Home Games De 10 beste RTS games allertijden

De 10 beste RTS games allertijden

Real-time-strategy voor de snelle en slimme gamers

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste rts games

Er zijn weinig dingen zo bevredigend als het opbouwen van een immens leger en het uitschakelen van je tegenstanders. Starcraft en Age of Empires waren doorslaggevende releases die hun stempel op het genre hebben gedrukt. Het RTS-genre is een kleine niche maar heeft wel een van de meest gepassioneerde gemeenschappen. Hieronder hebben wij een poging gedaan om de beste RTS-games op een rijtje te zetten.

StarCraft II is een meesterwerk in het RTS-genre. Het spel heeft drie verschillende rassen: Terran, Zerg en Protoss. Elk ras heeft zijn eigen unieke eenheden en speelstijl. De campagne is boeiend, met sterke verhaallijnen en geweldige tussenfilmpjes. Multiplayer is waar het spel echt schittert, met een competitieve ladder die je vaardigheden op de proef stelt.

StarCraft is niet nieuw, voor de oude gamers was StarCraft I lang het beste strategy spel. Net zoals Age of Empires II zorgt de vernieuwde versie voor enkele uitbreidingen en betere graphics.

Deze klassieker is terug met een prachtige remaster. Age of Empires II heeft 35 verschillende beschavingen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke bonussen en technologieën. Bouw je rijk, verzamel grondstoffen en verpletter je vijanden met je indrukwekkende legers. De Definitive Edition bevat alle uitbreidingen en nieuwe content, waardoor het een must-have is voor elke RTS-fan.

Duik in de intense actie van de Tweede Wereldoorlog met Company of Heroes 2. Kies uit vijf verschillende legers, elk met hun eigen unieke eenheden en strategieën. De TrueSight-systeem maakt het spel realistischer en uitdagender, terwijl de dynamische weersomstandigheden de tactieken voortdurend veranderen. Verken de uitgebreide campagne en multiplayer-mogelijkheden voor uren aan strategische gevechten.

Betreed het grimmige universum van Warhammer 40,000 met Dawn of War III. Kies uit drie verschillende facties: Space Marines, Orks en Eldar. Elk factie heeft zijn eigen speelstijl, helden en eenheden. Het spel combineert basisbouw en grootschalige gevechten met intense heldengevechten, waardoor je altijd iets nieuws te ontdekken hebt. Word de ultieme krijgsheer in het singleplayer-verhaal of neem het op tegen anderen in de multiplayer.

Een klassieker die nooit verveelt, Red Alert 2 biedt een kleurrijk alternatief universum van de Koude Oorlog. Kies tussen de geallieerden en Sovjets, elk met hun eigen unieke eenheden en speelstijl. Verzamel grondstoffen, bouw je basis en vernietig je vijanden met slimme strategieën. Probeer ook de uitbreiding Yuri’s Revenge voor nog meer strategische diepgang en plezier.

De Total War-serie krijgt een fantasierijke draai in Warhammer II. Kies uit vier verschillende facties en verover de wereld met je legers en strategieën. Het spel combineert turn-based strategie met real-time gevechten, waardoor je je tactische vaardigheden op de proef stelt. Ontdek de uitgebreide campagne en dompel je onder in de rijke lore van het Warhammer-universum.

Ervaar de epische ruimte-RTS-serie met de Homeworld Remastered Collection. Deze bundel bevat zowel Homeworld als Homeworld 2, met verbeterde graphics en bijgewerkte gameplay. Bouw je vloot, verzamel grondstoffen en leid je volk naar een nieuwe thuisplaneet. Het 3D-ruimtegevecht is uniek en uitdagend, waardoor je strategische vaardigheden op een nieuwe manier worden getest.

Overleef de zombie-apocalyps in They Are Billions. Bouw en verdedig je nederzetting tegen hordes zombies die proberen binnen te dringen. Dit spel combineert RTS-elementen met tower defense-mechanica en een steampunk-setting. Het is een uitdagende en verslavende ervaring die je op het puntje van je stoel houdt terwijl je probeert te overleven.

Beleef de geschiedenis in Rise of Nations, een RTS-spel dat je meeneemt door 18 verschillende beschavingen en 8 tijdperken van de geschiedenis. Verzamel grondstoffen, bouw je rijk en domineer je tegenstanders met slimme strategieën en tactieken. De Extended Edition bevat verbeterde graphics en bijgewerkte multiplayer-mogelijkheden, waardoor je je vaardigheden tegen andere spelers kunt testen.

Dit futuristische RTS-spel biedt grootschalige gevechten en epische strategie. Kies uit drie verschillende facties en leid je leger naar de overwinning in een oorlog om de sterren. Bouw enorme experimentele eenheden en vernietig je vijanden met verwoestende wapens. Forged Alliance is een uitbreiding op het originele Supreme Commander-spel en voegt een nieuwe factie en meer inhoud toe voor nog meer strategische diepgang.

You may also like