Home ReviewsGame muis Review: Logitech G502

Review: Logitech G502

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:

Logitech G502

HET VERDICT

De Logitech G502 is een ongelooflijk goede gaming muis. Het ontwerp bevorderd de speelstijl door goed in de hand te passen. Door de extra knoppen kan deze muis gebruikt worden voor verschillende type games. Onze voorkeur gaat naar FPS. Lees verder om meer te weten te komen over het design en de hardware.

G502 Hero Edition

Hoewel de G502 Spectrum nog niet zo lang uit is, is er ondertussen een nieuwe versie beschikbaar. Sinds het uitbrengen van de Logitech HERO-sensor krijgen sommige elite gaming muizen uit het gamme een upgrade. Deze nieuwe generatie sensor levert tracking precisie op tot 16.000 DPI en laat een bewegingssnelheid van +400 IPS toe.

De positieve kanten van deze gaming muis wegen hard op tegen de negatieve aspecten. De Proteus Spectrum is simpelweg een goede keuze voor iedere gamer, zowel beginnend als professioneel. De enige negatieve aspecten zijn het gepruts met gewichtjes en het feit dat deze muis niet voor linkshandigen bestaat.

Logitech-G502-Spectrum
[gem_list color=”2″]Verschillen

  • Betere sensor
  • Hogere Framerate
  • 400 IPS – 16000 DPI
  • 11 Knoppen / 5 Profielen

[/gem_list][gem_list]Richtprijs:

  • €80

[/gem_list]

Logitech – G502 Proteus Spectrum

Als je de top 10 lijsten van 2018 afgaat dan kom je deze muis wel vaker tegen. Logitech stort zich op de markt met allerei nieuwe modellen en ontwerpen. In vergelijking met Razer, waar we wel vaker gelijkaardige modellen tegenkomen, wil Logitech alle gamers voorzien van een muis dat bij hen past. Deze G502 oogt niet alleen mooi, maar is ook zeer customisable. Extra gewicht, instelbare knoppen en ultiem comfort. Deze factoren zorgen voor een plek in de top beste ergonomische muizen.

Vorig jaar, en bijna ieder jaar daarvoor, ging de prijs van beste FPS Gaming muis naar de Razer DeathAdder. De simpele razer muis geniet van ongelooflijk veel kwalitatieve componenten en zorgt voor een zeer strakke FPS muis. Niet echt veel meer nodig dan goede DPI en accurate senzoren. De Logitech G502 bestaat al enkele jaren. Naast een kleine verandering in het design, wat meer functies en een nieuwe optiche sensor is er niet veel veranderd. Toch zorgt deze nieuwe Pixart PMW3366DM voor een mooie upgrade.

Design

De G502 serie is het flagship model van Logitech. Een gaming muis dat ideaal en optimaal moet kunnen werken voor casual gamers, die hard gamers en pro gamers.

Kwa lengte is de G502 aan de grotere kant. Het ergonomische design zorgt er echter voor dat de gaming muis wel mooi in de hand past. De beste all-around gaming muis weegt wel 121 gram, wat aan de hoge kant is. Daarbij zijn er nog 5 kleine instelbare gewichtjes om een betere gewichtsverdeling te hebben. Persoonlijk zijn we fan van iets zwaardere muizen, deze ogen sterker en bewegen gecontroleerder. Snel draaien en schieten wordt er wel wat door bellemerd…. misschien dus niet ideaal voor kinderen die wat meer kracht moeten zetten als het op reactiesnelheid aankomt.

Logitec-G502-Product-6
Logitech G502 gewichtjes

Gewicht, Schuifsysteem & infinite Scroll

De G502 Proteus Spectrum heeft 11 aanpasbare knoppen en een nieuw ontworpen scroll wieltje. Het nieuwe hieraan is de infinite scroll functie, ook wel hyper fast scroll genoemd. Je kan kiezen voor een traditionele scroll dat ‘click to click’ rolt, de infinite scroll blijft doorscrollen. Met de juiste drivers is het mogelijk je favoriete macro’s in te stellen en zo sneller door je game te geraken.

Daarnaast is er een aanpasbaar gewichtsverdeling-systeem. Met magnetische gewichtjes kan je de Proteus Spectrum optimaliseren. In totaal zijn er vijf 3.6g gewichtjes dat geplaatst kunnen worden om de tracking te perfectioneren. Toch is dit niet echt nodig, de muis weeg al 121g, wat vrij zwaar is.

Voor FPS gamers hangt het echt van je DPI snelheid af. Een zware muis moet een hoog DPI gehalte aankunnen zodat de snelheid van je bewegingen niet belemmerd wordt.

Optische Sensor

Met een optische sensor en een DPI gamma van 200 – 12.000 DPI zit je goed. De Logitech technologie is gekend voor een goed DPI gehalte zonder interpolatie, wat zorgt voor een goede resolutie. Logitech Gaming Mouse software zorgt voor een zeer intuitief process om je muis in te stellen. Je kan de optische sensor aanpassen en de ondergrond calibreren. Dit allemaal voor een ongelooflijk accurate cursor. Het DPI gehalte gaat van 200 tot 12.000 DPI.

Polyvalente Gaming muis

Deze gaming muis is niet gemaakt voor een bepaald gaming genre. De G502 is gemaakt voor te dienen als algemene gaming muis. Een beetje de passe-partout van de muizen. Genoeg knoppen voor een MOBA of een MMO, maar niet teveel voor je FPS kunsten te beperken. Gamers, beginnend en ervaren, zullen de G502 positief ontvangen. De In-Game DPI verandering zorgt ervoor dat je snel het goede DPI gehalte hebt gevonden.

Presteren op alle ondergronden

Eén van de grootste uitdagingen en updates voor deze Logitech G502 Gaming muis is het spelen op andere ondergronden. Het zogenaamde surface-testing capabilities is één van de unique selling points van deze muis. Niet alleen dient het voor al je games, ook kan je op iedere locatie gamen. Een muismat, een stuk papier, de hoes van je matras, het doet er niet toe, de G502 presteert!

Logitech optische sensor
Logitec G502 getest
Logitech G502 Spectrum review

Logitech Gaming Software

De Proteus Core en Spectrum maken gebruik van dezelfde logitech gaming software als andere logitech producten. Terwijl de software iets minder presterend is dan de Razer Synapse software heeft het nog steeds alle functies en mogelijkheden om te dienen als goed alternatief.

De Proteus kan tot drie verschillende profielen opslaan. Daarnaast kan je op je computer ander profielen instellen. De drie profielen die je op de muis zet blijven beschikbaar. Wissel je van desktop dan blijven de juiste settings bestaan, deze zijn opgeslagen op het geheugen van de muis.

Het instellen en de gebruiksvriendelijkheid zijn optimaal. Je kiest de knop en via een drag-drop functie kan je de macro’s en bindings instellen. Daarnaast blijft de kleur en het DPI aanpasbaar. Zo kan je tussen alle RGB kleuren kiezen en het DPI tot 12000 duwen.

Tot zover de review van de Logitech G502 – Lees ook:

You may also like