Home PC Onderdelen Welke AMD Radeon Vega moet je kiezen?

Welke AMD Radeon Vega moet je kiezen?

Een blik op de verschillende AMD Radeon Vega grafische kaarten

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
Een overzicht van de AMD radeon vega grafische kaarten

AMD Radeon Vega is een reeks geïntegreerde en discrete grafische oplossingen ontwikkeld door AMD. Radeon Vega is bedoeld om een breed scala aan grafische prestaties te bieden voor zowel alledaags gebruik als gaming en professionele toepassingen.

De verschillende AMD Radeon Vega grafische kaarten

Er zijn verschillende soorten AMD Radeon Vega grafische oplossingen. Hier is een kort overzicht van enkele van de belangrijkste Vega grafische oplossingen:

Vega 8 en 9

Deze geïntegreerde grafische oplossingen zijn te vinden in AMD Ryzen-processors in laptops. Ze bieden een basisniveau van grafische prestaties voor dagelijks gebruik, zoals surfen op het web, het streamen van video’s en het draaien van lichte games.

RX Vega 10 en 11

Deze geïntegreerde grafische oplossingen zijn krachtiger dan de hierboven genoemde Vega grafische oplossingen en zijn te vinden APU-processors. Dit zijn desktop processors die geschikt zijn voor de meeste games op 1080p resolutie en grafische toepassingen.

RX Vega 56 en 64

Dit zijn discrete grafische kaarten die veel krachtiger zijn dan geïntegreerde grafische oplossingen. Ze zijn ideaal voor gamers en professionals die krachtige grafische prestaties nodig hebben voor zware games en toepassingen zoals 3D-rendering en videobewerking.

Welke games met de AMD Radeon Vega 8

Met de AMD Radeon Vega 8 geïntegreerde grafische oplossing kun je een behoorlijk aantal games spelen met je laptop. Hou er rekening mee dat dit voornamelijk op lage tot middelhoge instellingen zal zijn. Games zoals Fornite, LoL, Dota 2 en CS:GO kun je op lage tot middelhoge instellingen spelen met een Vega 8.

Houd er echter rekening mee dat geïntegreerde grafische oplossingen zoals Vega 8 over het algemeen minder krachtig zijn dan discrete grafische kaarten. Als je de nieuwste games op hoge instellingen en met hoge framerates wilt spelen, dan raad ik je aan om te kiezen voor een discrete grafische kaart.

You may also like