Home Games De 15 beste Xbox One games allertijden

De 15 beste Xbox One games allertijden

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste Xbox One games

De Xbox One bestaat, juist zoals de PS4, al meer dan  en het kan niet lang meer duren voordat  jaar. Het zal niet lang meer duren voor Microsoft de oude console volledig uitfaseert ten gunste van de Xbox Series X/S. Maar dat wil niet zeggen dat er geen games meer zijn die niet meer de moeite zijn om vandaag nog te spelen. Wij hebben de beste Xbox One games voor jou op een rijtje gezet.

In 2018 kwam het langverwachte vervolg op Red Dead Redemption uit. Deze openwereldgame van Rockstar Games staat bekend om zijn diepgaande verhaal en prachtige graphics. Je kruipt in de huid van Arthur Morgan, een lid van de Van der Linde-bende. Verken het uitgestrekte landschap van het Wilde Westen en maak keuzes die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Uniek aan dit spel is het realistische jacht- en vechtsysteem. Vergeet ook niet je paard goed te verzorgen, want het is je trouwe metgezel op jouw avonturen.

The Witcher 3: Wild Hunt, uitgebracht in 2015, is een action-RPG van CD Projekt Red. Je speelt als Geralt van Rivia, een monsterjager met bovennatuurlijke krachten. In deze gigantische open wereld neem je het op tegen gevaarlijke wezens en maak je keuzes die invloed hebben op het verhaal. Het spel wordt geprezen om zijn diepgaande verhaal en boeiende personages. Een uniek kenmerk van The Witcher 3 is het uitgebreide kaartspel Gwent, dat zelfs zijn eigen spin-off game heeft gekregen.

Ori and the Will of the Wisps is een prachtige platformgame uit 2020, ontwikkeld door Moon Studios. In dit emotionele verhaal speel je als Ori, een kleine geest op zoek naar zijn verloren vriendin. De kleurrijke en sfeervolle wereld zit vol met uitdagende puzzels en vijanden. Het vechtsysteem is sterk verbeterd ten opzichte van het vorige deel, met meer aanvallen en vaardigheden. Ori and the Will of the Wisps blinkt uit in zijn adembenemende muziek en kunststijl.

In 2018 verscheen Forza Horizon 4, een van de beste racegames voor de Xbox One. Deze openwereldracegame van Playground Games neemt je mee naar het prachtige Groot-Brittannië. Rijd met honderden auto’s door het gevarieerde landschap, terwijl je geniet van realistische weersomstandigheden en seizoenen. Je kunt ook samen met vrienden racen, dankzij de uitgebreide multiplayerfuncties. Forza Horizon 4 staat bekend om zijn verbluffende graphics en levensechte rijervaring.

Halo: The Master Chief Collection, uitgebracht in 2014, is een verzameling van de eerste vier Halo-games. Deze iconische first-person shooters van ontwikkelaar Bungie en 343 Industries volgen het verhaal van de supersoldaat Master Chief. De collectie bevat verbeterde graphics en prestaties, en bevat ook alle multiplayerkaarten en modi uit de originele games. Dit is dé manier om de klassieke Halo-games te ervaren op Xbox One. De collectie wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe content en verbeteringen, wat zorgt voor een blijvende speelervaring.

Sekiro: Shadows Die Twice is een uitdagende action-adventure game van FromSoftware, de makers van de Dark Souls-serie. Uitgebracht in 2019, speel je als een eenogige shinobi die zijn ontvoerde meester moet redden. Het spel onderscheidt zich door zijn unieke vechtstijl, die draait om het pareren van vijandelijke aanvallen. Ook is er een vernuftig bewegingssysteem met behulp van een grijphaak. Als je houdt van een uitdaging, is Sekiro zeker een aanrader.

Titanfall 2, uit 2016, is een first-person shooter van Respawn Entertainment. Het spel combineert snelle actie met het gebruik van enorme mechs, de zogenaamde Titans. Titanfall 2 heeft een uitgebreide singleplayer-campagne met een verrassend emotioneel verhaal. De multiplayer is ook zeer populair, met diverse modi en snelle, intense gevechten. Een uniek aspect van deze game is de mogelijkheid om zowel als piloot en als Titan te vechten, wat zorgt voor een afwisselende gameplay.

Gears 5, uitgebracht in 2019, is het nieuwste deel in de populaire Gears of War-serie. Ontwikkeld door The Coalition, is dit een third-person shooter met een meeslepend verhaal en intense actie. In Gears 5 speel je als Kait Diaz, die op zoek is naar de oorsprong van de Locust. Het spel biedt zowel een singleplayer-campagne als diverse multiplayermodi. Uniek aan Gears 5 is de toevoeging van semi-open wereld segmenten en de optie om samen met vrienden in coöp te spelen.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is een indrukwekkende action-adventure game uit 2017, ontwikkeld door Ninja Theory. Het spel vertelt het verhaal van Senua, een Keltische krijger die lijdt aan psychoses. De game combineert hack-and-slash gevechten met puzzels en een aangrijpend verhaal. Uniek aan Hellblade is de manier waarop het spel psychische problemen behandelt en weergeeft. De game wordt geprezen om zijn sterke verhaal en indrukwekkende audiovisuele ontwerp.

In 2019 werd de klassieke survival-horror game Resident Evil 2 opnieuw uitgebracht, met verbeterde graphics en vernieuwde gameplay. Ontwikkeld door Capcom, speel je als Leon S. Kennedy en Claire Redfield, die proberen te ontsnappen uit een door zombies overlopen Raccoon City. Het spel is angstaanjagend en zenuwslopend, met beperkte munitie en talloze vijanden. Resident Evil 2 wordt geprezen om zijn trouw aan het origineel en zijn moderne aanpassingen.

Assassin’s Creed Odyssey, uitgebracht in 2018, is een openwereld actie-RPG van Ubisoft. Je wordt meegenomen naar het oude Griekenland en kiest tussen twee personages: Alexios of Kassandra. Verken de uitgestrekte wereld vol historische locaties en neem deel aan epische gevechten. Het spel onderscheidt zich door zijn keuzevrijheid en de impact van beslissingen op het verhaal. Uniek aan Odyssey zijn de grootschalige veldslagen en het uitgebreide skill-systeem.

Doom Eternal, uitgebracht in 2020, is een first-person shooter van id Software. Het spel is een vervolg op de succesvolle Doom-reboot uit 2016. In Doom Eternal neem je het op tegen demonen uit de hel met een arsenaal aan krachtige wapens. Het spel staat bekend om zijn snelle actie en intense gevechten. Een uniek kenmerk van Doom Eternal is de toevoeging van platform- en puzzel-elementen, wat zorgt voor een gevarieerde gameplay.

Celeste is een uitdagende platformgame uit 2018, ontwikkeld door Matt Makes Games. In dit spel help je Madeline met het beklimmen van de Celeste-berg, terwijl je dodelijke obstakels en vijanden overwint. Het spel wordt geprezen om zijn nauwkeurige besturing en diepgaande verhaal over mentale gezondheid. Uniek aan Celeste zijn de verborgen verzamelobjecten en geheime levels, die de speelduur aanzienlijk verlengen.

Inside, uit 2016, is een duistere puzzel-platformer van Playdead, de makers van Limbo. In dit spel bestuur je een jongen die een mysterieuze, sinistere wereld binnengaat. De game wordt geprezen om zijn sfeervolle omgevingen en intrigerende verhaal. Uniek aan Inside zijn de creatieve puzzels die je moet oplossen met behulp van de omgeving en andere personages.

Cuphead, uitgebracht in 2017, is een unieke run-and-gun game ontwikkeld door StudioMDHR. Het spel staat bekend om zijn prachtige handgetekende animaties, geïnspireerd op cartoons uit de jaren ’30. In Cuphead speel je als het titelpersonage en zijn broer Mugman, terwijl je het opneemt tegen een reeks uitdagende eindbazen. Het spel wordt geprezen om zijn uitdagende gameplay en unieke visuele stijl. Cuphead is een must-play voor liefhebbers van klassieke shoot-‘em-up games en retro animatie.

You may also like