Home Gaming setupAudio Beste draadloze headset

Beste draadloze headset

door Ibraslimovic
Gepubliceerd Laatste update op:
goede draadloze headset

Onze top 7 draadloze gaming Headsets 2021

 • Beste draadloze gaming headset:            STEELSERIES ARCTIS 9
  “De Arctis 9 is een goede keuze voor zware gamers. Comfortabel, handig in gebruik en een batterij dat lang meegaat. Het geluid is niet de beste in deze lijst, maar op basis van prijs / kwaliteit is deze draadloze headset onze favoriet.”
 • Beste Razer headset:             RAZER NARI ULTIMATE
  “Zeer hoge kwaliteit voor een aangename prijs. Iets compacter dan anderen, goede geluidskwaliteit en vooral zeer comfortabel tijdens het langdurig dragen. Gelukkig, want het is een redelijk zware headset.”
 • Beste draadloze Logitech headset:        LOGITECH G935
  “Logitech maakt al langer uitstekend gaming gear. Er zijn duurdere Logitech headsets maar de extra’s zijn de verhoogde aankoopprijs niet waard. Met deze Logitech koop je een uitstekende draadloze headset die je langdurig kan gebruiken.”
 • Prijs/kwaliteit gaming headset:              JBL QUANTUM 600
  “Door voor JBL te kiezen weet je dat de audio goed in orde zal zijn. Het blijft een gaming headset, iets wat JBL niet zo gewoon is. De prijs / kwaliteit verhouding is meer dan in orde, enkel spijtig dat je wat weinig extra gaming knoppen hebt.”
 • Beste audio:                      EPOS SENNHEISER GSP 670
  “Kijken we enkel naar geluid dan valt de GSP 670 van Sennheiser het meeste op. Uitstekende audio, de beste in deze lijst. Ook het draagcomfort is zeer hoog. Deze headset is zijn geld zeker waard, maar het blijft een dure optie.”
 • Goedkope draadloze gaming headset:                  CORSAIR VOID ELITE RGB
  “Goedkoop wil niet zeggen dat dit een slechte headset is. De Corsair Void Elite is echt goed, makkelijk te gebruiken en heeft eigenlijk weinig nadelen. Het is zeker niet de beste draadloze gaming headset, maar voor € 100 is er geen beter alternatief.”
 • High-end gaming headset:           ASTRA A50
  “Ook de favoriet van Coolblue – deze Astra A50 ziet er zeer scherp uit en heeft heel wat goede aspecten en elementen. Goed geluid, uitstekende kwaliteit en weinig nadelen…. maar toch geven wij de voorkeur aan modellen met een betere prijs / kwaliteit verhouding.”

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste gaming headsets voor de PC in 2021. Een goede headset geeft je geen rechtstreeks voordeel tijdens het online gamen maar kan toch voor enkele kleine voordelen zorgen. Enerzijds hoor je de kleine geluidjes beter en kan je ook beter vaststellen of deze van links of rechts komen. Anderzijds stoor je je omgeving niet en word je ook niet gestoord door geluiden uit je omgeving. Voor sommigen is een draadloze headset ook handig omdat er dan minder kabels zijn. Draadloze gaming headsets geven ook meer vrijheid en je kan de headset ophouden als je wegstapt van je computer.

Hieronder stellen wij onze favoriete headsets voor en kiezen we de beste gaming headsets uit voor bepaalde situaties. Onderaan krijg je meer informatie over hoe je moet zoeken en waar je zeker op moet letten bij het uitkiezen van een goede gaming headset.

Beste draadloze gaming headset 2021: STEELSERIES ARCTIS 9

Steelseries gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Zeer goed comfort bij lang gebruik
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Handig ontwerp – micro kan weg
 • DTS Surround Sound

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Blijft relatief dure aankoop
 • Kwaliteit audio is goed maar niet uitstekend

[/gem_list]

Van muismatten naar gaming headsets, ook Steelseries heeft een lange weg afgelegd. Met hun Arctis gamma hebben ze verschillende headsets voor alle budgetten. Voor deze lijst beste draadloze gaming headsets gingen we voor de Arctis 9. Voornamelijk omdat de Arctis 7 outdated is (2019) en de Pro versie zijn geld maar net waard is. Deze Arctis 9 heeft de beste prijs / kwaliteit verhouding en is meer dan voldoende voor de zware gamers. Audio is niet het sterkste punt, hoewel het geluid goed genoeg is. De Steelseries is vooral comfortabel, makkelijk in gebruik en aangenaam om lang op het hoofd te houden.

Steelseries maakt voor dit model gebruik van DTS (Digital Theatre Sound) om een surround sound gevoel te geven. Hierdoor hoor je bijna perfect waar het geluid vandaan komt wat een voordeel kan geven tijdens het gamen. Net zoals de anderen geniet je van 7.1 sound en 40 mm drivers (iets minder bass). De microfoon heeft geruisonderdrukking en kan weggestopt worden. Verbinden gebeurt via bluetooth. Je kan ook via USB kabel verbinden, deze is met 1.8m voldoende lang. Uiteraard kan je hem ook gebruiken voor te verbinden met de console.

Beste Razer gaming headset: RAZER NARI ULTIMATE WIRELESS

Beste razer headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Uitstekend draagcomfort
 • Zeer goede audio
 • Razer Hypersense Haptic drive
 • Dolby 7.1 Surround Sound

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Niet voor Xbox
 • Op PlayStation geen Surround Sound
 • Weinig knoppen op de headset

[/gem_list]

Vroeger was Razer niet bepaald denderend in het maken van gaming headsets. Tegenwoordig halen hun nieuwste modellen de lijst van beste draadloze gaming headsets met gemak. Dit wil niet zeggen dat ze plots de beste gaming headsets maken, maar de kwaliteit is duidelijk in een stijgende lijn. Met deze Razer Nari geniet je van uitstekend draagcomfort gecombineerd met zeer goede audio. De over-ear oorschelpen zijn gemaakt van memory foam en gevuld met koelgel om, zelf bij langdurig gebruik, zo comfortabel mogelijk te zijn. Dankzij de Razer HyperSense haptische driver hoor je niet alleen geluid, maar geeft de headset ook voelbare directionele feedback.

Met de Razer Nari Ultimate ben je helemaal draadloos en kunt wel tot 12 meter van je scherm afstand nemen zonder contact te verliezen. De geluidservaring van deze headset is uitstekend door de Dolby 7.1 Surround Sound. Het geluid klinkt echt om je heen en zorgt ervoor dat je kunt bepalen vanuit welke richting je tegenstander komt. De Razer beschikt over een goede accu die het maar liefst 16 uur in volle actie volhoud zonder te hoeven opladen. Je kan ze ook gebruiken voor de Playstation of Xbox, maar dan verlies je wel de Surround Sound.

Beste Logitech gaming headset: LOGITECH G935 WIRELESS

Beste logitech draadloze headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Zeer goede prijs / kwaliteit
 • Logitech gaming
 • Extra knoppen
 • Micro kan verborgen worden

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Geen Surround Sound op consoles
 • Microkwaliteit ok maar niet uitstekend
 • Batterijduur kan beter (zeker met verlichting aan)

[/gem_list]

Ook voor Logitech kozen we er een beste draadloze gaming headset uit. Logitech is net zoals Razer en Corsair een erkend gaming merk. Zij maken al jaren accessoires voor gaming en komen met de G935 sterk uit de hoek. Hoewel Logitech niet gekend staat voor uitstekende kwaliteit – eerder uitstekende prijs / kwaliteit producten – kan deze G935 zich meten met de beste draadloze headsets. Enerzijds heb je goede audio, 7.1 surround sound en 50mm drivers voor sterk en diep geluid. Anderzijds is ook het draagcomfort en gebruik goed. Je kan de microfoon wegsteken en hebt enkele knoppen om de geluidssettings makkelijk en snel te wijzigen.

Ook de autonomie van de batterij zit goed. Gemiddeld haal je 8 tot 11 uur (afhankelijk van of je verlichting gebruikt) per laadbeurt. De 3 extra G-knoppen kan je zelf instellen en binden met je eigen macro knoppen.  Ook de online reviews spreken vooral positief over deze flagship headset. Vooral het geluid en het comfort wordt in het daglicht gezet. Je kan deze draadloze headset, naast de computer, ook gebruiken voor de Playstation, Nintendo of Xbox.

Prijs / kwaliteit gaming headset: JBL QUANTUM 600

prijs kwaliteit draadloze headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Uitstekende audio
 • Goed draagcomfort
 • Batterij gaat lang mee

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Redelijk zwaar
 • Korte kabel
 • Weinig knoppen

[/gem_list]

In tegenstelling tot de meeste draadloze headsets in deze lijst is JBL vooral gekend voor hun audiokwaliteit. Dit is geen gaming merk zoals Razer of Logitech. Het zou ook ergens logisch zijn dat dit merk de beste draadloze headsets maakt op basis van geluidskwaliteit. De JBL Quantum geniet van uitstekende audio en sterke bastonen. Door de surround sound feature kan je je ook beter oriënteren en weet je waar de vijand (of geluiden) vandaan komen. Ook deze draadloze gaming headset maakt gebruik van 50 mm drivers om de basstonen diep en sterk te laten klinken.

Ook op basis van prijs is de JBL Quantum een aantrekkelijke optie. Je hebt iets minder knopjes en aanpassingen. JBL heeft ook geen gaming software om alles tot in details aan te passen, maar dit is dan ook geen must. Wel interessant is de gesloten oorschelp. Dit is geen noise cancelling maar zorgt wel voor minder afleiding van buitenaf. Negatief aan de JBL is het ontbreken van 7.1 surround, de korte kabel (1.2 m) en het gewicht. Deze draadloze headset is met zijn 346 g relatief zwaar.

De JBL Quantum 600 kan je zowel met als zonder draad gebruiken. Dit is dan met een USB verbinding. Je kan ook de kleuren aanpassen om zo een mooie verlichte draadloze headset te hebben. Heb je nog wat meer budget, overweeg dan de iets betere JBL Quantum 800.

Gaming headset met beste audio: EPOS / SENNHEISER GSP 670

kwaliteit audio geluid gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Beste audio kwaliteit
 • Zeer comfortabel
 • Sennheiser / EPOS technologie
 • 64 mm drivers

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Duur

[/gem_list]

Een gaming headset of een gewone headset. Ergens is dit een logische vraag, heb je echt een aparte headset nodig voor gaming en zoja, waarom? Een gewone bluetooth headset is voornamelijk gemaakt voor één geluid zo goed mogelijk af te spelen. Meestal is er geen microfoon, en als die er wel is is dit mindere kwaliteit. De focus ligt op audio. Maar plots ging EPOS en Sennheiser samen een gaming headset maken en werd deze onzichtbare lijn onzichtbaar. Deze GSP 670 is de beste draadloze gaming headset als we enkel naar de kwaliteit van het geluid kijken.

7.1 Virtual Surround Sound ondersteund met 64 mm drivers. Met deze headset geniet je ook gewoon van films en muziek. Maar natuurlijk is het ook handig tijdens het gamen om geluiden beter te herkennen. Ook comfort is aan gedacht. Lang gamen is lastig aan de oren, een comfortabele draadloze headset is dan ook een mooi voordeel. Zoeken we een nadeel dan is het de software om het geluid te perfectioneren. Ook in reviews zien we hier mensen mee sukkelen. Eén ding is wel duidelijk, ze hebben nog nooit zo’n goede audio kwaliteit gehad.

Ben jij ook zo fan van perfect geluid en valt de GSP670 net buiten jouw budget? Bekijk dan ook eens de GSP 370. Deze is iets minder goed maar valt wel binnen het prijssegment van de meeste gamers.

Goede koop draadloze headset: CORSAIR VOID RGB ELITE

goedkope draadloze gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Budget gaming headset
 • Uitstekende prijs / kwaliteit
 • Scoort overal gemiddeld op

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Weinig op aan te merken
 • Maar ook niet echt wauw

[/gem_list]

Corsair is vooral bekend om de PC onderdelen, maar weet inmiddels aardig naam te maken met accessoires voor het gamen. De Corsair Gaming VOID PRO RGB Elite is hier een mooi voorbeeld van. De 7.1 surround sound zorgt ook bij deze gaming headset dat je letterlijk in het spel zit en met de 50 mm drivers geniet je van dezelfde audio als duurdere modellen. De headset heeft een uitstekende draadloze verbinding. Je kunt kiezen uit 16.8 miljoen kleuren uit het RGB kleurenspectrum voor jouw persoonlijke strijdkleur. De headset voelt wel wat zwaarder (400 g) aan dan andere headsets.

Daarbuiten is vooral de prijs interessant. Dit is één van de enige draadloze gaming headsets dat onder de € 100 verkocht wordt en krijgt hierdoor een plaats in onze top beste draadloze gaming headsets. De Elite is een upgrade de oude Void en zal binnenkort opnieuw vernieuwd worden. Aan de kant vinden we enkele knoppen terug voor volume en settings te regelen. De microfoon kan je gewoon inklappen of buigen als je hem niet gebruikt.

Coolblue’s keuze 2021: ASTRO A50 GAMING HEADSET

beste draadloze gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • PC – Playstation – Xbox
 • Automatisch laden op laadstation
 • 7.1 Surround Sound goede kwaliteit
 • Zeer comfortabel

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Iets te duur
 • 40 mm driver (geen groot nadeel)

[/gem_list]

Laat je budget het toe om voor de high-end headsets te gaan dan kan je ook voor de Astro A50 kiezen. Er is niets mis met de Razer of Logitech, maar ook zij beperken hun ontwerpen om binnen een bepaald prijssegment te vallen. Waar verschilt de Astro A50 dan? Het begint met het laadstation, het aanpasbare ontwerp en de uitstekende audio. Natuurlijk is comfort in dit segment ook van uiterst belang. De Astro A50 heeft zachte ademende oorschelpen die over het oor gaan en koel blijven tijdens het gamen. Deze laten wel iets teveel omgevingsgeluid door, wat storend kan zijn tijdens het gamen.

De batterij van deze gaming headset gaat maar liefst 15 uur mee. De gaming headset heeft een handig station waar je tevens kunt opladen. Dus als je je headset op de standaard opbergt, laat deze meteen voor je op. De Astro beschikt ook over dat mooie ruimtelijke geluid door de Dolby 7.1 Surround Sound, maar is door de 40 mm driver iets achter op de modellen met 50 mm drivers. De knoppen op de oorschelp zijn er om het volume en je microfoon te bedienen. Je kunt hiermee de equalizer afstellen voor games spelen, films kijken en muziek luisteren.

Nadelen? Wel naast de 40 mm en de oorschelpen valt het op dat deze headset 380 g weegt. Dit is niet uitzonderlijk veel maar er zijn lichtere modellen. Iets zwaarder mag als het ontwerp, comfort en de kwaliteit dit toelaten.

Tot zover de lijst beste draadloze gaming headsets van 2021.
Mag je headset ook een draad hebben, bekijk dan zeker de bedrade alternatieven in de lijst gaming headsets.

Beste draadloze headset voor gaming

Draadloze gaming headsets vergelijken

Wat is een draadloze gaming headset voor de PC

Bij een draadloze gamingset heb je het grote voordeel dat je niet aan een draad vastzit met je headset aan een pc of console. Je bewegingsvrijheid is hierdoor veel groter. Het ligt een beetje aan de verbinding hoeveel groter, maar in sommige gevallen heb je tot wel 12 meter afstand contact met de computer en het station.

Een draadloze headset bestaat uit 2 oorschelpen die via een hoofdband op je hoofd worden geplaatst. Het ligt een beetje aan de oorschelpen hoe je oren zijn afgesloten van de buitenwereld. Je kunt namelijk kiezen tussen een on-ear oorschelp en een over-ear schelp. De eerste is fijn als je wat kleinere oren hebt. Met grotere oren en een groter hoofd zijn de grotere over-ear ovale oorschelpen een betere keuze.

Je hebt verder de keuzen tussen een oorschelp met gesloten klankkast of open klankkast. Bij een open klankkast kan het oor meer ademen. Je bent minder goed afgesloten van de buitenwereld en ook de buitenwereld krijgt meer mee van de geluiden van je spel. Geluiden klinken wel natuurlijker. Met een gesloten klankkast sluit je je optimaal aan op het spel.

Verder zijn er diverse materialen waar headset en de oorschelpen van gemaakt kunnen zijn. Stoffen oorschelpen zijn fijn omdat deze beter ademen. Dat is fijn als je de headset langere tijd achter elkaar op hebt. Leren of imitatie lederen bekleding ademt minder, maar isoleert het geluid weer beter en slijt ook minder snel. Duurdere modellen hebben soms memory foam wat zich precies naar je oor vormt en perfect aansluit.

Je hebt, als je een beetje fanatiek bent, een headset best lang achter elkaar op. Het ding moet dus wel comfortabel om je hoofd zitten. Vaak kun je de hoofdband ook precies afstellen op je hoofd zodat de headset niet afzakt of te strak zit. Het microfoontje zit ongeveer ter hoogte van je mond. Deze kun je vaak ook even op mute zetten als je naar de koelkast of wc loopt.

Het geluid uit de headset en microfoon kun je meestal aardig precies afstellen. Het ligt een beetje aan wat voor headset je koopt wat je mogelijkheden zijn. Meestal zitten hiervoor knopjes op de schelpen van de headset. Zo kun je tijdens het spelen je headset makkelijk bedienen.

Een draadloze headset staat in verbinding met een station wat weer verbonden is met je PC of spelcomputer. De verbinding wordt gemaakt via bluetooth of via de 2.5 Ghz band. Het station is vaak ook het laadpunt waar je de headset kunt opladen. Het is tevens ook de standaard waar je de ontvanger op kwijt kan.

Waarom een draadloze gaming headset voor de PC kopen?

Het is natuurlijk mogelijk om het geluid via de speakers van je computer- of tv scherm te laten verlopen. Maar…Of dat nu fijn spelen is of meer behelpen weet je wel na een aantal keren spelen. Zodra je echt een beetje fanatieker wilt gaan spelen en ook met vrienden samen, is een headset wel gewenst. Je bent door de microfoon ook goed verstaanbaar. Verder heb je zo zelf beter geluid. Dit maakt het gamen leuker en je wordt er ook veel beter van. Want je kunt tegenstanders horen aankomen.

draadloze gaming headsets vergelijken

Gaming headset kopen
Waar op letten?

Open of gesloten oorschelp

De oorschelp heeft voornamelijk invloed op geluid en comfort. Een ‘On-ear’ oorschelp zal minder geluid van de omgeving afstoppen – wat voor afleiding kan zorgen tijdens het gamen. Een ‘over-ear’ oorschelp zal sneller warm worden en misschien ook wat doorwegen als het formaat niet perfect zit. Dit is een persoonlijke keuze. Ga je voor comfort of ga je voor geluidskwaliteit?

De beste draadloze gaming headset moet dienen om jouw gaming ervaring beter te maken. Voor deze reden kiezen wij voornamelijk voor ‘over-ear’ modellen. Wil je noise cancelling, dan moet je voor ‘over-ear’ gaan.

Bereik van bluetooth

De goedkoopste draadloze headset in onze lijst beste draadloze gaming headsets kost je nog steeds € 100. En natuurlijk, er zijn modellen die goedkoper zijn. Je kan waarschijnlijk al een draadloze headset kopen voor rond de € 20 – 30. Uiteraard komen deze modellen niet in onze lijst, omdat ze kwaliteit de deur uit gooien. Goedkope headsets zitten vaak zo ongemakkelijk dat je na één uur gamen pijn aan je oor krijgt. Sommigen worden te warm. Sommigen kraken of zijn slecht ontworpen waardoor je je eigen stem voortdurend hoort.

Het bereik van je bluetooth hangt af van de kwaliteit van de bluetooth ontvanger. Iets waar mindere merken geld kunnen uitsparen door een goedkope bluetooth ontvanger te plaatsen. Met zulke modellen kan je niet meer dan 3 meter gaan voordat de verbinding begint te haperen.

Welke platforms

Is de draadloze gamingset draadloos aansluitbaar op de pc of spelcomputer die je hebt. Heb je enkel een headset nodig voor de PC, of wil je deze ook op de Playstation, Nintendo of Xbox gebruiken? Double check hiervoor altijd de specificaties van de modellen. De meeste modellen zijn wel compatibel, maar hier zijn altijd onnodige uitzonderingen.

Oplaadtijd

Gamen kan lang duren. Plots zonder geluid vallen in het midden van een online multiplayer waar je geen pauze kan zetten is dus geen optie. De laadtijd, en de manier van opladen, is redelijk belangrijk als je weet dat je uren zal gamen. Heb je geen vervanging of speakers, dan is het wachten tot de headset opgeladen is. Om dit te vermijden moet je op tijd laden, maar ook opletten op de autonomie van je batterij bij het aankopen.

Draagcomfort & kwaliteit

Het draagcomfort van een draadloze gaming headset hangt af van enkele elementen. Enerzijds is er de hoofdband, die moet goed op het hoofd liggen en het meeste gewicht dragen. Daarbij moeten de oortjes ook passen – op of rond het oor – en de hoofdband goed ondersteunen. Door het gewicht te spreiden voelt de headset namelijk minder zwaar aan. Mensen hebben niet altijd hetzelfde hoofd dus deze banden moeten aangepast kunnen worden.

Daarnaast heb je comfort na lang dragen en ook warmte dat mee kan spelen. Lederen headsets in de zomer zijn niet heel aangenaam, maar ze zijn zeer makkelijk af te kuisen. Een stoffen oortje zal het vocht meer opnemen, wat ook niet echt ideaal is op lange termijn.

beste draadloze gaming headset

verschillende soorten draadloze gaming headsets

Surround Sound gaming headset

Bij een surround headset zit er diepte in het geluid wat uit de oorschelpen komt. Hierdoor is het of je door het geluid omringd bent. Je hoort de geluiden ook uit verschillende richtingen komen. De instellingen van het geluid kun je vaak precies afstellen met de meegeleverde software voor dit systeem. Het Dolby 7.1 Surround Sound systeem wordt bij de nieuwste gaming headsets gebruikt. Het geluid wordt uit 7 kanalen samengebracht. Dit geeft de realistische geluidservaring waarbij je iemand ook echt uit een bepaalde richting hoort komen. Nadeel van dit systeem is dat de software en USB aansluiting niet automatisch bij elke console of PC goed werkt. Bij aanschaf dus goed opletten of deze headset voor jouw PC geschikt is.

Stereo sound gaming headsets

Bij een stereo sound gaming headset is het geluid helder en vol, omdat het geluid in stereo over de oorschelpen wordt overgebracht. Het geluid wordt dan over 2 audiokanalen verdeeld. Je hebt niet die ervaring of je door het geluid omringt zoals bij een Surround Sound systeem. Maar het geluid is helder en daardoor hoor je genoeg om het spel goed te kunnen volgen. Het voordeel is dat de 3.5 mm aansluiting van de headsets geschikt is voor bijna alle consoles en platforms. Als je de headset ook wilt gebruiken voor het luisteren van muziek en films kijken is een stereo gaming set veel geschikter.

Tot zover het artikel ‘Beste draadloze gaming headset 2021’ – Laatste update 20/09/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Accessoires’

You may also like

Beste draadloze gaming headset

door Ibraslimovic
Gepubliceerd Laatste update op:
goede draadloze headset

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste gaming headsets voor de PC in 2021. Een goede headset geeft je geen rechtstreeks voordeel tijdens het online gamen maar kan toch voor enkele kleine voordelen zorgen. Enerzijds hoor je de kleine geluidjes beter en kan je ook beter vaststellen of deze van links of rechts komen. Anderzijds stoor je je omgeving niet en word je ook niet gestoord door geluiden uit je omgeving. Voor sommigen is een draadloze headset ook handig omdat er dan minder kabels zijn. Draadloze gaming headsets geven ook meer vrijheid en je kan de headset ophouden als je wegstapt van je computer. Hieronder stellen wij onze favoriete headsets voor en kiezen we de beste gaming headsets uit voor bepaalde situaties. Onderaan krijg je meer informatie over hoe je moet zoeken en waar je zeker op moet letten bij het uitkiezen van een goede gaming headset.

TOP 7 – Beste draadloze gaming Headsets 2021

 • Beste draadloze gaming headset:            STEELSERIES ARCTIS 9
  “De Arctis 9 is een goede keuze voor zware gamers. Comfortabel, handig in gebruik en een batterij dat lang meegaat. Het geluid is niet de beste in deze lijst, maar op basis van prijs / kwaliteit is deze draadloze headset onze favoriet.”
 • Beste Razer headset:             RAZER NARI ULTIMATE
  “Zeer hoge kwaliteit voor een aangename prijs. Iets compacter dan anderen, goede geluidskwaliteit en vooral zeer comfortabel tijdens het langdurig dragen. Gelukkig, want het is een redelijk zware headset.”
 • Beste draadloze Logitech headset:        LOGITECH G935
  “Logitech maakt al langer uitstekend gaming gear. Er zijn duurdere Logitech headsets maar de extra’s zijn de verhoogde aankoopprijs niet waard. Met deze Logitech koop je een uitstekende draadloze headset die je langdurig kan gebruiken.”
 • Prijs/kwaliteit gaming headset:              JBL QUANTUM 600
  “Door voor JBL te kiezen weet je dat de audio goed in orde zal zijn. Het blijft een gaming headset, iets wat JBL niet zo gewoon is. De prijs / kwaliteit verhouding is meer dan in orde, enkel spijtig dat je wat weinig extra gaming knoppen hebt.”
 • Beste audio:                      EPOS SENNHEISER GSP 670
  “Kijken we enkel naar geluid dan valt de GSP 670 van Sennheiser het meeste op. Uitstekende audio, de beste in deze lijst. Ook het draagcomfort is zeer hoog. Deze headset is zijn geld zeker waard, maar het blijft een dure optie.”
 • Goedkope draadloze gaming headset:                  CORSAIR VOID ELITE RGB
  “Goedkoop wil niet zeggen dat dit een slechte headset is. De Corsair Void Elite is echt goed, makkelijk te gebruiken en heeft eigenlijk weinig nadelen. Het is zeker niet de beste draadloze gaming headset, maar voor € 100 is er geen beter alternatief.”
 • High-end gaming headset:           ASTRA A50
  “Ook de favoriet van Coolblue – deze Astra A50 ziet er zeer scherp uit en heeft heel wat goede aspecten en elementen. Goed geluid, uitstekende kwaliteit en weinig nadelen…. maar toch geven wij de voorkeur aan modellen met een betere prijs / kwaliteit verhouding.”

STEELSERIES ARCTIS 9

Beste draadloze gaming headset 2021

Steelseries gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Zeer goed comfort bij lang gebruik
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Handig ontwerp – micro kan weg
 • DTS Surround Sound

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Blijft relatief dure aankoop
 • Kwaliteit audio is goed maar niet uitstekend

[/gem_list]

Van muismatten naar gaming headsets, ook Steelseries heeft een lange weg afgelegd. Met hun Arctis gamma hebben ze verschillende headsets voor alle budgetten. Voor deze lijst beste draadloze gaming headsets gingen we voor de Arctis 9. Voornamelijk omdat de Arctis 7 outdated is (2019) en de Pro versie zijn geld maar net waard is. Deze Arctis 9 heeft de beste prijs / kwaliteit verhouding en is meer dan voldoende voor de zware gamers. Audio is niet het sterkste punt, hoewel het geluid goed genoeg is. De Steelseries is vooral comfortabel, makkelijk in gebruik en aangenaam om lang op het hoofd te houden.

Steelseries maakt voor dit model gebruik van DTS (Digital Theatre Sound) om een surround sound gevoel te geven. Hierdoor hoor je bijna perfect waar het geluid vandaan komt wat een voordeel kan geven tijdens het gamen. Net zoals de anderen geniet je van 7.1 sound en 40 mm drivers (iets minder bass). De microfoon heeft geruisonderdrukking en kan weggestopt worden. Verbinden gebeurt via bluetooth. Je kan ook via USB kabel verbinden, deze is met 1.8m voldoende lang. Uiteraard kan je hem ook gebruiken voor te verbinden met de console.

RAZER NARI ULTIMATE WIRELESS

Beste Razer gaming headset

Beste razer headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Uitstekend draagcomfort
 • Zeer goede audio
 • Razer Hypersense Haptic drive
 • Dolby 7.1 Surround Sound

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Niet voor Xbox
 • Op PlayStation geen Surround Sound
 • Weinig knoppen op de headset

[/gem_list]

Vroeger was Razer niet bepaald denderend in het maken van gaming headsets. Tegenwoordig halen hun nieuwste modellen de lijst van beste draadloze gaming headsets met gemak. Dit wil niet zeggen dat ze plots de beste gaming headsets maken, maar de kwaliteit is duidelijk in een stijgende lijn. Met deze Razer Nari geniet je van uitstekend draagcomfort gecombineerd met zeer goede audio. De over-ear oorschelpen zijn gemaakt van memory foam en gevuld met koelgel om, zelf bij langdurig gebruik, zo comfortabel mogelijk te zijn. Dankzij de Razer HyperSense haptische driver hoor je niet alleen geluid, maar geeft de headset ook voelbare directionele feedback.

Met de Razer Nari Ultimate ben je helemaal draadloos en kunt wel tot 12 meter van je scherm afstand nemen zonder contact te verliezen. De geluidservaring van deze headset is uitstekend door de Dolby 7.1 Surround Sound. Het geluid klinkt echt om je heen en zorgt ervoor dat je kunt bepalen vanuit welke richting je tegenstander komt. De Razer beschikt over een goede accu die het maar liefst 16 uur in volle actie volhoud zonder te hoeven opladen. Je kan ze ook gebruiken voor de Playstation of Xbox, maar dan verlies je wel de Surround Sound.

LOGITECH G935 WIRELESS

Beste Logitech gaming headset

Beste logitech draadloze headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Zeer goede prijs / kwaliteit
 • Logitech gaming
 • Extra knoppen
 • Micro kan verborgen worden

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Geen Surround Sound op consoles
 • Microkwaliteit ok maar niet uitstekend
 • Batterijduur kan beter (zeker met verlichting aan)

[/gem_list]

Ook voor Logitech kozen we er een beste draadloze gaming headset uit. Logitech is net zoals Razer en Corsair een erkend gaming merk. Zij maken al jaren accessoires voor gaming en komen met de G935 sterk uit de hoek. Hoewel Logitech niet gekend staat voor uitstekende kwaliteit – eerder uitstekende prijs / kwaliteit producten – kan deze G935 zich meten met de beste draadloze headsets. Enerzijds heb je goede audio, 7.1 surround sound en 50mm drivers voor sterk en diep geluid. Anderzijds is ook het draagcomfort en gebruik goed. Je kan de microfoon wegsteken en hebt enkele knoppen om de geluidssettings makkelijk en snel te wijzigen.

Ook de autonomie van de batterij zit goed. Gemiddeld haal je 8 tot 11 uur (afhankelijk van of je verlichting gebruikt) per laadbeurt. De 3 extra G-knoppen kan je zelf instellen en binden met je eigen macro knoppen.  Ook de online reviews spreken vooral positief over deze flagship headset. Vooral het geluid en het comfort wordt in het daglicht gezet. Je kan deze draadloze headset, naast de computer, ook gebruiken voor de Playstation, Nintendo of Xbox.

JBL QUANTUM 600

Beste prijs / kwaliteit gaming headset

prijs kwaliteit draadloze headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Uitstekende audio
 • Goed draagcomfort
 • Batterij gaat lang mee

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Redelijk zwaar
 • Korte kabel
 • Weinig knoppen

[/gem_list]

In tegenstelling tot de meeste draadloze headsets in deze lijst is JBL vooral gekend voor hun audiokwaliteit. Dit is geen gaming merk zoals Razer of Logitech. Het zou ook ergens logisch zijn dat dit merk de beste draadloze headsets maakt op basis van geluidskwaliteit. De JBL Quantum geniet van uitstekende audio en sterke bastonen. Door de surround sound feature kan je je ook beter oriënteren en weet je waar de vijand (of geluiden) vandaan komen. Ook deze draadloze gaming headset maakt gebruik van 50 mm drivers om de basstonen diep en sterk te laten klinken.

Ook op basis van prijs is de JBL Quantum een aantrekkelijke optie. Je hebt iets minder knopjes en aanpassingen. JBL heeft ook geen gaming software om alles tot in details aan te passen, maar dit is dan ook geen must. Wel interessant is de gesloten oorschelp. Dit is geen noise cancelling maar zorgt wel voor minder afleiding van buitenaf. Negatief aan de JBL is het ontbreken van 7.1 surround, de korte kabel (1.2 m) en het gewicht. Deze draadloze headset is met zijn 346 g relatief zwaar.

De JBL Quantum 600 kan je zowel met als zonder draad gebruiken. Dit is dan met een USB verbinding. Je kan ook de kleuren aanpassen om zo een mooie verlichte draadloze headset te hebben. Heb je nog wat meer budget, overweeg dan de iets betere JBL Quantum 800.

EPOS / SENNHEISER GSP 670

Gaming headset met beste audio

kwaliteit audio geluid gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Beste audio kwaliteit
 • Zeer comfortabel
 • Sennheiser / EPOS technologie
 • 64 mm drivers

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Duur

[/gem_list]

Een gaming headset of een gewone headset. Ergens is dit een logische vraag, heb je echt een aparte headset nodig voor gaming en zoja, waarom? Een gewone bluetooth headset is voornamelijk gemaakt voor één geluid zo goed mogelijk af te spelen. Meestal is er geen microfoon, en als die er wel is is dit mindere kwaliteit. De focus ligt op audio. Maar plots ging EPOS en Sennheiser samen een gaming headset maken en werd deze onzichtbare lijn onzichtbaar. Deze GSP 670 is de beste draadloze gaming headset als we enkel naar de kwaliteit van het geluid kijken.

7.1 Virtual Surround Sound ondersteund met 64 mm drivers. Met deze headset geniet je ook gewoon van films en muziek. Maar natuurlijk is het ook handig tijdens het gamen om geluiden beter te herkennen. Ook comfort is aan gedacht. Lang gamen is lastig aan de oren, een comfortabele draadloze headset is dan ook een mooi voordeel. Zoeken we een nadeel dan is het de software om het geluid te perfectioneren. Ook in reviews zien we hier mensen mee sukkelen. Eén ding is wel duidelijk, ze hebben nog nooit zo’n goede audio kwaliteit gehad.

Ben jij ook zo fan van perfect geluid en valt de GSP670 net buiten jouw budget? Bekijk dan ook eens de GSP 370. Deze is iets minder goed maar valt wel binnen het prijssegment van de meeste gamers.

CORSAIR VOID RGB ELITE

Betaalbare kwaliteit / Goede koop draadloze headset

goedkope draadloze gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • Budget gaming headset
 • Uitstekende prijs / kwaliteit
 • Scoort overal gemiddeld op

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Weinig op aan te merken
 • Maar ook niet echt wauw

[/gem_list]

Corsair is vooral bekend om de PC onderdelen, maar weet inmiddels aardig naam te maken met accessoires voor het gamen. De Corsair Gaming VOID PRO RGB Elite is hier een mooi voorbeeld van. De 7.1 surround sound zorgt ook bij deze gaming headset dat je letterlijk in het spel zit en met de 50 mm drivers geniet je van dezelfde audio als duurdere modellen. De headset heeft een uitstekende draadloze verbinding. Je kunt kiezen uit 16.8 miljoen kleuren uit het RGB kleurenspectrum voor jouw persoonlijke strijdkleur. De headset voelt wel wat zwaarder (400 g) aan dan andere headsets.

Daarbuiten is vooral de prijs interessant. Dit is één van de enige draadloze gaming headsets dat onder de € 100 verkocht wordt en krijgt hierdoor een plaats in onze top beste draadloze gaming headsets. De Elite is een upgrade de oude Void en zal binnenkort opnieuw vernieuwd worden. Aan de kant vinden we enkele knoppen terug voor volume en settings te regelen. De microfoon kan je gewoon inklappen of buigen als je hem niet gebruikt.

ASTRO A50 GAMING HEADSET

Coolblue’s keuze 2021

beste draadloze gaming headset
[gem_list type=”checkbox” color=”2″]

 • PC – Playstation – Xbox
 • Automatisch laden op laadstation
 • 7.1 Surround Sound goede kwaliteit
 • Zeer comfortabel

[/gem_list][gem_list type=”cross” color=”5″]

 • Iets te duur
 • 40 mm driver (geen groot nadeel)

[/gem_list]

Laat je budget het toe om voor de high-end headsets te gaan dan kan je ook voor de Astro A50 kiezen. Er is niets mis met de Razer of Logitech, maar ook zij beperken hun ontwerpen om binnen een bepaald prijssegment te vallen. Waar verschilt de Astro A50 dan? Het begint met het laadstation, het aanpasbare ontwerp en de uitstekende audio. Natuurlijk is comfort in dit segment ook van uiterst belang. De Astro A50 heeft zachte ademende oorschelpen die over het oor gaan en koel blijven tijdens het gamen. Deze laten wel iets teveel omgevingsgeluid door, wat storend kan zijn tijdens het gamen.

De batterij van deze gaming headset gaat maar liefst 15 uur mee. De gaming headset heeft een handig station waar je tevens kunt opladen. Dus als je je headset op de standaard opbergt, laat deze meteen voor je op. De Astro beschikt ook over dat mooie ruimtelijke geluid door de Dolby 7.1 Surround Sound, maar is door de 40 mm driver iets achter op de modellen met 50 mm drivers. De knoppen op de oorschelp zijn er om het volume en je microfoon te bedienen. Je kunt hiermee de equalizer afstellen voor games spelen, films kijken en muziek luisteren.

Nadelen? Wel naast de 40 mm en de oorschelpen valt het op dat deze headset 380 g weegt. Dit is niet uitzonderlijk veel maar er zijn lichtere modellen. Iets zwaarder mag als het ontwerp, comfort en de kwaliteit dit toelaten.

Tot zover de lijst beste gaming headsets van 2021.
Wil je de zoektocht  beperken tot draadloze modellen, bekijk dan zeker de lijst draadloze gaming headsets.

Beste draadloze headset voor gaming

Draadloze gaming headsets vergelijken

Wat is een draadloze gaming headset voor de PC

Bij een draadloze gamingset heb je het grote voordeel dat je niet aan een draad vastzit met je headset aan een pc of console. Je bewegingsvrijheid is hierdoor veel groter. Het ligt een beetje aan de verbinding hoeveel groter, maar in sommige gevallen heb je tot wel 12 meter afstand contact met de computer en het station.

Een draadloze headset bestaat uit 2 oorschelpen die via een hoofdband op je hoofd worden geplaatst. Het ligt een beetje aan de oorschelpen hoe je oren zijn afgesloten van de buitenwereld. Je kunt namelijk kiezen tussen een on-ear oorschelp en een over-ear schelp. De eerste is fijn als je wat kleinere oren hebt. Met grotere oren en een groter hoofd zijn de grotere over-ear ovale oorschelpen een betere keuze.

Je hebt verder de keuzen tussen een oorschelp met gesloten klankkast of open klankkast. Bij een open klankkast kan het oor meer ademen. Je bent minder goed afgesloten van de buitenwereld en ook de buitenwereld krijgt meer mee van de geluiden van je spel. Geluiden klinken wel natuurlijker. Met een gesloten klankkast sluit je je optimaal aan op het spel.

Verder zijn er diverse materialen waar headset en de oorschelpen van gemaakt kunnen zijn. Stoffen oorschelpen zijn fijn omdat deze beter ademen. Dat is fijn als je de headset langere tijd achter elkaar op hebt. Leren of imitatie lederen bekleding ademt minder, maar isoleert het geluid weer beter en slijt ook minder snel. Duurdere modellen hebben soms memory foam wat zich precies naar je oor vormt en perfect aansluit.

Je hebt, als je een beetje fanatiek bent, een headset best lang achter elkaar op. Het ding moet dus wel comfortabel om je hoofd zitten. Vaak kun je de hoofdband ook precies afstellen op je hoofd zodat de headset niet afzakt of te strak zit. Het microfoontje zit ongeveer ter hoogte van je mond. Deze kun je vaak ook even op mute zetten als je naar de koelkast of wc loopt. Het geluid uit de headset en microfoon kun je meestal aardig precies afstellen. Het ligt een beetje aan wat voor headset je koopt wat je mogelijkheden zijn. Meestal zitten hiervoor knopjes op de schelpen van de headset. Zo kun je tijdens het spelen je headset makkelijk bedienen.

Een draadloze headset staat in verbinding met een station wat weer verbonden is met je PC of spelcomputer. De verbinding wordt gemaakt via bluetooth of via de 2.5 Ghz band. Het station is vaak ook het laadpunt waar je de headset kunt opladen. Het is tevens ook de standaard waar je de ontvanger op kwijt kan.

Waarom een draadloze gaming headset voor de PC kopen?

Het is natuurlijk mogelijk om het geluid via de speakers van je computer- of tv scherm te laten verlopen. Maar…Of dat nu fijn spelen is of meer behelpen weet je wel na een aantal keren spelen. Zodra je echt een beetje fanatieker wilt gaan spelen en ook met vrienden samen, is een headset wel gewenst. Je bent door de microfoon ook goed verstaanbaar. Verder heb je zo zelf beter geluid. Dit maakt het gamen leuker en je wordt er ook veel beter van. Want je kunt tegenstanders horen aankomen.

draadloze gaming headsets vergelijken

Gaming headset kopen
Waar op letten?

Open of gesloten oorschelp

De oorschelp heeft voornamelijk invloed op geluid en comfort. Een ‘On-ear’ oorschelp zal minder geluid van de omgeving afstoppen – wat voor afleiding kan zorgen tijdens het gamen. Een ‘over-ear’ oorschelp zal sneller warm worden en misschien ook wat doorwegen als het formaat niet perfect zit. Dit is een persoonlijke keuze. Ga je voor comfort of ga je voor geluidskwaliteit?

De beste draadloze gaming headset moet dienen om jouw gaming ervaring beter te maken. Voor deze reden kiezen wij voornamelijk voor ‘over-ear’ modellen. Wil je noise cancelling, dan moet je voor ‘over-ear’ gaan.

Bereik van bluetooth

De goedkoopste draadloze headset in onze lijst beste draadloze gaming headsets kost je nog steeds € 100. En natuurlijk, er zijn modellen die goedkoper zijn. Je kan waarschijnlijk al een draadloze headset kopen voor rond de € 20 – 30. Uiteraard komen deze modellen niet in onze lijst, omdat ze kwaliteit de deur uit gooien. Goedkope headsets zitten vaak zo ongemakkelijk dat je na één uur gamen pijn aan je oor krijgt. Sommigen worden te warm. Sommigen kraken of zijn slecht ontworpen waardoor je je eigen stem voortdurend hoort.

Het bereik van je bluetooth hangt af van de kwaliteit van de bluetooth ontvanger. Iets waar mindere merken geld kunnen uitsparen door een goedkope bluetooth ontvanger te plaatsen. Met zulke modellen kan je niet meer dan 3 meter gaan voordat de verbinding begint te haperen.

Welke platforms

Is de draadloze gamingset draadloos aansluitbaar op de pc of spelcomputer die je hebt. Heb je enkel een headset nodig voor de PC, of wil je deze ook op de Playstation, Nintendo of Xbox gebruiken? Double check hiervoor altijd de specificaties van de modellen. De meeste modellen zijn wel compatibel, maar hier zijn altijd onnodige uitzonderingen.

Oplaadtijd

Gamen kan lang duren. Plots zonder geluid vallen in het midden van een online multiplayer waar je geen pauze kan zetten is dus geen optie. De laadtijd, en de manier van opladen, is redelijk belangrijk als je weet dat je uren zal gamen. Heb je geen vervanging of speakers, dan is het wachten tot de headset opgeladen is. Om dit te vermijden moet je op tijd laden, maar ook opletten op de autonomie van je batterij bij het aankopen.

Draagcomfort & kwaliteit

Het draagcomfort van een draadloze gaming headset hangt af van enkele elementen. Enerzijds is er de hoofdband, die moet goed op het hoofd liggen en het meeste gewicht dragen. Daarbij moeten de oortjes ook goed passen – op of rond het oor – en de hoofdband goed ondersteunen. Door het gewicht te spreiden voelt de headset namelijk minder zwaar aan. Mensen hebben niet altijd hetzelfde hoofd dus deze banden moeten aangepast kunnen worden.

Daarnaast heb je comfort na lang dragen en ook warmte dat mee kan spelen. Lederen headsets in de zomer zijn niet heel aangenaam, maar ze zijn zeer makkelijk af te kuisen. Een stoffen oortje zal het vocht meer opnemen, wat ook niet echt ideaal is op lange termijn.

beste draadloze gaming headset

verschillende soorten draadloze gaming headsets

Surround Sound gaming headset

Bij een surround headset zit er diepte in het geluid wat uit de oorschelpen komt. Hierdoor is het of je door het geluid omringd bent. Je hoort de geluiden ook uit verschillende richtingen komen. De instellingen van het geluid kun je vaak precies afstellen met de meegeleverde software voor dit systeem. Het Dolby 7.1 Surround Sound systeem wordt bij de nieuwste gaming headsets gebruikt. Het geluid wordt uit 7 kanalen samengebracht. Dit geeft de realistische geluidservaring waarbij je iemand ook echt uit een bepaalde richting hoort komen. Nadeel van dit systeem is dat de software en USB aansluiting niet automatisch bij elke console of PC goed werkt. Bij aanschaf dus goed opletten of deze headset voor jouw PC geschikt is.

Stereo sound gaming headsets

Bij een stereo sound gaming headset is het geluid helder en vol, omdat het geluid in stereo over de oorschelpen wordt overgebracht. Het geluid wordt dan over 2 audiokanalen verdeeld. Je hebt niet die ervaring of je door het geluid omringt zoals bij een Surround Sound systeem. Maar het geluid is helder en daardoor hoor je genoeg om het spel goed te kunnen volgen. Het voordeel is dat de 3.5 mm aansluiting van de headsets geschikt is voor bijna alle consoles en platforms. Als je de headset ook wilt gebruiken voor het luisteren van muziek en films kijken is een stereo gaming set veel geschikter.

Tot zover het artikel ‘Beste draadloze gaming headset 2021’ – Laatste update 03/06/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘XXX’

You may also like