Home Games De 12 beste survival games

De 12 beste survival games

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
een lijst van de beste survival games dat we de afgelopen jaren gespeeld hebben

Survivalgames zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit. Om gamers te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van de beste survivalgames. Op die manier kun je zelf kiezen in welk avontuur je je wilt onderdompelen. Van de diepe waters in Subnautica tot de vreemde wereld in Don’t Starve.

Rust daagt je uit om te overleven op een gevaarlijk eiland. Je begint zonder uitrusting en moet snel voedsel, wapens, kleding en onderdak vinden. Andere spelers kunnen je aanvallen of beroven, dus teamwork is belangrijk, maar vertrouw niemand blindelings!

Als overlevende van een vliegtuigcrash op een eiland vol kannibalistische mutanten, moet je in The Forest een basis bouwen, voedsel en water zoeken, en gereedschap maken om te overleven. Vecht tegen monsters en ontdek de geheimen van het eiland. Speel alleen of met vrienden in coöp-modus.

Overleef een zombie-apocalyps in 7 Days to Die, een game die FPS, survival en tower defense elementen combineert. Werk samen met anderen om te overleven, bouw verdedigingswerken en vecht tegen hordes zombies. Verken een uitgestrekte open wereld met willekeurige gegenereerde steden.

In ARK: Survival Evolved ontwaak je op een eiland vol prehistorische dieren, zoals dinosaurussen. Tame en rijd op dieren, bouw een basis, maak wapens en werk samen met andere spelers. Verken het enorme eiland en ontdek de geheimen achter de ARK.

Green Hell plaatst je in het hart van het Amazone-regenwoud. Overleef door te jagen, vissen, en planten te verzamelen. Bouw onderdak, maak vuur en pas op voor gevaarlijke dieren en ziektes. Leer de kunst van het overleven in een meedogenloze omgeving.

DayZ is een open-wereld zombie survival game waarin je een uitgestrekte post-apocalyptische wereld verkent. Je moet voedsel, wapens en medische benodigdheden vinden om in leven te blijven. Samenwerking met andere spelers kan cruciaal zijn, maar wees op je hoede, want niet iedereen is te vertrouwen. Overleef te midden van hordes zombies en navigeer door complexe menselijke interacties in deze meeslepende game.

Frostpunk is een survival city-builder game waarin je een samenleving moet opbouwen in een ijzige post-apocalyptische wereld. Zoek naar bronnen, bouw onderdak en zorg voor warmte en voedsel voor je inwoners. Neem moeilijke beslissingen en zorg voor de laatste stad op aarde.

In The Long Dark moet je zien te overleven in de vrieskou na een wereldwijde ramp. Verken een uitgestrekte, besneeuwde wildernis, zoek naar voedsel en onderdak en vecht tegen de elementen. Een verhalende modus en een open-wereld sandbox bieden beide uitdagingen voor spelers.

Conan Exiles is een open-wereld survival game in de wereld van Conan de Barbaar. Bouw een basis, verzamel bronnen, maak wapens en vecht tegen vijanden, zowel menselijk als monsterlijk. Verken een enorme wereld met verschillende klimaten en gevaren, en wordt een meester van het overleven.

This War of Mine plaatst je in de schoenen van burgers die proberen te overleven in een door oorlog verscheurde stad. Zoek naar voedsel, bouw onderdak en zorg voor je groep. Neem moeilijke beslissingen en ervaar de gevolgen van je keuzes in dit aangrijpende en realistische overlevingsspel.

In Don’t Starve, speel je als Wilson, een wetenschapper die naar een duistere, vreemde wereld wordt getransporteerd. Je moet voedsel vinden, vijanden bestrijden en je verstand op peil houden. Het spel heeft een uitgebreid crafting-systeem en een willekeurig gegenereerde wereld.

You may also like