Home Games De 23 beste PC games

De 23 beste PC games

Onze favoriete PC games van de afgelopen jaren dat je in 2023 kan spelen

door Slim Abid
de beste PC games van de afgelopen jaren dat je in 2023 kan spelen

Onze selectie van beste PC games geeft je een overzicht van zowel AAA-games als indie games. We hebben verschillende genres in onze lijst opgenomen, van shooters en RPG’s tot horror en strategie games. De nieuwste releases vragen steeds meer van je computer, en vooral dan van je grafische kaart. Of je nu op een gaming laptop speelt of op een desktop, scroll verder om de beste PC games te vinden voor jou.

Zet je schrap voor een meeslepende open-wereld ervaring. Cyberpunk 2077 is een actie-RPG die zich afspeelt in Night City, een stad vol technologie en corruptie. Je speelt als V, een huurling op zoek naar onsterfelijkheid. Pas je personage aan met een uitgebreide reeks vaardigheden en uitrusting. Maak keuzes die invloed hebben op het verhaal en de wereld om je heen. Verken de stad met talloze voertuigen en ontmoet kleurrijke personages. De verbluffende graphics en sfeervolle muziek maken dit spel een must-play.

Duik in een gigantische open wereld vol gevaar en avontuur. The Witcher 3: Wild Hunt is een action-RPG waarin je de rol van Geralt of Rivia opneemt, een monsterjager. Jaag op mythische wezens en verdien beloningen om je personage te verbeteren. Los complexe morele dilemma’s op en laat je keuzes het verhaal vormen. Met uitstekende graphics, diepgaand verhaal en gedenkwaardige personages, blijft The Witcher 3 een van de beste PC-games die je kunt spelen.

Bereid je voor op een razendsnelle en intense actie-ervaring. Doom Eternal is een first-person shooter die de lat hoog legt voor het genre. Vecht tegen demonen in verschillende dimensies en gebruik een arsenaal aan krachtige wapens. Het spel introduceert nieuwe bewegingsmechanieken, zoals muurklimmen en dubbele sprongen, wat zorgt voor dynamische gevechten. De uitdagende moeilijkheidsgraden en de toevoeging van multiplayer maken Doom Eternal een adrenaline-pompende ervaring.

Ervaar het leven van een outlaw in het Wilde Westen. Red Dead Redemption 2 is een action-adventure game die je meeneemt op een epische reis door een realistische open wereld. Speel als Arthur Morgan, een lid van de beruchte Van der Linde-bende. Jaag op dieren, neem deel aan vuurgevechten en ontdek verborgen schatten. Maak morele keuzes die gevolgen hebben voor de wereld en de personages om je heen. Met zijn verbluffende graphics, meeslepende verhaal en diepgaande gameplay, blijft Red Dead Redemption 2 een van de beste PC-games die je in 2023 kan spelen.

Betreed een rijke, fantasierijke wereld vol magie en conflict. Divinity: Original Sin 2 is een turn-based RPG met een diepgaand verhaal en strategische gevechten. Kies uit zes unieke personages of creëer je eigen held. Beleef het verhaal op jouw manier door middel van keuzes en dialoogopties. Gebruik een gevarieerd scala aan vaardigheden en magie om vijanden te verslaan. Speel alleen of met vrienden in coöp. De uitgebreide wereld, meeslepende verhaallijn en tactische gevechten maken Divinity: Original Sin 2 een must-play voor RPG-fans.

Duik in een wereld vol bovennatuurlijke krachten en mysterie. Control is een third-person action-adventure game waar je speelt als Jesse Faden, directeur van een geheime overheidsinstantie genaamd Federal Bureau of Control. Los raadsels op en vecht tegen bovennatuurlijke vijanden met behulp van telekinetische krachten en een vormveranderend wapen. Verken de mysterieuze locatie, The Oldest House, met zijn dynamische omgevingen en verborgen geheimen. De intrigerende verhaallijn, gestileerde graphics en unieke gameplay zorgen voor een meeslepende ervaring.

Beleef een diepgaande, verhaalgedreven RPG als geen ander. Disco Elysium is een spel waar je speelt als een detective met geheugenverlies. Los een moordzaak op in een stad vol kleurrijke personages en politieke intriges. Maak keuzes die de uitkomst van het verhaal en de ontwikkeling van je personage bepalen. Gebruik een innovatief vaardigheidssysteem om dialogen en situaties te benaderen. De sterke schrijfstijl, unieke setting en uitdagende gameplay maken Disco Elysium een must-play voor liefhebbers van verhalende games.

Ontsnap uit de onderwereld in deze verslavende roguelike action-RPG. Hades is een spel waar je speelt als Zagreus, de zoon van Hades. Vecht je een weg door steeds veranderende kamers vol vijanden en verzamel krachtige upgrades. Ontmoet mythische personages uit de Griekse mythologie en ontdek hun verhalen. Elke poging om te ontsnappen onthult nieuwe verhaalelementen en strategieën. Dankzij de snelle actie, levendige kunststijl en boeiende verhaallijn is Hades een game die je blijft spelen.

Neem de rol aan van een dodelijke shinobi in dit uitdagende action-adventure spel. Sekiro: Shadows Die Twice is een game van de makers van Dark Souls. Vecht tegen meedogenloze vijanden en gigantische bazen in een prachtige, met vijanden gevulde wereld. Gebruik behendigheid, snelheid en tactiek om je vijanden te overwinnen. Leer nieuwe vaardigheden, wapens en tools om je overlevingskansen te vergroten. Met zijn intense gevechten, gedetailleerde omgevingen en belonende gameplay is Sekiro een uitdaging die je niet wilt missen.

Beleef de horror opnieuw in deze prachtige remake van een klassieker. Resident Evil 2 Remake is een survival-horror game waar je speelt als Leon S. Kennedy en Claire Redfield, die proberen te ontsnappen uit Raccoon City tijdens een zombie-uitbraak. Verken de angstaanjagende omgevingen, los puzzels op en vecht tegen bloeddorstige vijanden. De game combineert moderne graphics met klassieke gameplay, wat resulteert in een spannende en beangstigende ervaring. Als je van horror games houdt, is Resident Evil 2 Remake een must-play.

Duik in een sfeervolle en handgetekende wereld vol avontuur. Hollow Knight is een metroidvania-game waar je speelt als een dappere ridder die een ondergronds koninkrijk verkent. Vecht tegen een scala aan unieke vijanden en machtige bazen. Ontdek nieuwe vaardigheden en verbeter je personage terwijl je de diepten van deze mysterieuze wereld verkent. Met zijn prachtige kunst, meeslepende muziek en uitdagende gameplay is Hollow Knight een must-play voor liefhebbers van avontuur en verkenning.

Ervaar een unieke en intrigerende verhaalgedreven game van de maker van Metal Gear Solid. Death Stranding is een action-adventure game waar je speelt als Sam Bridges, een koerier die probeert de beschaving te herstellen in een post-apocalyptische wereld. Verken uitgestrekte landschappen, vervoer vracht en vermijd bovennatuurlijke wezens en vijandige facties. Maak verbindingen met andere spelers in een gedeelde online wereld. Met zijn originele gameplay, diepgaand verhaal en verbluffende visuals, is Death Stranding een unieke ervaring die je niet mag missen.

Dompel jezelf onder in snelle en intense gevechten in deze populaire battle royale-shooter. Apex Legends is een first-person shooter waar je speelt als een van de vele unieke personages, elk met hun eigen vaardigheden en speelstijl. Werk samen met je team om de laatste overlevenden te zijn in een steeds kleiner wordende arena. Verzamel wapens en uitrusting terwijl je strategisch speelt om de overwinning te behalen. Met zijn dynamische gameplay, kleurrijke personages en voortdurende updates, blijft Apex Legends een van de beste battle royale-games om te spelen in 2023.

Los uitdagende en ingenieuze puzzels op in deze iconische first-person puzzelgame. Portal 2 is een game waar je speelt als Chell, een proefpersoon in het Aperture Science laboratorium. Gebruik het portaalwapen om je een weg door een reeks testkamers te banen en ontdek het mysterieuze verhaal achter de faciliteit. De game introduceert nieuwe elementen zoals lichtbruggen en gels, wat resulteert in nog creatievere puzzels. Met een boeiend verhaal, humoristische dialogen en een uitstekende co-op-modus, blijft Portal 2 een klassieker die je moet gespeeld hebben.

Verken een uitgestrekte, fantasierijke wereld vol avontuur en epische gevechten. The Elder Scrolls V: Skyrim is een open-wereld RPG waar je speelt als de Dragonborn, een held met de kracht om draken te verslaan. Voltooi quests, ontdek kerkers en verken een uitgestrekte wereld vol geheimen en verrassingen. Verbeter je personage met een breed scala aan vaardigheden, wapens en magie. Met zijn diepgaande verhaal, prachtige landschappen en eindeloze gameplay-mogelijkheden, blijft Skyrim een van de beste RPG’s allertijden.

Bouw een rijk dat de tand des tijds zal doorstaan in deze verslavende turn-based strategiespel. Civilization VI is een game waar je de leider van een beschaving bent en moet streven naar wereldheerschappij. Onderzoek technologieën, bouw steden, onderhandel met andere leiders en voer oorlog om je territorium uit te breiden. Met verschillende manieren om te winnen en een breed scala aan speelbare beschavingen, biedt Civilization VI eindeloze herspeelbaarheid. Zijn diepgaande strategie en uitgebreide gameplay maken het een essentiële titel voor liefhebbers van strategische games.

Dompel jezelf onder in snelle, teamgebaseerde gevechten in deze populaire first-person shooter. Overwatch is een spel met kleurrijke en unieke personages, elk met hun eigen vaardigheden en speelstijl. Werk samen met je team om doelen te voltooien en je vijanden te verslaan. Met zijn eenvoudige maar diepgaande gameplay en voortdurende updates, blijft Overwatch een favoriet voor zowel casual als competitieve gamers. Of je nu nieuw bent in het genre of een doorgewinterde veteraan, Overwatch is een game die je eens moet gespeeld hebben.

Ontsnap aan het hectische stadsleven en begin een nieuw leven op de boerderij in deze charmante levenssimulatiegame. Stardew Valley is een spel waar je een verwaarloosde boerderij erft en deze transformeert in een bloeiend paradijs. Verbouw gewassen, verzorg dieren, ga vissen en verken gevaarlijke mijnen. Befriend dorpsbewoners, neem deel aan seizoensgebonden evenementen en vind de liefde. Met zijn ontspannende gameplay, nostalgische pixelart en meeslepende soundtrack, biedt Stardew Valley een rustige en plezierige ervaring die je zeker moet proberen.

Trotseer de meest uitdagende en meedogenloze vijanden in deze iconische action-RPG. Dark Souls III is een spel dat je meeneemt op een duistere en grimmige reis door een vervallen koninkrijk. Vecht tegen geduchte vijanden en enorme bazen met behulp van een verscheidenheid aan wapens, schilden en magie. Verken complexe, met elkaar verbonden omgevingen en ontdek de diepe en mysterieuze lore. Met zijn straffe moeilijkheidsgraad, meeslepende wereld en uitgebreide gameplay, blijft Dark Souls III een uitdagende en lonende ervaring die je moet aangaan.

Ontdek de diepten van een buitenaardse oceaan in dit adembenemende survival-avonturenspel. Subnautica is een game waar je speelt als een overlevende van een ruimteschipcrash, gestrand op een waterwereld. Verken een uitgestrekte onderwaterwereld vol unieke en prachtige flora en fauna. Verzamel hulpbronnen, bouw onderzeeërs en bases, en ontdek de mysteries van de planeet. Met zijn meeslepende gameplay, boeiende verhaal en verbluffende visuals, is Subnautica een avontuur dat je niet mag missen.

Jaag op enorme en angstaanjagende monsters in deze populaire action-RPG. Monster Hunter: World is een spel waar je speelt als een jager in een levendige en gevaarlijke wereld. Volg en bevecht gigantische wezens met een uitgebreid arsenaal aan wapens en uitrusting. Werk samen met vrienden in coöp-multiplayer en haal de grootste prooien neer. Met zijn diepgaande gevechten, verbluffende graphics en uitgebreide verzamel- en knutselsystemen, blijft Monster Hunter: World een meeslepende ervaring voor fans van actie en avontuur.

Overwin uitdagende platformsecties en een ontroerend verhaal in dit bekroonde indie-spel. Celeste is een platformgame waar je speelt als Madeline, een jonge vrouw die vastbesloten is om de top van Celeste Mountain te bereiken. Spring, klim en ontwijk dodelijke obstakels terwijl je de geheimen van de berg en jezelf ontdekt. Met zijn strakke besturing, meeslepende verhaal en prachtige pixelart, is Celeste een hartverwarmend en uitdagend avontuur dat we je warm kunnen aanbevelen.

Verover een steeds veranderende toren in dit verslavende deckbuilding-roguelike spel. Slay the Spire is een game waar je een uniek kaartspel samenstelt en gebruikt

You may also like