Home ReviewsGame muis Review: SteelSeries Sensei 310

Review: SteelSeries Sensei 310

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
Steelseries - Sensei 310 - product 4

SteelSeries – Sensei 310 – Review

HET VERDICT

De SteelSeries Sensei 310 is een goede maar vooral betaalbare gaming muis. Hoewel het niet de allerbeste muis op de markt zal zijn vinden we het toch een goede keuze muis voor basic gamers.

De muis is geschikt voor linkshandigen, (natuurlijk) ook rechtshandigen, en heeft een goede prijs/kwaliteit ratio. Steelseries, gekend voor gaming accessoires, zet grote stappen in hun ontwerpen en sensoren. Zeker niet te onderschatten.

Vergelijk met andere budget gaming muizen

SteelSeries – Sensei 310

De Steelseries Sensei is een van de meest ondergewardeerde gaming muizen op de markt. Geizen zijn prijs wordt ervan uitgegaan dat di teen gaming muis is met weinig kwaliteit. Toch is dit niet meteen waar. Steelseries profileert zichzelf als een merk voor de allendaagse gamers. Deze muis is bedoelt voor sporadische gamers. Het ontwerp voelt goed en kwalitatief aan, de software is zeker in orde. Het symetrisch ontwerp maakt de muis ook perfect gebruikbaar voor linkshandigen. Gamers dat vaak vergeten worden!

De Steelseries Sensei 310 is een standaard gaming muis met een nieuw jasje. Door het symetrisch ontwerp hebben we een extra set met knoppen. Zowel links als rechts van de muis vinden we twee duimknoppen. De contouren worden belicht met RGB backlighting, een mooi kleurtje met een sterke grip. De voorganger van dit ontwerp, de Sensei 300, was iets duurder. Steelseries wil niet noodzakelijk concurreren met de topmerken zoals Razer of BenQ, ze willen eerder een oplossing zijn voor alle gamers.

Ontwerp – Sensei 310

De Steelseries Sensei 310 is, zoals vermeld, een symmetrische gaming muis. Naast de standaard muisknoppen, links, rechts en scroll, heb je ook een DPI shift net boven de scroll. Deze dient voor in game te veranderen van DPI. Een functie weggelegd voor veel gaming muizen tegenwoordig. Toch is die van de Sensei 310 niet de beste. Je kan echter maar 2 DPI waardes instellen.

Al bij al bezit de muis acht programmeerbare knoppen. Meestal zal je er maar 6 gebruiken, gezien er 2 zijn voor als je linkshandig bent. Om volkomen eerlijk te zijn kan je deze knoppen best uitschakelen. Tenzij je een uiterst flexibele pink hebt denken we niet dat deze handig zijn. De twee knoppen aan de duimkant zijn dan wel handig want ze zijn makkelijk te bereiken. Een zachte siliconen rand zorgt ervoor dat ze soepel aanvoelen. Ook rond de scroll is ere en extra rubberen contour voor extra grip.

Steelseries - Sensei 310 - game muis
Steelseries - Sensei 310 kopen

Features

De Sensei 310 werkt met de SteelSeries Engine 3 software. Een van de betere en gebruiksvriendelijke gaming software dat er bestaat. Hoewel we vinden dat een echte gamer zijn weg wel moet vinden in zulke programmas. Met het programma kan je alle knoppen instellen of binden en macro’s toevoegen. Daarnaast kan je gaming profielen instellen en DPI aanpassingen klaarmaken. Ook de kleur van je gaming muis belichting bepaal je hier.

Aan de performance van de Sensei 310 valt er niet echt te twijfelen. Deze gaming muis doet wat het moet doen voor een resonabele prijs en ziet er goed uit. Toch is het instellen van het DPI wat mager. Slechts 2 mogelijke settings zorgt voor weinig flexibiliteit binnen gaming stijlen. Natuurlijk heb je er geen 5 nodig, maar ik beeld me toch scenarios in waar 3 een minimum is. Aan u de keuze dus. Een extra feature aan de Sensei 310, en verschillende SteelSeries accessoires is dat je de kleure nkan matchen. Heb je een bijhorend keyboard dan kan je deze in dezelfde kleur bekleden.

Tweehandige muis

Hoewel we het al verschillende keren vermeld hebben is het wel echt belangrijk om dit als de beste feature te zien. Linkshandigen hebben het al moeilijk om te gamen, denk maar aan de knoppen die je gebruikt bij FPS, en hoe dit werkt als je muis links van je keyboard ligt. Dit is ook het geval bij de Rival 310.

Deze muis is volledig symetrisch en gemaakt voor een ambidextraal gamer. Zowel links als rechts kan deze muis in volle comfort gebruiken. Het gebeurt niet vaak dat de gebruikers voorgaan op het design. Deze muis is duidelijk gemaakt met de gedachte van te werken voor elke gamer .

Prestaties

The Sensei 310 is an excellent mouse in every genre I tried. For esports titles, like Overwatch and Heroes of the Storm, it responded to my movements quickly and accurately. I could turn the DPI down to make my aim more accurate as Doomfist or program my favorite skills to the thumb buttons while taking down enemy strongholds.

De Sensei 310 is een zeer goede gaming muis, blijft comfortable na enkele uren gamen. Wij testen hem even uit met verschillende Esports titels. We speelden League of Legends, Overwatch, PUBG en toch even Rocket League met deze muis. Laten we die laatste titel even vergeten. De Sensei was een genot bij al deze games. Enkel MMO of MOBA waar we graag iets meer knoppen zien was wat meoilijker. We probeerden de extra linkshandige knoppen in te stellen voor ons gebruik maar dit is niet echt de bedoeling. De knoppen voor linkshandigen zijn moeilijk te bereiken als rechtshandigen.

Steelseries - Sensei 310 - product 4
Steelseries - Sensei 310 - game muis

SteelSeries Gaming muis

SteelSeries is goed bezig. Met de Sensei 310 brengen ze een mooie upgrade aan wat al een goed gamma was. Toch is er nog ruimte voor verbetering, en hiervoor richten we ons dan op de Rival 600. De Sensei 310 is aantrekkelijk, oogt goed, sterke preformance, mooie belichting en goede software. Voelt kwalitatief aan en kan ook gebruikt worden door linkshandigen.

Ben je op zoek naar meer ambidextrale gaming muizen, bekijk dan zeker de Razer Lancehead. Als laatste in het gamma van SteelSeries is er de Rival 710. We maakten ook een lijst van linkshandige game muizen als je hiernaar op zoek bent.

Tot zover de review van de SteelSeries Sensei 310 – Lees ook:

You may also like