Zelf de beste FPS game muis zal je niet leren om snelle reflexen te hebben en zal je ook geen in-game kennis geven. Dat gezegd zijnde kan het wel je reflex vermogen beïnvloeden en de afstand met de pro-gamers verkleinen. FPS games zijn al jaren lang de populairste games en ook de games die de weg gelegd hebben voor het competitieve platform E-Sports. Tegenwoordig worden allerlei gaming genres vertegenwoordigd binnen het competitief gamen. Denk maar aan League of Legends, Super Smash Brothers en allerlei racing games. Tijdens deze vooruitgang hebben de gaming muizen niet stil gelegen. Hoe meer een PC aankon, hoe meer knoppen nodig zijn. We volgen de gaming muizen al sinds FPS games echt competitief gespeeld worden. We merken op dat de afgelopen 5 jaar er heel wat nieuwe spelers zich op deze markt storten. Daarom is er nood aan testen, meten en vergelijken. Naast onze eigen professionele mening willen we ook van de gaming markt zelf horen. Onderin een poll voor de mensen die meerdere muizen (getest, gehad) hebben.

TOP 5 – BESTE FPS GAMe MUIS 2021

1. RAZER – DEATHADDER CHROMA

De Deathadder Chroma komt met de Avago ADNS 3988 optische sensor. Deze is momenteel één van de beste op de markt. Het DPI gaat van 200 tot 16.000, veruit het hoogste DPI op de markt. Verder heeft de Razer DeathAdder een instelbare kleurfunctie. Het typische groen dat standaard gebruikt wordt kan aangepast worden. Jij kiest dus zelf hoe de accenten op je muis eruit zien. Deze Razer FPS Gaming muis heeft 5 programmeerbare knoppen en weegt slechts 105 gram. Ideaal voor snelle bewegingen.

” Beste FPS gaming muis 2021″ – PCGG

2. LOGITECH – G502 PROTEUS SPECTRUM

Hoewel de G502 ook hoog aangeschreven is in de lijst van beste gaming muizen past deze ook perfect naast de Razer Deathadder Elite. Deze Logitech G502 is misschien niet de beste game muis op de markt, maar wel één van de beste prijs / kwaliteit. Een zeer comfortabele grip, 11 programeerbare knoppen via de Logitech gaming Software en een sensor met een ruim DPI gamma (200 – 12 000) voor een zeer schappelijke prijs. Door het lichte gewicht, het aanpasbaar ontwerp en de vele programmeerbare knoppen is dit een ideale FPS gaming muis. Ook de prijs / kwaliteit verhouding is opmerkelijk, deze gaming muis kost slechts € 55.

” Beste FPS gaming muis 2021″ – PCGG

3. HYPERX – PULSEFIRE FPS PRO GAMING

Kingston maakt al een tijdje gaming gear voor de echte professionele gamers. In hum gamma voorzien ze ook altijd betaalbare modellen voor de alledaagse gamers. Met de Pulsefire FPS Pro Gaming Mouse richten ze zich echt op FPS gaming. Ongelooflijke grip, lichtgewicht en een goed DPI. De rubberen greep zorgt ervoor dat je de controle nooit verliest. De muis is customisable met RGB LED kleuren. Om geen enkel verlies te hebben bestaat deze FPS gaming muis enkel als versie met draad. Ook linkshandige gamers worden achtergelaten, deze muis bestaat enkel voor rechtshandige gamers. De optische sensor kan ingesteld worden tussen 800 en 16000 DPI. Keuze genoeg.

4. ROCCAT – KOVA AIMO

Ook de Kova Aimo van Roccat is een tweehandige muis, een symmetrisch ontwerp. Deze muis heeft een modulair ontwerp en is dus ook lichtjes aanpasbaar om beter in de hand te passen. De responsieve bovenknoppen en RGB verlichting maken deze linkshandige game muis uniek. De ingebouwde Pro-optic 6 sensor gaat tot een nauwkeurigheid van 7000 DPI. Niet ongelooflijk hoog maar meer dan genoeg voor FPS gaming bijvoorbeeld, waar men liever in grote bewegingen werkt aan een laag DPI. De Roccat Kova Aimo is een tweehandige gaming muis aan een zeer schappelijke prijs.

5. BENQ – ZOWIE FK2

De Zowie FK2 ziet er misschien simpel uit maar het is een absolute favoriet onder de Pro FPS gamers. BenQ is ondertussen een zeer erkend gaming merk dat verschillende gamers sponsort in het professionele circuit. Het is ongelooflijk wendbaar, zeer comfortabel en oogt zeer simpel. Hou je van een goede muis zonder al te veel knopjes en kleurtjes dan is de BenQ Zowie FK2 jouw gaming muis. De muis zelf weegt 95 gram, wat ideaal is voor FPS gamers en spelers die met een laag DPI spelen. DPI kan ingesteld worden tussen 400 – 3200 DPI.

First Person Shooter Game Muizen

RAZER – DEATHADDER (CHROMA & ELITE)

Net zoals bij de Deathadder Chroma komt de Elite met de Avago ADNS 3988 optische sensor. Deze is momenteel één van de beste op de markt. Het DPI gaat van 200 tot 16.000, veruit een van de hoogste in de markt.

Verder heeft de Razer DeathAdder een instelbare kleurfunctie. Het typische groen dat standaard gebruikt wordt kan aangepast worden. Jij kiest dus zelf hoe de accenten op je muis eruit zien. Verder is het grootste verschil met de G502 het design en het aantal knoppen, de Razer heeft er 5. De DeathAdder is dunner, in vergelijking met de G502 gaat je hand meer rond dan op de muis.

De DeathAdder heeft een lager basisgewicht dan de Logitech G502. Deze laatste heeft daarbij nog de functie om gewicht toe te voegen, wat de Razer niet heeft. Toch is dit geen al te groot voordeel. Een muis van 120g (G502) is op zich al vrij zwaar. De Razer DeathAdder weegt 105 gram. Het gewicht in combinatie met het DPI en de ergonomie van de muis zorgen voor een hoge ranking als beste FPS gaming muis.

Als laatste vergelijkende aspect is er de software. Razer is een van de bekendste en langst bestaande gaming merken. Met hun driver software kan je de snelheid van de muis bepalen, het licht effect, je macros en knoppen instellen en je sensor aanpassen. Omdat de all-around gaming muis al bekroond is gaat de beste FPS gaming muis naar de Deathadder.

Voordelen:

7 Knoppen
Beste muis ’16 / ‘17
16.000 DPI
Razer Synapse 2.0
Goede Prijs / Kwaliteit

Nadelen:

Weinig nieuws
Zelfde muis als 2017
Oud ontwerp

LOGITECH – G502 PROTEUS SPECTRUM

Met een ingebouwd schuifsysteem voor de gewichtsverdeling te bepalen, instelbare knoppen, een In-Game DPI shift, een endless scroll en een zeer accurate optische sensor is deze gaming muis een van de beste op de markt. Logitech G502 Proteus Spectrum, klinkt zeer stoer in ieder geval. De Proteus Spectrum is de nieuwste update van de G502 serie. De vorige uitgave was de G502 Proteus Core.

Deze gaming muis is niet gemaakt voor een bepaald gaming genre. De G502 is gemaakt voor te dienen als algemene gaming muis. Een beetje de passe-partout van de muizen. Genoeg knoppen voor een MMO of een RTS, maar niet teveel voor je FPS kunsten te beperken. Gamers, beginnend en ervaren, zullen de G502 positief ontvangen. De In-Game DPI verandering zorgt ervoor dat je snel het goede DPI gehalte hebt gevonden. Daarnaast is er een aanpasbaar gewichtsverdeling-systeem. Met magnetische gewichtjes kan je de Proteus Spectrum optimaliseren. In totaal zijn er vijf 3.6g gewichtjes dat geplaatst kunnen worden om de tracking te perfectioneren. Toch is dit niet echt nodig, de muis weeg al 121g, wat vrij zwaar is.

Daarnaast zijn er 11 aanpasbare knoppen en een nieuw ontworpen scroll wieltje. Het nieuwe hieraan is de infinite scroll functie, ook wel hyper fast scroll genoemd. Je kan kiezen voor een traditionele scroll dat ‘click to click’ rolt, de infinite scroll blijft doorscrollen. Met de juiste drivers is het mogelijk je favoriete macro’s in te stellen en zo sneller door je game te geraken. Logitech Gaming Mouse software zorgt voor een zeer intuitief process om je muis in te stellen. Je kan de optische sensor aanpassen en de ondergrond calibreren. Dit allemaal voor een ongelooflijk accurate cursor. Het DPI gehalte gaat van 200 tot 12.000 DPI.

Het grote verschil met de voorganger, de Proteus Core, is dat we nu een volledig spectrum hebben van 16.8 mmiljoen kleuren om uit te kiezen en een iets betere optische sensor. Via de Logitech gaming software kan je een kleurenpatroon kiezen voor de LED verlichting van de gaming muis. De G502 scoort daarmee zeer sterk op de lijst van Beste gaming muis 2021 – goed voor de beste all-around gaming muis.

Voordelen:

11 Knoppen
Uitstekende tracking & specs
DPI van 200 – 12 000
Goedeontwerp (Grip)
Beste Prijs / Kwaliteit

Nadelen:

Geen Linkshandige muis

BENQ ZOWIE FK2

Pro gamers:

  • Xyp9x (CS – Astralis)
  • Dupreeh (CS – Astralis)
  • TACO (CS – SK Gaming)

De Zowie FK2 is een grote favoriet bij de Pro Gamers. Naast de EC2A de meest gekozen Zowie gaming muis. Het verschil tussen de Zowie FK1 en de FK2 is de grootte. Het model bestaat dus in twee verschillende maten.

Deze FPS gaming muis gebruikt de Avago PMW-3310 als sensor. Gekend voor zijn precisie, controle en snelheid. Het DPI gaat van 400-3200, wat niet al te hoog is maar goed genoeg om op professioneel mee te gamen. Door het symetrische ontwerp en twee duimknoppen aan elke kant is de Zowie FK2 goed voor links- en rechtshandige gebruikers. Voor beginnende gamers is deze muis ook een ‘click and play’, een muis dat geen software nodig heeft. Makkelijk te gebruiken, snel en accuraat, ergonomisch design en een aanvaardbare prijs.

De muis weegt 90 gram en heeft een zeer goede ‘lift-off distance’ – de afstand tussen de optische sensor en de muismat. Dit zorgt voor vlotte, strakke en makkelijke bewegingen.

Tot zover onze lijst beste FPS gaming muizen van 2021.

Wil je meer weten over hoe je een muis moet uitkiezen, en waar je op moet letten, lees dan de gaming muizen koopgids. Daarnaast hebben we ook een lijst voor gamers met een beperkt budget, of voor linkshandige muizen.

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming muizen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.