Home Games De 10 beste Pokémon games allertijden

De 10 beste Pokémon games allertijden

pokemon blijft één van de beste games voor echte fans

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste pokemon games

Als het gaat om het ranken van de beste Pokémon games kan je eindeloos discussiëren. De meeste mensen zijn namelijk opgegroeid met het spelen van specifieke versies waar een sterk gevoel van nostalgie aan samen hangt. Pokémon behoort in ieder geval toe tot de beste DS-spellen en de beste 3DS-spellen die ooit zijn uitgebracht.

Pokémon HeartGold en SoulSilver zijn fantastische remakes van de klassieke Game Boy Color-spellen. Met verbeterde graphics, Pokémon van Generatie IV en het terugkeren van de partner Pokémon die je volgt, zijn deze games echte parels. Je bezoekt Johto en Kanto, en met de Pokéwalker-accessoire krijg je een leuke, fysieke manier om je Pokémon te trainen. Je voelt echt de nostalgie!

Pokémon Sword en Shield brengen je naar de Galar-regio, geïnspireerd door het Verenigd Koninkrijk. Het introduceert het Dynamax-fenomeen en Raid Battles, waar je samen met andere spelers kunt vechten. De Wild Area is een open wereld met een dynamisch weersysteem en het spel bevat veel nieuwe Pokémon. De graphics zijn indrukwekkend en zorgen voor een unieke spelervaring.

Deze remakes van de allereerste Pokémon-games zijn geweldig. Ze bevatten verbeterde graphics, de mogelijkheid om je Pokémon buiten hun Poké Ball te laten en een uitgebreidere postgame-ervaring met de Sevii-eilanden. Deze spellen bieden een nostalgische terugkeer naar de Kanto-regio, waar het allemaal begon, en zorgen voor uren speelplezier.

Pokémon Platinum is de verbeterde versie van Pokémon Diamond en Pearl. Het verhaal is spannender, met de legendarische Pokémon Giratina in de hoofdrol. Het bevat verbeterde graphics, nieuwe gebieden zoals de Distortion World en de Battle Frontier. Je kunt ook de Pokémon van Generatie IV vangen. Het is een van de beste Pokémon-games op de DS.

Deze remakes van de Game Boy Advance-games Ruby en Sapphire zijn prachtig. Je keert terug naar de Hoenn-regio, met verbeterde graphics, Mega Evolutions en nieuwe functies zoals Soaring in the Sky. Ook bevat het spel de Delta Episode, een nieuw verhaal dat meer inzicht geeft in de Pokémon-wereld. Het is een must-play voor elke Pokémon-fan.

Deze games bieden een frisse ervaring, met een nieuw verhaal en 156 nieuwe Pokémon. Ze spelen zich af in de Unova-regio, geïnspireerd door New York City. De graphics zijn verbeterd en het spel bevat seizoensgebonden veranderingen. Met de toevoeging van Triple en Rotation Battles wordt het vechtsysteem uitgebreid. Ze zijn uitdagend en leuk.

Pokémon Crystal is een verbeterde versie van Pokémon Gold en Silver. Het heeft betere graphics, meer Pokémon en een uitgebreider verhaal. Je kunt nu ook kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke speler. De Battle Tower biedt extra uitdagingen en het spel bevat de legendarische Pokémon Suicune. Het is een klassieker die elke Pokémon-fan moet spelen.

Pokémon Emerald is de verbeterde versie van Pokémon Ruby en Sapphire. Het spel combineert elementen uit beide games en voegt nieuwe functies toe, zoals de Battle Frontier. Je vecht tegen zowel Team Magma als Team Aqua en kunt de legendarische Pokémon Rayquaza vangen. Met verbeterde graphics en een boeiend verhaal is het een geweldige toevoeging aan de Pokémon-serie.

Deze games introduceren de Kalos-regio, geïnspireerd door Frankrijk. Ze bevatten prachtige 3D-graphics en introduceren de Mega Evolutions, die je Pokémon sterker maken. Met 72 nieuwe Pokémon en een boeiend verhaal is het een leuke ervaring. De toevoeging van de Player Search System (PSS) maakt het gemakkelijker om online te vechten en te ruilen met andere spelers.

Deze spellen zijn een moderne herinterpretatie van Pokémon Yellow en zijn speciaal ontworpen voor de Nintendo Switch. Ze combineren elementen van de klassieke games met die van Pokémon GO. Je kunt Pokémon vangen door met je Joy-Con te zwaaien en samen met een vriend spelen in coöp-modus. De graphics zijn prachtig en het spel biedt een toegankelijke ervaring voor nieuwe en oude fans.

You may also like