Home Gaming setupMuis De 5 beste FPS muizen

De 5 beste FPS muizen

Een gaming muis aangepast voor First Person Shooters

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
First person shooter game muis FPS

Zelf de beste FPS game muis zal je niet leren om snelle reflexen te hebben en zal je ook geen in-game kennis geven. Dat gezegd zijnde kan het wel je reflex vermogen beïnvloeden en de afstand met de pro-gamers verkleinen.

FPS games zijn al jaren lang de populairste games en ook de games die de weg gelegd hebben voor het competitieve platform E-Sports. Tegenwoordig worden allerlei gaming genres vertegenwoordigd binnen het competitief gamen. Denk maar aan League of Legends, Super Smash Brothers en allerlei racing games.

Tijdens deze vooruitgang hebben de gaming muizen niet stil gelegen. Hoe meer een PC aankon, hoe meer knoppen nodig zijn. We volgen de gaming muizen al sinds FPS games echt competitief gespeeld worden. We merken op dat de afgelopen 5 jaar er heel wat nieuwe spelers zich op deze markt storten. Daarom is er nood aan testen en vergelijken.

Kort samengevat

De Logitech G Pro X Superlight is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een lichtgewicht muis met snelle reacties en een DPI-snelheid tot 25.600. Als je op zoek bent naar meer aanpasbaarheid, is de Logitech G502 HERO een goede optie met 11 programmeerbare knoppen en een instelbaar dpi-bereik van 100 tot 25.000. De muis beschikt ook over RGB-verlichting en een verplaatsbaar gewichtssysteem.

Voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare optie, is de SteelSeries Rival 3 een goede keuze. De Razer Viper Ultimate is geschikt voor zowel links- als rechtshandige gamers en biedt een DPI-snelheid tot 20.000 en twee extra programmeerbare knoppen.  De Xtrfy M4 biedt een comfortabele game-ervaring met een batterijduur van 75 uur en een DPI-instelling tot 19.000.

Logitech G Pro X Superlight

Wat we goed vonden:

 • Dpi snelheid tot 25.600 dankzij de HERO 25K sensor.
 • De muis weegt slechts 63 gram, wat zorgt voor snelle reacties.
 • De batterij gaat erg lang mee.

Wat we minder vonden:

 • Geen RGB verlichting.

Eén van de betere FPS muizen is de Logitech G Pro X Superlight. Het is een lichtgewicht muis dat slechts 63 gram weegt waardoor het stukken eenvoudiger is om sneller te reageren.

Met een maximale dpi van 25.600 hoef je je geen zorgen te maken om de snelheid. Voordat de tegenstander jou heeft gespot, heb jij hem al verslagen. De muis wordt ook gebruikt door tal van professionele e-sports gamers waaronder S1mple, een bekende uit de CS:GO wereld.

Het ontwerp van de muis is lekker simpel maar past daardoor wel in iedere game-room. Je geniet tevens ook van meer bewegingsvrijheid omdat het een draadloze muis betreft. De duimknoppen kunnen worden gebruikt voor verschillende in-game functies. Het product is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit zwart, wit, rood of roze.

Logitech G502 HERO

Wat we goed vonden:

 • De muis is te gebruiken op iedere ondergrond.
 • Game met precisie door de HERO 25K sensor.
 • De muis is prachtig verlicht en je hebt keuze uit miljoenen kleuren.

Wat we minder vonden:

 • Software is benodigd om de muis te kunnen instellen.

De Logitech G502 HERO High Performance Gaming Mouse is de perfecte aanvulling op je gaming set-up als je op zoek bent naar een muis die volledig aanpasbaar is en jou de overhand geeft tijdens online gaming sessies.

Met de mogelijkheid om een van de 16,8 miljoen kleuren te kiezen, zorgt de RGB verlichting ervoor dat deze muis er net zo goed uitziet als dat hij presteert. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat eruit springt – deze muis beschikt ook over maar liefst 11 programmeerbare knoppen die je kunt instellen.

De Logitech G502 HERO is bovendien uitgerust met een HERO-sensor, waardoor je altijd nauwkeurig kunt richten. Met een instelbaar dpi-bereik van 100 tot 25.000 kun je er zeker van zijn dat je de gevoeligheid kunt aanpassen aan jouw speelstijl en de eisen van het spel. Maar het gaat niet alleen om de sensor – deze muis heeft ook een instelbaar gewichtssysteem, zodat je de muis precies zo kunt instellen als jij dat wilt.

SteelSeries Rival 3

Wat we goed vonden:

 • Dpi snelheid tot 18.000.
 • Betaalbare FPS muis.
 • Duimknoppen kunnen worden geprogrammeerd.

Wat we minder vonden:

 • Er is geen verlichting aanwezig

Als je op zoek bent naar een betaalbare draadloze FPS gaming muis is de SteelSeries Rival 3 een uitstekende keuze. Dit product zorgt voor nauwkeurige en responsieve prestaties zonder vertraging.

Met een optische sensor die een maximale dpi van 18.000 biedt, heb je de precisie en de snelheid die je nodig hebt om in elke game te presteren. Bovendien kun je de snelheid van de cursor aanpassen via de SteelSeries software, waardoor je nog meer controle hebt over je muis.

De Rival 3 Draadloze Gaming Muis van SteelSeries is ook voorzien van programmeerbare knoppen die je volledig naar jouw wensen kunt instellen. Met de software kun je deze knoppen eenvoudig programmeren voor handige in-game acties.

Dit betekent dat je jouw muis perfect kunt afstemmen op de eisen van elke game, waardoor je jouw gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt.

Razer Viper Ultimate

Wat we goed vonden:

 • Cursus snelheid kan worden ingesteld tot 20.000 dpi.
 • Geschikt voor links- en rechtshandige gamers.
 • Duimknoppen kunnen worden geprogrammeerd.

Wat we minder vonden:

 • Niet compatibel met mac OS.

De Razer Viper Ultimate Gaming Muis heeft een optische sensor met een maximale dpi van 20.000, waardoor je volledige controle hebt over de snelheid van de cursor. Dat is handig bij het spelen van FPS games. Zo ben je altijd verzekerd van uiterst nauwkeurige en consistente prestaties. Het is een draadloze variant en daardoor blijft deze muis niet hangen bij snelle bewegingen over je muismat.

De Razer Viper Ultimate Gaming Muis heeft ook nog eens twee extra programmeerbare knoppen die je naar eigen inzicht kunt instellen. Een ander voordeel van de Razer Viper Ultimate Gaming Muis is dat je kunt kiezen uit maar liefst 16,8 miljoen kleuren om de muis in op te laten lichten. Hierdoor sluit de muis perfect aan op de rest van jouw RGB setup en maak je jouw gaming-ervaring nog meeslepender.

Xtrfy M4

Wat we goed vonden:

 • Batterijduur van 75 uur.
 • Dpi instelbaar tot 19.000.

Wat we minder vonden:

 • Niet te gebruiken door linkshandige gamers.

De Xtrfy M4 Wireless Gaming Muis biedt je een comfortabele game-ervaring. Het product is draadloos en beschikt over een Pixart 3370 optische sensor met een instelbare dpi tot 19.000, waardoor je altijd nauwkeurig kunt richten en geen enkel doelwit mist.

Bovendien kun je de balans van de muis aanpassen door de batterij iets naar voren of naar achteren te schuiven. Dit is bijzonder handig bij een lichte muis van slechts 71 gram.

De Xtrfy M4 Wireless Gaming Muis is ook aanpasbaar aan jouw hand grootte- en vorm. Met extra verwisselbare onderdelen kan je de grootte van de muis aanpassen en zo de perfecte grip krijgen. De RGB-verlichting van de muis is aanpasbaar zonder dat je extra software nodig hebt. Hierdoor kan je de kleuren, helderheid en effecten van de verlichting eenvoudig aanpassen met slechts een druk op de knop.

Beste draadloze headset voor gaming

Waar op letten bij FPS muizen

Waar je op let bij het kopen van een gaming muis lees je in onze uitgebreide gaming muis koopgids. Hier moet je vooral kijken naar DPI, sensoren, aantal knoppen, ontwerp, gebruik en connectiviteit.

Voor First Person Shooter gaming muizen kijk je dan vooral naar DPI, want je zal snel grote bewegingen maken. Een laag DPI moet dus kunnen, al moet je ook kunnen afwisselen voor andere games. Ook het aantal knoppen, voor FPS wil je er misschien wat minder dan een MOBA game.

Hoe we vergelijken

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende computer en PC merken. Kwaliteit is dalende, maar door het hoge aanbod gaat ook de prijs naar beneden. Op PCGamingGear willen we weten welke producten je kan vertrouwen, en waar je beter weg blijft.

Het begint allemaal met online en offline op zoek te gaan naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag. Eens we weten waar we op moeten letten en hoe we dit best beschrijven zoeken we naar producten en toestellen.

Voor dit artikel hebben we een selectie gemaakt van 13 verschillende FPS muizen om te zien welke als beste uit de test komt. Deze toestellen worden vergeleken op basis van kwaliteit, DPI, ontwerp, knoppen, sensoren en prijs. Aan het einde van onze vergelijkende test kwamen er 5 toestellen in onze selectie terecht.

You may also like