Home Games De 14 beste Mac games

De 14 beste Mac games

Gamen op een Apple Mac kan, dit zijn onze favoriete games

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste mac games apple

In vergelijking met Windows is de gamebibliotheek van de Mac niet zo uitgebreid. Veel AAA-games komen vaak niet uit op de Mac. Maar komen later wel ter beschikking in de vorm van ports. We kunnen dus niet ontkennen dat gamers het beste af zijn met Windows. Maar voor degenen die macOS verkiezen boven Windows zijn er nog steeds voldoende opties. We hebben 15 van de beste Mac-games van dit moment op een rijtje gezet voor jou.

In Stardew Valley erf je een oude boerderij. Je kunt gewassen verbouwen, dieren verzorgen en relaties opbouwen met de dorpelingen. Het spel heeft een ontspannen sfeer en is erg verslavend.

Civilization VI is een turn-based strategiegame waarin je een beschaving vanaf het begin tot aan het ruimtetijdperk leidt. Je moet beslissingen nemen over onderzoek, diplomatie en oorlog. Elk potje is uniek dankzij de vele keuzes en strategieën.

Dit is een diepgaande RPG met een meeslepend verhaal en uitgebreide keuzevrijheid. Je kunt je eigen personage maken en kiezen uit verschillende rassen en klassen. Er zijn veel zijmissies en de gevechten zijn tactisch en uitdagend.

Hollow Knight is een sfeervolle 2D-platformer met een duister verhaal. Je speelt als een ridder die een vergeten koninkrijk vol geheimen en vijanden verkent. De graphics zijn prachtig en de besturing is soepel.

Celeste is een uitdagende 2D-platformer waarin je een berg beklimt. Je moet nauwkeurig springen en dashen om obstakels te overwinnen. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen en zelfacceptatie, wat de game extra diepgang geeft.

In deze unieke roguelike deckbuilder klim je een toren op vol gevaren en vijanden. Je kiest uit verschillende helden met unieke kaarten en vaardigheden. Het spel is uitdagend en vereist tactische keuzes in het bouwen van je deck.

In dit intrigerende puzzelspel onderzoek je een mysterieus schip waarvan de bemanning is verdwenen. Je gebruikt een magisch zakhorloge om terug te gaan in de tijd en de doodsoorzaak van elk bemanningslid te achterhalen. De unieke grafische stijl en het verhaal houden je geboeid.

Outer Wilds is een avonturenspel waarin je een zonnestelsel verkent dat vastzit in een tijdlus van 22 minuten. Ontdek planeten, ontrafel geheimen en los puzzels op om het mysterie van het zonnestelsel te ontrafelen. De open wereld en het intrigerende verhaal zorgen voor een geweldige ervaring.

In dit komische spel ben je een brutale gans die chaos veroorzaakt in een rustig dorp. Je voltooit missies door inwoners te plagen en voorwerpen te stelen. De humor en eenvoudige besturing maken het spel leuk en vermakelijk.

Gris is een artistieke 2D-platformer met prachtige handgetekende graphics en een emotioneel verhaal. Je speelt als Gris, een meisje dat haar verdriet verwerkt. Los puzzels op en overwin obstakels om de wereld om je heen te herstellen.

Hades is een razendsnelle roguelike waarin je vecht tegen monsters en goden uit de Griekse mythologie. Je speelt als de zoon van Hades en probeert te ontsnappen uit de onderwereld. Verzamel krachten van de goden om sterker te worden en versla eindbazen om verder te komen.

Control is een actie-avonturenspel met een meeslepend verhaal en bovennatuurlijke krachten. Je speelt als Jesse Faden, de nieuwe directeur van een geheime overheidsinstelling. Los het mysterie op, vecht tegen bovennatuurlijke vijanden en ontdek je eigen krachten.

Dit vervolg op Ori and the Blind Forest is een prachtige 2D-platformer met een hartverwarmend verhaal. Je speelt als Ori, een lichtwezen dat op zoek gaat naar een verloren vriend. De wereld is groter, de besturing is verbeterd en er zijn nieuwe vaardigheden om te ontdekken. Hou er rekening mee dat Ori and the Will of the Wisps enkel op Mac kan worden gespeeld via cloud gaming diensten zoals GeForce NOW.

You may also like