Home Games De 20 beste Nintendo DS games ooit

De 20 beste Nintendo DS games ooit

Van vroeger tot nu, dit zijn onze favoriete Dual Screen spelletjes

door Slim Abid
beste nintendo ds games

De beste Nintendo DS-spellen geven aan hoe populair de handheld console met twee schermen was. De Nintendo DS kwam in 2004 op de markt en heeft sindsdien meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee is het de meest verkochte draagbare console aller tijden. Veel van de beste games op de DS zijn gebouwd om optimaal gebruik te maken van de stylus en de twee schermen. Gezien het grote aantal mogelijkheden was het opstellen van een ranglijst van de 20 beste DS-spellen aller tijden niet gemakkelijk. Maar we hebben toch een poging gedaan!

Pokémon Platinum kwam uit in 2008 en bracht Sinnoh tot leven. Je krijgt de kans om een geweldig avontuur te beleven met 107 nieuwe Pokémon om te vangen. Het heeft een verbeterd verhaal en de introductie van de Distortion World zorgt voor een unieke twist en maakt het tot een van de beste Pokemon games ooit.

In 2007 verscheen The Legend of Zelda: Phantom Hourglass op de DS. Dit spel maakt optimaal gebruik van het touchscreen en biedt uitdagende puzzels. Je bestuurt Link op een spannend avontuur in een prachtige, kleurrijke wereld. Een must voor Zelda-fans!

Mario Kart DS, gelanceerd in 2005, is een geweldige racegame met je favoriete Nintendo-personages. Het heeft een uitstekende besturing en veel nieuwe banen om te verkennen. De toevoeging van de mission mode en online multiplayer maakt het een van de beste in de serie.

Chrono Trigger is een van de beste RPG’s ooit gemaakt. Het verhaal is meeslepend en de personages zijn boeiend. De meerdere eindes en de New Game+ modus zorgen voor uren speelplezier. Je moet dit spel echt proberen.

Animal Crossing: Wild World laat je toe je eigen dorpje bouwen. Je kunt vissen, insecten vangen en vrienden maken met je dierlijke buren. De real-time klok en seizoensveranderingen maken het spel uniek en verslavend. Het is een geweldige manier om te ontspannen.

Castlevania: Dawn of Sorrow is een uitdagende actie-avonturengame. Je speelt als Soma Cruz en gebruikt het touchscreen om magische zegels te tekenen. De RPG-elementen en de grote verscheidenheid aan wapens en vaardigheden maken het een diepgaand en lonend spel.

In Phoenix Wright: Ace Attorney, speel je als een jonge advocaat die onschuldige cliënten verdedigt. Je verzamelt bewijs en ondervraagt getuigen met behulp van het touchscreen. Het verhaal is boeiend en de humor is fantastisch. Een aanrader voor liefhebbers van avonturengames.

Elite Beat Agents is een ritmische muziekgame waar je met de stylus op het scherm tikt. Het heeft een geweldige soundtrack en een kleurrijke, energieke stijl. De uitdagende levels en de humoristische verhaallijn zorgen ervoor dat je blijft spelen. Probeer het eens als je van muziek houdt.

The World Ends With You is een unieke actie-RPG. Je speelt in een alternatief, modern Tokio en voert gevechten met behulp van het touchscreen. De visuele stijl en de boeiende verhaallijn maken het een onvergetelijke ervaring. Een echte aanrader voor RPG-liefhebbers.

In Professor Layton en het Mysterieuze Dorp uit 2007, los je raadsels op om een groot mysterie te ontrafelen. Het spel heeft meer dan 100 hersenkrakende puzzels en een intrigerend verhaal. De handgetekende animaties en de sfeervolle muziek maken het een prachtig avontuur.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars kwam uit in 2009 en bracht de GTA-ervaring naar de DS. Je speelt als Huang Lee in een open wereld vol actie en avontuur. Het touchscreen wordt gebruikt voor minigames en interacties. Een uitstekende keuze voor fans van de GTA-serie.

Ghost Trick: Phantom Detective, gelanceerd in 2010, is een inventieve puzzel-avonturengame. Je speelt als een geest die zijn eigen moord moet oplossen. Het touchscreen wordt gebruikt om objecten te manipuleren en het verhaal is spannend en verrassend. Zeker het proberen waard.

Metroid Prime: Hunters, uit 2006, is een first-person shooter met een sterke nadruk op verkenning. Je speelt als Samus Aran en neemt het op tegen gevaarlijke vijanden. Het touchscreen wordt gebruikt voor besturing en precisieschoten. Een geweldige toevoeging aan de Metroid-serie.

Kirby Canvas Curse, gelanceerd in 2005, is een innovatieve platformgame waar je Kirby bestuurt door lijnen te tekenen op het touchscreen. Het spel heeft kleurrijke graphics en uitdagende levels. De unieke besturing maakt het een bijzondere ervaring voor fans van platformgames.

Dragon Quest IX, uit 2009, is een klassieke turn-based RPG met een meeslepend verhaal en memorabele personages. Je kunt je eigen held creëren en samen met vrienden spelen in de multiplayer modus. De gevechten zijn strategisch en de wereld is enorm. Een must voor RPG-fans.

Final Fantasy IV, gelanceerd in 2007, is een prachtige remake van de klassieke SNES RPG. Het spel heeft verbeterde graphics en een herschreven verhaal. De turn-based gevechten zijn uitdagend en de personages zijn meeslepend. Het is een geweldige manier om dit klassieke avontuur te herbeleven.

In Pokémon HeartGold en SoulSilver, uit 2010, verken je de Johto- en Kanto-regio’s met verbeterde graphics en nieuwe functies. Je kunt lopen met je Pokémon en de Pokéathlon minigames spelen. De toevoeging van de Pokéwalker maakt het een unieke Pokémon-ervaring. Een must voor Pokémon-fans.

Contra 4 is een actievolle side-scrolling shooter met een klassieke gameplay. Je speelt in twee schermen tegelijk, wat zorgt voor uitdagende platform- en schietsecties. De wapens zijn krachtig en de eindbazen zijn enorm. Perfect voor liefhebbers van retro-actiegames.

Advance Wars: Dual Strike is een verslavend turn-based strategiespel. Je neemt de leiding over verschillende legers en gebruikt tactiek om je tegenstanders te verslaan. De Dual Strike-mechanica en het gebruik van twee schermen zorgen voor extra diepgang en strategie. Een geweldige keuze voor strategiefans.

You may also like