Onze top 7 Beste gaming headsets van 2021

Weet je dat je een draadloos model wil, bekijk dan eerder de lijst beste draadloze gaming headsets.
Sommige modellen in deze lijst zijn met  & zonder draad en zal je in beide lijsten terugvinden.

Ook op zoek naar de beste gaming headset voor je PC? Vergelijk onze favoriete headsets van 2021 en kies er één uit dat bij jouw speelstijl of noden past. Ga je voor een draadloze gaming headset of mag die ook bedraad zijn? Moet je rekening houden met een bepaald budget? En is audio kwaliteit belangrijker dan comfort, of moeten ze beide van uitstekende kwaliteit zijn?

De juiste of beste gaming headset uitkiezen maakt een verschil tijdens het gamen. Een goede headset sluit je af van je omgeving en brengt het spel tot leven. Je komt midden in het spel te staan in plaats achter het scherm van je PC. We vergeleken verschillende modellen en stelden een handige top 5 beste gaming headsets samen. Lees onderin verder om te weten hoe te kiezen en waar je op moet letten als je een gaming headset wil kopen.

Beste gaming headset 2021: KINGSTON HYPERX CLOUD REVOLVER

Deze HyperX cloud Revolver staat op onze eerste plaats in de lijst beste gaming headsets door de enkele unieke extra’s bovenop de uitstekende kwaliteit. Geluidskwaliteit is, zoals in vele andere headsets, zeker aanwezig.

De Revolver maakt gebruik van Dolby 7.1 Virtual Surround Sound. De 50 mm drivers zorgen voor zuivere bass tonen. En door de speciaal ingebouwde geluidskaart kan je zonder software aan de slag. Ook voor PlayStation en Xbox zorgt deze geluidskaart voor 7.1 Surround Sound. Iets waar andere merken en modellen de bal laten vallen.

Actieve noise cancelling is enkel aanwezig in de microfoon. Hierdoor stoor je je teammates niet tijdens het gamen. De over-ear oortjes bieden net voldoende afscherming van de omgeving. Deze zijn van nep leer en gevuld met memory foam. Iets warmer in de zomer maar makkelijk te reinigen.

Het  frame is van een licht metaal, hierdoor blijft de headset ook relatief licht en kan je er uren mee gamen zonder last. Deze headset is enkel bedraad. Aan deze draad vind je ook een handige bediening voor volume en muten. Er zijn geen knoppen aan de oren, wat niet nodig is zolang de bediening bestaat.

Beste met en zonder draad: STEELSERIES ARCTIS 9

Net zoals in de lijst draadloze gaming headsets valt de Steelseries Arctis op de eerste plaats. Dit is een echte gaming headset, geoptimaliseerd voor gaming geluid en dus minder voor muziek. Met dit als enige nadeel weet je dat het om een goede gaming headset gaat.

De Surround Sound zorgt ervoor dat het geluid correct weerklinkt. Zo weet je vijanden zijn door hun acties, het grootste voordeel van een goede gaming headset. Je bent voor je teamgenoten ook duidelijk verstaanbaar door de noise canceling ClearCast microfoon.

Ook comfort is van groot belang als je uren gaat gamen. Ook hier is de Arctis meer dan in orde, de gaming headset is zeer comfortabel. De over-ear oortjes zijn groot van formaat en zullen de oren niet storen, ook niet na langdurig spelen.

SteelSeries geeft met Engine 3 – software – ook de mogelijkheid om van alles aan te passen. De batterij gaat zeer lang mee en je kan deze ook vervangen om ongestoord verder te gamen. Ook de bluetooth verbinding is meer dan in orde, je kan tot 15 meter van je PC wegstappen. Valt deze gaming headset in jouw prijsklasse dan is het een aanrader.

Beste audio kwaliteit: JBL QUANTUM ONE

Eén van de grootste voordelen van de JBL Quantum One is dat het gebruik maakt van active noise cancelling. Hierdoor hoor je niets van je omgeving en ben je volledig omgedompeld in de gaming wereld. Daarbij komt dan de 360° Surround Sound ondersteund door 50 mm drivers om, naast goed geluid, ook de juiste bassen en tonen te hebben. Mogelijk zijn er nog modellen met even goed geluid, maar die koop je niet voor deze prijs.

JBL is op zich een audio merk, niet noodzakelijk een gaming merk, en dit zie je in het ontwerp. De Quantum One beschikt enkel over volume knoppen, geen extra macro knoppen of gaming software om dit in te stellen. Wel krijg je de RGB verlichting om je headset wat mooier te maken, niet echt een must voor gaming headsets.

Comfort is ook van belang, en ook hier scoort de Quantum One goed. De kunststof headset kan wat plakken bij warm weer maar is van hoge kwaliteit en blijft goed zitten. Ook bij lang gebruik blijft dit een zeer comfortabele gaming headset.

Je kan ook opteren voor de goedkopere JBL Quantum 600. Deze staat ook in onze lijst draadloze gaming headsets.

Prijs / kwaliteit gaming headset: RAZER BLACKSHARK V2

Beperken we het budget en zien we welke headset als beste prijs / kwaliteit uit de bus komt dan richten we de ogen op de Razer Blackshark V2. Deze gaming headset bestaat al even en werd onlangs geupgrade naar de V2. Je kan deze met of zonder microfoon-enhancer kopen.

Deze bedrade gaming headset biedt goede audio, handige gaming software en comfort voor een zeer schappelijke prijs. Dit is geen goedkope headset, je betaald nog steeds net iets meer dan € 100.

Net zoals de beste gaming headsets maakt deze Razer gebruik van een 50 mm driver voor sterke basstonen. Hierdoor heb je een rijk geluid, dat ook met 7.1 True Surround Sound afgespeeld wordt. De headset gaat volledig over het oor en biedt ook actieve noise cancelling. Hierdoor ben je niet gestoord door omringend geluid. Dit is een feature dat je normaal gezien vooral bij de duurdere modellen vindt.

Het gewicht (240 g) en de lengte van de kabel (2m) zijn ook goed in orde. Hierdoor is dit één van de beste bedrade gaming headsets, alvast degene met de beste prijs / kwaliteit verhouding in onze lijst.

De Razer Blackshark V2 bestaat ook draadloos, maar deze is wel een stuk duurder.

Beste Logitech gaming headset: LOGITECH G635

Razer en Logitech bevinden zich vaak in hetzelfde prijssegment. Beide maken al jaren gaming gear en ze zijn zeker aan elkaar gewaagd. Meestal oogt de Razer wat mooier, en vinden we bij Logitech een betere prijs / kwaliteit verhouding. Voor deze lijst beste gaming headset was dit net iets anders. De Razer Blackshark V2 geniet van onze voorkeur, maar we mogen deze Logitech G635 niet vergeten. Iets duurder dan de razer, en ook iets groter, maar de goede kwaliteit en enkele extra’s zorgen toch voor een vermelding.

Speel je bijvoorbeeld VR games, dan raden we deze headset graag aan. In Virtual Reality wordt geluid in de ruimte geplaatst en is niet enkel de richting van belang. Deze G635 is hiervoor gebouwd, al heb je wel eerst de juiste software nodig. VR met een draad is dan ook afgeraden, maar soms zit je vast aan een budget.

Daarbij krijg je een 7.1 Virtual Surround Sound headset met 50 mm drivers, en geniet je van een meer dan matig draagcomfort. De stoffen oorkussens voelen aangenaam aan maar op warme dagen zullen die vocht absorberen, wat niet zo goed is. Een negatief punt is dat je je eigen stem lichtjes door de headphones hoort. Dit stoort niet echt maar kan voor sommigen een dealbreaker zijn.

Budget gaming headset: HYPERX CLOUD II

Er zijn ontzettend veel gaming headsets op de markt. Je kan ze niet allemaal testen en soms is er te weinig verschil om een mening te maken. Kijk je naar online reviews dan zijn er veel headsets met enkel positieve reviews.

Deze HyperX Cloud II bestaat al even maar wordt nog altijd gezien als een betaalbare gaming headset van hoge kwaliteit. Enerzijds biedt het uitstekend geluid – met  53 mm drivers en een 7.1 Surround Sound ondersteuning. Anderzijds kan je de microfoon verwijderen en kan de gaming headset ook als gewone headset functioneren.

HyperX maakt voor dit model gebruik van over-ear oortjes. Dit zorgt voor een betere afscherming tegen geluid van buitenaf, maar er is geen active noise cancelling om dit geluid volledig te doen verdwijnen. Noise cancelling is wel aanwezig in de microfoon, zo horen je teammates enkel jouw stem en niet het omringende geluid. Dit is echt een voordeel, want je hoeft geen push-to-talk meer te doen tijdens het gamen. Heb je minder budget en zoek je toch een kwalitatieve koptelefoon dan raden we de HyperX Cloud II aan.

Goedkope gaming headset (met draad): LOGITECH G432

Heb je een beperkt budget dan ga je uiteraard niet voor de beste gaming headset maar kies je er één dat binnen je budget valt. Met een zeer beperkt budget is deze Logitech G432 een goede koop. We vergeleken deze vooral met de Razer Kraken dat binnen hetzelfde prijssegment valt. Beide modellen zijn bedraad en hebben geen bluetooth verbinding. De Logitech geniet van de voorkeur door het ontwerp en de kleine extra’s die Logitech biedt. Zo heb je een ruisonderdrukkende microfoon en kan je de microfoon ook wegstoppen. Iets wat niet kan bij de Razer headset.

Ook de kabel is iets langer bij Logitech. Met 1.8m (1.3m Razer) heb je genoeg lengte om de draad achter je bureau door te laten gaan. Deze headset wordt aangesloten met een USB poort. Het kan gebruikt worden op de PC maar ook op alle consoles zoals PS4, PS5 of Xbox. Na gebruik kan je de Logitech ook redelijk compact opvouwen. Zo blijft je bureau er proper uitzien en kan je hem makkelijk opbergen in de lade of kast.

Tot zover de lijst beste gaming headsets met draad.
Kijk ook naar de lijst draadloze gaming headsets, sommigen zijn met en zonder draad beschikbaar. Of ga voor speciale gaming oortjes die je ook voor de smartphone kan gebruiken.

betaalbare gaming headset kopen

Gaming headsets vergelijken

Waarom een gaming headset voor de PC kopen

De snelheid en kwaliteit van het gamen is tegenwoordig op een dergelijk niveau, dat het zonde is om een spel te spelen zonder solide gaming headset. Het doet echt af aan de totaalervaring tijdens het gamen als je alleen het geluid via je speakers krijgt.

Met een headset gaat de communicatie ook gemakkelijker omdat je microfoon ruis onderdrukt. Je bent beter verstaanbaar dan anders. Een gaming headset zorgt er zo ook voor dat de communicatie soepeler verloopt. Ook je prestaties zullen omhoog gaan omdat je geluiden in het spel veel beter kunt signaleren en hierop kunt anticiperen.

Het kan ten slotte voor je omgeving ook fijn zijn dat je een gaming headset op hebt. Zo hoef niet iedereen in de kamer mee te genieten met de geluiden van je spel.

Gaming headset voor de PC

Een gaming headset is speciaal ontwikkeld om het gamen optimaal te beleven en te kunnen communiceren met medespelers. Een gaming headset bestaat uit een koptelefoon met microfoon die draadloos of met draad verbinding maakt met je pc. Dit kan vaak ook met de console.

In de geluidsbeleving heb je bij gaming headsets 2 opties: in stereo of via een surround systeem. Bij een headset met stereogeluid komt het geluid vanuit 2 kanalen. Hierdoor klinkt het helder en vol. Voor het kijken van een film of voor het luisteren van muziek is de headset met stereogeluid fijner dan die met surround systeem. Gebruik je een headset ook hiervoor, dan is stereosound headset wellicht te verkiezen boven de gaming headset met surround sound.

Bij een surround geluid komt het geluid vanuit 7 kanalen. Hierdoor heb je het gevoel door het geluid omringd te zijn. Dit zorgt voor een nog realistischer speelervaring. Daarnaast hoor je ook precies waar geluiden vandaan komen. Hierdoor kun je sneller ontdekken waar een tegenstander zit.

De oorschelpen zorgen ook voor een verschil in geluidsbeleving met een open en gesloten klankkast. Bij een open klankkast ben je niet helemaal afgesloten van de buitenwereld. Jij hoort je omgeving en de omgeving krijgt ook meer mee van de geluiden van je game. Voordeel is dat een open klankkast veel luchtiger zit. Het geluid wordt door veel gebruikers ook als natuurlijker ervaren. Bij een gesloten klankkast zit je echt afgesloten in je eigen geluidscocon. Je ervaart hierdoor de geluiden die je hoort veel intenser en hoort ze ook scherper. Dit kan je spel natuurlijk ten goede komen.

Ook in de oorschelpen heb je verschillende variaties die beleving van geluid en draagcomfort beïnvloeden. Zo heb je on-ear oorschelpen. Deze zijn kleiner en vallen niet om het oor heen. Voor mensen met een kleiner hoofd en oren zijn deze oorschelpen prettiger. De over-ear schelpen vallen over het oor heen. Deze oorschelpen zijn beter voor mensen met een groter hoofd en grotere oren.

De oorschelpen kunnen van divers materiaal worden gemaakt met elk hun eigen voordelen. Oorschelpen van textiele stof ademen beter, maar slijten sneller dan bijvoorbeeld oorschelpen van leder of imitatieleer. Het beste zijn de oorschelpen met memory foam wat zich vormt om je oor heen. Dit wordt gebruikt bij de duurdere en kwalitatief betere gaming headsets.

Door middel van een hoofdband worden de oorschelpen met elkaar verbonden. Deze hoofdband is vaak verstelbaar, zodat je hem zo kunt afstellen dat deze helemaal prettig zit. Vaak zit er in de gaming headsets ook verlichting. In sommige gevallen kun je deze verlichting naar smaak ook nog afstellen.

Je kunt het geluid op de gaming headset vaak naar eigen inzicht afstellen met de bijgeleverde software. Ook hiervoor is het belangrijk om te kijken of deze ook op de console of pc gebruikt kan worden. De meeste headsets hebben verder aan de zijkant op een van de oorschelpen knopjes zitten om het geluid aan te passen of om de microfoon op mute te zetten.

De microfoon is een niet te onderschatten onderdeel van je gaming headset. Hierdoor verloopt belangrijke communicatie. De meeste headsets hebben ruisonderdrukking waardoor je stem beter verstaanbaar is.

razer en logitech gaming headsets vergelijken

De verschillende gaming headsets voor de PC

Draadloze gaming headsets

Bij gaming headsets is het meest opvallende onderscheidt die tussen draadloze en verbinding met draad. Bij een draadloze verbinding loopt de verbinding via een station die aangesloten is aan de console of PC.

De draadloze verbinding verloop via 2.5 Ghz band of bluetooth. Het station is tevens vaak ook de oplaadplek en opbergplaats voor de headset. Voordeel van een draadloze gaming headset is dat je veel meer bewegingsvrijheid hebt. Het bereik van je verbinding verschilt per gaming headset. Maar het is altijd ruimer dan met een snoer.

Nadeel van draadloze gaming headsets is dat deze niet op elke console of PC kunnen worden aangesloten. Desktops hebben niet altijd een bluetooth verbinding. Verder zijn de draadloze headsets vaak iets zwaarder dan de niet de draadloze headsets.

Gaming headsets met draad aansluiting

Een gaming headset met aansluiting met draad kan met 3.5 mm op bijna elke console of pc worden aangesloten. Het ligt er een beetje aan hoe lange draad je hebt, hoe groot je bewegingsvrijheid is. De draad die wel eens in de weg kan zitten of te kort is, kan een nadeel zijn ten opzichte van de draadloze gaming headsets.

Waar op letten bij het kopen van een gaming headset

PC En consoles

Op welk platform kan de gaming headset worden aangesloten. Niet alle headsets en platformen gaan samen. Dit geldt ook voor de draadloze headsets. Zoek je een gaming headset voor een PC dan heb je een USB kabel nodig. Wil je een draadloze gaming headset dan heeft je PC Desktop ook nood aan een bluetooth aansluiting. Als deze niet ingebouwd is kan je hier geen gebruik van maken.

Alle headphones op de lijst van beste gaming headsets 2021 kunnen gebruikt worden op de PC tenzij anders vermeld.

Draagcomfort

Wat heb je nodig om comfortabel te kunnen gamen. Zit de headset comfortabel op je hoofd?

Lengte draad

Bij een headset met verbinding door middel van een draad is het handig te weten hoe lang de draad is.

Batterij

Levensduur batterij bij een draadloze gaming headset.Bij een gaming headset met draadloze verbinding is de levensduur van de batterij belangrijk om te weten.

Draadloze verbinding

Ga je voor een bedraad model, één zonder draad of één dat beide opties aankan.

gaming headset met draad vergelijken

Tto zover het artikel ‘Beste gaming headsets 2021’ – Laatste update 20/09/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘accessoires’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.