Home ReviewsGame muis Review: Razer Lancehead

Review: Razer Lancehead

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste linkshandige muis

Razer Lancehead

HET VERDICT

De Razer Lancehead is een hoge prestatie gaming muis. Gelijkaardig aan de Razer Mamba met enkele kenmerkende verschillen. De Lancehead is een draadloze gaming muis die ook als tournament editie bestaat (met draad). Door het ontwerp en knoppen aan beide zijden is de muis geschikt voor linkshandige gamers. Het symetrische design is elegant en ziet er geweldig uit. De RGB belichting maakt de muis volledig af. Ook de hardware zit goed, de optische sensor is één van de beste op de markt.

Je vind deze muis terug als één van onze favoriete game muizen, alsook een waardige optie voor linkshandige gamers.

Lancehead vs Tournament

Het verschil tussen de draaglose game muis en de Tournament edition – met kabel – is miniem. Behalve de logische redenering dat er geen kabel is en dus ook geen oplaadstation of statief. Ze maken gebruik van dezelfde sensor en bekleding. De versie met kabel scoort iets beter op de performance testen, dit enkel omdat de verbinding constanter en stabiel is. De draadloze muis is dan weer beter voor mobiele gamers of iemand dat de PC gewoon van ver wil besturen.

beste linkshandige muis

Richtprijs:
€80

Razer Lancehead Draadloos

Draadloze gamingapparatuur heeft een lange weg afgelegd sinds hun onbetrouwbare voorgangers. Tegenwoordig presteert een goede draadloze muis net zo goed als de bedrade tegenhanger. En dit is ook het geval voor de Razer Lancehead. Er is bijna niets dat een draadloze muis slechter maakt dan een bekabelde versie. De Razer Lancehead is een zeer krachtige gaming muis die kan dienen als professioneel gear. Het nadeel is dat de muis moet opladen en dat je mogelijk af en toe de verbinding verliest. Het voordeel is dat je mobiel kan gamen, er geen nood is aan een kabel en je een USB slot vrij houdt.

Symmetrisch ontwerp

De Lancehead is een directe tegenspeler van de bovenstaande Asus ROG Spatha. Toch zijn er veel verschillen. Beide game muizen zijn zowel draadloos operationeel. Met kabel of zonder, deze gaming muis verliest geen precisie, het enige verschil is dus een leeglopende batterij tijdens het gamen. Daarnaast is de Lancehead wel perfect symmetrisch. Dit zorgt ervoor dat zowel links als rechtshandige gamers de muis kunnen gebruiken. De Razer Lancehead is dus wel degelijk een Ambidextreuze of tweehandige game muis.

Met de Mamba had razer al een draadloze gaming muis in hun gamma. De Lancehead zorgde voor een unicum in het voormalige Razer gamma. Het symmetrische ontwerp zorgt ervoor dat dit een zowel rechts- als linkshandige gaming muis maakt. De knoppen aan de andere zijde worden normaal gezien niet gebruikt. Hoewel de Lancehead 9 knoppen heeft worden er eigenlijk maar 7 gelijktijdig gebruikt.

razer lancehead draadloze
beste razer lancehead

Kwaliteit materiaal & Hardware

De Razer Lancehead is uitgerust met de Adaptive Frequency Technology (AFT) van Razer, die je verzekert van 100% stabiele overdracht. Deze geavanceerde draadloze technologie schakelt naadloos over naar een andere frequentie om ervoor te zorgen dat er geen lag ontstaat tussen jouw muis en pc. Met een 5G laser sensor (16.000 DPI) beschik je over één van de precieste sensoren ter wereld.

De Lancehead is afgewerkt met hoge kwaliteit materialen. Deze zorgen voor meer grip en een aangenaam, duurzaam gebruik. In totaal heb je 9 onafhankelijke progremmeerbare knoppen. De Razer Lancehead heeft twee duimknoppen aan beide kanten van de muis, voor rechts- en linkshandige gamers. Gebruik je één kant niet? Dan schakel je die knoppen uit in de Razer Synapse Software.

Razer Synapse

Qua software en verlichting is de Lancehead identiek aan de Lancehead Tournament Edition. Beide game muizen werken met de Razer Synapse 3 software, waardoor het uiterst eenvoudig is om knopopdrachten te programmeren, spelen met muisprofielen te koppelen, parameters zoals DPI-gevoeligheid in te stellen en de verlichting te regelen. De Lancehead heeft toegang tot meer dan 16,8 miljoen kleuren en je kunt kleuren en patronen instellen in 16 verschillende zones.

Features & Games

We testten deze draadloze game muis in meerdere game genres. First-person shooters, real-time strategie, actie / avontuur of Massive multiplayer online (MMO). Zeven knoppen is meer dan genoeg voor de meeste gaming genres. Vergeet niet dat je altijd gebruik kan maken van macro’s op je keyboard als je een shortcut wil maken. Ook voor MOBA gamers, waar vaak veel knoppen nodig zijn, presteert de muis naar behoren. Heb je echt meer dan 7 knoppen nodig dan kan je de 2 overblijvende (extra) knoppen op de Lancehead gebruiken. Deze zitten dan wel onder de handpalm wat niet ideaal is.

razer Lancehead 1
lancehead

Tot zover de review van de Razer Lancehead – Lees ook:

You may also like