Hier vind je de top 5 beste draagbare schermen. Van veel dingen is een meervoud gewoon prettiger. Dit geldt ook voor je computerscherm. Zeker als je met wat ingewikkelder dingen bezig bent, waarbij je moet switchen tussen applicaties is een extra scherm fijn. Het is dan prettig dat je ook bij je laptop een draagbaar scherm kunt toevoegen. Ook onderweg is een portable monitor makkelijk. Hier zijn 5 beste draagbare schermen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

TOP 6 – beste portable monitor 2021

ASUS – ZENSCREEN TOUCH MB16AMT

Er zijn verschillende redenen waarom je over dit draagbare scherm superenthousiast kunt zijn. Maar het is vooral het makkelijke gebruik en de multifunctionele mogelijkheden die dit een fijne portable monitor maken. Door de touchscreen bedien je de monitor met je vingers of de meegeleverde ZenScreen pen. De monitor is met 900 gram superlicht en neem je dan ook overal mee naar toe. Het scherm kun je zonder stopcontact gebruiken door de ingebouwde batterij. Het handige is dat je hem om te werken of voor een presentatie aan je laptop kunt koppelen met een micro HDMI of een USB C aansluiting. Maar ook op het scherm zelf kun je makkelijk aantekeningen werken en aantekeningen maken.

Specs: Full-HD / 1920×1080 / – / 15.6 inch (39.6cm) / 900 g

“BESTE PORTABLE MONITOR” – PCGG

HP – ELITEDISPLAY S14

Ook HP heeft een portable monitor. De EliteDisplay S14 verwijst naar de compacte 14-inch monitor. Ideaal voor onderweg, overal waar u werkt gebruik je twee schermen. De S14 is een USB monitor, de voeding is volledig afhankelijk van uw laptop via deze USB-C verbinding. Door de hoes naar achteren te vouwen kan het scherm rechtop blijven staan terwijl je het gebruikt. De ingebouwde HP Low Blue light modus zorgt voor minder vermoeide ogen, je kan ook zelf het contrast, de helderheid en de responstijd van de portable monitor veranderen. Met net 1 kg is het nog makkelijk mee te nemen. Dit scherm is Full-HD 1920×1080 in een 16:9 verhouding. De reactietijd bevat 5ms.

Specs: Full-HD / 1920×1080 / 60Hz / 14 inch (35.6cm) / 1 kg

“Editor’s Pick” – PCGG

ASUS – PROART PQ22UC – 4K

Dit draagbare scherm is voor de echte professionals. Hij staat in dit rijtje om te laten zien wat er allemaal mogelijk is aan kwaliteit met een Asus portable monitor. Op het 21.5 inch scherm kun je grafisch werk op professionele wijze presenteren aan klanten of collega’s. De heldere kleuren ontstaan door de combinatie van een OLED scherm met HDR ondersteuning. Met de Asus ProArt kalibratietechnologie staat de juiste kleurweergave al afgesteld. Het scherm is met het gewicht van 1.2 kg makkelijk mee te nemen. Je sluit de monitor via een USB C of mini-HDMI aan aan je laptop. Deze portable monitor maakt zijn hoge prijs meer dan waar, het is ook de eerste 4K portable monitor.

Specs: OLED Ultra HD/4K, HDR read, HDR10, HLS / 3840×2160 / 60Hz / 21.5 inch (54.6cm) / 2,1 kg

“Beeldkwaliteit voor de professional” – PCGG

ASUS – ZENSCREEN MB16AP

Asus is de oplossing voor iedereen die een goede kwaliteit wil voor een betaalbare prijs. Dit draagbare scherm heeft een schermdiagonaal van 15.6 inch en biedt daarmee aardig wat schermruimte. Je kunt het scherm in landschap of portretmodus plaatsen, waardoor je het scherm nog handiger kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een codeblok. Deze draagbare USB monitor heeft van elke hoek uit een mooi beeld met ware kleuren zonder schitteringen of verkleuringen. Je sluit het scherm aan met slechts een kabel aan je laptop. De portable monitor heeft een eigen batterij en verbruikt dus niets van de stroom van de laptop. Wat wel lastig is: de monitor heeft een USB C of USB A 3.0 aansluiting nodig en past dus niet op alle pc-, console- of laptopaansluitingen.

Specs: Full-HD / 1920×1080 / 60Hz / 15.6 inch (39.6cm) / 850 g

“Betaalbare kwaliteit” – PGCC

HORI – PORTABLE GAMING MONITOR

Deze portable monitor is vooral geschikt voor de console gamers. De LCD monitor kan aangesloten worden op alle consoles en PC. Het 15.6 inch scherm met een gewicht van 1.5 kilogram is makkelijk mee te nemen in een rugzak of computertas. De monitor heeft ingebouwde luidsprekers en geeft dus volledig geluid. Voor gaming is met name de snelheid van beelden belangrijk om een game optimaal te kunnen spelen. Deze monitor is daarom met een zeer lage vertraging en razendsnelle vernieuwingstijd uitermate geschikt als gaming monitor. Daarnaast heb je 2 HDMI poorten voor een schappelijke prijs.

Specs: HD / 1366×768 / 60 Hz / 15.6 inch (39.6cm) / 1,5 kg

“Geschikt voor consoles” – PCGG

AOC – I1601FWUX

Is een klein maar fijn scherm wat je door de maat en het gewicht makkelijk overal mee naar toe neemt. Het scherm heeft een diagonaal van 15.6 inch en weegt nog niet eens een kilo (800 gram). AOC is een belangrijke in de portable monitors door een goede kwaliteit en een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Het scherm is handig voor de gamer, maar zeker ook voor een zakelijke presentatie op locatie is dit scherm goed te gebruiken. De draagbare monitor met USB aansluiting heeft een IPS paneel, hierdoor heb je een betere kijkhoek en een nauwkeurige kleurweergave. Het full HD scherm zorgt voor een scherp beeld en goede beeldkwaliteit. De AOC I1601FWUX heeft geen batterij. De voeding gaat via de USB verbinding, waarmee je het scherm aan een laptop of macbook kunt aansluiten.

Specs: Full-HD / 1920×1080 / – / 15.6 inch (39.6cm) / 824 g

lichtgewicht met kwaliteit” – PCGG

Hoe kies ik een goed draagbaar scherm

Nut van een draagbaar scherm

Een portable monitor kan om diverse redenen handig zijn om aan te schaffen. Als je veel gamet en dat het liefst overal doet, is het handig een scherm te hebben wat je overal kunt meenemen en kunt gebruiken. Als je voor je werk presentaties moet houden op locatie dan is een draagbaar scherm ideaal om je werk en ideeën op een aantrekkelijke manier te presenteren. Met je eigen scherm weet je precies hoe deze werkt en hoe je je verhaal het beste kunt presenteren op dit scherm. Je komt zo professioneel en vakkundig over. Ook tijdens het werken kan een portable monitor handig zijn om zo een extra scherm bij je laptop te creëren. Zeker als je werkt met flexibele werkplekken, is het handig dat je scherm altijd met je mee verhuist.

Wat is een draagbaar scherm?

Een draagbaar scherm of portable monitor is een scherm wat je makkelijk meeneemt en overal op aansluit. Je hebt de schermen in verschillende inches diagonale reikwijdte. Omdat de schermen draagbaar moeten blijven zijn de schermen in de categorie portable monitoren vaak niet groter dan 22 inch. De schermen zijn door middel van een HDMI kabel of USB aansluiting aan te sluiten aan je laptop, pc, console of een toetsenbord. Het verschilt een beetje per draagbaar scherm welke aansluiting er aanwezig is.

De stroomtoevoer kan hierdoor ook verschillend gaan. Dit kan bijvoorbeeld via de usb aansluiting met je pc of laptop gaan. Andere portable monitoren hebben zelf een batterij die opgeladen kan worden. Dit scheelt in stroomverbruik en snelheid van de computer. Hierdoor is het scherm vaak wel wat zwaarder.

De resolutie oftewel het aantal beeldpunten per scherm kan variëren. Wil je nu je portable monitor met USB aansluiting gebruiken voor foto- of videobewerking gebruiken, dan is een beeldscherm met scherpte 4K optimaal. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld is. 4K heeft een resolutie van maar liefst 2160 pixels verticaal. Ook voor gaming is een 4k scherm handig door de haarscherpe beelden. Maar doordat de portable schermen om ze draagbaar te houden wat kleiner zijn, lijken beelden al snel scherper. Ze hebben dus relatief gezien een minder grote resolutie nodig dan de grotere schermen. Met activiteiten als tekst verwerken of een film kijken kun je dus met veel minder aan resolutie toe.

Verder heeft het paneeltype ook invloed op het gebruiksgemak van je draagbare scherm. Een IPS paneel heeft bijvoorbeeld een grote kijkhoek met betere kleurweergave en duidelijke contrasten. Deze panelen zijn vooral handiger met beeld bewerken. De schermen werken weer minder snel waardoor ze soms voor gaming niet zo geschikt zijn. Een TN Paneel is dan weer veel functioneler.

De meeste draagbare schermen wegen weinig, zodat je ze overal mee naar toe kunt nemen. Gemiddeld weegt een scherm zich tussen de 0.8 en de 1.3 kg. Sommige schermen beschikken over een touchscreen functie. Dit is handig, want dan kun je er vaak zonder laptop of toetsenbord ook veel meer mee. Vaak hebben de monitoren een inklapbare standaard. Zo kun je ze naast de computer neerzetten of makkelijk gebruiken met een presentatie. De schermen zijn dan soms ook in hoogte verstelbaar, wat fijn is als je lang achter elkaar met dit scherm moet werken.

Waar op te letten bij de aanschaf van een draagbaar scherm

  • De resolutie van het scherm. Gebruik je het voor film- videobewerking dan is een hoge resolutie aan te raden. Is het meer voor kantoorwerkzaamheden dan is een hele hoge resolutie minder noodzakelijk.
  • De aansluiting op het apparaat waar je de monitor voor wilt gebruiken. Kunnen de portable monitor en deze wel op elkaar worden aangesloten?
  • De grootte van het scherm. Reis je veel en gebruik je het voor werk is kleiner handiger. Gebruik je het scherm voor gaming of videobewerking is een wat groter scherm wellicht beter.
  • Energievoorziening. Heeft de portable monitor een eigen batterij of gaat de stroomvoorziening via de aansluiting met een apparaat. In het laatste geval moet je scherm altijd aangesloten worden om te kunnen werken.

De verschillende soorten schermen

4K resolutie

Er zijn verschillende soorten portable schermen op de markt met elk hun eigen kwaliteiten. Een belangrijk onderscheid wat je kun maken is op basis van resolutie. Het ligt er hierbij ook aan waar je het scherm voor gebruikt, wat handig is voor jou. Met een resolutie van 4K zit je op de hoogste kwaliteit schermresolutie. Dit is 2160 X 4096 pixels.

Full HD schermen

Deze portable monitoren hebben een resolutie van 1080 pixels verticaal. De algemene regel is: hoe meer pixels, hoe scherper de beelden worden. Full HD was in het algemeen een grote upgrade toen deze werd geïntroduceerd voor consumenten. Tegenwoordig hebben veel portable monitoren HD schermen. Dit is voor een extra scherm bij je laptop voor alledaags gebruik en werken met tekst prima. Films kijk je hier ook makkelijk mee.

Quad HD (QHD) schermen

Deze schermen hebben een kwaliteit van 1440 pixels x 2560 pixels. Deze scherpte is geschikt voor beeldbewerking.

Tot zover het artikel beste draagbaar scherm 2021 – laatste update 02/04/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Monitors’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.