Home Gaming setupMuis De 6 beste linkshandige gaming muizen

De 6 beste linkshandige gaming muizen

Game muizen speciaal voor linkshandige gamers vergeleken

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
een vergelijking van de beste muizen voor linkshandigen

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste muis voor linkshandigen. Elke dag zijn er miljoenen gamers samen online aanwezig, ieder met een eigen gaming setup. Goed gereedschap zorgt voor een aangename game-ervaring en geeft je een stapje voor op de concurrenten.

Voor de meeste games is een goede game muis één van de belangrijkste componenten van de gaming build. Voor linkshandige gamers zijn er uiteraard ook linkshandige muizen. Er zijn ook gaming muizen die voor beide handen geschikt zijn. In deze lijst stellen we onze favoriete gaming muizen (voor linkshandige gamers) samen en zoeken we de beste linkshandige game muis.

Kort samengevat

De beste muis is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en het budget van de gamer. Voor gamers die op zoek zijn naar een muis met programmeerbare knoppen en aanpasbare gevoeligheid is de Corsair Gaming M55 RGB Pro een goede keuze.

De Logitech G903 Hero Lightspeed is geschikt voor gamers die op zoek zijn naar een premium draadloze muis die ook door rechtshandigen kan worden gebruikt. De Razer Viper Ultimate is een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een symmetrische muis met verlichting.

De Razer Deathadder Left-Handed Edition is een ergonomische muis en een populaire keuze onder gamers. De Glorious Model O is een lichtgewicht muis met een optische sensor instelbaar tot 19.000 dpi. De Steelseries Rival 110 is een goedkope muis die een goede tracking heeft en mechanische switches.

 Onze selectie linkshandige muizen

Corsair Gaming M55 RGB Pro

Wat we goed vonden:

 • Altijd de juiste cursorsnelheid te pakken hebt
 • Macro’s instellen voor extra combo’s
 • Functies om de knoppen in te stellen voor meer resultaat

Wat we minder vonden:

 • Software om kleuren in te stellen werkt niet altijd even stabiel.

De Corsair Gaming M55 RGB Pro Gaming Muis is een game muis voor linkshandigen die jou naar een winst kan leiden. Je kunt namelijk altijd de gevoeligheid aanpassen, waardoor je hem geheel naar jouw speelstijl kunt zetten. Stel de dpi in in een range van 200 tot 12.400 dpi en je kunt de cursorsnelheid altijd optimaliseren. Je zult merken dat je hierdoor veel meer kunt bereiken in de spellen die je speelt en dat je altijd een muis hebt die goed in de hand ligt en doet zoals jij dit wilt.

De linkshandige muis is uitgerust met Omron switches. Deze registreren jouw muisklikken met iedere beweging die je maakt, waarbij ook de nodige feedback wordt gegeven. Zo kun je zelf kijken of je de juiste handelingen verricht en op er nog knoppen geoptimaliseerd moeten worden voor een beter verbruik. Op deze manier kun je de macro’s instellen en voeg je extra gebruiksgemak toe door alle acht knoppen een eigen functie toe te kennen. Het enige wat jou dan nog rest is de RGB-verlichting in te stellen, zodat je altijd de juiste sfeer te pakken hebt.

Premium gaming muis: Logitech G903 Hero Lightspeed

Logitech G903 HERO

Wat we goed vonden:

 • Dpi instelbaar tot 25.000.
 • De muis is draadloos.

Wat we minder vonden:

 • Tweede set duimknoppen niet goed te bereiken
 • Duur

De Logitech G903 LIGHTSPEED Wireless Gaming Muis is uitgerust met een next-gen HERO 16K-gaming sensor, waardoor de snelheid van de muis ingesteld kan worden. Hiermee kun je een maximum van 25.000 dpi bereiken en heb je de ideale tracking snelheid voor iedere speelstijl.

Hierbij hoef je ook niet bang te zijn dat je vast komt te zitten in een draad. De muis wordt namelijk geleverd met een draadloze ontvanger, waardoor een kabel verleden tijd is en je alle bewegingsvrijheid hebt die je wenst te hebben voor jouw games.

Je kunt deze game muis volledig naar eigen hand instellen. Er zijn 11 knoppen op te vinden, die je allemaal een eigen functie kunt geven. Wanneer je vaak dezelfde game speelt, kan dit jou veel voordelen opleveren. Je weet immers de juiste combo’s te vinden, waardoor je de tegenstander snel uitgeschakeld hebt. Ook kun je de RGB-verlichting zelf aanpassen. Hierbij heb je de keuze uit 16,8 miljoen kleuren, waardoor er altijd de juiste kleur voor een goede sfeer te vinden is.
Voeg hier uiteindelijk ook nog het symmetrische ontwerp aan toe en je kunt als rechtshandige ook goed aan de slag met deze muis voor linkshandigen.
Dit ontwerp is tevens aan te passen door de optionele zijknoppen, waarbij er twee linker- en twee rechterknoppen bijgevoegd kunnen worden. Hierdoor heb je nog meer mogelijkheden en wordt geen enkele game meer te gek. Je hebt immers alle mogelijkheden bij de hand.

Symetrische gaming muis: Razer Viper Ultimate

Razer Viper Ultimate

Wat we goed vonden:

 • Maximale snelheid van 20.000 dpi.
 • Overige knoppen kunnen worden ingesteld.
 • Plug en play.

Wat we minder vonden:

 • Software is nodig om de muis te personaliseren (werkt niet op macOS).

Een game muis van het merk Razer mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst. De Razer Viper Ultimate gaming muis zorgt ervoor dat je tijdens het gamen heel precies te werk kunt gaan. Het is bedoeld voor linkshandige, maar ook rechtshandige gamers kunnen er gebruik van maken.

Omdat het een draadloze muis betreft heb je meer dan voldoende bewegingsvrijheid, wat een stuk lekkerder aanvoelt. De muis kan worden ingesteld tot 20.000 dpi. Zo heb je zelf in de hand met welke snelheid de cursus moet bewegen.

Het gebruik van deze muis is ook een feestje. Het is voorzien van verlichting en je hebt de keuze uit meer dan zestien miljoen kleuren. Het is ook mogelijk om deze synchroon te laten lopen met je andere accessoires.

Best verkochte lefty muis: Razer Deathadder

Razer DeathAdder

Wat we goed vonden:

 • Gekende deathadder ontwerp
 • Zeer populaire muis
 • Zeer goede prestaties
 • Ook pro’s spelen ermee

Wat we minder vonden:

 • Duurder
 • Mist wat innovatieve tech

Als er een muis onder de beste muis voor linkshandigen gerekend kan worden, dan is het de Razer Deathadder Left-Handed Edition wel. Deze muis heeft een ergonomisch design, waardoor hij perfect in jouw hand ligt. Hierbij komt de reactiesnelheid van 1 ms, waardoor je altijd de juiste snelheid te pakken hebt voor het spelen van jouw games. Daarbij is er ook een precisie van 3500 dpi bij op te tellen, waardoor je altijd een paar klikken voor bent op jouw tegenstander en de winst binnen kunt halen.

Je hoeft bij deze game muis linkshandig niets te kort te komen. Niet alleen heb je altijd een Always-On mode, ook kun je genieten van een Gold-plated USB-connector. Je hebt hierdoor altijd bereik met jouw muis en hoeft hierbij niet in de war te raken met de kabels. De kabel is namelijk heel soepel, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt en naar alle LAN-party’s toe kunt gaan.

Zo heb je alleen nog een goede gaming laptop of computer nodig en je gaat direct aan de slag door de USB-connector hierin te pluggen en met de muis te bewegingen. Hierbij zijn altijd soepele bewegingen te maken, doordat het een van de lichtste muizen is in zijn soort.

Goedkopere linkhandige gamemuis: Glorious Model O

Glorious Model O

Wat we goed vonden:

 • Lichtgewicht muis, slechts 69 gram.
 • De optische sensor instelbaar tot 19.000 dpi.
 • Geschikt voor linkshandige.

Wat we minder vonden:

 • Overdreven licht
 • Het is echt wennen als je van een kwalitatievere muis komt

De Glorious Model O draadloze gaming muis die bedoeld is voor linkshandige gamers, heeft een indrukwekkende futuristische look. Het product is niet alleen gaaf om te zien, maar weegt ook nog eens heel weinig waardoor je het gamen naar een hoger niveau kunt tillen. De optische sensor kan worden ingesteld tot 19.000 dpi en heeft de beschikking over twee duimknoppen. Deze kun je helemaal naar wens instellen. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om snel te wisselen van wapen. Zo wordt jouw reactietijd nog sneller.

Om het helemaal af te maken is de muis met 16,8 miljoen kleuren in te stellen. Dit doe je met behulp van de software die je op de website van de fabrikant kunt downloaden. Goed om te weten is dat de muis op iedere ondergrond te gebruiken is.

Goedkope muis: Steelseries Rival 110

SteelSeries Rival 110

Wat we goed vonden:

 • Lichtgewicht waarmee je het uren vol kunt houden
 • Geen stroeve bewegingen
 • Goedkoop

Wat we minder vonden:

 • Geen echte linkshandige muis
 • Duimknoppen zitten aan de linkerkant

Nog zo’n lichtgewicht is de goedkope Steelseries Rival 110. Deze game muis is niet linkshandig, maar toch kunnen mensen hiermee uit de voeten. Dit komt doordat de game muis een perfecte tracking heeft. Zo kan deze zien of je wilt snipen of juist iemand wilt verrassen met een ander schot.

Snel reageren is geen probleem meer door het lichte gewicht van deze linkshandige muis en je hebt direct jouw tegenstander te pakken vanaf een van de locaties in het spel. Of je nou rondloopt over het terrein of ergens in jouw schuilplaats zit, je hebt altijd de juiste reactie.

Je kunt de muis altijd onder controle houden. Aan de zijkanten zit een rubberen coating, waardoor deze een goede grip heeft. Ook zitten er switches onder de knoppen, welke mechanisch zijn. Ook hierdoor blijft er meer controle. Iedere klik die je maakt, wordt hierbij geregistreerd door het spel, waardoor er een snelle reactiesnelheid is. Hierbij houdt de muis het ruim 30 miljoen clicks uit, waardoor je urenlang zou kunnen gamen als dit jou uitkomt.

Een LAN-party is hierdoor ook geen probleem meer. Hiervoor hoef je niet eens veel neer te tellen. De muis voor linkshandigen kost namelijk maar 40 euro, waardoor het een van de goedkoopste game muizen is.

Beste draadloze headset voor gaming

Waar op letten bij linkshandige muizen

Een game muis kan het verschil maken tijdens het spelen van videospellen op de computer. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een game muis, zoals de sensor, DPI, bekabeling en grip. De sensor, of optische sensor, bepaalt de nauwkeurigheid en reactiesnelheid van de muis. We gaan hier dieper op in in onze ultieme koopgids voor gaming muizen.

Optische muizen hebben geen vertraging, terwijl er bij lasermuizen vertraging kan optreden, hoewel de technologie de laatste jaren aanzienlijk is verbeterd.

DPI staat voor Dots Per Inch en bepaalt hoeveel de muis moet worden bewogen om de cursor op het scherm te verplaatsen. Een hogere DPI betekent minder beweging, maar kan leiden tot minder controle. Sommige spelers kiezen ervoor om verschillende DPI-instellingen te gebruiken voor verschillende spellen.

Er is ook de keuze tussen een bedrade of draadloze muis. Draadloze muizen waren voorheen minder reactief, maar de technologie is sterk verbeterd en er zijn nu draadloze muizen beschikbaar die net zo goed presteren als bedrade muizen.

De grip van de muis is ook belangrijk voor het comfort en de precisie van de speler. Er zijn twee hoofdtypen grepen: de klauwgreep en de handgreep. De klauwgreep biedt meer precisie en snelle bewegingen, maar kan onnatuurlijk aanvoelen. De handgreep is natuurlijker en biedt meer stabiliteit, maar kan minder nauwkeurig zijn.

Het aantal knoppen op de muis kan ook belangrijk zijn, afhankelijk van het soort spel. Sommige muizen hebben slechts vijf knoppen, terwijl andere elf of meer hebben. Ten slotte is er de mogelijkheid van RGB-verlichting op de muis, waarmee spelers de muis kunnen personaliseren met verschillende kleuren.

Linkshandige muis ontwerp

Een game muis kan jou helpen om beter te worden in het spel. Echter is het niet altijd even eenvoudig voor linkshandigen om de juiste combinaties uit te voeren in het spel. Dit komt omdat de knoppen aan de verkeerde kant zitten, waardoor deze niet bereikt kunnen worden. Denk hierbij aan de duimknoppen, waar veel acties mee gemaakt moeten worden. Een game muis voor linkshandigen kan echter helpen om toch de juiste kliks uit te voeren en jou naar een overwinning te helpen.

Een linkshandige muis is op een andere manier vormgegeven dan een muis voor rechtshandigen. De duimknoppen zitten aan de andere kant en daarnaast is er ook een ergonomisch design waardoor de muis beter in de hand ligt. Jouw linker- en rechterhand zijn immers in spiegelbeeld, waar ook een muis op aangepast moet worden voor extra comfort. En deze comfort kan een linkshandige muis jou geven.

Doordat je daarbij ook alle instellingen aan kunt passen, heb je altijd een perfecte muis voor jouw eigen speelstijl en kun je ervoor zorgen dat je meer plezier behaalt uit de verschillende games die je speelt.

De beste muis voor linkshandigen zorgt ook voor minder gewrichtsklachten. Als je een langere tijd met een traditionele muis werkt, staan jouw pols en onderarm altijd in een onnatuurlijk gedraaide houding.

Door met een ergonomische linkshandige muis te werken heb je altijd de juiste positie tot jouw beschikking en voorkom je dat je pijn krijgt. Dit leidt ook weer tot meer speelplezier, omdat je het langer vol kunt houden en er minder spanning op jouw pols komt te staan.

Het ergonomische design kan jou dus veel voordelen opleveren die je met een rechtshandige muis niet zult krijgen.

Persoonlijke voorkeur

Het blijft echter ook een persoonlijke keuze. Voor veel mensen is het belangrijker dat de muis goed in de hand ligt. De beste muis voor linkshandigen moet immers comfortabel zijn en eentje waar goed de controle over te behouden is. Alles moet hierbij goed bereikbaar zijn voor zowel de grote als de kleine handen. Als je dit eenmaal kan, moet een game muis voor linkshandigen ook aanpasbaar zijn. Zodra je weet wat dpi inhoudt en hoe je dit instelt, kun je jezelf ook verbeteren op het speelveld en versla je iedere tegenstander met gemak.

Daarom moet je altijd goed kijken naar de instellingen van de game die jij speelt. De dpi is namelijk voor iedere game anders en je zult daarom ook voor jezelf moeten kijken of je deze range nodig hebt. Op basis van de dpi-range kun je namelijk ook bepalen of je de juiste muis hebt. Als je deze ook nog in een wijde range in kunt stellen zit je helemaal gebakken voor de verschillende soorten games die je gedurende de dag speelt. Je moet je daarom ook goed ingelezen hebben voordat je tot de aanschaf van een game muis voor linkshandigen overgaat. Zo heb je meer informatie bij de hand en kun je gerichter aan de slag gaan met de aankoop van jouw muis.

Hoe we vergelijken

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende computer en PC merken. Kwaliteit is dalende, maar door het hoge aanbod gaat ook de prijs naar beneden. Op PCGamingGear willen we weten welke producten je kan vertrouwen, en waar je beter weg blijft.

Het begint allemaal met online en offline op zoek te gaan naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag. Eens we weten waar we op moeten letten en hoe we dit best beschrijven zoeken we naar producten en toestellen.

Voor dit artikel hebben we een selectie gemaakt van 18 verschillende linkshandige muizen om te zien welke als beste uit de test komt. Deze toestellen worden vergeleken op basis van kwaliteit, DPI, ontwerp, knoppen, sensoren en prijs. Aan het einde van onze vergelijkende test kwamen er 6 toestellen in onze selectie terecht.

You may also like