Home Games De 22 beste story games

De 22 beste story games

Een game met een goede en lange verhaallijn, ze bestaan nog

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste story games

Games blijven ons om verschillende redenen bij. Voor heel wat gamers is het het verhaal dat hen over de streep trekt. Sommige gamers spelen willen een interactief verhaal waar ze deel van uitmaken. Niks is beter dat een verhaal dat ons bij de keel grijpt en niet meer los laat. Voor onze lijst met de beste story games hebben we gekozen voor games met uitstekende verhalen, toffe gameplay en mooie visuals.

Een nieuwe draai aan de God of War-serie, dit keer met een diepere focus op het verhaal en de relatie tussen Kratos en zijn zoon, Atreus. Schitterende graphics, vloeiende gevechten en een ontroerend verhaal maken dit een must-play.

Gigantisch open wereldspel met een diep en meeslepend verhaal. Je speelt als Arthur Morgan, een outlaw in een bende. De wereld is levendig en realistisch, en je zult uren besteden aan het verkennen ervan.

Een uniek spel waarin je een detective bent die een moord oplost. Veel keuzes en verschillende uitkomsten. Boordevol interessante personages en situaties. Echt een game voor de liefhebber van een goed verhaal!

Een prachtig episodisch avonturenspel over Max, een tiener met de kracht om de tijd te manipuleren. Keuzes die je maakt, beïnvloeden het verhaal. Ontroerend en met een verrassend einde. Zeker een aanrader!

Een open wereld-RPG met een geweldig verhaal. Je speelt als Geralt, een monsterjager op zoek naar zijn geadopteerde dochter. Verken een rijke wereld vol interessante personages, quests en monsters. Een epische ervaring!

Een interactief verhaal waarin je keuzes direct invloed hebben op het verloop van het verhaal. Drie speelbare personages in een wereld waarin androïden en mensen samenleven. Een meeslepend verhaal met veel emotionele momenten.

Een first-person avonturenspel met een sterk verhaal. Je speelt als Henry, een brandwachter in een afgelegen bos. Door een walkietalkie ontstaat er een band met een andere wachter. Een prachtig en ontroerend verhaal.

Een duister en intens verhaal over een jonge krijger die haar geliefde probeert te redden uit de onderwereld. De game behandelt thema’s als geestelijke gezondheid en verlies. Zware kost, maar zeker de moeite waard.

Een prachtige verhalende game waarin je het mysterie van de Finch-familie ontrafelt. Je verkent hun huis en leert hun verhalen kennen. Een aangrijpende ervaring met een verrassend einde.

Een bovennatuurlijke thriller over een groep tieners die vast zitten op een verlaten eiland. Dialogen en keuzes die je maakt, beïnvloeden het verhaal. Spannend, griezelig en verrassend.

Een prachtige open wereld-game met een meeslepend verhaal. Aloy, de hoofdpersoon, moet de waarheid achter haar wereld en haar afkomst ontdekken. Fantastische gameplay en een goed geschreven verhaal.

Een emotioneel verhaal over twee broers die samen op avontuur gaan om hun zieke vader te redden. Unieke gameplay waarbij je beide broers tegelijk bestuurt. Ontroerend en hartverscheurend.

Een verhalende game over een kat genaamd Mae die terugkeert naar haar geboortedorp. Ontmoet oude vrienden, ontdek geheimen en raak betrokken bij een mysterie. Een aangrijpend verhaal met veel humor.

Een first-person verkenningsspel waarin je terugkeert naar je ouderlijk huis om erachter te komen waar je familie is. Ontdek aanwijzingen en ontrafel het verhaal. Een intieme en emotionele ervaring.

Een uniek verhalend spel dat de grenzen van het genre verlegt. Je speelt als Stanley en een verteller begeleidt je door het spel. Veel verschillende eindes, afhankelijk van je keuzes. Grappig en verrassend!

Een episodisch avonturenspel gebaseerd op de populaire stripboeken en tv-serie. Beleef het verhaal van Lee en Clementine tijdens een zombie-apocalyps. Jouw keuzes bepalen hun lot.

Een aangrijpend verhaal over twee artsen die proberen de laatste wens van een stervende man te vervullen. Een ontroerende ervaring met een unieke stijl en prachtige muziek.

Een platformspel met een sterk verhaal over een meisje dat een berg probeert te beklimmen. Behalve uitdagende gameplay, heeft het spel ook een ontroerend verhaal over zelfontdekking en overwinning.

Een kunstzinnig spel zonder dialogen, waarin je een reis maakt door een woestijn naar een verre berg. Onderweg ontmoet je andere spelers die je kunnen helpen. Prachtige visuals en muziek zorgen voor een unieke ervaring.

Een duistere, sfeervolle puzzel-platformer met een mysterieus verhaal. Je speelt als een jongen die een sinistere wereld verkent. Beklemmend en aangrijpend, met een einde dat je niet snel zult vergeten.

Een unieke verhalende game waarin je een moordzaak onderzoekt door videoclips te bekijken. Zoek naar aanwijzingen en ontdek de waarheid achter het verhaal. Intrigerend en meeslepend, een echte aanrader voor liefhebbers van mysteries.

You may also like