Home Games De 25 beste RPG games ooit

De 25 beste RPG games ooit

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste rpg games

De beste RPG’s houden je op het puntje van je stoel met zorgvuldig uitgewerkte verhaallijnen en boeiende personages. Een goede RPG heeft side-quests die net zo intrigerend zijn als het hoofdverhaal. De beslissingen die je neemt beïnvloeden het einde van het verhaal of de toekomst van je personage. Veel van deze RPG’s overlappen met onze selectie van de beste MMORPG’s of de beste story games.

The Witcher 3 is een ongelooflijk diepgaande en meeslepende ervaring. Speel als Geralt van Rivia, een professionele monsterjager, en ga op zoek naar je vermiste pleegdochter. Ontdek een wereld vol intrigerende personages, keuzes met gevolgen en epische gevechten. Je zult je geen moment vervelen in deze adembenemende wereld.

Dit is dé game waar je op gewacht hebt. De klassieker is terug in een prachtige remake. Beleef het epische verhaal opnieuw als Cloud Strife en vecht tegen het kwaadaardige Shinra-conglomeraat. De vernieuwde gameplay is soepel en het verhaal heeft nog steeds die magie. Geloof me, je wilt deze game niet missen.

Een klassieker die je gespeeld moet hebben. Chrono Trigger is een tijdreis-RPG waarin je verschillende tijdperken moet redden. Met een fantastisch verhaal, memorabele personages en pakkende gameplay is deze game een waar meesterwerk. Duik in het verleden en red de toekomst in deze tijdloze klassieker.

Ga op avontuur met de Phantom Thieves in deze uitgebreide versie van Persona 5. Deze game heeft het allemaal: stijl, diepgang, en een meeslepend verhaal. Verken Tokyo, sluit vriendschappen en vecht tegen kwaadaardige schaduwen in een andere dimensie. Persona 5 Royal is een must-play voor iedereen die van JRPG’s houdt.

Dit is de ultieme RPG voor mensen die van tactische gevechten en diepgaande verhalen houden. Divinity: Original Sin 2 biedt een uitgebreide wereld vol unieke personages, keuzes met gevolgen en complexe gevechten. Stel je eigen team samen, ontdek je krachten en verander de wereld om je heen. Je zult geen spijt krijgen van deze fantastische game.

Mass Effect 2 is een onvergetelijke ruimte-odyssee. Beleef het verhaal van Commander Shepard en zijn crew terwijl je door de melkweg reist. Elk personage heeft zijn eigen verhaal en het is aan jou om ze te leren kennen. Maak keuzes die het lot van het universum bepalen en geniet van epische gevechten. Mass Effect 2 is een must-play voor elke RPG-fan.

Bereid je voor op een groots avontuur in deze fantastische fantasy-RPG. Als de Inquisitor ben jij verantwoordelijk voor het redden van Thedas. Verken een enorme wereld, verzamel een bonte groep bondgenoten en strijd tegen indrukwekkende vijanden. Met een meeslepend verhaal en diepgaande gameplay is Dragon Age: Inquisition een game die je niet mag missen.

Zoek je een uitdaging? Dan is Dark Souls III echt iets voor jou. Deze game staat bekend om zijn moeilijkheidsgraad, maar ook om zijn diepgaande verhaal en indrukwekkende wereld. Verken kerkers, versla angstaanjagende vijanden en word de ultieme krijger. Geef niet op, want de voldoening als je wint, is het allemaal waard.

Deze post-apocalyptische RPG is een waar pareltje. Verken de woestenij van New Vegas en maak keuzes die het lot van de Mojave bepalen. Met zijn unieke sfeer, geweldige personages en diepgaande gameplay is Fallout: New Vegas een must-play voor elke RPG-liefhebber. Kies je zijde en dompel je onder in deze geweldige wereld.

Zet je schrap voor een episch avontuur in Hyrule. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een open-world meesterwerk waarin je uren kunt verdwalen. Verken de wereld, los puzzels op en red prinses Zelda van het kwaad. Dit is zonder twijfel de beste Zelda-game ooit en een must-play op de Nintendo DS.

In deze actie-RPG volg je de avonturen van 2B, een gevechtsandroid in een post-apocalyptische wereld. NieR: Automata combineert meeslepende verhaallijnen, prachtige graphics en soepele gameplay in een unieke ervaring. Ontdek een wereld vol geheimen, vecht tegen indrukwekkende vijanden en laat je verrassen door de wendingen in het verhaal.

Diablo II is een klassieke hack-and-slash RPG waarin je de demonische hordes moet verslaan. Kies uit verschillende klassen, verzamel epische loot en red de wereld van het kwaad. Diablo II is een verslavende game met een hoge herspeelbaarheid en een trouwe fanbase. Dit is een game die elke RPG-liefhebber gespeeld moet hebben.

Deze klassieke RPG neemt je mee naar de wereld van Dungeons & Dragons. Baldur’s Gate II is een meesterwerk vol diepgaande verhalen, memorabele personages en tactische gevechten. Stel je eigen team samen en ga op avontuur in de gevaarlijke wereld van Amn. Dit is een must-play voor elke fan van old-school RPG’s.

Undertale is een unieke en charmante indie-RPG met een hart. Je speelt als een kind dat in een ondergrondse wereld terechtkomt, vol met monsters en geheimen. Wat deze game speciaal maakt, is dat je kunt kiezen om vijanden te sparen of te verslaan. Met zijn humor, ontroerende verhaal en pakkende gameplay is Undertale een onvergetelijke ervaring.

In deze actie-RPG jaag je op gigantische monsters en verzamel je materialen om je uitrusting te verbeteren. Monster Hunter: World biedt een meeslepende wereld, uitdagende gevechten en diepgaande gameplay. Ga op jacht met vrienden of solo en wordt de ultieme monsterjager. Deze game is een must-play voor fans van epische gevechten.

Pillars of Eternity is een isometrische RPG geïnspireerd door klassiekers zoals Baldur’s Gate. Duik in een meeslepend verhaal, ontdek een rijke wereld en neem deel aan tactische gevechten. Stel je eigen team samen en maak belangrijke keuzes die het lot van je avontuur bepalen. Deze game is perfect voor liefhebbers van old-school RPG’s.

Als je een JRPG zoekt voor je Nintendo Switch, zoek dan niet verder. Xenoblade Chronicles 2 biedt een episch verhaal, indrukwekkende wereld en diepgaande gameplay. Verken de uitgestrekte wereld van Alrest, ontmoet memorabele personages en neem deel aan strategische gevechten. Deze game is een must-play voor elke JRPG-liefhebber.

Disco Elysium is een vernieuwende RPG waarin je speelt als een detective met geheugenverlies. Los een moordzaak op en ontdek de geheimen van de stad Revachol. Deze game heeft geen gevechten, maar draait om dialoog, keuzes en karakterontwikkeling. Met zijn unieke stijl en meeslepend verhaal is Disco Elysium een frisse wind in het RPG-genre.

Deze klassieke JRPG is een onvergetelijke ervaring. Secret of Mana combineert een prachtig verhaal, kleurrijke graphics en real-time gevechten in een magische wereld. Ga op avontuur met je vrienden en red de wereld van het kwaad. Dit is een tijdloze game die elke RPG-fan gespeeld moet hebben.

Van de makers van Dark Souls komt Bloodborne, een duistere en uitdagende actie-RPG. Verken de gotische stad Yharnam en vecht tegen gruwelijke wezens en dodelijke bazen. Bloodborne biedt een diepgaand verhaal, strakke gameplay en een angstaanjagende sfeer. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Ervaar een episch avontuur in een galaxy far, far away met Star Wars: Knights of the Old Republic. Deze RPG neemt je mee naar een tijdperk lang voor de films en biedt een meeslepend verhaal, onvergetelijke personages en keuzes die het lot van de galaxy bepalen. Dit is een must-play voor elke Star Wars- en RPG-fan.

EarthBound is een unieke en charmante RPG vol humor en hart. Volg het verhaal van Ness en zijn vrienden terwijl ze de wereld redden van een buitenaardse invasie. Met zijn kleurrijke graphics, pakkende gameplay en memorabele personages is EarthBound een echte klassieker die je niet mag missen.

Deus Ex is een revolutionaire RPG die actie, stealth en keuzes combineert in een meeslepend verhaal. Speel als JC Denton, een agent met nano-implantaten, en ontdek een wereld vol complotten en geheimen. Hoe je speelt en welke keuzes je maakt, bepalen het verloop van het verhaal. Dit is een game die je opnieuw en opnieuw wilt spelen.

Sluit je aan bij Sora, Donald en Goofy in dit epische slotstuk van de Kingdom Hearts-serie. Beleef een magisch avontuur vol Disney- en Pixar-personages, spannende gevechten en ontroerende momenten. Kingdom Hearts III biedt een meeslepend verhaal, prachtige graphics en soepele gameplay. Dit is een must-play voor fans van de serie en liefhebbers van actie-RPG’s.

You may also like