Home Games De beste Nintendo Switch games die je momenteel kan spelen

De beste Nintendo Switch games die je momenteel kan spelen

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste Nintendo Switch games

De Nintendo Switch is momenteel enorm populair. Dat komt onder andere door de ruime selectie aan games die je er op kunt spelen. In de selectie die we gemaakt hebben staan niet alleen Switch-exclusives. We hebben namelijk gekozen om de beste Switch-games uit verschillende genres te kiezen. Terwijl we wachten op de release van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kun je voorlopig een van onderstaande games spelen op je Nintendo Switch, Switch Lite of Switch OLED.

De wereld van Hyrule is adembenemend in dit openwereldavontuur. Verken de uitgestrekte gebieden en los puzzels op om nieuwe vaardigheden te krijgen. Vecht tegen gevaarlijke vijanden en ontdek het verhaal achter de verwoeste koninkrijk. Je kunt klimmen, zwemmen en zelfs paragliden. Je uitrusting en wapens slijten na verloop van tijd, dus zorg dat je altijd reserves hebt. Bereid je voor op een episch avontuur waarbij je verbeelding de enige beperking is.

Kijk goed uit, sommige games zijn ook beschikbaar op Nintendo DS of ander consoles. Is het een titel van Nintendo dan zal je die enkel voor hun consoles vinden.

In deze ontspannende levenssimulatie verhuis je naar een onbewoond eiland. Je doel is om je eigen paradijs te creëren. Verzamel grondstoffen, maak meubels en decoreer je huis en het eiland. Nodig vrienden uit om je eiland te bezoeken, of ga zelf op ontdekking bij anderen. Er zijn seizoensevenementen en je kunt zelfs je eigen kleding ontwerpen. Het spel heeft geen einde, dus je kunt zo lang spelen als je wilt.

Dit 3D-platformspel brengt Mario naar verschillende werelden, waar hij allerlei uitdagingen moet overwinnen. Zijn nieuwe vriend, Cappy, geeft hem speciale krachten om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. Verzamel power-ups en munten om nieuwe kostuums te kopen. Elk level heeft unieke gameplay-elementen en verborgen geheimen. Maak je klaar voor een kleurrijk en spannend avontuur met Mario en Cappy.

Deze roguelike actie-RPG plaatst je in de rol van Zagreus, de zoon van Hades, die probeert te ontsnappen uit de onderwereld. Verken willekeurig gegenereerde kamers, vecht tegen vijanden en verzamel voorwerpen om sterker te worden. Je sterft vaak, maar met elke poging leer je meer over het verhaal en ontgrendel je nieuwe vaardigheden. Het spel heeft prachtige handgetekende graphics en uitdagende gameplay.

Mario Kart 8 Deluxe is de ultieme versie van het populaire racegame. Met 48 banen, 42 personages en talloze voertuigen, is er genoeg variatie. Speel alleen, met vrienden of online tegen spelers van over de hele wereld. De game bevat ook een uitgebreide Battle-modus met verschillende spelvarianten. Probeer elke race te winnen en ontgrendel nieuwe voertuigen en aanpassingen.

Hollow Knight is een sfeervolle actie-platformer in een duistere insectenwereld. Verken een enorm metroidvania-stijl labyrint, ontdek geheimen en versla vijanden met je zwaard. Je kunt nieuwe vaardigheden en krachten ontgrendelen die je helpen in de strijd en navigatie. Met prachtige handgetekende visuals en een meeslepende soundtrack is Hollow Knight een ware klassieker.

Dit uitdagende platformspel volgt het verhaal van Madeline, die de gevaarlijke berg Celeste beklimt. De gameplay is strak en precies, met veel vaardigheden om te beheersen en geheimen om te ontdekken. Je wordt vaak geconfronteerd met moeilijke uitdagingen, maar de voldoening bij het overwinnen ervan is enorm. Het verhaal behandelt thema’s als angst en zelfacceptatie op een aangrijpende manier.

Deze boerderij-simulatie is zowel ontspannend als verslavend. Je erft een vervallen boerderij en moet deze nieuw leven inblazen. Verbouw gewassen, verzorg dieren en verken de omgeving. Er zijn ook kerkers om te verkennen, vissen om te vangen en andere dorpelingen om vriendschappen mee te sluiten. Elke dag biedt nieuwe activiteiten en uitdagingen, waardoor je urenlang geboeid blijft.

Dit vechtspel brengt personages uit verschillende Nintendo-franchises samen, en bevat meer dan 80 vechters. Kies je favoriete personage en strijd tegen anderen in snelle en chaotische gevechten. Speel alleen, met vrienden of neem deel aan online toernooien. De game bevat ook een uitgebreide verhaalmodus, Spirits, die unieke uitdagingen biedt en het verhaal van elk personage verder uitdiept.

De bekroonde openwereld-RPG komt naar de Switch met alle uitbreidingen inbegrepen. Kruip in de huid van Geralt of Rivia, een monsterjager met bovennatuurlijke krachten. Verken een enorme, levendige wereld vol gevaarlijke wezens, interessante personages en meeslepende verhaallijnen. Neem contracten aan om monsters te verslaan, ontgrendel nieuwe vaardigheden en kies je eigen pad in dit epische avontuur.

Dit kleurrijke en creatieve schietspel draait om inktgevechten tussen teams van vier spelers. Verf het slagveld in jouw teamkleur en probeer meer terrein te bedekken dan het andere team. Je kunt kiezen uit verschillende wapens en uitrustingen om je speelstijl aan te passen. Er zijn ook verschillende spelmodi, waaronder een singleplayer-campagne en de uitdagende Salmon Run-modus. Speel met vrienden of online tegen anderen.

Deze actie-RPG neemt je mee op een groots avontuur in een wereld die zich uitstrekt over enorme levende wezens, de Titans. Vecht tegen vijanden met behulp van een uniek gevechtssysteem dat zowel tactiek als timing vereist. Verzamel Blades, krachtige wezens die je steunen in de strijd, en bouw relaties op met hen. Het verhaal is rijk en boeiend, met onvergetelijke personages en een meeslepende soundtrack.

In deze tactische RPG ben je een professor aan een prestigieuze militaire academie, waar je moet kiezen tussen drie huizen om te leiden. Train je studenten en vecht in turn-based gevechten, waarbij elke beslissing gevolgen heeft. Het verhaal vertakt zich afhankelijk van je keuzes, wat zorgt voor veel herspeelbaarheid. De game heeft diepgaande personageontwikkeling en strategische gameplay.

Luigi’s nieuwste avontuur brengt hem naar een spookachtig hotel vol geheimen en geesten. Gebruik je Poltergust G-00-stofzuiger om geesten te vangen, puzzels op te lossen en verborgen schatten te ontdekken. Je kunt ook samenwerken met Gooigi, een slijmerige dubbelganger die helpt bij het verkennen van moeilijk bereikbare gebieden. De game heeft een charmante art-stijl en humoristische momenten.

Verken de Galar-regio in deze nieuwste toevoeging aan de Pokémon-serie. Vang en train Pokémon om mee te strijden in gymgevechten en wordt uiteindelijk kampioen. Er zijn nieuwe functies zoals Dynamax, waarbij Pokémon gigantisch worden en krachtigere aanvallen krijgen. In het uitgestrekte Wild Area kun je andere spelers ontmoeten, krachtige Pokémon vinden en deelnemen aan Max Raid Battles. Kies je favoriete Pokémon en ga op avontuur in deze boeiende wereld.

Dit prachtige platformavontuur volgt Ori, een geestachtig wezen, op zijn reis om het mysterie achter het lot van zijn ware familie te ontrafelen. Verken een levendige, met de hand geschilderde wereld vol uitdagingen en puzzels. Ontgrendel nieuwe vaardigheden en krachten om je te helpen bij je zoektocht. De game heeft een ontroerend verhaal en een betoverende soundtrack die je diep in de ervaring onderdompelt.

In deze humoristische puzzelgame neem je de rol aan van een ondeugende gans die chaos veroorzaakt in een vreedzaam dorp. Gebruik je sluwheid en verstand om inwoners te plagen en objecten te stelen, terwijl je verschillende doelen voltooit. De game heeft een charmante grafische stijl en is perfect voor wat luchtige ontspanning.

Cuphead is een uitdagende run-and-gun platformer geïnspireerd door cartoons uit de jaren 1930. De game heeft een unieke handgetekende art-stijl en een swingende jazzsoundtrack. Vecht je een weg door levels vol vijanden en neem het op tegen epische eindbazen. De game kan alleen of met een vriend in coöp gespeeld worden en biedt een uitdagende maar bevredigende ervaring.

Deze roguelike metroidvania combineert snelle actie met diepgaande verkenning en progressie. Elke run is uniek, met willekeurig gegenereerde levels en vijanden. Verzamel wapens, vaardigheden en voorwerpen om sterker te worden en vecht je een weg door het kasteel. Wanneer je sterft, begin je opnieuw, maar met nieuwe kennis en mogelijkheden om verder te komen.

Deze klassieke Japanse RPG vertelt het verhaal van een jonge held die zijn lotsbestemming moet vervullen om de duisternis te verslaan. Verken een enorme wereld vol kleurrijke personages, uitdagende gevechten en geheimen om te ontdekken. De Definitive Edition bevat extra verhalen, verbeterde graphics en de optie om te spelen met zowel moderne als retro-stijl visuals.

In deze unieke roguelike deckbuilding-game klim je de Spire op en vecht je tegen vijanden door kaarten te spelen die aanvallen, verdediging en speciale vaardigheden vertegenwoordigen. Verzamel en verbeter kaarten, ontgrendel nieuwe personages en ontdek krachtige combinaties om je vijanden te verslaan. Elke run is anders, met willekeurig gegenereerde paden en uitdagingen.

You may also like