Home Games De 21 beste zombie games

De 21 beste zombie games

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
de must have zombie games van de laatste jaren

De beste zombiespellen kunnen je schrik aanjagen, opwinden en je maag doen draaien. Meestal zijn ze gebaseerd op overleven, waarbij je met geweld in post-apocalyptische omstandigheden wordt gegooid. Zombies zijn geweldige antagonisten. Het zijn emotieloze vleeseters, wat ze perfect kanonnenvoer maakt voor gamers.

The Last of Us is een van de beste verhalende games ooit. Het volgt Joel en Ellie tijdens hun avontuur in een post-apocalyptische wereld. Dit spel heeft diepgaande personages en een geweldig verhaal. De gameplay is soepel en de stealth-elementen houden je op het puntje van je stoel. De hartverscheurende momenten zorgen voor een emotionele achtbaan, en de zombies zijn uniek en angstaanjagend.

Dying Light is een open wereld game waarin je moet overleven in een stad vol zombies. Overdag kun je materialen verzamelen en ’s nachts moet je oppassen voor de gevaarlijkste wezens. Het parkour-systeem geeft je veel bewegingsvrijheid, waardoor je je zowel snel als behendig kunt verplaatsen. Vecht tegen zombies met een breed scala aan wapens, en geniet van de spannende verhaallijn.

Een iconische coöp zombie shooter waarin je met vier spelers het moet opnemen tegen hordes zombies. De AI zorgt voor een unieke ervaring elke keer dat je speelt, en de verschillende personages en wapens bieden eindeloze mogelijkheden. Dit is een geweldige game om samen met vrienden te spelen.

Dead Island is een mix van survival en RPG in een open wereld vol zombies. Je kunt je eigen personage kiezen en het eiland verkennen terwijl je opdrachten voltooit en je vaardigheden verbetert. Het vechtsysteem is diepgaand en de zombies zijn angstaanjagend. Een geweldige keuze voor fans van open wereld games.

Days Gone is een open wereld game waar je als motorbendelid Deacon St. John moet overleven in een post-apocalyptische wereld vol zombies. Het spel heeft een uitgebreid verhaal, prachtige omgevingen en dynamisch weer. Vecht tegen enorme hordes zombies en geniet van de vrijheid van het verkennen van een uitgestrekte wereld.

In 7 Days to Die moet je zien te overleven in een open wereld vol zombies. Bouw een basis, verzamel materialen en vecht tegen de zombies die elke zeven dagen sterker worden. Deze game biedt een unieke mix van survival, crafting en tower defense-elementen.

ZombiU is een survival horror game waarin je Londen moet verkennen tijdens een zombie-uitbraak. Het spel heeft een permadeath-systeem, wat betekent dat als je personage sterft, je opnieuw begint met een ander personage. Dit zorgt voor een intense en uitdagende ervaring. Het verkennen van de duistere, beklemmende omgevingen is spannend en de zombies zijn angstaanjagend.

State of Decay 2 is een open wereld zombie survival game met RPG-elementen. Bouw en beheer je eigen gemeenschap, en werk samen met anderen om te overleven in een wereld vol zombies. De permadeath-elementen zorgen voor hoge inzetten, en het verkennen van de wereld is zowel spannend als gevaarlijk.

Gebaseerd op de gelijknamige film, is World War Z een coöp zombie shooter waarin je samen met anderen hordes zombies moet bevechten. Met verschillende klassen en wapens kun je je eigen speelstijl kiezen. De dynamische zwermtechnologie zorgt ervoor dat zombies zich realistisch gedragen, wat leidt tot intense gevechten.

Killing Floor 2 is een coöp first-person shooter waarin je samen met vrienden hordes zombies moet verslaan. Met een breed scala aan wapens en een uitstekend vechtsysteem is dit een geweldige game voor mensen die van actie en chaos houden. De bloederige en intense gevechten zorgen voor een spannende ervaring.

In Dead Rising 4 kruip je in de huid van fotojournalist Frank West die te maken krijgt met een zombie-uitbraak in een winkelcentrum. Gebruik allerlei bizarre wapens en objecten om je een weg te banen door de hordes zombies. Deze game is luchtiger en humoristischer dan de meeste zombie games en biedt een verfrissend andere ervaring.

De Zombies-modus in Call of Duty: Black Ops Cold War is een populaire coöp ervaring waarin je samen met anderen hordes zombies moet bevechten. Verzamel wapens, verbeter je vaardigheden en overleef zo lang mogelijk. De snelle actie en de uitdagende gameplay maken dit een geweldige toevoeging aan de Call of Duty-serie.

Project Zomboid is een isometrische zombie survival game met diepgaande mechanics en een open wereld. Verzamel materialen, bouw een basis en vecht tegen de zombies terwijl je probeert te overleven. De game is nog in Early Access, maar heeft al een grote en toegewijde community.

Deze VR-game is gebaseerd op het populaire The Walking Dead-universum. Verken het door zombies geteisterde New Orleans en vecht om te overleven terwijl je moeilijke morele beslissingen neemt. De immersieve VR-ervaring en het indrukwekkende verhaal maken dit tot een unieke en aangrijpende zombie game.

They Are Billions is een strategie game waarin je een kolonie moet opbouwen en beschermen tegen hordes zombies. Met een steampunk-thema en een uitdagende gameplay is dit een geweldige keuze voor strategieliefhebbers. Bouw verdedigingswerken en beheer je middelen om de zombie-apocalyps te overleven.

Dead by Daylight is een asymmetrische multiplayer game waarin je speelt als overlevende of als moordenaar, waaronder enkele iconische zombie-gerelateerde figuren. Werk samen met andere overlevenden om te ontsnappen, of jaag op je prooi als moordenaar. De intense gameplay en de verschillende personages maken dit een spannende en unieke ervaring.

The Forest is een open wereld survival horror game waarin je moet overleven op een eiland vol kannibalistische wezens die op zombies lijken. Verzamel materialen, bouw een basis en verdedig jezelf tegen de angstaanjagende vijanden. De sfeer en de spanning van het verkennen van de donkere bossen maken dit een gedenkwaardige ervaring.

Plants vs. Zombies is een luchtige tower defense game waarin je je tuin moet beschermen tegen hordes komische zombies. Gebruik verschillende planten met unieke krachten om de zombies op afstand te houden. De kleurrijke graphics en de humoristische toon maken dit een geweldige game voor alle leeftijden.

In deze unieke game speel je als Stubbs, een zombie die een revolutie start in een futuristische stad. Gebruik je zombiekrachten om de inwoners te beïnvloeden en je leger uit te breiden. De humor en de originele gameplay maken dit een verfrissende keuze in het zombiegenre.

Dead Space is een survival horror game die zich afspeelt in de ruimte. Je speelt als Isaac Clarke, een ingenieur die vecht tegen angstaanjagende buitenaardse wezens die op zombies lijken. De beklemmende sfeer en de griezelige vijanden maken dit een intense en gedenkwaardige ervaring.

You may also like