Home Games De 20 beste horror games

De 20 beste horror games

Een lijst horror spelletjes die je in 2023 kan spelen, op consoloe of PC

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste horror games

Jaag jezelf de stuipen op het lijf met een van de beste horror games uit onze lijst. Het hoeft niet Halloween te zijn om te genieten van een goede horror game. F.E.A.R. is een echte klassieker en één van de eerste horror games die persoonlijk bij mij is blijven hangen. Maar we geven we je niet enkel klassiekers mee. Ook nieuwe releases zoals Resident Evil Village hebben onze lijst gehaald.

In Phasmophobia ben je een paranormaal onderzoeker. Werk samen met je vrienden om spookachtige locaties te verkennen. Gebruik verschillende apparatuur om geesten op te sporen en te identificeren. Communiceer via je microfoon met de geesten. Let op: ze luisteren écht! Ervaar de spanning terwijl je probeert te ontsnappen aan de angstaanjagende entiteiten.

Dead by Daylight is een asymmetrisch horrorspel. Speel als overlevende of moordenaar in spannende matches. Kies uit verschillende horror-iconen zoals Michael Myers en Freddy Krueger. Werk samen met andere spelers om te ontsnappen of jaag ze op. Verdien punten en ontgrendel nieuwe vaardigheden en aanpassingsmogelijkheden. Dit spel blijft je verrassen.

In deze first-person survival horror game speel als journalist Blake Langermann, die samen met zijn vrouw een mysterieuze moord onderzoekt. Verken een duistere wereld vol geheimen en gevaar. Gebruik je nachtkijker om te overleven in het donker. Verstop je en sluip langs vijanden om verder te komen in het verhaal. Een zenuwslopende ervaring!

Amnesia: Rebirth is een vervolg op de klassieke horror game Amnesia: The Dark Descent. Je speelt als Tasi Trianon, die ontwaakt in de Algerijnse woestijn zonder herinneringen. Los puzzels op en ontrafel het duistere verleden van Tasi. Schrik niet als je angstaanjagende wezens tegenkomt. Probeer je verstand te behouden terwijl de duisternis je achtervolgt.

In deze horror game speel je als Mono, een jongen die vastzit in een wereld vol gruwelijke monsters. Werk samen met Six, het meisje uit het eerste spel, om te ontsnappen aan deze nachtmerrie. De gameplay combineert platformen, puzzels en stealth. De duistere sfeer en het unieke ontwerp van de vijanden maken dit spel een must-play voor horrorliefhebbers.

Alien: Isolation is een first-person survival horror game. Je speelt als Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley uit de Alien-filmserie. Je bent op zoek naar je vermiste moeder aan boord van een verlaten ruimtestation. Pas op voor de dodelijke Xenomorph, die je op elk moment kan aanvallen. Gebruik je verstand, gadgets en stealth om te overleven in deze angstaanjagende omgeving.

Een psychologische horror game met een unieke gameplay. In The Medium speel je als Marianne, een medium dat geesten kan zien en met hen kan communiceren. Verken de fysieke en spirituele wereld tegelijkertijd dankzij de ‘dual-reality’ gameplay. Los puzzels op en ontdek een duister verhaal vol mysterie. De prachtige graphics en griezelige sfeer zorgen voor een meeslepende ervaring.

Layers of Fear is een first-person psychologische horror game. Je speelt als een getormenteerde schilder die zijn meesterwerk probeert te voltooien. Verken het vervallen herenhuis en ontdek de verontrustende geheimen van de hoofdpersoon. De omgeving verandert voortdurend en zorgt voor een gevoel van onbehagen en paranoia. Durf jij de duisternis van de menselijke geest te verkennen?

Deze sciencefiction horror game van de makers van Amnesia is een echte aanrader. Je speelt als Simon Jarrett, die wakker wordt in een onderwateronderzoeksstation vol gemuteerde wezens en robots. Los puzzels op en ontrafel het verhaal achter de ondergang van het station. De game combineert psychologische horror met existentiële thema’s. Bereid je voor op een angstaanjagende en diepgaande ervaring.

Until Dawn is een interactieve horror game waarin je beslissingen invloed hebben op het verloop van het verhaal. Je speelt als acht vrienden die vastzitten op een afgelegen berg tijdens een sneeuwstorm. Je keuzes bepalen wie er overleeft en wie sterft. Dankzij de levensechte graphics en het meeslepende verhaal, zal je op het puntje van je stoel zitten.

In deze cyberpunk horror game neem jij de rol op van detective Daniel Lazarski. Je hebt de mogelijkheid om de gedachten van mensen te hacken en te onderzoeken. Duik in de gedachten van de verdachten en ervaar hun angsten en herinneringen. Los de zaak op en ontdek de verontrustende waarheid achter deze dystopische wereld. Een unieke en intense ervaring.

The Evil Within 2 is het vervolg op de populaire survival horror game. Je speelt opnieuw als Sebastian Castellanos, die op zoek is naar zijn vermiste dochter. Verken een verdraaide wereld vol nacht merrieachtige wezens en gevaren. Gebruik je vaardigheden en wapens om te overleven en het verhaal te ontrafelen. De verbeterde gameplay en meeslepende verhaallijn zorgen voor een aangrijpende ervaring.

In deze first-person psychologische horror game verken je een groot, spookachtig huis waar vreselijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Ervaar de angstaanjagende sfeer en kom oog in oog te staan met gruwelijke geesten. Los puzzels op en ontdek de duistere geheimen die het huis verbergt. Een intens spel dat je niet snel zult vergeten.

Darkwood is een top-down survival horror game met een open wereld. Je speelt als een man die vastzit in een duister bos vol bizarre en angstaanjagende wezens. Verzamel hulpmiddelen, bouw schuilplaatsen en verdedig jezelf tegen de gevaren van de nacht. Het spel bevat een meeslepend verhaal en een onheilspellende sfeer die je op het puntje van je stoel houdt.

Dit is een open wereld game waarin je de overlevende bent van een vliegtuigcrash. Gestrand in een dicht bos vol kannibalistische wezens. Bouw schuilplaatsen, verzamel hulpmiddelen en vecht tegen de vijanden. Speel alleen of met vrienden in co-op modus. Ontdek het verhaal en ontrafel de geheimen van het eiland. Een spannende en uitdagende ervaring.

Control is een actie-avontuur horror game. Je speelt als Jesse Faden, die op zoek is naar haar vermiste broer in een mysterieus gebouw. Gebruik telekinetische krachten en wapens om te vechten tegen bovennatuurlijke vijanden. Ontdek het intrigerende verhaal en verken de bizarre omgeving. De unieke gameplay en de atmosferische sfeer maken Control een onvergetelijk spel.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is een action-adventure game met horror elementen. Je speelt als Senua, een Keltische krijger met psychische aandoeningen. Ga op een persoonlijke en angstaanjagende reis om de ziel van haar geliefde te redden. Vecht tegen mythische wezens en ervaar Senua’s psychoses door middel van unieke gameplay en geluidseffecten. Een aangrijpende en emotionele ervaring.

Man of Medan is een interactieve horror game van de makers van Until Dawn. Je speelt als vijf vrienden die vastzitten op een spookschip. Maak keuzes die het verhaal en het lot van de personages beïnvloeden. Speel alleen of samen met vrienden in de online co-op modus. De prachtige graphics, het meeslepende verhaal en de griezelige sfeer zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

F.E.A.R. is een first-person shooter met horror elementen. Je speelt als lid van een speciaal team dat paranormale dreigingen bestrijdt. Ga de strijd aan met vijandige soldaten en angstaanjagende bovennatuurlijke wezens. Gebruik je reflexen en wapens om te overleven in intense gevechten. Het spannende verhaal en de griezelige sfeer maken F.E.A.R. een klassieker in het horror genre.

You may also like