Home Games De 18 beste open wereld games

De 18 beste open wereld games

Onze favoriete open wereld games die je momenteel kunt spelen op console of PC

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste open wereld games

Klassiekers zoals Grand Theft Auto 3 en The Elder Scrolls III: Morrowind hebben open world games enorm in populariteit doen toenemen. Tegenwoordig zijn open-wereldspellen hun eigen genre. Wij hebben een lijst verzameld met een uitstekende mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in immersieve werelden. Van het Wilde Westen in Red Dead Redemption tot de magische wereld van Harry Potter in Hogwarts Legacy.

Red Dead Redemption 2 is een indrukwekkende open wereld game die je meeneemt naar het Wilde Westen. Je speelt als Arthur Morgan, een lid van een beruchte bende. Je maakt keuzes die invloed hebben op de verhaallijn en het lot van je personage. Wat dit spel zo bijzonder maakt, is de realistische en gedetailleerde wereld, waarin je kunt jagen, vissen en zelfs pokeren. De interactie met NPC’s is zeer geloofwaardig, wat zorgt voor een meeslepende ervaring.

Red Dead Redemption was eerst een Playstation only spel. Het prijkte bovenaan de lijst beste PS4 games, maar nu ook beschikbaar als PC of Xbox games.

In deze epische open wereld game ben jij een Witcher. Geralt van Rivia, een monsterjager, trekt door een door oorlog verscheurde wereld. De game biedt een ongelooflijk diep verhaal met meerdere eindes, afhankelijk van je keuzes. Uniek aan The Witcher 3 zijn de uitgebreide zijmissies, die vaak net zo boeiend zijn als de hoofdverhaallijn. Ook het alchemie-systeem en de tactische gevechten zorgen voor een meeslepende gameplay.

The Witcher is episch op console, maar geeft echt het beste als PC game. Net zoals skyrim heb je ook heel wat mods dat je kan toepassen om het spel aan te passen.

Grand Theft Auto V is nog steeds een van de beste open wereld games die je kunt spelen. Je beleeft het verhaal van drie criminelen in de stad Los Santos. In de enorme, gedetailleerde wereld kun je vrijwel alles doen: auto’s stelen, winkels overvallen, of gewoon genieten van het landschap. Uniek aan GTA V is de mogelijkheid om tussen de drie hoofdpersonages te wisselen, waardoor je verschillende perspectieven en speelstijlen kunt ervaren. De online multiplayer, GTA Online, biedt daarnaast eindeloze mogelijkheden voor chaos en plezier.

In deze Assassins’s Creed wordt je meegenomen naar de wereld van de Vikingen in het negende-eeuwse Engeland. Je speelt als Eivor, een Viking-leider die op zoek is naar een nieuw thuis voor zijn volk. Je kunt kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke Eivor, wat invloed heeft op de gameplay en het verhaal. Uniek aan Valhalla zijn de uitgebreide raids, waarbij je met je bemanning dorpen en forten moet aanvallen. Ook het uitgebreide skill-systeem en de mogelijkheid om je nederzetting te bouwen en uit te breiden, zorgen voor uren speelplezier.

Horizon Zero Dawn is een adembenemende open wereld game waarin je speelt als Aloy, een jonge jager in een post-apocalyptische wereld vol robotdino’s. De wereld is prachtig vormgegeven en biedt veel variatie, van besneeuwde bergtoppen tot weelderige bossen. Het unieke aspect van dit spel is het combineren van stealth, strategie en gevechten met pijl en boog tegen de indrukwekkende robotdino’s. De intrigerende verhaallijn en uitgebreide zijmissies zorgen voor een meeslepende ervaring.

Een open wereld game die je meeneemt naar de futuristische stad Night City. In Cyberpunk 2077 speel je als V, een huurling op zoek naar onsterfelijkheid. Je kunt je personage aanpassen op basis van speelstijl, uiterlijk en achtergrondverhaal. Uniek aan Cyberpunk 2077 zijn de uitgebreide keuzemogelijkheden die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Ook de gevarieerde wapens, cyberware-upgrades en het levendige Night City zorgen voor een unieke ervaring.

Days Gone is een open wereld game waarin je speelt als Deacon St. John, een motorbendelid in een post-apocalyptisch Amerika vol met geïnfecteerde wezens. De enorme wereld biedt een divers landschap om te verkennen, van dichte bossen tot verlaten steden. Uniek aan Days Gone is het dynamische weer en de dag-en-nacht-cyclus die invloed hebben op de gameplay en het gedrag van de vijanden. Ook het uitgebreide crafting-systeem en de motorfiets-upgrades dragen bij aan de meeslepende ervaring.

Hogwarts Legacy is een langverwachte open wereld game die je meeneemt naar de magische wereld van Harry Potter. Je speelt als een student op Zweinstein in de 19e eeuw, lang voordat Harry, Ron en Hermelien op de school zaten. Je kunt je eigen personage maken, je huis kiezen en je vaardigheden als tovenaar ontwikkelen. Uniek aan Hogwarts Legacy zijn de vele bekende locaties uit de boeken en films, zoals Zweinstein, Hogsmeade en het Verboden Bos. Ook de talrijke magische wezens en het uitgebreide spreuken- en toverdranksysteem zorgen voor een meeslepende ervaring.

Death Stranding is een unieke open wereld game van de legendarische Hideo Kojima. Je speelt als Sam Porter Bridges, een koerier die pakketjes aflevert in een post-apocalyptisch Amerika. De wereld is verwoest door mysterieuze wezens en regen die alles veroudert. Uniek aan Death Stranding is het innovatieve gameplay-concept, waarin je moet balanceren tussen het dragen van zware ladingen en het navigeren door het gevaarlijke terrein. Ook het sociale aspect, waarbij spelers elkaar kunnen helpen met bouwwerken en voorraden, draagt bij aan de bijzondere ervaring.

Far Cry 5 is een actievolle open wereld game waarin je je bevindt in het fictieve Hope County, Montana. Je speelt als een politieagent die het moet opnemen tegen een gewelddadige sekte onder leiding van Joseph Seed. De wereld is gevuld met diverse activiteiten, zoals jagen, vissen en het bevrijden van gijzelaars. Uniek aan Far Cry 5 is het Guns for Hire-systeem, waarmee je bondgenoten kunt rekruteren om je te helpen in de strijd tegen de sekte. Ook de uitgebreide wapen- en voertuigopties zorgen voor een meeslepende gameplay.

Marvel’s Spider-Man is een open wereld game waarin je in de huid kruipt van de bekende superheld Spider-Man. Je slingert door een prachtig vormgegeven New York City en vecht tegen iconische schurken uit het Marvel-universum. Uniek aan dit spel zijn de vloeiende bewegingen en het acrobatische gevechtssysteem, waardoor je je echt als Spider-Man voelt. Ook de vele zijmissies, het verzamelen van kostuums en de meeslepende verhaallijn zorgen voor uren speelplezier.

Watch Dogs 2 is een open wereld game waarin je speelt als Marcus Holloway, een hacker die strijdt tegen corruptie en machtsmisbruik in San Francisco. Je kunt gebruikmaken van een breed scala aan hackvaardigheden om je doelen te bereiken en de stad te beïnvloeden. Uniek aan Watch Dogs 2 is de mogelijkheid om vrijwel elk elektronisch apparaat in de stad te hacken, wat zorgt voor creatieve en gevarieerde gameplay.

Ook de lichte toon en humoristische personages maken dit spel een verfrissende ervaring in vergelijking met andere open wereld games. De vele zijmissies, het aanpassen van je personage en de samenwerkingsmogelijkheden met andere spelers zorgen voor een meeslepende en vermakelijke game-ervaring.

Fallout 4 is een post-apocalyptische open wereld game waarin je je bevindt in een verwoest Boston en omgeving. Je speelt als de enige overlevende van Vault 111 en moet zien te overleven in een wereld vol gevaren en vijanden. Uniek aan Fallout 4 is het uitgebreide crafting-systeem waarmee je wapens, bepantsering en zelfs nederzettingen kunt bouwen en aanpassen. Ook het V.A.T.S.-systeem, waarmee je in gevechten doelgericht kunt aanvallen, zorgt voor tactische gameplay en diepgang.

Mafia: Definitive Edition is een prachtig geremasterde versie van de klassieke open wereld game uit 2002. Je speelt als Tommy Angelo, een taxichauffeur die betrokken raakt bij de maffia in de stad Lost Heaven. De game speelt zich af in de jaren ’30 en ’40 en biedt een meeslepend verhaal en sfeervolle setting. Uniek aan Mafia: Definitive Edition zijn de realistische details, zoals het autorijden en wapengebruik, die passen bij de tijdsperiode. Ook de filmische verhaallijn en memorabele personages maken dit spel een must-play voor fans van het misdaadgenre.

No Man’s Sky is een open wereld game met een bijna oneindig universum om te verkennen. Je kunt planeten ontdekken, grondstoffen verzamelen, handelen en vechten tegen andere ruimtereizigers. Uniek aan No Man’s Sky is het proceduraal gegenereerde universum, wat betekent dat elke speler een unieke ervaring heeft met verschillende planeten, dieren en planten. Ook het uitgebreide crafting- en upgradesysteem voor je schip en uitrusting zorgt voor diepgang en uren speelplezier. De vele updates sinds de release hebben het spel enorm verbeterd en maken het een aanrader voor fans van ruimteverkenning.

Een prachtige open wereld game dat zich afspeelt op het eiland Tsushima tijdens de Mongoolse invasie in het Japan van de 13e eeuw. Je speelt als Jin Sakai, een samoerai die zijn thuisland moet bevrijden. De game staat bekend om zijn adembenemende graphics en sfeervolle omgevingen. Uniek aan Ghost of Tsushima is het vloeiende zwaardvechtsysteem en de mogelijkheid om te kiezen tussen een directe of sluipende aanpak. De vele zijmissies, het verkennen van de prachtige wereld en het meeslepende verhaal zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Een klassieker onder de open wereld games en nog steeds de moeite waard om te spelen, ook op de PS5.. In de uitgestrekte wereld van Skyrim, gevuld met draken, bandieten en magie, kun je je eigen personage creëren en een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen. Uniek aan Skyrim is het diepgaande verhaal, de uitgebreide zijmissies en de mogelijkheid om je personage te laten trouwen en een gezin te stichten. De wereld blijft je uitdagen en verrassen met zijn diversiteit en geheimen.

You may also like