Home Games De 30 beste SNES games

De 30 beste SNES games

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste SNES games

In 1990 bracht Nintendo de alom geliefde 16-bit console op de markt. En wij zijn de gouden eeuw van gaming nog steeds niet vergeten. De SNES was de bakermat van Mario, Zelda, Donkey Kong en veel andere iconische figuren. De console heeft een ruime selectie aan uitstekende games die enorm tof zijn om opnieuw te spelen. Geniet van een nostalgisch gevoel en herspeel een van de 30 beste SNES games aller tijden.

Een meesterwerk. A Link to the Past bracht Zelda terug naar zijn roots. Met een boeiend verhaal en uitdagende puzzels, was dit een game die je uren kon bezighouden. Het spel introduceerde veel iconische items zoals Hookshot en Pegasus Boots. Echt een must-play.

Een RPG waarin tijdreizen centraal staat. Chrono Trigger had een geweldig verhaal, memorabele personages en een uniek gevechtssysteem. De verschillende tijdperken waren prachtig vormgegeven. Plus, het spel had meerdere eindes, dus je kon het meerdere keren spelen.

In Super Metroid kruip je in de huid van Samus Aran. Dit spel combineerde actie, avontuur en verkenning perfect. De sfeer was fantastisch en de bazen waren uitdagend. Niet te vergeten de geweldige muziek. Een game die je niet snel zal vergeten.

Een unieke RPG met een bijzondere setting. Earthbound speelt zich af in een moderne wereld, vol humor en gekke personages. Het gevechtssysteem was turn-based, maar met een originele twist. Deze game heeft een speciale plek in het hart van veel fans.

Een actie-RPG met een meeslepend verhaal. In Secret of Mana vecht je met magie en zwaarden om de wereld te redden. De sfeer en muziek waren betoverend. Je kon dit spel zelfs met vrienden spelen, dankzij de coöp-modus. Echt een aanrader.

Dit platformspel introduceerde ons Donkey Kong en Diddy Kong. De graphics waren voor die tijd revolutionair en de levels zaten vol geheimen. De muziek was ook geweldig, vooral het Aquatic Ambiance-nummer. Een topgame die je niet mag missen.

De eerste game in de populaire Mario Kart-serie. Super Mario Kart bood leuke races met iconische personages. De power-ups zorgden voor chaos en hilarische momenten. Het spel had ook een geweldige multiplayer, perfect voor vrienden. Nog steeds leuk om te spelen!

Mega Man X

Mega Man X bracht de blauwe held naar de SNES. Het spel had fantastische graphics, pittige baasgevechten en nieuwe vaardigheden voor Mega Man. Je kon in dit spel ook de volgorde van de levels kiezen. Een uitdagend en bevredigend avontuur.

Een van de beste RPG’s ooit gemaakt. Final Fantasy VI had een episch verhaal, boeiende personages en een prachtige soundtrack. Het vechtsysteem was diepgaand en de vele sidequests zorgden voor uren speelplezier. Een absolute aanrader voor RPG lovers.

Dit kleurrijke en originele platformspel draait om Yoshi, die baby Mario moet beschermen. De handgetekende graphics zijn prachtig en de gameplay is afwisselend. Je kunt eieren gooien, zweven en nieuwe power-ups gebruiken. Een superleuke ervaring voor jong en oud.

De game die het vechtgenre op de kaart zette. Street Fighter II had een gevarieerde cast van vechters en een geweldig gevechtssysteem. De combo’s, special moves en intense gevechten zorgden voor uren speelplezier. Perfect om met vrienden te spelen.

Een baanbrekende game op het gebied van 3D-graphics. In Star Fox vecht je in een ruimteschip tegen vijanden. Het spel bood veel afwisseling en verschillende routes om te volgen. De graphics waren voor die tijd indrukwekkend en de muziek was pakkend. Een ruimteavontuur om te koesteren!

Een duister en sfeervol avontuur. Super Castlevania IV bracht nieuwe mechanieken en verbeterde graphics naar de serie. Als Simon Belmont moest je Dracula en zijn demonen verslaan. Met een zweep en subwapens kon je je een weg banen door dit prachtige avontuur.

Een intense run-and-gun actiegame. Contra III zit vol explosies, vijanden en baasgevechten. De game had een geweldige coöp-modus, zodat je samen met een vriend kon spelen. Dit spel staat bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad, maar dat maakt het juist zo leuk.

Een futuristische racegame met hoge snelheden. F-Zero bood spannende races en een unieke besturing. De graphics waren indrukwekkend en de muziek was pakkend. Deze game legde de basis voor latere games in de serie, zoals F-Zero GX.

Een geweldige boksgame met veel humor. In Super Punch-Out!! vecht je tegen kleurrijke tegenstanders, elk met hun eigen tactieken. Je moest hun aanvallen ontwijken en op het juiste moment toeslaan. Deze game was uitdagend en bood uren plezier.

Een uitdagend platformspel met een duister thema. In Super Ghouls ’n Ghosts speel je als ridder Arthur en vecht je tegen zombies, demonen en andere monsters. De game was pittig, maar het gevoel van voldoening na het voltooien van een level was ongeëvenaard.

Een unieke mix van actie en simulatie. In ActRaiser speel je als een god die zowel demonen moet verslaan als een beschaving opbouwen. De game wisselt tussen platformlevels en simulatiedelen, wat voor veel variatie zorgt. Een originele en ondergewaardeerde game.

Een fantastische beat ‘em up gebaseerd op de populaire animatieserie. Turtles in Time liet je als een van de vier ninja turtles vechten tegen Shredder en zijn schurken. De coöp-modus was geweldig, perfect om samen met vrienden te spelen. Plus, de muziek en graphics waren top.

Een verzameling van acht Kirby-games in één. Kirby Super Star bood veel afwisseling met verschillende spelmodi en een coöp-modus. De kleurrijke graphics en schattige personages maakten het spel toegankelijk voor iedereen. Een must-have voor Kirby-fans.

Een unieke mix van Mario en RPG-elementen. Super Mario RPG had een grappig verhaal, interessante personages en een turn-based vechtsysteem. De graphics waren indrukwekkend voor die tijd. Een leuke en onverwachte samenwerking tussen Nintendo en Square Enix.

Een cultklassieker met een humoristische insteek. In Zombies Ate My Neighbors red je buren van zombies en andere monsters. Je kon samen met een vriend spelen en verschillende wapens gebruiken. De cartoonachtige graphics en muziek maakten het spel extra leuk.

Een ontspannende vliegsimulator met diverse vliegtuigen. Pilotwings bood uitdagende missies en een realistische besturing. Je kon vliegen met een vliegtuig, zweefvliegtuig en zelfs een raketpak. Een unieke game die je het gevoel van vrijheid en vliegen gaf.

Een action-adventure RPG met een boeiend verhaal. Illusion of Gaia combineerde puzzels, gevechten en verkenning. Je speelde als Will, een jongen met mysterieuze krachten. De game had een meeslepende sfeer en een prachtige soundtrack.

Een explosief en leuk spel voor het hele gezin. Super Bomberman draaide om het plaatsen van bommen om tegenstanders en obstakels op te blazen. De multiplayer was geweldig en zorgde voor veel hilarische momenten. Een klassieker die je blijft spelen.

Een action-RPG met een uniek alchemiesysteem. Secret of Evermore had een spannend verhaal en interessante personages. Je speelde als een jongen en zijn hond, die samen een vreemde wereld moesten verkennen. De graphics en muziek waren betoverend.

Een uitdagende shoot ‘em up met indrukwekkende graphics. R-Type III liet je vechten tegen hordes vijanden en gigantische eindbazen. Het spel bood verschillende wapens en power-ups, wat zorgde voor veel strategie. Een geweldige toevoeging aan de R-Type-serie.

Een diepgaande en strategische RPG met een meeslepend verhaal. Ogre Battle combineerde realtime gevechten met strategische beslissingen. Je kon legers samenstellen en steden veroveren. Het spel had een moreel systeem dat invloed had op het verloop van het verhaal. Een uitdagende en bevredigende ervaring.

Een humoristisch en bizar platformspel met een uniek personage. Earthworm Jim liet je spelen als een regenworm in een superpak. De gameplay was afwisselend en de graphics waren cartoonesk. De muziek en geluidseffecten droegen bij aan de gekke sfeer. Een game die je niet snel zal vergeten.

You may also like