We stelden ons de vraag; Met een Gaming PC van meer dan €1000 is het toch logisch dat je geen Game muis of game keyboard van € 5 gebruikt? We zijn in een tijdperk waar iedereen een professionele gamer kan zijn. Elke gamer heeft tegenwoordig een professionele game muis en/of keyboard dat past bij hun specifieke game PC of Laptop. Ergens is het dus ook logisch, als je geld uitgeeft aan een goede Gaming PC dan ga je ook voor een deftige game muis en keyboard. Men zegt wel vaker, een goede voetballer kan met alle soorten schoenen voetballen…. Ja, maar toch liefst de beste schoenen zodat je zeker alles wint. In deze lijst van beste gaming muis 2021 verzamelen we allerlei muizen – Beste features, beste FPS, ergonomische muis, Goedkoop maar goed, tweehandige muizen, …. In deze lijst vindt iedere gamer de muis dat het beste bij hem of haar zal passen.

TOP 10 – BESTE GAME MUIZEN 2021

1. LOGITECH – G903

Verschillende aspecten zetten deze muis bovenaan deze lijst. Enerzijds is er het technische aspect. De optische sensor heeft een zeer uitlopend DPI gehalte. Zo kan je via de in-game DPI shift van 200 naar 12000 DPI – even goed als de Razer Naga Hex V2. De muis heeft 11 programeerbare knoppen waarvan je er 9 effectief gebruikt. Dit is een muis bedoeld voor zowel links- als rechtshandigen. Twee van deze knoppen worden dus niet gebruikt omdat ze voor het andere hand bedoeld zijn. Ook deze muis is draadloos te gebruiken.

“Geschikt voor alle games / gamers” – PCGG

2. LOGITECH – G502

Hoewel de G502 niet bovenaan staat op deze lijst van beste gaming muis staat ze bij ons wel als nummer 1 voor beste betaalbare game muis en gedeelde plaats voor beste FPS muis. Deze Logitech G502 is misschien niet de beste game muis op de markt, maar wel één van de beste prijs / kwaliteit. Een zeer comfortabele grip, 11 programeerbare knoppen via de Logitech gaming Software en een sensor met een ruim DPI gamma (200 – 12 000) voor een zeer schappelijke prijs.

“Beste All-Around prijs/kwaliteit” – PCGG

3. RAZER – MAMBA

Op technisch gebied moet de Mamba zeker niet onderdoen. Het max DPI wordt op 16.000 geklokt. De sensor dat gebruikt wordt is één van de beste (en duurste) op de markt. Ook een draadloze muis hoort thuis in de lijst van beste gaming muis 2021. Met negen knoppen heb je genoeg mogelijkheden om de meeste speltypes aan te kunnen. Via de Razer gaming software kan je elke knop binden en je eigen macros instellen. Het scrollwieltje dat zich mooi symetrisch tussen de knoppen bevindt is gekleed met een zacht rubber. De Mamba bestaat ook met kabel. Dit noemt dan een Razer Mamba Tournament edition.

4. STEELSERIES – RIVAL 710

De Rival 710 is zeer uniek op basis van twee vernieuwingen. Enerzijds is er een klein OLED scherm dat verschillende settingen kan weergeven, alsook GIFs afspelen. Daarnaast heeft de muis een speciale tril-functie. Deze game muis heeft een modulair ontwerp. De verschillende onderdelen zijn dus aanpasbaar. De optische sensor zorgt voor een aanpasbaar DPI – tot 16000 DPI. Maak je gebruik van de laser sensor, dan gaat het DPI tot 8000. Je kan beide sensoren afzonderlijk aankopen.

5. ASUS – ROG SPATHA

De muis heeft heel wat programmeerbare knoppen, maar deze zijn zo goed geïntegreerd in het ontwerp dat ze amper in de weg zitten. Ook het bijhorende oplaadstation is zeer mooi ontworpen. Deze game muis kan natuurlijk ook draadloos gebruikt worden en verliest geen precisie of specs wanneer je hem draadloos gebruikt. Daarnaast is de muis uitgerust met RGB belichting en 12 programeerbare knoppen. Deze kunnen via de Asus Armoury Software volledig aangepast worden. Zo stel je simpele macro’s in om moeilijke combinaties plots makkelijk te maken.

6. RAZER – DEATHADDER CHROMA

De Deathadder Chroma komt met de Avago ADNS 3988 optische sensor. Deze is momenteel één van de beste op de markt. Het DPI gaat van 200 tot 16.000, veruit het hoogste DPI op de markt. Verder heeft de Razer DeathAdder een instelbare kleurfunctie. Het typische groen dat standaard gebruikt wordt kan aangepast worden. Jij kiest dus zelf hoe de accenten op je muis eruit zien. Deze Razer FPS Gaming muis heeft 5 programmeerbare knoppen en weegt slechts 105 gram. Ideaal voor snelle bewegingen.

” Beste FPS gaming muis 2021″ – PCGG

7. COOLER MASTER – MM830

Hoewel dit merk niet zo gekend is, heeft deze muis een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. De Cooler Master MasterMouse MM830 Gaming Mouse is voorzien van 8 programmeerbare knoppen en een speciaal ontworpen D-pad dat met de duim beheerd kan worden. De ultra-precieze optische sensor en de duurzame materialen en knoppen zorgen voor een aangename game ervaring. Als speciale features heeft de MM830 een aanpasbare OLED en geïntegreerde D-pad, voor snelle toegang tot de belangrijkste macro’s. De optische sensor in de MM830 kan worden afgesteld met software om tot 24.000 DPI te volgen. Voor het geval dat je de voorkeur moet geven aan precisie boven snelheid, is de DPI direct instelbaar. Het minimum DPI is 100.  Op de hele PCGG website is dit de meest uiteenlopende gaming sensor.

“Hoogste DPI in gaming – 24000” – PCGG

8. RAZER – NAGA TRINITY

Hoewel de Corsair Scimitar evenveel knoppen heeft verkiezen we de Razer Naga Trinity door zijn polyvalente modulaire ontwerp. Razer slaagt een sterke slag in de strijd om een all-around game. Nu heb je de keuze uit 7 knoppen (5 basis +2 duim) – 12 knoppen (5 basis + 7 duim) of 17 knoppen (5 basis + 12 duim). Verder komt deze muis met heel wat specificaties dat we ook tegenkomen op de Deathadder of Mamba. Een uitstekende optische sensor zorgt voor een hoog DPI van 16 000. Daarnaast is er de RGB verlichting die ervoor zorgen dat je muis er uiterst gaaf uit ziet in het donker. Dit in samenwerking met de Razer Synapse 2.0 waar je al je macros, profielen en DPI veranderingen kan instellen.

“Meeste programmeerbare knoppen” – PCGG

9. CORSAIR – M65 PRO

Gebruikt door allerlei professioneel gamers is de Corsair M65 een zeer sterke FPS muis. Enerzijds is het ontwerp zeer strak en afgelijnd voor een perfecte grip, anderzijds bevat het sterke onderdelen en een goede sensor. Toch blijft het gewicht van deze muis redelijk laag (95g) om zo snel te kunnen bewegen. Deze game muis heeft 8 knoppen en een zeer flexibele kabel. Daarnaast is er een in-game DPI shift – je kan kiezen tussen 400 en 12000 DPI en Corsair gaming software voor al je instellingen (kleur en macro’s). Door zijn goede prijs / kwaliteitsverhouding past deze muis zeker op de lijst van beste game muizen 2021.

“Professionele game muis” – PCGG

10. RAZER – VIPER

Deze tweehandige gaming muis van Razer is perfect geschikt voor linkshandige gamers. De Razer 5G optische sensor is ontworpen om zeer nauwkeurig te werken. Daarnaast heb je een DPI dat tot 16000 gaat voor de meest nauwkeurige bewegingen. Het design is strak, ergonomisch en ligt goed in de hand. Met slechts 68 gram is dit één van de lichtere game muizen. Snelle bewegingen zijn dan ook ideaal voor FPS. Via de Razer Synapse software kan je verschillende macro’s binden aan je programmeerbare knoppen, alsook je instellingen veranderen. Deze muis heeft 8 programmeerbare knoppen.

“Tweehandige game muis” – PCGG

Meer over onze reviews

Beste draadloze muis

LOGITECH – G903

Een lijst van beste gaming muizen is niet compleet zonder het gaming gamma van Logitech. Naast Razer toch wel het bekendste merk op de markt. Speakers, Keyboards, headsets, zelfs stoelen en game muizen – Logitech maakt alles om voor een complete gaming setup te beschikken. Het gamma van Logitech is zeer uiteenlopend. Ze beschikken over de beste Prijs / Kwaliteit gaming muis – de G502 Spectrum – maar ook over een duurder gamma. En dit is waar wij de G903 Lightspeed plaatsen. Een game muis van de absoluut hoogste plank.

Game muis met en zonder kabel

Wat is er dan net zo goed aan de G903 Lightspeed? Verschillende aspecten zetten deze muis bovenaan deze lijst. Enerzijds is er het technische aspect. De optische sensor heeft een zeer uitlopend DPI gehalte. Zo kan je via de in-game DPI shift van 200 naar 12000 DPI – even goed als de Razer Naga Hex V2.

Daarnaast maakt Logitech ook gebruik van hun speciale gaming software om alle knoppen makkelijk programmeerbaar te maken. Het subtiel toegevoegde LED belichting is mooi, en kan mooier gemaakt worden via deze software. Daarnaast kan de muis gebruikt worden in draadloze modus. Zo kies je zelf, statisch met draad of mobiel zonder draad.

Conclusie: Wanneer we naar deze muis kijken moeten we wel in gedachten houden dat er een prijskaartje aan verbonden is. Deze gaming muis is schitterend, maar voor de prijs verwacht je ook wel niet minder. Daarom, goede conclusie maar logische conclusie. Als we zoeken naar nadelen dan komen we er heel weinig tegen. Het technische aspect is helemaal tip top in orde. Kwa ontwerp ziet het er vrij uniek uit – iets wat niet iedereen mooi zal vinden. Het grootste nadeel is het ontbreken van een oplaadstation, dit moet je apart kopen.

Voordelen:

11 knoppen
RGB Belichting
Logitech Gaming software
Aanpasbare knoppen
Programmeerbare knoppen
Links & Rechtshandigen

Nadelen:

Relatief duur
Extravagant design
Oplader apart kopen

BESTE ALL-AROUND GAME MUIS

LOGITECH – G502

Een tweede Logitech Gaming muis zorgt voor de logische vraag, welke is de beste van de twee? Hoewel de G502 slechts op de 6de plaat staat van beste gaming muis staat ze bij ons ook als nummer 1 voor beste betaalbare game muis en gedeelde plaats voor beste FPS muis. Deze Logitech G502 is misschien niet de beste game muis op de markt, maar wel de beste prijs / kwaliteit.

De Proteus Spectrum is een geüpdatet versie van de voorganger, de Proteus Core. Het grootste verschil tussen deze muizen is de behuizing en de kleur-opties met RGB belichting. Daar waar de G900 Chaos Spectrum eerder een muis is voor hardcore gamers, is de G502 eerder voor de alledaagse gamer.

PRIJS/KWAL + PERFORMANCE = LOGITECH

Het grote voordeel aan de Logitech G502 is de prijs. Kwaliteit is vanzelfsprekend bij Logitech, dat al jaren in de gaming markt meestrijdt. Daarnaast is de technische kant ook steeds goed in orde en maak je gebruik van de Logitech gaming software. Alle componenten zijn dus aanwezig om ‘zalig’ goed te kunnen gamen.

Voordelen:

11 Knoppen
Uitstekende tracking & specs
DPI van 200 – 12 000
Goedeontwerp (Grip)
Beste Prijs / Kwaliteit

Nadelen:

Geen Linkshandige muis

G502 HERO EDITION

Hoewel de G502 Spectrum nog niet zo lang uit is, is er ondertussen een nieuwe versie beschikbaar. Sinds het uitbrengen van de Logitech HERO-sensor krijgen sommige elite gaming muizen uit het gamme een upgrade. Deze nieuwe generatie sensor levert tracking precisie op tot 16.000 DPI en laat een bewegingssnelheid van +400 IPS toe.

De positieve kanten van deze gaming muis wegen hard op tegen de negatieve aspecten. De Proteus Spectrum is simpelweg een goede keuze voor iedere gamer, zowel beginnend als professioneel. De enige negatieve aspecten zijn het gepruts met gewichtjes en het feit dat deze muis niet voor linkshandigen bestaat.

Verschillen:

Betere sensor
Hogere Framerate
400 IPS – 16000 DPI
11 Knoppen / 5 Profielen

Nadelen:

Geen Linkshandige muis

RAZER – MAMBA

Draadloos maar krachtig

De Razer Mamba tournament edition (met kabel) is de sterkste gaming muis dat momenteel beschikbaar is op de gaming markt. Alle hardware componenten dat gebruikt werden zijn bijna te meten aan de beste gaming muizen. Het blijft altijd waar dat draadloze technologie iets trager is. Dit is voornamelijk door de lag tijdens het doorzenden van commandos.

Toch blijft de Mamba een gaming muis om u op te zeggen. De muis bestaat ook met draad, koop je hem in deze variant kan je meteen spreken van een van de beste gaming muizen op de markt. Er is namelijk ook een Razer Mamba wired Tournament Edition. Een gaming muis dat verkozen wordt door pro gamers van het hoogste niveau.

Op technisch gebied moet de Mamba zeker niet onderdoen. Het max DPI wordt op 16.000 geklokt. De sensor dat gebruikt wordt is één van de beste (en duurste) op de markt. Zelf voor een draadloze muis hoort het thuis in de lijst van beste gaming muis 2021. Met negen knoppen heb je genoeg mogelijkheden om de meeste speltypes aan te kunnen. Via de Razer gaming software kan je elke knop binden en je eigen macros instellen. Het scrollwieltje dat zich mooi symetrisch tussen de knoppen bevindt is gekleed met een zacht rubber.

De Mamba bestaat ook met kabel. Dit noemt dan een Razer Mamba Tournament edition. Kost zo een kleine 90 Euro momenteel, toch al iets goedkoper dan de draadloze versie.

Voordelen:

Dual Sensor
9 Knoppen
Draadloos
Links & Rechtshandig
Razer Synapse 2.0

Nadelen:

Relatief duur
Niet voor noob gamers

ELITE GAMING MUIS

ASUS – SPATHA

Asus, bekend van hun gamma laptops en computer componenten heeft zich alsnog op de gaming industrie gegooid. De Spatha is een verwijzing naar het oude Sparta, het bekende Griekse oorlogsvolk. De Spatha klinkt al agressief, maar het ontwerp doet de naam alle eer aan.

Deze Asus gaming muis is hun ‘Top of the Line’ game muis. Ben je op zoek naar een gaming muis die alles moet hebben en daarnaast ook sterk oogt, dan ben je met deze muis goed vertrokken. Het flagship model van Asus heeft alle mogelijke features van een professionele gaming muis…. Misschien zelfs iets teveel? De Spartha beland in het ROG Gamma van Asus en kan gecombineerd worden met andere Asus elementen zoals hun keyboard.

THIS IS SPATHAAAA…

Alvorens we de details bekijken is het belangrijk om te begrijpen dat de ROG Spatha meer is dan een gewone gaming muis. Deze muis is echt een All-in-one gaming ervaring, gemaakt met het beste materiaal voor de beste speelervaringen. Net zoals de sixtijnse kapel is het een pracht van een werk – maar hoe gecompliceerder het ontwerp hoe moeilijker te gebruiken. De muis is wel degelijk voor echte gamers. Koop je voor het eerst een game muis, blijf dan weg van de ROG Spatha. Ook de prijs maakt dit duidelijk.

Toch gaan we met alle plezier verder voor de echte gamers, want deze muis is een prachtige creatie.  Langs één kant heeft de muis heel wat programmeerbare knoppen, maar deze zijn zo goed geïntegreerd in het ontwerp dat ze amper in de weg zitten. Ook het bijhorende oplaadstation is zeer mooi ontworpen. Stel je niet teveel plotse vragen, de muis kan inderdaad draadloos gebruikt worden.

OOK DRAADLOOS

Zeer belangrijk, de muis verliest geen precisie of specs wanneer je hem draadloos gebruikt. Naast de draadloze functie is de muis uitgerust met RGB belichting en 12 aanpasbare knoppen. Deze kunnen via de Asus Armoury Software volledig aangepast worden. Zo stel je simpele macro’s in om moeilijke combinaties plots makkelijk te maken.  Verder beschik je over een optische sensor die tot 8200 DPI gaat. Op zich niet de hoogste van de markt maar niet absoluut nodig voor professionele gamers.

De Asus ROG Spatha is een zeer presterende gaming muis met een hoog prijskaartje. Ben je op zoek naar een All-in-one waar je jaren van zal genieten dan ben je hier zeker goed mee begonnen. Alle knoppen zijn vervangbaar dus ook slijtage is tegen te gaan. We willen niet zeggen dat het de perfecte gaming muis is …. Maar hem in de hand houden geeft toch een gevoel van superioriteit. Je voelt je bijna even stoer als de game muis eruit ziet.

Voordelen:

12 Knoppen
Ook linkshandig
Zeer comfortable
Veel features mogelijk

Nadelen:

Zeer duur
Knoppen kunnen beter
Iets te zwaar

BUDGET PRO GAMING MUIS

CORSAIR – M65

Niet even bekend als Razer of Logitech, maar Corsair begint meer en meer naam te maken in de Gaming industrie. Ook verschillende professionele gamers hebben zich al aangesloten aan het gamma van gaming gear van Corsair.

Met hun intrede in de gaming markt zorgen ze niet enkel voor goed materiaal, ze zorgen er ook voor dat het betaalbaar blijft voor de gemiddelde gamer. Met deze gamers in gedachte ontwerpt Corsair verschillende prijs gamma’s. Toch blijven de goedkopere versies hun speciale features behouden. Ga je voor de M65 – of de duurdere K70 of K95 – dan behoud je toch alle features.

Wetende dat de M65 niet hun beste gaming muis is kunnen we eerlijk zeggen dat ze in de lijst van Beste Prijs / kwaliteit game muizen hoort. Samen op de lijst met de Deathadder Chroma en de G502 Spectrum. Voor de FPS gamers is de keuze meestal weggelegd tussen deze 3 game muizen. Let op, hier komt vanzelfsprekend verandering in! De M65 staat in deze lijst van beste gaming muizen omdat hij geschikt is voor alle soorten gamers, betaalbaar is en genoeg voordelen heeft.

Hieronder nog de voor- en nadelen van de Corsair M65 gaming muis

Voordelen:

8 Knoppen
Beste kabel
Goede Prijs / Kwaliteit
Extra gewichten mogelijk
Corsair Gaming software
In-Game DPI shift

Nadelen:

Vreemd design
Voelt minder kwalitatief aan

Richtprijs:
€65

BESTE MMO/MOBA MUIS

RAZER – NAGA TRINITY

Hoewel we al een MMO of MOBA muis uitgekozen hebben moet de Razer Naga Trinity zeker vermeld worden op de lijst van beste gaming muizen. En dit wel voor één reden; het modulaire ontwerp van deze unieke gaming muis. Razer bracht al verschillende gaming muizen op de markt met een hoog aantal programmeerbare knoppen. Razer Naga, Naga Chroma, Naga Hex en de Naga Hex V2. De Razer Naga Trinity is een modulaire muis die de gamer zelf de optie laat om het aantal knoppen te kiezen.

DE ‘ALL-IN-ONE’ VAN RAZER

Hou in gedachte dat deze muis vooral gemaakt is voor MMO en MOBA gamers. Maar met de modulaire veranderingen zien wij niet waarom FPS gamers hier niet van kunnen genieten. Razer maakt met deze muis echt één unieke muis die kan werken voor alle type gamers. Razer slaagt een sterke slag in de strijd om een all-around game. Nu heb je de keuze uit 7 knoppen (5 basis +2 duim) – 12 knoppen (5 basis + 7 duim) of 17 knoppen (5 basis + 12 duim).

Verder komt deze muis met heel wat specificaties dat we ook tegenkomen op de Deathadder of Mamba – en zowat alle andere Razer muizen. Een uitstekende optische sensor zorgt voor een ongelooflijk hoog DPI van 16 000. Iets dat niet vaak zo hoog gaat. Daarnaast is er de verbluffende RGB verlichting die ervoor zorgen dat je muis er uiterst gaaf uit ziet in het donker. Dit in samenwerking met de Razer Synapse 2.0 waar je al je macros, profielen en DPI veranderingen kan instellen.

Conclusie: De Razer Naga – maakt niet uit de welke maar in dit geval de Naga Trinity heeft alle aspecten van een kwaliteit Razer muis. Bij Razer is kwaliteit een standaard geworden, dit krijg je er altijd bij. Daarnaast is het modulaire design echt een plus. Meer knoppen is soms teveel knoppen. De Naga Trinity neemt dit probleem helemaal weg. Als enige minpunt kan je misschien gewicht opgeven, toch stoort dit nooit. Pas op, linkshandigen hebben weer eens pech!

Voordelen:

Propriertary Razor Sensor
Tot 17 Knoppen
DPI tot 16000
Razer Synapse 2.0
Kwaliteit materiaal
Chroma belichting
Keuze in Duimknoppen

Nadelen:

Stof in de voegen
Niet voor linkshandigen

Vibrerende muis

STEELSERIES – RIVAL 710

De eerste game muis op onze lijst van 2021 is de Steel Series Rival 710. Voor de onwetende, het Rival gamma is de bekendste reeks van Steel Series dat vooral bekend staat voor hun accessoires in de e-sport industrie. Met hun nieuwe reeks game muizen worden ze zeer snel het favoriete gaming merk van verschillende professionele gamers.

Voor we beginnen met de technische review van de Steel Series Rival 710 moet je enkele dingen weten over deze game muis. De Rival 710 is zeer uniek op basis van twee vernieuwingen. Enerzijds is ere en klein OLED scherm dat verschillende settingen kan weergeven, alsook GIFs afspelen. Daarnaast heeft de muis een speciale tril-functie.

ENIGE VIBRERENDE GAME MUIS

Eens we spreken over de technische details van de Rival 710 kijken we meteen naar het aanpasbare ontwerp. Deze game muis heeft een modulair ontwerp. De verschillende onderdelen zijn dus aanpasbaar. Daarnaast maakt het gebruik van RGB verlichting die je zelf kan aanpassen naar de gewenste kleur. En zoals vermeld is er een klein OLED scherm onderaan de binnenkant van de muis. De optische sensor zorgt voor een aanpasbaar DPI dat wel tot 16000 DPI aankan. Maak je gebruik van de laser sensor, dan gaat het DPI tot 8000. Je kan beide sensoren afzonderlijk aankopen.

Eén van de enige nadelen van deze Rival 710 Game muis is enkel voor linkshandigen. Hoewel het ontwerp redelijk simpel is bestaat er geen linkshandige variant. Het is dus wel één van de beste Game muizen van 2021, maar duidelijk niet voor linkshandige gamers. Daarnaast blijft het een killer gaming muis van formaat. Met de Rival 710 kan je ongeveer elk gaming type/genre aan. Geen nood aan meerdere muizen voor verschillende games. Een geluk, want goedkoop is de Steel Series Rival 710 zeker niet.

Conclusie: De Rival 710 was één van onze favoriete game muizen op deze lijst van beste gaming muizen. Sensor zit goed, prijs / kwaliteit behoudt een goede ratio, betaalbaar maar toch professionele kwaliteiten. Het enige dat voor sommigen dan een probleem kan vormen is het ontbreken van een linkshandige variant. Hieronder het overzicht van alle voor- & nadelen.

Voordelen:

Propriertary Razor Sensor
Tot 17 Knoppen
DPI tot 16000
Razer Synapse 2.0
Kwaliteit materiaal
Chroma belichting
Keuze in Duimknoppen

Nadelen:

Stof in de voegen
Niet voor linkshandigen

Gaming muis kopen, waar op letten

Welke muis voor welk type spel

Een gaming muis kiezen hangt af van het genre spel dat je wil spelen. Logischerwijs zijn er 2 knoppen nodig; linker- en rechtermuisknop. Speel je een FPS (First Person Shooter) dan wil je misschien toch minimum 2 extra knoppen om snel van wapen te kunnen wisselen of automatisch granaten te gooien.

Speel je liever een RPG (Role Playing Game), dan kan je beter meer dan 4 knoppen hebben om al je items snel te selecteren. League of Legend fans kunnen dan best een gaming muis kopen dat hier tussenin valt.

Dimensies en grip

In onze lijst kijken we naar de kenmerken die van belang zijn voor een gaming muis, en minder naar die van een gewone muis. Deze kenmerken zijn voornamelijk; gewicht en grootte, aanpasbaarheid van de muis, de muis cursor en de accuraatheid, de mogelijke DPI waarden, extra knoppen, draadloos of met draag, LED & design, en driver software. Heel wat puntjes om te bekijken, maar hopelijk helpen we je op weg naar de juiste keuze.

De manier waarop een gaming muis in de hand past is één van de voornamelijkste factoren bij het bepalen van de beste gaming muis. Het kan je spel bepalen, last voorzien na lang gamen of zelfs pijn beginnen doen.

Elk product heeft een uniek design (behalve namaak natuurlijk) en is ontworpen om ergonomisch en elegant in de hand te passen. Het belangrijste is comfort en controle, alles moet bereikbaar zijn voor jouw hand.

Binnen het gamma van beste gaming muizen zijn er 3 ‘grips’ of manieren van een muis vast te houden. De eerste en meest gekende is de het besturen van de muis met de handpalm. Daarnaast bestaat er ook een ‘claw grip’ waar je met duim en pink druk zet om de muis te besturen. De minst gebruikte manier om te gamen is door enkel de vingers te gebruiken.

Binnenkort een artikel ‘Hoe een gaming muis kiezen’ waar we deze houdingen verder bekijken. Er is geen juiste of foute manier van een gaming muis vast te houden, ieder zijn voorkeur.

DPI

De beste manier om beter te worden op het slagveld is een gaming muis te hebben dat aanpasbaar of ‘customisable’ is. Begrijp het verschil tussen 100 DPI en 2200 DPI en je zal snappen hoe dit je kan helpen. Games die hoge reactiesnelheden verwachten zoals Counter Strike of Battlefield werken het best met een gaming muis met een hoog DPI niveau.

Extra knoppen

Extra knoppen komen altijd van pas. Liever snel even met de duim een knopje induwen in plaats van te zoeken waar B weer staat op het toetsenbord. Maar nu, terug naar de lijst van beste ‘gaming muis 2021’.

Eerder op zoek naar een normale muis voor alledaags gebruik. Kijk dan naar de beste muis op doorgelicht.be

Tot zover het artikel beste gaming muis 2021 – laatste update 03/02/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Gaming muizen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.