Home Games De 20 beste adventure games

De 20 beste adventure games

Actie en avontuur op console of PC met een spannende adventure game

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste adventure games

Als het gaat om de beste avonturengames, zijn er veel verschillende opties. Van de fantasierijke wereld van The Witcher 3 tot de bossen van Wyoming in Firewatch. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar games waar je volledig kunt opgaan in een avontuur met een sterk verhaal. Of je nu op PC of Playstation speelt, wij hebben een brede selectie gemaakt waarbij we zowel hebben gekozen voor nieuwe releases als klassiekers.

Disco Elysium is echt een unieke ervaring. Je speelt als een detective met geheugenverlies in een bizarre stad. Los een moord op en ontrafel de diepe mysteries die de stad verbergt. Elk gesprek kan leiden tot nieuwe ontdekkingen en je keuzes hebben grote gevolgen voor het verhaal. De gevechten zijn gebaseerd op een uitgebreid vaardigheidssysteem, waardoor je een zeer persoonlijke speelstijl kunt ontwikkelen. De game is voorzien van prachtige handgetekende omgevingen en een meeslepende soundtrack. Disco Elysium is een must voor liefhebbers van diepgaande verhaallijnen, duistere humor en unieke gameplay.

In What Remains of Edith Finch verken je het mysterieuze Finch huis om de verhalen van de familieleden te ontdekken. Elk familielid heeft een uniek verhaal, en tijdens het spelen beleef je deze verhalen zelf. De gameplay varieert enorm tussen de verschillende verhalen, waardoor het spel altijd fris en verrassend blijft. De emotionele en aangrijpende verhalen zullen je lang bijblijven. Deze game is een meesterwerk van storytelling en een ware aanrader voor liefhebbers van het genre.

Een meeslepend avontuur met een krachtig verhaal. In Firewatch speel je als Henry, een brandwachter in de afgelegen bossen van Wyoming. Door een reeks gebeurtenissen raak je verwikkeld in een spannend mysterie. De enige interactie die je hebt, is via een walkietalkie met je supervisor, Delilah. De band die je opbouwt met Delilah en de manier waarop jullie relatie zich ontwikkelt, is een belangrijk onderdeel van het spel. De prachtige, kleurrijke omgevingen en de sfeervolle muziek dragen bij aan de unieke sfeer van Firewatch. Het spel is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een diepgaand verhaal en sterke personages.

Life is Strange is een episodisch avonturenspel waarin je speelt als Max Caulfield, een tienermeisje met de gave om de tijd terug te draaien. Deze kracht geeft je de mogelijkheid om keuzes te maken die de loop van het verhaal en de relaties tussen personages beïnvloeden. Het spel behandelt zware thema’s zoals vriendschap, familie en het omgaan met verlies, maar doet dit op een gevoelige en meeslepende manier. De prachtige graphics en de sfeervolle soundtrack maken de spelervaring compleet. Life is Strange is een emotionele achtbaan die je niet mag missen.

The Outer Wilds is een open-wereld avonturengame waarin je een zonnestelsel verkent dat vastzit in een tijdlus. Als een nieuwe astronaut van een buitenaardse beschaving moet je de geheimen van het zonnestelsel ontrafelen en een manier vinden om de tijdlus te doorbreken. Je reist van planeet naar planeet en ontdekt nieuwe gebieden, puzzels en uitdagingen. Het spel zit vol verrassende ontdekkingen en biedt een unieke kijk op ruimteverkenning. De prachtige graphics, boeiende muziek en intrigerende verhaallijn maken The Outer Wilds een onvergetelijk avontuur.

Een intens, story driven avonturengame die je meeneemt op een duistere en emotionele reis. In Hellblade speel je als Senua, een Keltische krijger die lijdt aan psychosen, en je moet haar helpen om de ziel van haar geliefde te redden uit de onderwereld. Het spel behandelt zware thema’s zoals geestesziekte en verlies op een gevoelige en respectvolle manier. De graphics zijn adembenemend en de geluidseffecten zijn indrukwekkend, wat zorgt voor een zeer meeslepende ervaring. Hellblade is een uniek en krachtig spel dat je niet snel zult vergeten.

Speel je graag een puzzel-avonturengame? Return of the Obra Dinn heeft een unieke grafische stijl en een intrigerend verhaal. Je speelt als een verzekeringsagent die onderzoek doet naar het lot van de Obra Dinn, een schip dat jaren geleden verdween en nu op mysterieuze wijze is teruggekeerd. Met behulp van een magisch zakhorloge kun je de laatste momenten van de overleden bemanningsleden herbeleven en zo de puzzelstukjes van het verhaal in elkaar passen. De monochromatische graphics en de sfeervolle muziek zorgen voor een unieke en meeslepende spelervaring. Return of the Obra Dinn is een must voor liefhebbers van mysteries en puzzels.

Oxenfree is een bovennatuurlijke thriller-avonturengame waarin je speelt als Alex, een tienermeisje dat met haar vrienden een verlaten eiland bezoekt. Het eiland blijkt echter vol te zitten met bovennatuurlijke gebeurtenissen en het is aan jou om de geheimen te ontrafelen. De dialogen zijn vlot en natuurlijk, en de keuzes die je maakt, beïnvloeden het verloop van het verhaal. De handgetekende achtergronden en de sfeervolle muziek maken de spelervaring compleet.

In Kentucky Route Zero volg je het verhaal van Conway, een vrachtwagenchauffeur die een mysterieuze route moet vinden om een pakket af te leveren. Tijdens je reis ontmoet je een reeks boeiende personages en verkent je prachtige, droomachtige omgevingen. De game biedt geen traditionele puzzels of gevechten, maar richt zich volledig op het verhaal en de sfeer. De minimalistische graphics en de betoverende muziek dragen bij aan de unieke ervaring die Kentucky Route Zero te bieden heeft. Ideaal voor wie graag een story driven avonturengame speelt.

The Witness is een puzzel-avonturengame waarin je een verlaten eiland verkent, gevuld met mysterieuze puzzels. Het spel biedt meer dan 500 puzzels die variëren in moeilijkheidsgraad en stijl. Je moet de logica achter elke puzzel begrijpen om verder te komen in het spel en de geheimen van het eiland te ontrafelen. De prachtige, kleurrijke omgevingen en de rustgevende muziek zorgen voor een ontspannende en meeslepende spelervaring. The Witness is een must voor puzzelliefhebbers en biedt uren aan uitdagende en boeiende gameplay.

Night in the Woods is een sfeervol verhaalgedreven avonturengame waarin je speelt als Mae, een jonge kat die terugkeert naar haar geboortedorp na het verlaten van de universiteit. Terwijl je het stadje verkent en interactie aangaat met de inwoners, ontdek je duistere geheimen en bovennatuurlijke gebeurtenissen. De game heeft een unieke grafische stijl, gecombineerd met een prachtige soundtrack, die bijdraagt aan de sfeer en de emotionele impact van het verhaal. Night in the Woods is een ontroerend en soms humoristisch spel dat je niet mag missen.

Thimbleweed Park is een klassieke point-and-click adventure game, ontwikkeld door de makers van Monkey Island en Maniac Mansion. Je lost een moord op in het vreemde stadje Thimbleweed Park, waar niets is wat het lijkt. Je kunt kiezen uit vijf speelbare personages en de puzzels oplossen met behulp van hun unieke vaardigheden. De game is voorzien van scherpe humor, uitdagende puzzels en prachtige pixel-art graphics. Thimbleweed Park is een geweldige keuze voor fans van klassieke avonturengames en biedt uren aan vermakelijke gameplay.

Gorogoa is een prachtige puzzel-avonturengame met een unieke visuele stijl en innovatieve gameplay. Het spel bestaat uit met de hand getekende illustraties die je moet combineren en manipuleren om puzzels op te lossen en het verhaal te onthullen. De puzzels zijn uitdagend en vereisen creatief denken, terwijl de sfeervolle muziek en het ontroerende verhaal zorgen voor een meeslepende ervaring. Gorogoa is een juweeltje dat je niet mag missen, vooral als je van kunstzinnige en originele games houdt.

Gris is een visueel verbluffende platform-avonturengame die een ontroerend verhaal vertelt over verdriet en verlies. Je speelt als Gris, een jong meisje dat haar wereld ziet instorten na een persoonlijke tragedie. Tijdens je reis door de prachtige handgetekende omgevingen ontdek je nieuwe vaardigheden die je helpen om obstakels te overwinnen en het verhaal verder te onthullen. De sfeervolle muziek en de emotionele thema’s maken Gris tot een onvergetelijke ervaring die zowel het hart als de zintuigen raakt.

Eastshade is een open-wereld avonturengame waarin je speelt als een rondreizende schilder die het prachtige eiland Eastshade verkent. Je ontmoet interessante personages, ontdekt verborgen geheimen en creëert prachtige schilderijen van de landschappen die je tegenkomt. Het spel heeft geen gevechten, maar richt zich op verkenning, creativiteit en ontspanning. De schitterende graphics en de rustgevende soundtrack maken Eastshade tot een unieke en rustgevende spelervaring, perfect voor gamers die op zoek zijn naar een ontspannen avontuur.

De makers van Myst en Riven hebben met Obduction een intirigerend avonturengame op de markt gebracht. Je wordt op mysterieuze wijze getransporteerd naar een vreemde wereld en moet puzzels oplossen om de geheimen van deze wereld te ontrafelen en een manier te vinden om terug naar huis te keren. De game biedt prachtige omgevingen, uitdagende puzzels en een intrigerend verhaal. De sfeervolle muziek en de adembenemende graphics dragen bij aan de meeslepende spelervaring. Obduction is een must voor fans van Myst en voor iedereen die van uitdagende avonturengames houdt.

The Vanishing of Ethan Carter is een verhaalgedreven avonturengame waarin je speelt als Paul Prospero, een paranormaal detective die op zoek is naar een vermiste jongen. Tijdens je onderzoek ontdek je dat er meer aan de hand is dan alleen een verdwijning. Je gebruikt je bovennatuurlijke gaven om aanwijzingen te vinden en het mysterie te ontrafelen. De game heeft prachtige, realistische graphics en een sfeervolle soundtrack die bijdraagt aan de meeslepende ervaring. The Vanishing of Ethan Carter is een fascinerend avontuur dat fans van verhaalgedreven games zeker zullen waarderen.

INSIDE is een atmosferische puzzle-platformer van de makers van LIMBO. Je speelt als een jongen die een duistere, dystopische wereld verkent, terwijl hij wordt achtervolgd door sinistere krachten. De game heeft een unieke grafische stijl, met minimalistische visuals en gedetailleerde animaties die bijdragen aan de beklemmende sfeer. De puzzels zijn uitdagend en inventief, en het verhaal is intrigerend en open voor interpretatie. INSIDE is een meeslepend en onvergetelijk avontuur dat je niet mag missen.

Little Nightmares is een griezelige puzzle-platformer waarin je speelt als Six, een klein meisje dat vastzit in een nachtmerrieachtige wereld vol monsterlijke wezens. Je moet sluipen, klimmen en puzzels oplossen om te ontsnappen aan de gruwelen die je achtervolgen. De game heeft een unieke, macabere stijl met gedetailleerde graphics en een angstaanjagende sfeer. De uitdagende puzzels en de beklemmende omgevingen zorgen voor een meeslepende en spannende spelervaring. Little Nightmares is een geweldige keuze voor gamers die houden van een goed griezelverhaal.

Rime is een prachtige puzzle-platformer die je meeneemt op een emotionele reis door een betoverende wereld. Je speelt als een jongen die strandt op een mysterieus eiland en moet puzzels oplossen om het verhaal te ontrafelen. De game heeft een adembenemende grafische stijl, geïnspireerd door Studio Ghibli en Ico, en een sfeervolle soundtrack die perfect past bij de betoverende omgevingen. Rime is een ontroerend en visueel verbluffend avontuur dat een diepe indruk zal achterlaten.

You may also like