Home ReviewsGame muis Review: Steelseries Rival 600

Review: Steelseries Rival 600

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
Steelseries Rival 600 - prod 2

Steelseries Rival 600

HET VERDICT

De Steelseries Rival 600 is dan misschien geen Razer of Logitech muis, toch staat het sterk tegenover de Deathadder of G502. De Rival 600 bevindt zich in het luxe gamma van gaming muizen, is zeer duurzaam en heeft veel mogelijkheden tot aanpassingen. Met een goede optische sensor, een knap ontwerp, en kwalitatieve onderdelen is de Rival 600 één van de beste gaming muizen van het jaar. Je kan ze vergelijken met andere top gaming muizen.

Steel Series Rival 600

Met zoveel verschillende gaming muizen op de markt is er steeds een nood aan bekijken en vergelijken. Het gamma wordt opgedeeld in verschillende categorieën. Amateur tot professioneel, ergonomie over functies, en FPS tegen MOBA. Verschillende games hebben verschillende game muizen nodig. Gezien de functionaliteiten van de Rival 600, de prijs, en de specs, valt deze in het luxe gamma, net zoals de Rival 700.

SteelSeries staat nog in zijn kinderschoenen als men spreekt over het produceren van gaming hardware. Gekend van muismatten en dergelijke komen ze nu op de markt met een heel gamma gaming muizen. Ook aan de software is gewerkt. Enkele kleine updates zorgen voor een intuitieve en gebruiksvriendelijke User interface. Toch kan dit hier en daar nog wat beter.

Design

De Rival 600 is zeer kleurrijk en stijlvol. De muis oogt (en is) ergonomisch ontworpen. Het geeft meteen de indruk gemaakt te zijn voor agressieve of assertieve gamers. Daarnaast zijn er de RGB strips die de muis bekleuren en van licht voorzien. Het logo kan in dezelfde kleur gezet worden maar dit hoeft natuurlijk niet. Daarnaast heeft de Rival 600 nog een groot voordeel. Met een verwijderbare kabel is het heel wat makkelijker geworden om lussen en knopen weg te halen. Ook zorgt een rechte kabel voor minder obstructie bij het bewegen. Toch niet te verwaarlozen tijdens het gamen.

Bovenop de Rival 600 game muis zit de scroll met twee hoofdknoppen. Net onder de scroll is de In-Game DPI shift. Hiermee kan je het DPI veranderen. Zoals altijd heeft de gaming muis duimknoppen te beschikking. De Rival 600 onderscheidt zichzelf met de markt door hier drie knoppen te zetten, daar waar het gemiddeld twee is. Allemaal in te stellen via de SteelSeries gaming software.

Steelseries rival gaming mouse
Steelseries Rival 600 - prod 2

Aanpasbaar gewicht

Belangrijkste feature van de Rival 600 is dan het aanpasbaar gewicht. Een must voor sommige gamers, maar toch iets waar de meesten problemen ondervinden. De Rival 600 heeft 8 magnetische gewichtjes van 4 gram dat je kan plaatsen door de gewichtjes op hun plaats te schuiven. Let op, dit is niet gemakkelijk! Als ze niet goed vastzitten kunnen ze wel eens loskomen tijdens het gamen. Toevoegen van gewichtjes tijdens het gamen is gewoonweg onmogelijk.

Het aanpassen van de gewichtjes is een uitstekende functie. Voor sommige gamers kan enkele grammen meer of minder een groot verschil maken in bewegingen. Net zoals andere muizen die dit aanbieden is dit niet optimaal. De gewichtjes zijn wat onhandig. Eens ze op hun plaats zitten kom je er best niet teveel aan.

Features

Nog één van de innovatiefste en opvallende features van de Rival 600 is het „Auto calibrating surface liftoff distance“. Kort gezegd; de muis stelt zichzelf in op basis van de ondergrond. De muis kan aan de hand van sensoren de afstand en patroon van de ondergrond bepalen, en dan zo aanpassingen doen voor optimaal gamen.

SteelSeries Gaming Software

SteelSeries is nog niet zo lang bezig met hun gaming muizen maar toch merken we dat heel wat tijd besteed is aan de user interface en gebruiksvriendelijkheid van de software. Op een intuitive manier kan je bindingen en macros instellen en veranderen. Ook DPI binden aan de ‚In-game DPI shift’ is mogelijk binnen de software. Zo sla je favoriete kleuren en DPI in via een aangemaakt gaming profiel. Let opnieuw op, je kann slechts 2 profielen aanmaken.

Performance

De Optische sensor van de Rival 600 is relatief sterk tegenover andere merken. Rival 600 maakt gebruik van de Pixart TrueMove 3+. Een optische sensor die een DPI range van 100-12000. Daarnaast verdient de muis een pluim voor ontwerp en knoppen verdeling. De grip is nooit teleurstellend en het voelt ook gewoon goed aan.

Steelseries Rival 600 - prod 3
Rival game muis

Rival 600

SteelSeries introduceert met de Rival 600 de meest geanvanceerde muis met een dubbele sensor, TrueMove 3+. TrueMove3 optische sensor levert 1 op 1 tracking, terwijl de speciaal ontworpen dieptesensor de laagste en meeste accuratie afstanddetectie van gaming bereikt.

Steelseries Rival 600 game muis

SteelSeries Rival 600

Tot zover de review van de Steelseries Rival 600 – Lees ook:

You may also like