Goedkope gaming muizen zijn er met hopen, toch is het belangrijk een goede keuze te maken. Bij goedkope muizen moet je goed op de prijs / kwaliteitsverhouding letten zodat je geen foute aankoop doen. Van daar de nood aan deze lijst beste goedkope gaming muis 2021.

Gamen maakt tegenwoordig onderdeel uit van het dagelijkse leven. Vroeger was gamen weggelegd voor ‘nerds’, maar in elke generatie vindt men wel wat gaming-bloed. Vroeger moest je lang vragen achter een Nintendo of Playstation 1. Nu krijgt ieder kind een smartphone in de hand. Logisch dus dat gaming een steeds meer voorkomende hobby wordt. Veel dank aan de online streaming industrie, die zetten ook heel wat teweeg. Van standaard muis naar gaming muis, we zijn ver gekomen. Tegenwoordig kan je je speelstijl en niveau beïnvloeden door het aankopen van premium gaming gear. Extra knoppen op je gaming muis is een online miliseconde uitgespaard. Correcte bindings en het kennen van je besturing is dus van uiterst belang.

TOP 5 – GOEDKOPE GAME MUIS 2021

1. LOGITECH – G305

Voor om en rond de €50 heb je al een uitstekende gaming muis in de hand. Deze G305 Prodigy Lightspeed is een iets mindere versie tegenover de G502 of G903. Toch moet die niet teveel onderdoen. De G305 maakt gebruik van dezelfde Logitech Hero Sensor die tot 12000 DPI ingesteld kan worden. Hoewel draadloos maakt het gebruik van de Lightspeed verbinding, met een report rate van 1000 Hz. Deze muis is niet USB oplaadbaar, één AA batterij is voldoende voor 100 uur gamen. Deze muis wordt beschreven als ‘claw’ of ‘fingergrip’ gaming muis.

2. STEELSERIES – RIVAL 310

Het ergonomische design zorgt voor een goede grip die lang comfortabel blijft. Door het bolle ontwerp past de muis strak in de palm van je hand. Net zoals de Logitech G303 is er rubber aan beide kanten om de gamer te voorzien van extra grip. Een belangrijk verkooppunt van SteelSeries is de eigen ontworpen muisknoppen. Zij gaan ervan uit dat een muis van SteelSeries tot 30 miljoen clicks aankan. De linker en rechter muisknop voelen goed aan. Zachte klik, weinig geluid, kwalitatief gevoel. Het DPI van deze muis is in te stellen van 400 tot 6500 DPI.

3. CORSAIR – M55

Acht programmeerbare knoppen, een sterke pro sensor dat tot 12400 DPI gaat, meer dan 16 miljoen kleuren om de verlichting in te stellen. Je zou al snel denken dat de M55 een vergissing is in de lijst van goedkope gaming muizen. En ergens is dit ook waar, met een aankoopprijs van € 65 gaan we al net buiten ons goedkoop budget. De Corsair is ongelooflijk licht en voelt zeer goed aan in de hand. Draadloos is de M65 niet, maar de gevlechte draad is zeer flexibel en stoort helemaal niet. DPI is aanpasbaar via de knoppen op de muis.

4. COOLER MASTER – MM830

Hoewel dit merk niet zo gekend is, heeft deze muis een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. De Cooler Master MasterMouse MM830 Gaming Mouse is voorzien van 8 programmeerbare knoppen en een speciaal ontworpen D-pad dat met de duim beheerd kan worden. De ultra-precieze optische sensor en de duurzame materialen en knoppen zorgen voor een aangename game ervaring. Als speciale features heeft de MM830 een aanpasbare OLED en geïntegreerde D-pad, voor snelle toegang tot de belangrijkste macro’s. De optische sensor in de MM830 kan worden afgesteld met software om tot 24.000 DPI te volgen. Voor het geval dat je de voorkeur moet geven aan precisie boven snelheid, is de DPI direct instelbaar. Het minimum DPI is 100.  Op de hele PCGG website is dit de meest uiteenlopende gaming sensor.

5. TRUST – GTX164

Gaan we echt uiterst goedkoop, zeg maar een budget van €35 dan komen we uit bij de Trust GTX164. Goedkoop maar ook goed, deze muis heeft 13 programmeerbare knoppen. Toch doet dit de muis wat goedkoop en fragiel aanvoelen. Deze muis wordt dus ook beschreven als een MMO of MOBA muis door de 8 verschillende muisknoppen. Macro’s instellen, game-profielen opslaan, DPI tot 5000, deze muis heeft heel wat voordelen. Hierdoor moet men goed opletten, teveel voordelen voor te weinig geld brengt vaak verborgen nadelen. Hoe lang deze muis jouw gaming zal volhouden hangt af van het gebruik en het onderhoud. Wil je een betere muis, pak dan één van de 4 bovenstaande.

Tot zover de lijst van Goedkope game muis 2021 – laatste update 01/02/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Gaming muis’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.