In dit artikel gaan we op zoek naar de beste muis voor linkshandigen. Elke dag zijn er miljoenen gamers samen online aanwezig, ieder met een eigen gaming setup. Goed gereedschap zorgt voor een aangename game-ervaring en geeft je een stapje voor op de concurrenten. Voor de meeste games is een goede game muis één van de belangrijkste componenten van de gaming build. Voor linkshandige gamers zijn er uiteraard ook linkshandige muizen. Er zijn ook gaming muizen die voor beide handen geschikt zijn. In deze lijst stellen we onze 5 favoriete gaming muizen (voor linkshandige gamers) samen en zoeken we de beste linkshandige game muis.

TOP 5 – game muis voor linkshandigen 2021

1. LOGITECH – G903

De Logitech G903 LIGHTSPEED Wireless Gaming Muis is een van de snelste en duurste muizen. Hierdoor krijg je wel waar voor je geld. Deze linkshandige muis geeft jou alle bewegingsvrijheid met een reactiesnelheid van 1 ms, doordat er geen draad aan vastzit. Je kunt hierdoor zelfs vanaf de andere kant van jouw kamer spelen en kunt jouw muis meenemen naar iedere locatie waar jij wilt genieten van jouw games.

+ Tracking snelheid in te stellen tot 16.000 dpi.
+ Alle functies op voorhand op de knoppen in te stellen.
–  Kleuren in te stellen voor extra sfeer.

2. RAZER – LANCEHEAD TOURNAMENT

De Razer Lancehead Tournament Edition is qua prijs-kwaliteitsverhouding de beste muis voor linkshandigen. Met deze muis kunnen zelfs rechtshandigen aan de slag vanwege de duimknoppen aan beide zijden van de muis. Het nadeel hiervan is wel dat de tweede set knoppen niet altijd even goed te bereiken zijn, waardoor het soms lastig is om bepaalde combo’s uit te voeren.

+ Kliks geregistreerd door middel van de klikgeluiden
+ 16,8 miljoen kleuren in te stellen.
–  Tweede set duimknoppen niet goed te bereiken.

3. CORSAIR – M55 PRO GAMING MUIS

De Corsair Gaming M55 RGB Pro Gaming Muis is een muis voor linkshandigen die het best betaalbaar is. Voor nog geen 50 euro heb je een muis die qua dpi volledig instelbaar is van 200 tot 12.4000. De cursorsnelheid is hierdoor altijd accuraat met het spel dat jij wilt gaan spelen. Zo kun je niet alleen Fortnite naar behoren spelen, maar ook alle shooter games zonder dat je hierbij door jouw tegenstander uitgeschakeld wordt voordat jij er erg in hebt.

+ Altijd de juiste cursorsnelheid te pakken hebt.
+ Macro’s instellen voor extra combo’s.

4. RAZER – VIPER

Deze tweehandige gaming muis van Razer is perfect geschikt voor linkshandige gamers. De Razer 5G optische sensor is ontworpen om zeer nauwkeurig te werken. Daarnaast heb je een DPI dat tot 16000 gaat voor de meest nauwkeurige bewegingen. Het design is strak, ergonomisch en ligt goed in de hand. Met slechts 68 gram is dit één van de lichtere game muizen. Snelle bewegingen zijn dan ook ideaal voor FPS. Via de Razer Synapse software kan je verschillende macro’s binden aan je programmeerbare knoppen, alsook je instellingen veranderen. Deze muis heeft 8 programmeerbare knoppen.

5. ROCCAT – KOVA AIMO

Ook de Kova Aimo van Roccat is een tweehandige muis, een symmetrisch ontwerp. Deze muis heeft een modulair ontwerp en is dus ook lichtjes aanpasbaar om beter in de hand te passen. De responsieve bovenknoppen en RGB verlichting maken deze linkshandige game muis uniek. De ingebouwde Pro-optic 6 sensor gaat tot een nauwkeurigheid van 7000 DPI. Niet ongelooflijk hoog maar meer dan genoeg voor FPS gaming bijvoorbeeld, waar men liever in grote bewegingen werkt aan een laag DPI.

Meer over onze reviews

Logitech G903 LIGHTSPEED

Wireless Gaming Muis

De Logitech G903 LIGHTSPEED Wireless Gaming Muis is uitgerust met een next-gen HERO 16K-gaming sensor, waardoor de snelheid van de muis ingesteld kan worden. Hiermee kun je een maximum van 16.000 dpi bereiken en heb je de ideale tracking snelheid voor iedere speelstijl. Hierbij hoef je ook niet bang te zijn dat je vast komt te zitten in een draad. De muis wordt namelijk geleverd met een draadloze ontvanger, waardoor een kabel verleden tijd is en je alle bewegingsvrijheid hebt die je wenst te hebben voor jouw games.

Je kunt deze game muis volledig naar eigen hand instellen. Er zijn 11 knoppen op te vinden, die je allemaal een eigen functie kunt geven. Wanneer je vaak dezelfde game speelt, kan dit jou veel voordelen opleveren. Je weet immers de juiste combo’s te vinden, waardoor je de tegenstander snel uitgeschakeld hebt. Ook kun je de RGB-verlichting zelf aanpassen. Hierbij heb je de keuze uit 16,8 miljoen kleuren, waardoor er altijd de juiste kleur voor een goede sfeer te vinden is.

Voeg hier uiteindelijk ook nog het symmetrische ontwerp aan toe en je kunt als rechtshandige ook goed aan de slag met deze muis voor linkshandigen. Dit ontwerp is tevens aan te passen door de optionele zijknoppen, waarbij er twee linker- en twee rechterknoppen bijgevoegd kunnen worden. Hierdoor heb je nog meer mogelijkheden en wordt geen enkele game meer te gek. Je hebt immers alle mogelijkheden bij de hand.

Voordelen:
+ Tracking snelheid in te stellen tot 16.000 dpi
+ Alle functies op voorhand op de knoppen in te stellen
+ Kleuren in te stellen voor extra sfeer

Razer Lancehead

Tournament Edition

Deze gaming muis geniet van een symmetrisch ontwerp. Voor linkshandigen zijn de knoppen aan de rechterkant beschikbaar. Ook rechtshandigen kunnen snel hun weg ermee vinden. De duimknoppen zitten namelijk aan beide kanten, welke je afzonderlijk kan in- en uitschakelen. Hier is de speciale Razer Synapse Software voor ontwikkeld. Zo kun je nooit de verkeerde knoppen indrukken en onbezorgd doorgaan waar je mee bezig bent.

De muis zelf is uitgerust met een kabel, waardoor je nooit zonder batterij komt te zitten. Je hoeft hem immers alleen maar in te pluggen in jouw laptop of computer en kunt direct van start. Vanaf hier hoor je alleen nog maar klikgeluiden. Iedere klik die je maakt, wordt hierdoor goed geregistreerd door ieder spel. Je loopt nooit meer stappen achter op jouw tegenstander en kunt met de verschillende combo’s direct voor een uitschakeling zorgen in het spel. Laat daarbij jouw muis de juiste sfeer creëren met de 16,8 miljoen kleuren en je hebt altijd de beste game muis voor linkshandigen tot je beschikking.

Voordelen:
+ Kliks geregistreerd door middel van de klikgeluiden
+ 16,8 miljoen kleuren in te stellen
–  Tweede set duimknoppen niet goed te bereiken

Corsair Gaming M55 RGB

Pro gaming muis

De Corsair Gaming M55 RGB Pro Gaming Muis is een game muis voor linkshandigen die jou naar een winst kan leiden. Je kunt namelijk altijd de gevoeligheid aanpassen, waardoor je hem geheel naar jouw speelstijl kunt zetten. Stel de dpi in in een range van 200 tot 12.400 dpi en je kunt de cursorsnelheid altijd optimaliseren. Je zult merken dat je hierdoor veel meer kunt bereiken in de spellen die je speelt en dat je altijd een muis hebt die goed in de hand ligt en doet zoals jij dit wilt.

De linkshandige muis is uitgerust met Omron switches. Deze registreren jouw muisklikken met iedere beweging die je maakt, waarbij ook de nodige feedback wordt gegeven. Zo kun je zelf kijken of je de juiste handelingen verricht en op er nog knoppen geoptimaliseerd moeten worden voor een beter verbruik. Op deze manier kun je de macro’s instellen en voeg je extra gebruiksgemak toe door alle acht knoppen een eigen functie toe te kennen. Het enige wat jou dan nog rest is de RGB-verlichting in te stellen, zodat je altijd de juiste sfeer te pakken hebt.

Voordelen:
+ Altijd de juiste cursorsnelheid te pakken hebt
+ Macro’s instellen voor extra combo’s
+ Functies om de knoppen in te stellen voor meer resultaat

Razer Deathadder

Left-handed Edition

muis voor linkshandigen

Als er een muis onder de beste muis voor linkshandigen gerekend kan worden, dan is het de Razer Deathadder Left-Handed Edition wel. Deze muis heeft een ergonomisch design, waardoor hij perfect in jouw hand ligt. Hierbij komt de reactiesnelheid van 1 ms, waardoor je altijd de juiste snelheid te pakken hebt voor het spelen van jouw games. Daarbij is er ook een precisie van 3500 dpi bij op te tellen, waardoor je altijd een paar klikken voor bent op jouw tegenstander en de winst binnen kunt halen.

Je hoeft bij deze game muis linkshandig niets te kort te komen. Niet alleen heb je altijd een Always-On mode, ook kun je genieten van een Gold-plated USB-connector. Je hebt hierdoor altijd bereik met jouw muis en hoeft hierbij niet in de war te raken met de kabels. De kabel is namelijk heel soepel, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt en naar alle LAN-party’s toe kunt gaan. Zo heb je alleen nog een goede gaming laptop of computer nodig en je gaat direct aan de slag door de USB-connector hierin te pluggen en met de muis te bewegingen. Hierbij zijn altijd soepele bewegingen te maken, doordat het een van de lichtste muizen is in zijn soort.

Steelseries Rival 110

Als je een lichtgewicht muis wilt hebben is de Steelseries Rival 110 een goede oplossing. Deze game muis is niet linkshandig, maar toch kunnen mensen hiermee uit de voeten. Dit komt doordat de game muis een perfecte tracking heeft. Zo kan deze zien of je wilt snipen of juist iemand wilt verrassen met een ander schot. Snel reageren is geen probleem meer door het lichte gewicht van deze linkshandige muis en je hebt direct jouw tegenstander te pakken vanaf een van de locaties in het spel. Of je nou rondloopt over het terrein of ergens in jouw schuilplaats zit, je hebt altijd de juiste reactie.

Je kunt de muis altijd onder controle houden. Aan de zijkanten zit een rubberen coating, waardoor deze een goede grip heeft. Ook zitten er switches onder de knoppen, welke mechanisch zijn. Ook hierdoor blijft er meer controle. Iedere klik die je maakt, wordt hierbij geregistreerd door het spel, waardoor er een snelle reactiesnelheid is. Hierbij houdt de muis het ruim 30 miljoen clicks uit, waardoor je urenlang zou kunnen gamen als dit jou uitkomt. Een LAN-party is hierdoor ook geen probleem meer. Hiervoor hoef je niet eens veel neer te tellen. De muis voor linkshandigen kost namelijk maar 40 euro, waardoor het een van de goedkoopste game muizen is.

Voordelen:
+ Lichtgewicht waarmee je het uren vol kunt houden
+ Geen stroeve bewegingen
+ Goedkoop
–  Duimknoppen zitten aan de linkerkant

Beste linkshandige muis voor gaming

Linkshandige muis kopen

Een game muis kan jou helpen om beter te worden in het spel. Echter is het niet altijd even eenvoudig voor linkshandigen om de juiste combinaties uit te voeren in het spel. Dit komt omdat de knoppen aan de verkeerde kant zitten, waardoor deze niet bereikt kunnen worden. Denk hierbij aan de duimknoppen, waar veel acties mee gemaakt moeten worden. Een game muis voor linkshandigen kan echter helpen om toch de juiste kliks uit te voeren en jou naar een overwinning te helpen.

Een linkshandige muis is op een andere manier vormgegeven dan een muis voor rechtshandigen. De duimknoppen zitten aan de andere kant en daarnaast is er ook een ergonomisch design waardoor de muis beter in de hand ligt. Jouw linker- en rechterhand zijn immers in spiegelbeeld, waar ook een muis op aangepast moet worden voor extra comfort. En deze comfort kan een linkshandige muis jou geven. Doordat je daarbij ook alle instellingen aan kunt passen, heb je altijd een perfecte muis voor jouw eigen speelstijl en kun je ervoor zorgen dat je meer plezier behaalt uit de verschillende games die je speelt.

De beste muis voor linkshandigen zorgt ook voor minder gewrichtsklachten. Als je een langere tijd met een traditionele muis werkt, staan jouw pols en onderarm altijd in een onnatuurlijk gedraaide houding. Door met een ergonomische linkshandige muis te werken heb je altijd de juiste positie tot jouw beschikking en voorkom je dat je pijn krijgt. Dit leidt ook weer tot meer speelplezier, omdat je het langer vol kunt houden en er minder spanning op jouw pols komt te staan. Het ergonomische design kan jou dus veel voordelen opleveren die je met een rechtshandige muis niet zult krijgen.

Linkshandige muis kopen
Waar op letten

Nu je weet wat de top 5 beste game muis voor linkshandigen is, moet je ook weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Het is namelijk van belang dat je de beste muis hebt voor het spel dat je speelt. Hier is dus ook veel afhankelijk van. Niet alleen moeten de twee standaard knoppen erop zitten, ook is het vaak handig om er weer twee extra te hebben voor shooting games.

In veel gevallen moet jouw game muis voor linkshandigen toch uitgerust zijn met meerdere knoppen, welke je ook direct in kunt stellen voor de beste acties. Per game is het verschillend, maar als je een fanatieke gamer bent die meer dan een spel speelt, moet je dus voor een uitgebreidere variant gaan.

Laser of optische sensor

Deze vraag zal veel computergamers verdelen. In het verleden werd gezegd dat echte gamers optische muizen gebruikten omdat dit een meer reactieve sensor en spelervaring biedt. Optische muizen vertonen ook geen vertraging, in tegenstelling tot een lasermuis.

In de afgelopen jaren is de lasertechnologie met sprongen vooruitgegaan en nu zullen sommige mensen beweren dat er vrijwel geen sprake is van een laservertraging. Dit gezegd zijnde, zijn er zeker een aantal muizenfabrikanten die gebruik maken van laser gaming muizen zonder vertraging als hun paradepaardje producten en dus volledig concentreren op een lag-vrije ervaring.

DPI (Dots Per Inch)

Elke muis, of het nu gaat worden gebruikt voor gaming of kantoorwerk, heeft zijn eigen DPI-classificatie. Hoe hoger de DPI rating, hoe minder je de muis hoeft te bewegen om de cursor op het scherm te verplaatsen voor de afstand.

Als je de exacte beweging van je cursor wilt kunnen voelen en de grootste controle wilt hebben over het personage/kruishaar/cursor, dan is het raadzaam om te kiezen tussen 800 – 1000 DPI. Meer dan dit en je zult merken dat je het doel in je spellen te ver voorbijschiet.

Sommige mensen vinden dat hun beste gamemuizen voor elk spel anders zullen zijn en dat verschillende DPI-instellingen voor elk spel exclusief voor elk spel kunnen worden gebruikt.

Een hoge DPI kan echter soms gunstig zijn en dus gaat het bij deze optie meer om het gevoel ervan in een spel en hoe goed je je je kunt aanpassen aan een lage of zeer responsieve muis.

Het belangrijkste met gaming muizen zijn dat de meerderheid van hen zal een DPI-schakelaar op de top van het hoofdlichaam hebben, zodat u de DPI-instellingen on-the-fly wijzigen kunt.

Bedraad of draadloos

Als je een paar jaar geleden probeerde games te spelen op een PC met een draadloze gamermuis, werd je een paar jaar geleden van je server uitgelachen. De technologie was gewoonweg niet in staat om te reageren op spellen met een hoog octaangehalte, hoge snelheid en een hoge reactiviteit. Met bliksemsnelle reflexen heb je een bliksemsnelle reactie van een bekabelde sensor nodig.

De dagen van langzaam reagerende draadloze muizen zijn echter voorbij en er is een volledig assortiment van bedrade en draadloze muizen om zelfs de meest geharde gamers tevreden te stellen. Als je nooit een draadloze muis nodig hebt, dan is de beste weddenschap om te gaan voor een bedrade muis en draadloze muis ook de neiging om duurder te zijn dan hun bedrade tegenhangers.

Grip

De klauwgreep heeft een zeer kenmerkende vorm en stelt de gebruiker in staat om zijn hand als een klauw vorm te geven om de muis te positioneren door hem in de achterkant van de palm te trekken. De muis wordt bijna volledig vastgehouden en gecontroleerd door de vingertoppen van de hand van de gebruiker en gestabiliseerd door het inkepen van de handpalm van de gebruiker om de muis stabiel te houden als deze wordt opgetild. Een muis met een lang lichaam en een hoog profiel zou ideaal zijn voor een klauwgreep.

De klauwgreep heeft de voorkeur van gebruikers die graag nauwkeurige en snelle bewegingen in het spel willen hebben. De beweging is vooral door de gebruiker die eenvoudigweg de muis met zijn vingertoppen ’trekt’ en met lichte vingertopbewegingen fijnafgestelde bewegingen maakt. Om deze reden kan de klauwgreep resulteren in een snellere of betere klik van de knoppen.

Het nadeel van de klauwgreep is het onnatuurlijke gevoel dat deze heeft in vergelijking met de meer natuurlijke handgreep. Het kan een aantal speeluren duren voordat gebruikers het vreemde gevoel van de klauwgreep volledig waarderen en eraan wennen. De fijnafstellingsbeweging kan ook zijn tol eisen van de vingertoppen totdat de vaardigheden goed zijn aangescherpt.

De handgreep wordt gekenmerkt door het feit dat de gebruiker de hele hand op de muis legt. De gebruiker bestuurt de muis door de duim en de hiel van de hand in elkaar te knijpen om druk te produceren, waardoor hij de muis volledig onder controle heeft. Omdat de hele vingers op de hoofdknoppen worden geplaatst, worden de klikken vastgesteld door eenvoudigweg op een deel van de vingers te drukken en niet noodzakelijkerwijs op de punten van de vingers (zoals in de klauwgreep).

Aantal knoppen

Doordat er voor sommige spellen meer knoppen nodig zijn, moet je ook goed opletten hoeveel knoppen er op de game muis voor linkshandigen zitten. Je hebt immers muizen met slechts vijf knoppen, maar ook met elf of meer knoppen. Als je voor jouw favoriete spel weet hoeveel knoppen je nodig hebt, kun je ook gerichter gaan zoeken tussen de top 5 beste game muis voor linkshandigen. Je hebt hierdoor altijd een betere keuze dan wanneer je een goedkope muis aanschaft die uiteindelijk niet aan jouw wensen en eisen voldoet. Soms is immers een duurdere aanschaf beter voor jouw speelstijl dan als je voor de goedkoopste oplossing gaat.

Gaming muis met RBG belichting

De beste game muis voor linkshandigen is vaak uitgerust met ledverlichting, waarmee extra sfeer gecreëerd kan worden. Waar de gemiddelde muis vaak alleen een rood lampje heeft, kun je bij een game muis vaak kiezen uit 16,8 miljoen kleuren. Hierdoor heb je altijd een goede keuze te pakken.

Niet alleen kun je hierbij kiezen voor een kleur tijdens het gamen, maar je kunt ook verschillende kleuren af laten wisselen. Je kunt hierdoor altijd de perfecte kleur vinden, zolang je de bijgeleverde software van de linkshandige muis maar gebruikt.

Veel van deze software bieden tevens de mogelijkheid om de verschillende kleuren ook per game in te stellen. Met slechts enkele klikken kun je ervoor zorgen dat er een kleur toegekend wordt en je deze zult zien zodra de game opgestart wordt. Zo heb je niet alleen een muis die je terug kunt vinden in het donker, maar die ook altijd een bepaalde sfeer geeft aan jouw speeltijd.

Je kunt hierdoor ook indruk maken op jouw vrienden, doordat je direct een lichtgevende muis hebt. De vrienden die geen game muis hebben, zullen versteld staan van jouw nieuwe game muis en zullen wellicht ook overstappen naar het merk omdat het zo eenvoudig gaat.

Het blijft echter ook een persoonlijke keuze. Voor veel mensen is het belangrijker dat de muis goed in de hand ligt. De beste muis voor linkshandigen moet immers comfortabel zijn en eentje waar goed de controle over te behouden is. Alles moet hierbij goed bereikbaar zijn voor zowel de grote als de kleine handen. Als je dit eenmaal kan, moet een game muis voor linkshandigen ook aanpasbaar zijn. Zodra je weet wat dpi inhoudt en hoe je dit instelt, kun je jezelf ook verbeteren op het speelveld en versla je iedere tegenstander met gemak.

Daarom moet je altijd goed kijken naar de instellingen van de game die jij speelt. De dpi is namelijk voor iedere game anders en je zult daarom ook voor jezelf moeten kijken of je deze range nodig hebt. Op basis van de dpi-range kun je namelijk ook bepalen of je de juiste muis hebt. Als je deze ook nog in een wijde range in kunt stellen zit je helemaal gebakken voor de verschillende soorten games die je gedurende de dag speelt. Je moet je daarom ook goed ingelezen hebben voordat je tot de aanschaf van een game muis voor linkshandigen overgaat. Zo heb je meer informatie bij de hand en kun je gerichter aan de slag gaan met de aankoop van jouw muis.

Tot zover het artikel beste linkshandige muis

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming muizen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.