Home Games De 15 beste PS4 games allertijden

De 15 beste PS4 games allertijden

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste PS4 games

Ook al is de PS4 in 2013 uitgekomen zijn er nog altijd PS4 games die de moeite waard zijn om vandaag te spelen. Nieuwere releases zoals Elden Ring en Cyberpunk 2077 kun je spelen op een PS4 maar komen het best tot hun recht op een PS5. Goed om te weten is dat heel wat van de PS4 games in onze lijst zijn trouwens beschikbaar voor mensen met een PS Plus abonnement. Onze selectie bevat een mix van onder andere shooters, RPG’s en open world games. Scroll verder om een overzicht te vinden van de beste PS4 games allertijden.

Als hardcore gamer moet je zeker The Witcher 3: Wild Hunt uit 2015 gespeeld hebben. Dit actie-avonturenspel is ontwikkeld door CD Projekt Red en speelt zich af in een enorme open wereld. Je kruipt in de huid van Geralt van Rivia, een monsterjager met bovennatuurlijke krachten. In dit spel ben je constant op zoek naar je geadopteerde dochter, Ciri.

De sfeer en het verhaal zijn meeslepend, en je zult uren besteden aan het verkennen van de wereld en het voltooien van missies. Wat uniek is aan The Witcher 3, zijn de keuzes die je maakt. Deze hebben invloed op het verloop van het verhaal en kunnen tot verschillende eindes leiden. Daarnaast zijn de gevechten tactisch en uitdagend, met een groot aantal wapens en magische krachten om te gebruiken. Vergeet ook niet de uitbreidingen, Hearts of Stone en Blood and Wine, die voor nog meer uren speelplezier zorgen.

Naast Playstation was dit ook één van de beste PC games. Deze titel zal nog jaren nazinderen, net zoals een WOW of Skyrim dat doet.

Een andere onmisbare titel op de PS4 is God of War uit 2018. In dit actie-avonturenspel van Santa Monica Studio volg je Kratos, een voormalige Griekse god van de oorlog, die nu in de Noorse mythologie leeft. Samen met zijn zoon Atreus ga je op een epische reis om de as van zijn overleden vrouw te verspreiden. Een titel uniek (was) voor Playstation. Je zou hem nooit in een lijst xbox games tegenkomen.

Wat God of War zo bijzonder maakt, is de diepe band tussen Kratos en Atreus. Hun relatie ontwikkelt zich gedurende het spel en maakt een emotionele impact. Ook de gevechten zijn indrukwekkend. Je maakt gebruik van de Leviathan bijl, die je naar vijanden kunt gooien en weer terug kunt roepen. Daarnaast zijn er talloze vaardigheden om te ontgrendelen, waardoor het gevechtssysteem steeds rijker wordt. De prachtige wereld en de uitdagende bazen maken dit spel een must-play voor elke PS4-gamer.

In 2018 kwam Rockstar Games met Red Dead Redemption 2, een openwereld actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het Wilde Westen. Je speelt als Arthur Morgan, een lid van de Van der Linde-bende, en je moet keuzes maken die het lot van de bende bepalen.

Dit spel wordt geprezen om zijn diepgaande verhaal en de keuzes die je kunt maken. Je hebt de vrijheid om de wereld te verkennen, missies te voltooien en je eigen pad te kiezen. Een uniek aspect van Red Dead Redemption 2 is het kampsysteem, waarbij je interactie hebt met andere bendeleden en je kamp moet onderhouden. De aandacht voor detail en de levendige wereld maken dit spel een onvergetelijke ervaring. Vergeet ook niet de online multiplayer, Red Dead Online, waar je samen met vrienden het Wilde Westen kunt verkennen en missies kunt voltooien.

The Last of Us Part II, uitgebracht in 2020 door Naughty Dog, is het vervolg op het populaire spel The Last of Us uit 2013. In dit verhaalgedreven actie-avonturenspel neem je de rol aan van Ellie, een jonge vrouw die zich een weg baant door een post-apocalyptische wereld vol geïnfecteerde wezens en andere overlevenden.

De gameplay is intens en meeslepend, met sluipende en gevechtsscènes die je op het puntje van je stoel houden. Je moet slim gebruikmaken van de omgeving en je wapens om te overleven. Een opvallend kenmerk van The Last of Us Part II is het verhaal, dat zowel emotioneel als controversieel is. Je ervaart het verhaal vanuit verschillende perspectieven, waardoor je als speler wordt uitgedaagd om je eigen morele standpunten te heroverwegen. De prachtige graphics en de emotionele impact van het verhaal maken dit spel een must-play op de PS4.

Persona 5 Royal, een uitgebreide versie van het originele Persona 5 uit 2016, kwam uit in 2020. Dit Japanse rollenspel, ontwikkeld door Atlus, neemt je mee in de wereld van een groep middelbare scholieren die hun bovennatuurlijke krachten gebruiken om de corruptie in de samenleving te bestrijden.

In dit spel beheer je zowel je dagelijkse leven als student, als je avonturen in de Metaverse, een parallelle wereld waar je vecht tegen vijanden en puzzels oplost. Een uniek aspect van Persona 5 Royal is het Personasysteem, waarbij je verschillende mythologische wezens verzamelt en gebruikt in gevechten. Ook de stijlvolle graphics en de fantastische soundtrack dragen bij aan de onvergetelijke ervaring. Persona 5 Royal voegt nieuwe personages, verhaallijnen en gameplay-elementen toe, waardoor het de ultieme versie van Persona 5 is voor zowel nieuwkomers als fans van de serie.

Bloodborne, uitgebracht in 2015 door FromSoftware, is een actie-rollenspel dat zich afspeelt in de gotische stad Yharnam. Als de Hunter verken je deze duistere en gevaarlijke wereld vol angstaanjagende vijanden en gigantische bazen.

Het gevechtssysteem in Bloodborne is snel en uitdagend, waarbij je moet vertrouwen op ontwijkende bewegingen en snelle aanvallen. In tegenstelling tot de trage, defensieve gameplay van de Souls-serie, benadrukt Bloodborne agressie en risico’s nemen. Een bijzonder kenmerk van dit spel is het Chalice Dungeon-systeem, waar je procedureel gegenereerde kerkers kunt verkennen en zeldzame schatten kunt vinden. Bloodborne staat bekend om zijn sfeervolle wereld, diepgaande verhaal en intense gevechten, en is een essentiële ervaring voor elke hardcore gamer op de PS4.

Uncharted 4: A Thief’s End, ontwikkeld door Naughty Dog en uitgebracht in 2016, is het laatste hoofdstuk in de avonturen van Nathan Drake, de charmante schattenjager. In dit actie-avonturenspel ga je op zoek naar de verloren stad Libertalia, samen met je broer Sam en andere bekende personages.

Wat Uncharted 4 zo bijzonder maakt, zijn de adembenemende graphics en de filmische actie. Je beleeft spectaculaire achtervolgingen, explosieve gevechten en spannende klimpartijen. Het verhaal is emotioneel en meeslepend, met sterke personages en dialogen. Een uniek kenmerk van Uncharted 4 is de toevoeging van de grijphaak, die je tijdens gevechten en verkenning kunt gebruiken. De multiplayer-modus, hoewel niet het hoofdfocus van het spel, biedt extra uren plezier met vrienden. Uncharted 4 is een must-play voor fans van de serie en liefhebbers van actie-avonturenspellen.

Horizon Zero Dawn, ontwikkeld door het Nederlandse Guerrilla Games en uitgebracht in 2017, is een openwereld actie-rollenspel waarin je de rol aanneemt van Aloy, een jonge jager in een post-apocalyptische wereld vol mechanische wezens. Je gaat op een epische reis om de waarheid achter je afkomst en de val van de oude wereld te ontdekken.

De gameplay van Horizon Zero Dawn is gevarieerd en uitdagend, waarbij je gebruikmaakt van verschillende wapens en vaardigheden om de enorme mechanische beesten te bevechten. Het verkennen van de uitgestrekte open wereld, met zijn diverse landschappen en levendige ecosystemen, is een waar genot. Een uniek aspect van dit spel is de mogelijkheid om vijandelijke machines te hacken en te gebruiken als bondgenoten of rijdieren. Met zijn prachtige graphics, diepgaande verhaal en boeiende gameplay, is Horizon Zero Dawn een van de beste PS4-games aller tijden.

In 2018 bracht Insomniac Games Spider-Man uit, een actie-avonturenspel waarin je in de huid kruipt van de iconische superheld. Je slingert door de straten van New York City, vecht tegen bekende schurken en lost misdaden op.

De bewegingsvrijheid en het slingeren door de stad zijn ongelooflijk bevredigend en maken de gameplay verslavend. Je krijgt de beschikking over een breed scala aan gadgets en vaardigheden om te vechten tegen vijanden en puzzels op te lossen. Een uniek kenmerk van Spider-Man is het uitgebreide kostuumsysteem, waarmee je verschillende outfits kunt vrijspelen, elk met hun eigen speciale krachten. De verhaallijn is boeiend en emotioneel, en de dialogen zijn scherp en humoristisch. Spider-Man is een must-play voor fans van de superheld en liefhebbers van actie-avonturenspellen op de PS4.

NieR: Automata, ontwikkeld door PlatinumGames en uitgebracht in 2017, is een actie-rollenspel dat zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld, waarin je speelt als de gevechtsandroid 2B. Samen met andere personages strijd je tegen vijandelijke machines om de aarde te bevrijden van hun invloed.

De gameplay is snel en vloeiend, met spectaculaire gevechten en naadloze overgangen tussen verschillende speelstijlen, zoals hack-and-slash, shoot ‘em up en platforming. Het verhaal is diepgaand en ontroerend, met meerdere speelroutes die het volledige beeld onthullen. Een uniek kenmerk van dit spel is het chipsysteem, waarmee je je personage kunt aanpassen door verschillende vaardigheden en verbeteringen te installeren. Met zijn prachtige muziek, stijlvolle graphics en meeslepende verhaal, is NieR: Automata een onvergetelijke ervaring voor PS4-gamers.

Final Fantasy VII Remake, uitgebracht in 2020, is een herinterpretatie van het klassieke rollenspel uit 1997. Ontwikkeld door Square Enix, neemt dit spel je mee naar de futuristische stad Midgar, waar je als Cloud Strife, een voormalig lid van de elite SOLDIER-eenheid, samenwerkt met een groep rebellen om het kwaadaardige Shinra-bedrijf te bestrijden.

Final Fantasy VII Remake combineert real-time actie met strategische besluitvorming, wat zorgt voor een dynamisch en bevredigend gevechtssysteem. Het verhaal is uitgebreid en diepgaand, met een grotere focus op de personages en hun achtergrondverhalen. Een uniek aspect van dit spel is het materia-systeem, waarmee je magie en vaardigheden kunt aanpassen door verschillende orbs in je wapens en uitrusting te plaatsen. Met zijn prachtige graphics, herwerkte soundtrack en vernieuwde gameplay, is Final Fantasy VII Remake een must-play voor zowel fans van het origineel als nieuwe spelers.

Sekiro: Shadows Die Twice, ontwikkeld door FromSoftware en uitgebracht in 2019, is een actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het feodale Japan. Je speelt als de ‘One-Armed Wolf’, een shinobi met een prothetische arm die op zoek is naar wraak en zijn ontvoerde jonge meester.

Sekiro is zeer uitdagend en vereist vaardigheid en precisie. In tegenstelling tot de Soulsborne-games, draait het gevechtssysteem van Sekiro om ontwijken, pareren en het breken van de vijandelijke houding om verwoestende doodsteekaanvallen uit te voeren. Het verticale verkenningselement, mogelijk gemaakt door de grijphaak, voegt een nieuw niveau van diepte toe aan de gameplay. Met zijn prachtige graphics, sfeervolle wereld en uitdagende gameplay, is Sekiro: Shadows Die Twice een onvergetelijke ervaring voor PS4-gamers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Resident Evil 2 Remake, uitgebracht in 2019, is een vernieuwde versie van het klassieke horrorspel uit 1998. Ontwikkeld door Capcom, speel je als Leon S. Kennedy en Claire Redfield, die proberen te ontsnappen aan de zombie-geïnfecteerde stad Raccoon City.

De gameplay is een mix van actie, puzzels en survival-horror, waarbij je voorzichtig moet omgaan met beperkte middelen en op je hoede moet zijn voor de vele gruwelen die op de loer liggen. De verbeterde graphics en de over-the-shoulder camera zorgen voor een intensere en meeslepende ervaring. Een uniek aspect van Resident Evil 2 Remake is de terugkeer van de angstaanjagende Mr. X, die je onophoudelijk achtervolgt door het spel. Met zijn spannende gameplay, strakke verhaal en angstaanjagende sfeer, is Resident Evil 2 Remake een van de beste horrorervaringen op de PS4.

Overwatch, uitgebracht in 2016 door Blizzard Entertainment, is een teamgebaseerde first-person shooter met een kleurrijke cast van unieke personages, elk met hun eigen vaardigheden en speelstijl. In dit spel strijd je in teams van zes tegen andere spelers in verschillende spelmodi, zoals Escort, Assault en Control.

De gameplay van Overwatch is snel en competitief, waarbij je moet samenwerken met je teamgenoten en strategisch gebruik moet maken van de vaardigheden van je personage. De personages zijn gevarieerd en evenwichtig, waardoor je verschillende rollen kunt uitproberen, zoals aanval, verdediging, tank en ondersteuning. Een uniek kenmerk van Overwatch is het uitgebreide cosmetische systeem, waarmee je nieuwe skins, emotes en andere aanpassingen kunt ontgrendelen voor je personages. Met zijn verslavende gameplay, levendige graphics en sterke nadruk op teamwerk, is Overwatch een uitstekende keuze voor liefhebbers van online multiplayer games op de PS4.

Death Stranding, ontwikkeld door Kojima Productions en uitgebracht in 2019, is een actie-avonturenspel met een uniek concept en een meeslepend verhaal. Je speelt als Sam Porter Bridges, een koerier die ladingen vervoert door een post-apocalyptische wereld vol bovennatuurlijke bedreigingen.

In Death Stranding draait alles om het plannen en uitvoeren van leveringen, waarbij je rekening moet houden met het gewicht en de stabiliteit van je lading, het terrein en de gevaren onderweg. De sociale aspecten van het spel, zoals het bouwen en delen van structuren met andere spelers, voegen een extra dimensie toe aan de ervaring. Het verhaal, geregisseerd door Hideo Kojima, is diepgaand en mysterieus,

You may also like