je altijd toegang hebt tot jouw bestanden en programma’s vanuit jouw Google-account. Via ieder apparaat kun je daarom eenvoudig inloggen op jouw domein, zonder dat je hierbij aan instellingen verliest. Voeg hier de veilige omgeving aan toe en je hebt de geschikte pc voor op het werk.

+ Overal in te loggen door middel van jouw Google-account.
+ Niet vatbaar voor virussen, waardoor een veilige omgeving ontstaat.
–  Deze mini pc kan Windows programma’s niet aan.

APPLE – MAC MINI

De Apple Mac Mini zorgt ervoor dat al jouw dagelijkse werkzaamheden een fluitje van een cent zijn. De onderdelen van deze compacte mini PC zorgen er namelijk voor dat je verschillende programma’s naast elkaar kunt draaien, waardoor je zo door de werkzaamheden heen bent. Voeg hier verschillende USB-poorten aan toe en je kunt deze beste mini PC voor meerdere doeleinden gebruiken dan alleen als desktop. Denk hierbij ook aan het afspelen van jouw favoriete muziek door de speakers.

+ Bestanden razendsnel overgezet door de Thunderbolt 3 poorten.
+ Het compacte formaat neemt niet veel ruimte in beslag.
–  Je moet zelf alle accessoires aanschaffen.

INTEL – NUC 8 ENTHUSIAST

Een mini pc hoeft niet altijd alleen geschikt te zijn voor de dagelijkse werkzaamheden. Dat bewijst de Intel NUC 8 Enthusiast. Deze mini pc met i7 processor laadt namelijk niet alleen snel de standaard programma’s, maar kan ook grafisch veel aan. Hierdoor kun je ook veel programma’s naast elkaar draaien en zelfs de iets uitgebreidere games moeiteloos spelen en door middel van de instellingen zijn veel zaken aanpasbaar. Daarom kan deze pc toegevoegd worden aan de top 5 beste mini pc.

+ Eenvoudig switchen tussen de verschillende apps die open staan.
+ Aanpasbare RGB-verlichting voor meer sfeer.
–  Deze mini pc beschikt over een i7 processor voor meer kracht.

Meer over onze reviews

Beste Mini PC 2021

MSI Cubi 3 Silent S-026EU

De MSI Cubi 3 Silent S-026EU is speciaal ontworpen voor iemand die geen ruimte kan verliezen op het bureau door een grote desktop. Deze mini pc kun je namelijk niet alleen eenvoudig in een hoek zetten door het compacte formaat, maar is door middel van de VESA-beugel ook achter de monitor te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer ruimte overhoudt op jouw bureau en jouw werkzaamheden te allen tijde te hervatten zijn door deze mini pc aan te zetten. Daarbij ben je ook verzekerd van goede prestaties door de Intel Core i5 processor in combinatie met de krachtige SSD.

Deze beste mini pc start alle programma’s razendsnel op door de 256GB SSD. Je hebt enkele seconden nodig om de zwaarste programma’s draaiende te krijgen. Hierdoor kun je ook Photoshop moeiteloos opstarten zonder andere programma’s af te hoeven sluiten. Dit maakt het mogelijk om de zwaarste programma’s te draaien zonder dat jouw mini pc langzamer gaat reageren. Daarbij komt ook dat jouw mini pc passief gekoeld wordt, waardoor de prestaties langer behouden worden en je geen last krijgt van het geluid van een ventilator. Het enige waar jij nog rekening mee moet houden is dat de opslag relatief klein is in vergelijking met andere modellen, waardoor niet alle films en bestanden opgeslagen kunnen worden.

Prijs / Kwaliteit Mini PC

Lenovo Thinkcentre M720q

Als je zowel thuis als op het werk wilt genieten van alle prestaties die een mini pc kan leveren, moet je voor de Lenovo Thinkcentre M720q gaan. Deze beste mini pc kan er namelijk voor zorgen dat alles razendsnel opgestart is en je direct aan de slag kunt gaan met alle werkzaamheden die jij vanuit het bedrijf moet doen. Hiervoor hoef je geen tijd meer te verliezen, want zelfs de zwaardere programma’s kunnen naast elkaar gedraaid worden. Echter blijft deze mini pc met Windows 10 wel wat achter op het gebied van Autocad en virtuele omgevingen. Adobe Photoshop is daarentegen wel weer goed voor het bewerken van alle afbeeldingen.

Met de Lenovo Thinkcentre M720q heb je de mogelijkheid om niet alleen vanaf kantoor te werken op jouw domein, maar ook vanuit huis. Je hoeft hierdoor alleen maar met Windows 10 Pro in te loggen op het domein. Alle bestanden zijn hierdoor binnen handbereik, wat jou ook de mogelijkheid biedt om bewerkingen te delen met collega’s. Mochten er uiteindelijk problemen optreden dan heb je de mogelijkheid om een monteur langs te laten komen. Op deze mini pc zit namelijk drie jaar on-site garantie, waardoor je de pc niet meer op hoeft te sturen.

Chromebook mini PC

Asus Chromebox 3-N013U

Een mini pc met Windows 10 biedt mogelijkheden. Echter kan een mini pc die voorzien is van het Google Chrome besturingssysteem meer mogelijkheden en extra beveiliging bieden. Je kunt namelijk door middel van jouw Google-account overal waar jij bent inloggen op een Chromebook of Chromebox, waardoor je jouw documenten te allen tijde bij de hand hebt. Daarbij is Google ook beter beveiligd tegen virussen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw bestanden van het een op het andere moment verdwijnen. Ook heb je alles in een domein staan, waardoor jouw films ook snel opgestart zijn.

Doordat de Asus Chromebox 3-N013U werkt met het Google Chrome besturingssysteem heb je ook meer mogelijkheden op het gebied van beveiligingen. Je kunt immers jouw instellingen van jouw eigen account gebruiken en hebt geen programma’s op jouw mini pc staan. Dit maakt de Chromebox bestand tegen virussen, waardoor je altijd een veilige computer tot jouw beschikking hebt. Je moet er wel rekening mee houden dat je moet beschikken over een internetverbinding om overal bij te kunnen komen, waardoor je soms minder flexibel bent onderweg en gebruik moet gaan maken van jouw mobiele data om toch door te kunnen werken in bijvoorbeeld de trein.

Apple Mac mini PC

Apple Mac Mini

De snelheid van de Apple Mac Mini zorgt ervoor dat je nooit meer lang bezig bent met jouw dagelijkse werkzaamheden. Deze mini pc is namelijk ondanks zijn compactheid geschikt voor veel verschillende programma’s. Hiervoor beschik je over een Intel Core i3 processor, een 128GB SSD en een intern geheugen van 8 GB.

Deze onderdelen zorgen ervoor dat de programma’s snel opgestart worden en ook zonder al te veel haperingen naast elkaar gedraaid kunnen worden. Je hoeft hierdoor jouw muziek niet uit te zetten om Adobe Photoshop aan te zetten, maar kunt gerust doorgaan met waar je mee bezig bent.

De Apple Mac Mini is uitgerust met 4 USB-C poorten en 2 USB A 3.0-poorten, waardoor er verschillende externe mogelijkheden zijn. Je kunt hierdoor met drie beeldschermen tegelijk aan de slag gaan via de Thunderbolt 3 poorten, waardoor je nog meer ruimte hebt om de programma’s naast elkaar te kunnen draaien.

Voeg hier de 3.5 millimeter jack aan toe en je hebt ook jouw favoriete muziek op de achtergrond staan om jouw werkzaamheden draaglijker te maken. Voor het bewerken van video’s zul je echter een andere mini pc kopen moeten, want dit kan deze vanwege de processor niet aan.

Krachtige mini PC

Intel NUC 8 Enthusiast

De Intel NUC 8 Enthusiast brengt jouw dagelijkse werkzaamheden en benodigde ontspanning samen. Deze mini pc is namelijk niet alleen geschikt om te werken met verschillende bewerkingsprogramma’s en de officeprogramma’s, maar laat jou ook verschillende games moeiteloos opstarten. Dit wordt mogelijk gemaakt bij door de mini pc met i7 processor, waardoor er veel meer kracht ontstaat. Hierbij kun je er niet alleen voor kiezen om dit via een monitor te doen, maar ook door middel van het koppelen aan jouw TV. Op deze manier heb je een nog groter beeld om jouw tegenstander uit te kunnen schakelen en een unieke game-ervaring te krijgen.

Hiervoor heeft deze mini pc een AMD Radeon RX Vega grafische kaart. Deze grafische kaart is zo krachtig, dat er in samenwerking met de 1 TB SSD voor gezorgd kan worden dat programma’s niet alleen binnen enkele seconden opgestart zijn, maar ook goed blijven werken en de mini pc blijft presteren. Multitasken kan daarom ook zonder haperingen, waarbij het werkgeheugen uitgebreid kan worden van 16 GB naar 32 GB. Voeg hier de aanpasbare RGB-verlichting aan toe en je hebt altijd de beste sfeer te pakken voor jouw ontspanning.

Hoe kies ik de beste mini pc

Hoe kies ik de beste mini pc

Als je gaat kijken naar de beste mini pc kom je vaak tot de conclusie dat dit te maken heeft met de algemene prestaties. Het is namelijk afhankelijk van de werkzaamheden die jij ermee wilt uitvoeren welke mini pc je kopen moet. Daarbij moet je ook goed kijken welk besturingssysteem het fijnste werkt. Je hebt immers de keuze uit Windows 10, Apple en Google Chrome. Ieder besturingssysteem werkt op zijn eigen manier, waardoor er een persoonlijke voorkeur bij komt kijken als je op zoek gaat naar de beste mini pc voor jouw situatie.

Waarvoor wil je de mini pc gebruiken?

Als je de mini pc kopen gaat, kun je het beste eerst voor jezelf opstellen voor welke doeleinden je de pc gaat gebruiken. Hiermee voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt. Voor gamen moet je bijvoorbeeld uit kijken naar een mini pc met i7 processor, zodat krachtige prestaties geleverd kunnen worden.

Als je de mini pc voornamelijk gebruikt om de werkzaamheden op kantoor uit te voeren, is het niet nodig om deze kracht tot je beschikking te hebben. Hierbij voldoet een goede verhouding tussen jouw processor, grafische kaart en de opslag van jouw computer al om alle programma’s te kunnen openen en de bestanden te kunnen delen met jouw collega’s.

Het gemak van een mini pc

Een mini pc kan niet alleen een uitkomst bieden om alle werkzaamheden uit te kunnen voeren, maar geeft jou daarnaast ruimte op jouw bureau. De desktop is namelijk compact, waardoor deze goed op jouw bureau of ergens naast geplaatst kan worden.

Ook is er vaak de mogelijkheid om de mini PC met Windows 10 of een ander besturingssysteem achter de monitor te bevestigen, waardoor je nog meer ruimte overhoudt. Je hebt hiervoor beugels tot jouw beschikking, waarmee de desktop als het ware opgehangen wordt. Je zult deze niet meer op jouw bureau zien en hebt alleen nog een monitor in het zicht staan. Deze monitor kun je tevens zo groot maken als jij zelf wilt en vaak ook uitbreiden met een extra exemplaar.

Tot zover het artikel beste mini pc voor gaming – laatste update 01/02/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming PC’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.