We beginnen met de vraag; wat is het verschil tussen een gaming muis en een ergonomische gaming muis? Als we een gewone muis met een gaming muis vergelijken dan spreken we over verbeterde optische sensoren, meer knoppen, strak en stoer ontwerp, LED verlichting, enzoverder. Als we even naar het gamma van gaming muizen kijken dan zien we heel wat verschillende ontwerpen. Extra knoppen kan, maar het mag je beweeglijkheid niet belemmeren. In de lijst van beste ergonomische gaming muizen wordt enerzijds gekeken naar hun gaming vermogen. Anderzijds wordt er gekeken naar extern comfort en het ontwerp in het algemeen. Omdat we deze extra factoren in gedachten nemen zal deze lijst er dus anders uitzien.

TOP 5 – Ergonomische muis 2021

1. LOGITECH – MX MASTER 3

De beste ergonomische gaming muis is de MX Master 3. Enerzijds een ergonomische muis door het ontwerp en gemakkelijkheid van gebruik. Anderzijds een goede gaming muis door de optische sensor, het aantal knoppen en de capaciteiten van de MX Master 3. Tegenover de MX Master 2S zijn er enkele kleine wijzingen gebeurt die de muis ten goede komen.  Het MagSpeed scrollwiel is nu nog sneller en stiller dan eerder. Door de ingebouwde Logitech Flow kan je de muis op meerdere apparaten (tegelijkertijd) gebruiken. De DarkField sensor zorgt voor gebruik op alle soorten ondergronden, deze sensor heeft een DPI tussen 200 en 4000 DPI.

“Beste Ergonomische gaming muis 2021” – PCGG

2. LOGITECH – VERTICAL ERGONOMIC MOUSE

De beste ergonomische muis is een muis dat last voorkomt. Een traditionele muis gebruiken zorgt voor een onnatuurlijke beweging van de arm. Hierdoor zijn de pezen en de zenuwen voortdurend onder druk, duurt deze druk te lang dan kan het ontsteken. Carpaal tunnel syndroom is een voorbeeld van zulke aandoeningen. Door een verticale muis te gebruiken is de arm steeds in rust, en in een natuurlijke positie. Door de dubbele muisknoppen en de vlotte scroll heb je alles nodig om makkelijk te werken. Deze knoppen zijn ook programmeerbaar. Het speciale ontwerp zorgt voor een hoek van 57°, zo draait de pols niet en blijven de pezen en zenuwen in rust. Deze muis kan je op verschillende manieren verbinden, via Bluetooth of USB-C.

3. LOGITECH – MX ERGO

Het wordt al snel duidelijk, Logitech domineert deze lijst van beste ergonomische muizen. Enerzijds omdat ze een kwalitatief merk zijn die opties voor alle gebruikers aan wil bieden, anderzijds omdat hun ontwerpen vaak op elkaar lijken en ergonomie een zeer belangrijk is in hun ontwerp. Deze MX Ergo is een update van de verouderde M570 – Een muis met een trackball. Hoewel een trackball niet geschikt is voor gaming is dit wel een zeer ergonomische muis. Het hand is steeds in rust en de muis moet niet bewogen worden. Via de trackball rol je de cursor naar de juiste plaats. De muis blijft dus gewoonweg staan. Het hellende ontwerp zorgt er ook voor dat de pols niet teveel gedraaid wordt om zo een natuurlijke positie te behouden. Met 4 programmeerbare knoppen en Logitech kwaliteit is dit de beste trackball muis van het moment.

“Beste Trackball muis 2021” – PCGG

4. TRUST – VERTO ERGONOMISCHE MUIS

Een alternatief voor de Logitech Vertical is de Trust Verto ergonomische muis. Trust bekend voor hun PC accessoires brengt een verticale muis op de markt dat moet concurreren met de mooiere Logitech. Het grote verschil ligt namelijk in de prijs en kwaliteit. Daar waar de Logitech mooi, kwalitatief en duur is is de Trust iets goedkoper door gebruik te maken van minder kwalitatieve materialen. Deze ergonomische muis is bedraad, heeft een DPI tussen 1000 en 1600 en heeft slechts twee programmeerbare knoppen. Niet geschikt voor gaming, wel een alternatief voor de duurdere Logitech.

5. LOGITECH – G604 LIGHTSPEED

Omdat dit nog steeds een lijst is van ergonomische gaming muizen – en niet alleen ergonomische muizen – hebben we nog nood aan een polyvalente muis. Enerzijds ergonomisch ontworpen, anderzijds perfect voor gaming. Zo komen we al snel uit op de G604, opnieuw een Logitech. Dit is een perfecte gaming muis door de sensor, dat tot 16.000 DPI kan, het ontwerp met 6 programmeerbare duimknoppen en 4 extra knoppen bovenop, en het ergonomische ontwerp. Door de duimsteun ligt je duim altijd mooi mee op de muis, net naast de 6 knoppen voor snelle macro’s. Het lange ontwerp, en het gebruikte materiaal zorgt ervoor dat je volledige hand ook steeds ondersteund wordt.

Tot zover onze lijst beste ergonomische muis 2021.

Deze zijn niet allemaal geschikt voor echt te gamen. Wil je liever een echte gaming muis, bekijk dan onze top 10 van 2021.
Denk ook na over een ergonomische houding tijdens het gamen en ga voor een ergonomische bureaustoel.

beste ergonomische muis

ERGONOMISCHE MUIS KOPEN
WAAR OP MOET IK LETTEN

WAAROM EEN ERGONOMISCHE GAMING MUIS?

Het ontwerp van objecten die je gebruikt in het dagelijkse leven is van uiterst belang. Het gebruiken van deze objecten heeft een invloed op je houding en kan zo zorgen voor stress en spanning. Hoge hakken brengen druk op de kuiten en zorgen voor een verkromming van de rug. Zoeken we iets dichter bij onze desktop dan is de afstand van het scherm, keyboard en muis van belang. Een steun voor de voeten kan ook al wonderen doen aan je houding. Maar niet enkel de afstand, ook de vorm van je computer muis is van belang.

Natuurlijk kan ook langdurig gamen kan een stress hebben op het lichaam. Een foute houding van de rug kan je hele leven beïnvloeden. Dit is ook zo voor je handen en vingers. Met een correcte houding kan het lichaam éénzelfde taak langer uitvoeren en het risico op chronische blessures verkleinen. Het toestel dat je gebruikt moet de lichaamshouding complementeren. Het mag geen weerstand bieden.

Voordelen ERGONOMISCHE MUIs

Zoals vermeld zijn er factoren die meer doorwegen, afhankelijk van welke lijst opgesteld wordt. Voor ergonomische gaming muizen te vergelijken nemen we de volgende aspecten in overweging:

  • Vorm en contouren: Het design mag er goed uitzien maar het moet vooral goed aanvoelen. De belangrijkste factor in deze lijst is comfort.
  • Aanpasbaar DPI: We zijn nog steeds op zoek naar de beste gaming muis. Een aanpasbaar DPI, liefst makkelijk bereikbaar, is van belang.
  • Precisie: Extern is niet het enige dat belangrijk is in een ergonomische muis. Ook onder de capeau moet er wat sterks zijn.
  • Knoppen: Vaak komen we extra knoppen tegen op gaming muizen. Deze moeten goed geplaatst zijn en elegant klikken.
  • Aanpasbaarheid: Een muis dat voor zijn ergonomie gekocht wordt moet er altijd goed uitzien. Kleuren, instelbare knoppen en extra accessoires zijn een plus.

Je zal merken det er ook ergonomische gaming muizen in voorkomen met een tracking ball om te bewegen. Deze muizen zijn gemaakt voor mensen met carpaletunnelsyndroom of artritis. Door de muis niet voortdurend te bewegen kan de zenuw volledig rusten.

Meer over onze reviews

Beste ergonomische muis 2021

LOGITECH – MX MASTER 2S

Deze draadloze ergonomische gaming muis ziet er niet alleen goed uit. Het is ook een zeer krachtige gaming muis. De MX Master series zijn allen speciaal ontworpen voor makkelijk en langdurig gamen. De extra knoppen komen goed uit. Ze zijn zeer handig om te browsen en competitief te gamen, aan u de keuze.

De knoppen van de MX Master zijn zeer vlak en lang. Dit zorgt voor makkelijk klikken zonder al teveel moeite. Door het onwerp aan de duim kant kan je hand voortdurend rusten op de muis. De wrijving van je duim op de muismat is volledig opgenomen door het bodem platform. Eens gebruikt begin je te twijfelen of ne nog zonder kan. Het comfort is een stapje naar boven in vergelijking met een FPS gaming muis.

Smart speed-adaptive scrool and thumb wheel’ wordt beschreven in de specificaties. De scroll van de MX Master is, net zoals vele andere muizen, zeer elegant. Het speciale aan deze muis is dat de scroll zich aanpast naargelang de druk die je erop uitoefend. Druk je harder dan scroll je klik per klik. Laat je de scroll vliegen dan kan deze een tijdje doordraaien. Ook aan de duim is een scroll toegevoegd. Deze is handig voor zijwaards te scrollen in grote documenten maar heeft geen echte toegevoegde waarde in-game. Natuurlijk kan je deze binden aan één van je macros.

Ook zeer belangrijk aan deze ergonomische muis is dat er geen kabel is. De muis is draadloos en kan tot 40 dagen werken met één oplaadbeurt. Logischerwijs komt de muis met een bijhorende kabel. De muis maakt verbinding aan de hand van een eigen USB. Omdat we spreken over een draadloze muis is er ook een speciale optische sensor. Draadloze muizen worden niet altijd op een muismat gebruikt. Daarom is deze speciale optische sensor één dat op alle vlaktes gebruikt kan worden. Glas en glansachtige ondergronden zijn geen probleem. Met een aanpasbare DPI waarde kan je elke game aan. Je kan de muis instellen vanaf 400 DPI tot 1600 DPI, telkens verhogend met een waarde van 200.

Beste track ball 2021

LOGITECH – m570

De Logitech M570 is een speciaal ontworpen draadloze muis met tracking ball. Deze muis zorgt ervoor dat je arm niet moet bewegen om je cursor van plaats te veranderen. Een funtie vooral handig voor mensen met een blessure, carpale tunnel syndroom, artritis of andere aandoening. De cursor wordt bewogen door de tracking ball te rollen. Dit oogt misschien moeilijk maar went zeer snel.

Door het feit dat er geen optische sensor nodig is om de cursor te bewegen kan deze muis gebruikt worden op ieder oppervlak. Ideaal dus voor werken op de trein of vliegtuig. Deze ergnomische muis is niet enkel simpel en elegant van design. De muis brengt gezondheidsvoordelen… Welke ander muis kan dit zeggen?

De Logitech M570 voelt zeer makkelijk in de hand aan. Door het ontwerp is de muis aan de grotere kant, wat logisch is. Logi-tech… am i right?

De tracking ball is instelbaar. Met de juiste driver software kan je de snelheid aanpassen om voor betere precisie te zorgen. De extra knoppen, drie duimknoppen, zijn makkelijk bereikbaar. Daarbij is de muis ook inzetbaar op Mac, wat altijd een bonus is. Doordat de muis draadloos is is ze ideaal voor werken op alle locaties. De muis werkt op één AA batterij dat zo’n 18 maanden mee kan gaan. Dit is een statistiek dat afhangt van je gebruik. Gebruik je de muis om te gamen dan zal dit minder zijn. Daarbij is gamen met een tracking ball niet makkelijk. Het duurt wel even voor je de methode onder de knie krijgt.

Goedkope ergonomische game muis 2021

RAZER – ABYSSUS

Razer is een van de erkende merken in de gaming industrie. Ze sponsoren ettelijke pro gamers en voorzien hen van de nieuwste modellen. Hoewel de bekendste Razer muizen de DeathAdder, de Mamba of de Naga Hex zijn is de Abyssus geen onbekende.

De Abyssus behoort niet tot de lijst van beste gaming muizen omdat ze gebruik maakt van een iets zwakkere optische sensor. Deze is goed, maar niet even goed als die dat de DeathAdder gebruikt. Hierdoor is de muis ook goedkoper en toegankelijker voor beginnende gamers.

Tot zover het artikel beste ergonomische muis van 2021 – laatste update 02/01/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming muis’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.