Home Gaming setupMuis De 7 goedkope gaming muizen

De 7 goedkope gaming muizen

Gamen met een budget, hier vind je onze selectie gaming muizen onder de 50 euro

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
Een vergelijking van goedkope gaming muizen onder 50 euro voor beginnende gamers op een budget

Er zijn veel goedkope gaming muizen op de markt, maar het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Bij goedkope muizen moet je letten op de prijs-kwaliteitsverhouding om een miskoop te voorkomen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van goedkope game muizen onder de 50 euro.

Gamen is tegenwoordig een populaire hobby geworden die voor iedereen toegankelijk is. Vroeger was dit anders, maar door de opkomst van online streaming en het gemak van het gebruik van smartphones, is gamen voor iedereen beschikbaar geworden.

Gaming gear speelt een belangrijke rol in het succesvol gamen. Een gaming muis met extra knoppen kan bijvoorbeeld een milliseconde tijd besparen. Het is dus belangrijk om de juiste bindings en besturing te kennen en te kiezen.

Kort samengevat

Zoek je goedkoop dan is de Razer DeathAdder V2 voor ons de beste koop vanwege de infrarood switches in de knoppen, de verstelbare dpi tot 20.000 en Razer software. De SteelSeries Aerox 3 Onyx is een goede lichtste muis, misschien iets te licht, geschikt voor kinderen die gamen. Voor linkshandigen kiezen we voor de Corsair M55.

De SteelSeries Rival 3 is dan weer interessant door zijn draadloos gebruik. Ben je een fanboy en hang je vast aan een merk; de Logitech G203 Lightsync en Corsair Harpoon RGB zijn beide goedkope opties met instelbare dpi en mechanische switches. Is budget het probleem dan kan je nog voor de Trust GXT 922 Ybar kiezen.

De goede-kope gaming muizen onder 50 euro

Razer DeathAdder V2

Wat we goed vonden:

 • Infrarood switches in de knoppen voor snellere clicks
 • Verstelbaar dpi tot maximaal 20.000 voor snelheid en precisie
 • Mogelijkheid tot het customizen van de muis met Razer Chroma
 • Rubberen grepen voor betere controle

Wat we minder vonden:

 • Alleen geschikt voor rechtshandige gamers
 • Razer Synapse werkt niet op macOS

De Razer Deathadder gaat al heel lang mee. Het ontwerp dateert van een goede 7 jaar geleden, en het product is in deze tijd al meerdere keren vernieuwd. Betere sensoren, kwalitatieve materialen, …. Vroeger kostte de Deathadder nog +100 euro, maar met de komst van de nieuwste modellen is deze prijs serieus verlaagd.

Dankzij de infrarood switches in de knoppen worden je clicks namelijk eerder geregistreerd, waardoor je sneller kunt schieten dan je tegenstanders. Bovendien kun je met de 8 programmeerbare knoppen alle acties onder de duim houden. Of je nu kleine, precieze bewegingen wilt maken of lange, slepende low-sensitivity muisbewegingen wilt uitvoeren, met een hoge dpi tot 20.000 stel je de gevoeligheid van de muis naar wens af.

Ook biedt de Razer DeathAdder V2 Gaming Muis volop mogelijkheden tot personalisatie. Zo kun je de muis laten oplichten in één van de 16,8 miljoen beschikbare kleuren dankzij Razer Chroma. De rubberen grepen aan de zijkanten zorgen daarnaast voor betere controle, of je nu een klauw-, palm- of vingertoppen-grip hebt. Houd er wel rekening mee dat deze gaming muis alleen geschikt is voor rechtshandige gamers en dat Razer Synapse niet werkt op macOS.

De Razer DeathAdder V2 is dus een goede game muis (zeker voor deze prijs) met infrarood switches, een verstelbaar dpi tot maximaal 20.000 en volop mogelijkheden tot personalisatie. Met de rubberen grepen aan de zijkanten heb je bovendien betere controle over al je bewegingen.

Lichtste muis: SteelSeries Aerox 3 Onyx

SteelSeries Aerox 3

Wat we goed vonden:

 • Uiterst nauwkeurig dankzij de instelbare optische sensor
 • Zeer lichtgewicht ontwerp van slechts 57 gram, comfortabel bij langdurig gebruik
 • Gemakkelijk te bedienen met 6 programmeerbare knoppen

Wat we minder vonden:

 • Geschikt voor rechtshandigen, niet geschikt voor linkshandigen
 • Klein, niet voor grote handen
 • Te licht voor sommigen (persoonlijke voorkeur)

De SteelSeries Aerox 3 Onyx gaming muis is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar precisie en comfort. Het honingraat ontwerp van de muis zorgt voor een ultralichtgewicht gevoel, waardoor het comfortabel is om langdurig te gebruiken. De optische sensor van deze muis is instelbaar tot maximaal 8500 dpi, waardoor het uiterst nauwkeurig is bij het spelen van first person shooters en andere games waarbij precisie essentieel is. Dankzij de 6 programmeerbare knoppen kun je in-game functies snel en gemakkelijk bedienen.

Een ander voordeel van de Aerox 3 Onyx is dat het geschikt is voor rechtshandigen. Het ontwerp is niet geschikt voor linkshandigen. Een nadeel van deze muis is het scroll-wiel, dat soms niet goed werkt en voor problemen kan zorgen bij het spelen van shooter games.

Kortom, de SteelSeries Aerox 3 Onyx gaming muis is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar precisie en comfort. Met een uiterst nauwkeurig instelbare optische sensor, een ultralichtgewicht ontwerp en 6 programmeerbare knoppen, is deze muis perfect voor gamers die zich willen concentreren op hun gameplay.

Draadloze game muis: SteelSeries Rival 3

SteelSeries Rival 3

Wat we goed vonden:

 • Draadloos gebruik
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Voldoende DPI opties voor goedkoop model
 • Lange batterijduur

Wat we minder vonden:

 • Geen RGB opties
 • Niet voor linkshandigen

De SteelSeries Rival 3  is de juiste keuze voor gamers die een goedkope draadloze muis willen. Met een uitstekende batterijduur van 400 uur (volgens de fabrikant) en het gemak van draadloze verbindingen, is deze muis meer dan geschikt voor de meeste beginnende gamers.

Met een DPI van maximaal 18.000 kies je zelf hoe snel de cursor over het scherm beweegt, waardoor je altijd de juiste precisie hebt. De optische sensor van de muis zorgt voor een nauwkeurige beweging en de SteelSeries software biedt de mogelijkheid om de duimknoppen naar wens te programmeren voor handige acties tijdens het gamen.

De Rival 3 heeft geen ingebouwde RGB-verlichting, een luxe maar zeker geen must. Maar de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de combinatie van een lange batterijduur en draadloze verbinding maakt deze muis een betrouwbare keuze voor gamers. Vooral de prijs, een goede muis onder de 50 euro, is interssant.

Goedkope Logitech: G203 Lightsync

Logitech G203

Wat we goed vonden:

 • RGB verlichting met keuze uit 16,8 miljoen kleuren
 • Instelbare dpi tot wel 8000 voor extra precisie of snelle bewegingen
 • Mechanische veren in knoppen voor gegarandeerde registratie van elke klik

Wat we minder vonden:

 • RGB verlichting enkel instelbaar met externe Logitech software
 • Niet geschikt voor linkshandige gamer

De Logitech G203 Lightsync Gaming Muis is een minimalistische gaming muis met 6 knoppen die je naar eigen wens instelt. Met deze muis heb je genoeg toetsen onder de duim om extra acties uit te voeren in-game.

De RGB verlichting van de muis is instelbaar via de Lightsync software, zodat deze bij het kleurenpalet van jouw andere Logitech G accessoires past. Ook kies je de kleur van de muis, waardoor deze perfect past bij de Logitech G305, G733 en de G915 toetsenbord van de Color collection.

Het dpi van de muis is instelbaar tot wel 8000, waardoor je altijd de juiste snelheid of precisie hebt bij al je games. De mechanische veren in de muis garanderen dat je muisklikken doorkomen in-game en een lange levensduur hebben. Daarnaast is de muis geschikt voor verschillende muisgriptechnieken, zoals klauw, palm of vingertoppen.

Goedkope Corsair: Corsair Harpoon RGB

Corsair Harpoon RGB

Wat we goed vonden:

 • Verstelbaar dpi tot 12.000 dpi
 • Mechanische omron switches voor snelle en nauwkeurige registratie
 • Drie extra knoppen voor extra acties tijdens het gamen

Wat we minder vonden:

 • Niet geschikt voor linkshandige gamers
 • Externe software van Corsair vereist voor aanpassing extra knoppen en verlichting

De Corsair Harpoon RGB Pro Gaming Muis is de perfecte bedrade muis voor de fanatieke FPS gamer. Met de rubberen zijgrepen ligt de relatief bolle muis comfortabel in de hand.

De muis heeft een instelbaar dpi tot 12.000 dpi en de mechanische omron switches zorgen voor een snelle en nauwkeurige registratie van elke klik. De switches gaan tot wel 20 miljoen kliks mee, wat inhoudt dat je met deze goedkope muis enkele jaren door kan.

Met drie extra knoppen op de Harpoon heb je extra opties onder de duim tijdens het gamen. De knoppen op de muis kunnen naar wens worden ingesteld via de iCue software van Corsair. De Corsair Harpoon RGB Pro Gaming Muis heeft een gewicht van 85 gram, een kabellengte van 1,8 meter en is compatibel met Windows en macOS.

Voor linkshandigen: Corsair M55

Corsair M55

Wat we goed vonden:

 • Rechts- en linkhandige gamers
 • Voldoende DPI 100 tot 12.400
 • Kwalitatieve Omron switches
 • Veel knoppen instelbaar

Wat we minder vonden:

 • Helft van de knoppen zijn voor linkshandig gebruik, en dus niet handig voor rechtshandige (en omgekeerd)
 • Geen uitneembare gewichtjes zoals duurdere Corsair muizen

Met een instelbare dpi van 100 tot 12.400, pas je de gevoeligheid van de muis gemakkelijk aan naar jouw speelstijl. Hierdoor is optimale controle gegarandeerd, wat je ook speelt. De Omron switches geven scherpe feedback op jouw muisklikken, waardoor je nooit meer een klik mist.

De M55 RGB Pro is ook voorzien van 8 programmeerbare knoppen en de mogelijkheid om macro’s in te stellen. Zo heb jij de volledige controle over jouw games. Daarnaast is deze goedkope muis uitgerust met RGB-verlichting. Met de iCUE software van Corsair stel je de verlichting gemakkelijk in, maar ook de knoppen en macro’s zijn hiermee te programmeren.

Helaas heeft deze muis geen uitneembaar gewicht voor de balansaanpassing. Maar dit nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen die deze muis biedt. Het ambidextrie ontwerp maakt het mogelijk om zowel links- als rechtshandig te gamen. De matte ondergrond voelt kwalitatief aan en zorgt voor een goede grip.

Goedkoopste game muis: Trust GXT 922 Ybar

Trust GXT 922 YBAR

Wat we goed vonden:

 • Zeer goedkoop
 • DPI tot 7.200
 • Macro’s en extra knoppen
 • RGB verlichting

Wat we minder vonden:

 • Voelt niet heel kwalitatief aan
 • Te licht voor sommigen (persoonlijke voorkeur)
 • Oude USB-A aansluiting

De Trust GXT 922 Ybar Gaming Muis is de beste gaming muis onder de 30 euro. Je kan het moeilijk vergelijken met duurder modellen, deze muis is oké, maar voelt wel goedkoop aan. De plastiek behuizing voelt wat fragiel aan voor volwassen gamers, voor kinderen lijkt het ons wel nog een goede optie.

Dankzij de ruwe coating op de muis heb je een stevige grip en houd je je tegenstander strak in het vizier. De optische sensor tot 7.200 dpi en instelbare dpi switch zorgen ervoor dat jij snel kunt schakelen tussen snel of langzaam draaien.

Deze gaming muis biedt de mogelijkheid om zelf macro’s en functies toe te wijzen aan de 6 knoppen op de muis. Zo kun je met de 2 duimknoppen aan de linkerzijde snel schakelen tussen verschillende acties en skills. Door de RGB verlichting in te stellen met de software. Dit ontwerp is niet geschikt voor linkshandige gamers.

goedkope gaming muizen

Waar op letten

Zoek je naar een gaming muis dan moet je rekening houden met alle features en specificaties. Voor goedkope gaming muizen is dit niet anders, al zal je minder krachtige modellen vinden door de beperkte prijs.

Goedkopere muizen hebben vaak minder DPI, wat kan zorgen voor minder precisie en meer bewegingen van de muis om hetzelfde resultaat te bereiken.

Daarnaast zijn goedkopere muizen vaak minder duurzaam. Ze kunnen sneller kapot gaan en hebben vaak minder opties voor personalisatie. Zo kan het zijn dat je geen extra knoppen hebt die je kan programmeren voor bepaalde functies tijdens het gamen.

Ook het gewicht van de muis kan een factor zijn. Goedkopere muizen zijn vaak gemaakt van plastic, wat kan zorgen voor een lichtere muis. Dit kan handig zijn voor sommige gamers, maar kan ook zorgen voor minder stabiliteit en precisie.

Hoe we vergelijken

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende computer en PC merken. Kwaliteit is dalende, maar door het hoge aanbod gaat ook de prijs naar beneden. Op PCGamingGear willen we weten welke producten je kan vertrouwen, en waar je beter weg blijft.

Het begint allemaal met online en offline op zoek te gaan naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag. Eens we weten waar we op moeten letten en hoe we dit best beschrijven zoeken we naar producten en toestellen.

Voor dit artikel hebben we een selectie gemaakt van 18 game muizen onder de 50 euro, om te zien welke als beste uit de test komt. Deze toestellen worden vergeleken op basis van kwaliteit, dpi, prestaties, gevoel, ontwerp en prijs. Aan het einde van onze vergelijkende test kwamen er 7 toestellen in onze selectie terecht.

You may also like