Home Gaming setupMonitors De 5 beste 4K monitor voor gaming

De 5 beste 4K monitor voor gaming

door Ibraslimovic
Gepubliceerd Laatste update op:
beste-4K-monitor-gaming

De kwaliteit van beeldschermen verandert voortdurend. Waar we eerst nog tevreden waren met HD, moet het alweer steeds geavanceerder. Daarom zijn een tijd geleden de 4K gaming monitors op de markt gebracht. Met deze beeldschermen heb je realistisch beeld, wat jou kan helpen de overwinning binnen te halen. Er bestaan echter veel verschillende beeldschermen, waardoor een keuze maken lastig kan zijn. Onderstaande top 5 beste 4K gaming monitor kan jou helpen bij de aanschaf van jouw nieuwe beeldscherm.

4K monitors voor gaming:

  • Beste 4K: HP Omen X Emperium 65
  • Prijs / kwaliteit: Acer Predator XB273KPbmiphzx
  • Beste kleuren: LG 34GK950F
  • Goedkope gaming monitor: Acer Nitro VG270K
  • Curved 4K: Asus ROG Swift PG348Q

Beste 4K gaming monitor

HP Omen X Emperium 65

De HP Omen X Emperium is een van de grootste schermen in zijn soort. Deze gaming monitor van 4K is namelijk 65 inch, waardoor deze niet alleen als monitor dient voor het gamen, maar ook jouw TV kan vervangen. Hiervoor zijn verschillende technologieën samengevoegd, waardoor je ook vanaf jouw smartphone of tablet kan streamen. Denk hierbij aan het NVIDIA Shield, de Google Chromecast en Assistent. Met de NVIDIA afstandsbediening kun je eenvoudig door het menu navigeren en het volume regelen, zonder dat je hier andere knoppen voor nodig hebt. Zo hoef je nooit meer meerdere apparaten in huis te halen voor hetzelfde resultaat.

De HP Omen X Emperium 65 heeft een refresh rate van 144 Hz en een G-Sync technologie. Doordat jouw monitor direct met de videokaart gesynchroniseerd wordt, heb je nooit meer last van haperingen tijdens het gamen en kun je de vloeiende bewegingen moeiteloos volgen. Je mist geen enkele seconde tijdens het gamen, waardoor je jouw tegenstander altijd een stap voor bent. In combinatie met de HDR 1000 kleuren is deze 4K gaming monitor geschikt om de beste game-ervaring te hebben. Alles wordt immers realistisch weergegeven, waarbij ook de helderheid te allen tijde goed blijft en je zelfs in de donkerste levels goed kunt spelen.

Prijs / kwaliteit – 4K monitor

Acer Predator XB273KPbmiphzx

De Acer Predator zorgt ervoor dat je van ieder detail kunt genieten. Deze 4K gaming scherm heeft een grootte van 27 inch, waarbij de kleuren realistisch worden weergegeven. De monitor heeft een HDR 400-ondersteuning, welke de helderheid verhoogd om de kleuren beter tot hun recht te laten komen en jouw zicht in de donkere levels te verbeteren. Je gaat hierdoor geen enkele zet meer missen en zorgt ervoor dat je sneller bent dan jouw tegenstander. Zeker wanneer iemand een lagere resolutie tot zijn beschikking heeft, kan je hier veel voordelen uit halen.

Dit 4K gaming scherm heeft een refresh rate van 144 Hz. Deze snelheid zorgt voor vloeiende beelden, waardoor je geen seconde van het spel gaat missen. De grote hoeveelheid frames per seconde laten jou duidelijk zien welke zetten er gemaakt worden en zorgen ervoor dat je eerder kunt reageren dan jouw tegenstander. Handig als je de overwinning binnen wilt halen. Daarbij synchroniseert jouw videokaart ook direct met de monitor met G-Sync, waardoor er ook geen haperingen ontstaan. Je hoeft dan alleen nog de hoogte van jouw gaming monitor met 4K in te stellen, zodat je een comfortabele houding hebt tijdens het gamen en het urenlang vol kunt houden zonder lichamelijke klachten.

Beste kleuren 4K monitor

LG 34GK950F

Ervaar ieder spel alsof je er middenin staat met de LG 34GK950F. Deze 34 inch curved ultrawide gaming monitor kan hier namelijk voor zorgen doordat het beeldscherm als het ware om jou heen gebogen staat. In combinatie met de 4K resolutie zorgt het ervoor dat je de beste game-ervaring hebt, waarbij de kleuren allemaal realistisch weergegeven worden en de helderheid zelfs in de donkerste levels goed staat. Je zult alles tot in de kleinste details zien, waardoor je altijd meer handelingen kunt verrichten dan jouw tegenstander. Je hoeft hierdoor niet meer bang te zijn dat jouw tegenstander er met de winst vandoor gaat.

Dit 4K gaming scherm is uitgerust met de FreeSync 2 technologie, wat ervoor zorgt dat de videokaart en de monitor met elkaar gesynchroniseerd worden. Hierdoor wordt de kans op haperingen nihil en zorg je ervoor dat er echt geen handelingen meer overgeslagen worden. De refresh rate kun je opvoeren tot 144 Hz, waardoor de vloeiende beelden om je heen verschijnen. Hier komt ook de Motion Blur Reduction bij kijken, welke voor nog vloeiendere beelden zorgt en een lagere reactietijd tot stand brengt. Jij hoeft dan alleen nog de juiste sfeerverlichting in te stellen om het totaalplaatje af te kunnen maken.

Curved 4K gaming monitor

Asus ROG Swift PG348Q

De Asus ROG Swift PG348Q is voor de fanatieke gamer een musthave. Dit 34 inch curved scherm geeft jou namelijk het gevoel dat je midden in het spel staat. Rondom je zie je het gehele speelveld, wat het eenvoudiger kijken maakt. Je hoeft je hoofd niet meer continu te draaien, maar ziet alles vanuit jouw ooghoeken verschijnen. Jouw tegenstander maakt hierdoor geen schijn van kans meer. Ook kun je jouw tegenstander een paar stappen voor zijn door de NVIDIA G-Sync technologie, waardoor er geen haperingen meer ontstaan tijdens het gamen. Je zult niets meer missen en de handelingen worden snel uitgevoerd voor het beste resultaat.

Haal de overwinning ook binnen met de refresh rate van 100 Hz. De grote hoeveelheid frames per seconden zorgen voor vloeiende beelden, waardoor je geen seconde meer achterloopt in tegenstelling tot jouw tegenstander en medespelers. De GamePlus functie maakt het mogelijk om een vizier vast op je scherm te zetten, waardoor headshots nooit meer problemen opleveren. Hierdoor kun je zelfs de moeilijkste first-person shooters uitvoeren, waarbij je geen achterstand meer oploopt doordat je niet goed kunt schieten. Uiteindelijk kan dit 4K gaming scherm jou naar de overwinning helpen door de grote hoeveelheid features die deze te bieden heeft.

Goedkope 4K monitor

Acer Nitro VG270K

Als je als casual player een compact scherm wilt waar je meer mee kan dan alleen de dagelijkse werkzaamheden, dan is de Acer Nitro een gaming monitor die je aan kunt schaffen. Deze gaming monitor met 4K resolutie heeft een razendsnelle reactiesnelheid van 1ms, waardoor je de snelste shooter games eenvoudig kunt spelen en jouw tegenstander moeiteloos buiten spel zet. Voeg hier een refresh rate van 75 Hz aan toe en je hebt vloeiende bewegingen om de handelingen uit te kunnen voeren. Houd er hierbij wel rekening mee dat veel gaming monitors met 4K een hogere verversingssnelheid hebben, waardoor je als fanatieke gamer uit moet wijken naar een van de duurdere schermen.

De Acer Nitro is een 4K gaming scherm die je kunt kantelen. Hierdoor heb je altijd een goede kijkhoek te pakken en kun je het jezelf comfortabel maken. Dankzij de anti-reflecterende laag op het IPS scherm heb je ook vanuit elke hoek goed zicht. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat het zonlicht weerspiegeld. Met deze laag heb je altijd het perfecte zicht te pakken om te kunnen gamen. Hier kun je ook altijd al het geluid bij hebben. Met de bijgeleverde VGA-kabel zorg je er namelijk voor dat er geen losse luidsprekers meer nodig zijn, maar dat je de ingebouwde speakers kunt gebruiken om extra sfeer te krijgen.

You may also like