Home ReviewsGame muis Review: Steel Series Rival 710

Review: Steel Series Rival 710

door Quinten
Gepubliceerd Laatste update op:
Steel Series Rival 710

Steel Series Rival 710

HET VERDICT

De Rival 710 was in 2020 één van onze favoriete game muizen. Sensor zit goed, prijs / kwaliteit behoudt een goede ratio, betaalbaar maar toch professionele kwaliteiten. Het enige dat voor sommigen dan een probleem kan vormen is het ontbreken van een linkshandige variant. Hieronder het overzicht van alle voor- & nadelen.

De Rival 710 kan je best vergelijken met de muizen uit onze top 10 gaming muizen.

Steel Series – Rival 710

SteelSeries 710

Vroeger noemde deze muis de SteelSeries Rival 700. Sinds kort is enkel de Rival 710 beschikbaar. We merkten hetzelfde op bij de Rival 300 en Rival 310. Ook op de officiële website van SteelSeries wordt je automatisch naar de 710 pagina gestuurd.

Design

Voor de onwetende, het Rival gamma is de bekendste reeks van Steel Series dat vooral bekend staat voor hun accessoires in de e-sport industrie. Met hun nieuwe reeks game muizen worden ze zeer snel het favoriete gaming merk van verschillende professionele gamers.

Voor we beginnen met de technische review van de Steel Series Rival 710 moet je enkele dingen weten over deze game muis. De Rival 710 is zeer uniek op basis van twee vernieuwingen. Enerzijds is ere en klein OLED scherm dat verschillende settingen kan weergeven, alsook GIFs afspelen. Daarnaast heeft de muis een speciale tril-functie.

Steelseries rival 700 gaming muis
Steelseries - Rival 700 - Prod 3

Innovatief OLED ontwerp

Eens we spreken over de technische details van de Rival 710 kijken we meteen naar het aanpasbare ontwerp. Deze game muis heeft een modulair ontwerp. De verschillende onderdelen zijn dus aanpasbaar. Daarnaast maakt het gebruik van RGB verlichting die je zelf kan aanpassen naar de gewenste kleur. En zoals vermeld is er een klein OLED scherm onderaan de binnenkant van de muis.

Optische Sensor

De optische sensor zorgt voor een aanpasbaar DPI dat wel tot 16000 DPI aankan. Maak je gebruik van de laser sensor, dan gaat het DPI tot 8000. Je kan beide sensoren afzonderlijk aankopen. Eén van de enige nadelen van deze Rival 710 Game muis is enkel voor linkshandigen. Hoewel het ontwerp redelijk simpel is bestaat er geen linkshandige variant. Het is dus wel één van de beste Game muizen van 2018, maar duidelijk niet voor linkshandige gamers. Daarnaast blijft het een killer gaming muis van formaat. Met de Rival 710 kan je ongeveer elk gaming type/genre aan. Geen nood aan meerdere muizen voor verschillende games. Een geluk, want goedkoop is de Steel Series Rival 710 zeker niet.

Steel Series Rival 710 muis
Steelseries beste gaming muis

SteelSeries Rival 710

Rival 600

SteelSeries introduceert met de Rival 600 de meest geanvanceerde muis met een dubbele sensor, TrueMove 3+. TrueMove3 optische sensor levert 1 op 1 tracking, terwijl de speciaal ontworpen dieptesensor de laagste en meeste accuratie afstanddetectie van gaming bereikt.

Tot zover de review van de Steel Series Rival 710 – Lees ook:

You may also like