Home Gaming setupGaming PcDesktop Professionele gaming desktop

Professionele gaming desktop

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
premium elite gaming desktop

Sinds 2020 heeft professioneel gamen en streamen de hele wereld veroverd. Met online vloggers en professionele gaming streamers is er een hele markt rond professioneel gamen ontwikkeld. Daar waar ouders vroeger dachten dat hun kind nooit hun geld zou verdienen met online gaming is er nu een mogelijkheid voor elke gamer om professioneel te worden. Natuurlijk moet je goed kunnen gamen, goede reflexen, goed nadenken en de game door en door kennen. Anderzijds heb je nood aan de beste professionele gaming laptop om zeker te zijn dat jouw kunnen niet beperkt wordt door slecht materiaal.

Op dit niveau is elke millisecond van belang, het kleinste DPI kan een verschil maken. Daarom maken wij een lijst van beste professionele gaming desktops waar het niveau nog wat hoger gezet wordt. Daar waar de high-budget gaming desktops niet performant genoeg zijn komt er in deze lijst een extra laag benodigdheden bovenop.

In deze lijst vinden we de desktops dat gebruikt worden om professioneel te gamen. Let op, ook andere onderdelen zoals scherm, muis en keyboard beïnvloeden jouw prestatie. Het budget van professionele gaming desktops ligt tussen €3500 en €5000 euro.

Zoek jij een gaming desktop binnen een lager budget, lees dan de volgende lijsten:
– Low-Budget Gaming Desktop – budget tot €1500
– Mid-Budget Gaming Desktop – budget tot €2500
– High-Budget Gaming Desktop – budget tot €3500

TOP 5 – PROFESSIONELE GAMING PC 2021

HP OMEN X 900-290ND

Daar waar de HP Pavilions betaalbaar blijven gaat de HP Omen iets verder, dit is hoedanook een echt elite gaming merk. De OMEN X 900 heeft een uniek ontwerp en ziet er niet uit als de gewoonlijke desktop toren. Dit vierkant ontwerp bespaart wat plaats, maar vooral de ventilatie wordt hierdoor verbeterd. Dit beest kost €5000 euro, maar hier is ook een reden voor.

Met de HP Omen X900 heb je echt één van de allerbeste professionele gaming PC’s op de markt. Deze Gaming desktop blijft jaren goed. De Intel i9 9820X is uniek en uiterst performant, de grafische kaart – een GeForce RTX 2080 Ti is één van de beste op de markt en met 5TB (waarvan 1TB SSD) heb je meer dan genoeg opslagruimte.

Het werkgeheugen staat op 32GB, door twee slots te vullen met 16GB DDR4. Het moederbord voorziet 4 slots, er blijft dus ruimte om makkelijk uit te breiden naar 64GB. Met deze computer kom je niets tekort, streamen terwijl je op 4K games speelt, allemaal geen probleem. Dit is de allerbeste gaming desktop momenteel beschikbaar.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Beste professionele gaming desktop” – PCGG

ALTERNATE – THUNDERSTORM GZ950

Ook binnen het high-budget gamma vinden we een desktop van Alternate terug. Zoals vermeld in de mid-budget gaming dekstops, Alternate bouwt zelf gaming PC’s en kan hierdoor uitsparen omdat er geen echt gaming merk aanwezig is. De werknemers van Alternate bouwen deze desktop op basis van de beste onderdelen om zo de prijs te kunnen drukken.

Deze desktop heeft de krachtige unieke i9-9820X processor, goed voor 10 cores – 3.3 Ghz tot 4,1 Ghz. Daarnaast heeft deze desktop TWEE Nvidia GeForce 2080 Ti grafische kaarten. Goed voor 4 schermen en een zeer capabele gaming dekstop, hiermee kan je letterlijke alles doen. De 1TB SSD zorgt voor een goede oplagcapaciteit, ondersteund door 4TB HDD. Het moederbord heeft 4 slots, deze zijn opgevuld met vier 8GB DDR4 – makkelijk uit te breiden naar 64GB als nodig. Wel enkel beschikbaar op de Alternate van Nederland.

Specs: Intel Core i9-9820X / 2x GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Deci core

“Beste prijs / kwaliteit zonder merk” – PCGG

MSI PRESTIGE P100 9SF-018EU

Prestige, de naam zegt het zelf al. Binnen het gaming merk MSI is de prestige serie de meest performante. Enerzijds een mooi ontwerp dat niet veel plaats inneemt en er strak uitziet. Anderzijds de beste onderdelen dat je op de markt kan vinden. Samen een uitstekende gaming laptop. de Intel Core i9-9900KF is een zeer sterke, als niet de sterkste, processor met acht cores. De overklokking haalt zijn maximum op 5 Ghz, voorlopig is er niet veel sterkers op de markt. Met 64GB werkgeheugen zit je ook boven de HP Omen X 900. Met slechts twee slots op het moederbord is hier geen ruimte voor uitbreiden. Met 5TB aan opslaggeheugen heb je dan wel meer dan genoeg.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 64GB RAM / Octa core

“Beste MSI gaming dekstop” – PCGG

MSI TRIDENT X PLUS 9SF-600MYS

Iets lager in het MSI gamma vinden we de Trident X Plus 9SF terug, een desktop dat ook in de mid-budget gaming desktop staat. Deze versie is echter nog krachtiger. Door de processor te vervangen met een 9de generatie i9-9900KF halen we de prestaties naar boven. Dit gecombineerd met de verbeterde RTX 2080 Ti zorgt voor een uitstekende gaming PC. Natuurlijk blijft de MSI Infinite X iets beter omdat er ruimte voor verbetering is. Deze gaming laptop is zo goed als volgebouwd, wil je onderdelen verbeteren dan moet je ze vervangen.

Specs: Intel Core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (8GB) / 32GB RAM / Octa core

“Betaalbare high-budget gaming desktop” – PCGG

MSI INFINITE X PLUS 9SF-479MYS

De beste top-budget desktop is de MSI Infinite X Plus 9SF, deze gaming desktop is meteen ook sterk genoeg om te passen in de lijst van Professionele gaming desktops. Met de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti heb je de één van de allerbeste grafische kaarten, met de i9-9900KF de beste processor, 32GB RAM is meer dan genoeg, … er is bijna niets dat deze desktop nog beter zou maken. Met deze PC kan je echt alles, daarnaast heb je een PC dat jarenlang relevant zal blijven. MSI is dan ook één van de absolute top merken binnen gaming.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Goedkope gaming desktop binnen high-budget” – PCGG

Tot zover onze 5 favoriete dekstops voor professionele gamers of streamers.

Is dit een budget te hoog, dan kan je ook kijken in lijst van desktops tussen 2500 en 3500 euro. Nog goedkoper? Ga dan nog een stapje lager naar de mid-range desktops.

beste professionele gaming desktop

Professionele gaming desktops vergelijken

Desktops zijn er in overvloed. Je kan ook je eigen desktop samenstellen. Als professioneel gamer of streamer heb je nood aan enkele extra krachtige onderdelen, vandaar deze lijst beste professionele gaming desktops.

Hoe kies je dan de juiste desktops? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van deze componenten? Net zoals voor alle desktops moet je letten op de volgende puntjes:

  • Compatibele componenten: wees zeker dat je moederbord, voeding, processor, … compatibel zijn met elkaar.
  • Processor
  • Grafische kaart
  • Moederbord
  • Werkgeheugen RAM
  • Harde schijf HDD of SSD

Meer hierover kan je lezen in het overzicht van de desktops tussen 2500 en 3500 euro.

Tot zover onze lijst beste professionele dekstops – laatste update 02/09/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Desktop’

You may also like