Home Games De 20 beste single players

De 20 beste single players

Gamen moet niet online, dit zijn onze favoriete single player games voor console en PC

door Slim Abid
Gepubliceerd Laatste update op:
beste single players

In de beste single-player games nheb jij de touwtjes in handen. Dompel je onder in een nieuwe wereld waar jij de held bent die een centrale rol speelt. Jouw beslissingen spelen een doorslaggevende rol in het verloop van het verhaal. Er zijn verschillende single player games, van RPG’s en shooters tot horror games. In onze selectie geven we je een ruime keuze aan opties.

The Last of Us Part II is een emotioneel avontuur dat je niet snel zult vergeten. Je speelt als Ellie, een tienermeisje dat wraak zoekt na een tragische gebeurtenis. Het verhaal is hartverscheurend en zit vol met onverwachte wendingen. De gameplay is sterk verbeterd ten opzichte van het eerste deel, met meer opties voor stealth en gevechten. Je zult ook veel tijd besteden aan het verkennen van de prachtige post-apocalyptische wereld, vol met indrukwekkende omgevingen en memorabele personages. Neem het op tegen geïnfecteerden en vijandige facties terwijl je je een weg baant door dit meesterwerk.

Red Dead Redemption 2 is een episch westernavontuur waarin je de rol aanneemt van Arthur Morgan, lid van de beruchte Van der Linde-bende. In deze open wereld kun je je urenlang verliezen, dankzij de verbluffende grafische weergave en het ongelooflijke oog voor detail. De game zit vol met meeslepende zijmissies, interessante personages en dynamische gebeurtenissen die zich ontvouwen terwijl je de wereld verkent. De gameplay is divers, variërend van schietgevechten en paardrijden tot vissen en jagen. Ervaar het leven in het Wilde Westen en ontdek de consequenties van je keuzes in dit prachtige avontuur.

God of War vertelt het verhaal van Kratos, een Spartaanse krijger die nu in de wereld van de Noorse mythologie leeft. Samen met zijn zoon Atreus ga je op een epische reis om de as van zijn overleden vrouw te verspreiden. De game biedt een diepgaand verhaal, prachtige graphics en een vernieuwd vechtsysteem. Verken de fantastische wereld, vol mythologische wezens en indrukwekkende omgevingen. Los puzzels op, vind waardevolle voorwerpen en ontdek de geheimen van Kratos’ verleden.

In Control speel je als Jesse Faden, die op zoek gaat naar haar vermiste broer in een mysterieus overheidsgebouw. De gameplay is gericht op het gebruik van bovennatuurlijke krachten, zoals telekinese en het manipuleren van de omgeving. Verken het gebouw, los puzzels op en neem het op tegen vijanden in spectaculaire gevechten. Het verhaal is intrigerend en de visuele stijl is adembenemend. Ontdek de waarheid achter de geheimen van dit bovennatuurlijke avontuur.

Hades is een verslavende roguelike actie-RPG waarin je de zoon van Hades, Zagreus, speelt. Je doel is om te ontsnappen uit de onderwereld, waarbij je het opneemt tegen golven van vijanden en uitdagende eindbazen. Elke run is uniek, met willekeurig gegenereerde kamers en verschillende wapens en krachten om te ontdekken. De gameplay is snel en intens, met vloeiende gevechten en strategische keuzes. De game heeft een meeslepend verhaal, prachtige graphics en een uitstekende stemactering. Leer meer over de Griekse mythologie, ontmoet kleurrijke personages en ontdek de ware reden achter Zagreus’ zoektocht naar vrijheid.

The Witcher 3: Wild Hunt is een epische openwereld-RPG waarin je de rol speelt van Geralt van Rivia, een monsterjager op zoek naar zijn geadopteerde dochter. De game zit boordevol onvergetelijke personages, intrigerende verhaallijnen en uitgebreide zijmissies. Het vechtsysteem is diepgaand en belonend, met een breed scala aan wapens, magie en vaardigheden om te leren. Verken de adembenemende wereld van The Witcher, vol gevaarlijke wezens en prachtige landschappen, en bepaal het lot van Geralt en zijn dierbaren.

Resident Evil Village is het achtste deel in de populaire survival-horrorserie. Je speelt als Ethan Winters, die op zoek gaat naar zijn ontvoerde dochter in een mysterieus Europees dorp. De game combineert elementen van eerdere delen, met een sterke focus op verkennen, puzzels oplossen en schrikwekkende ontmoetingen met vijanden. Het verhaal is meeslepend en de graphics zijn indrukwekkend, waardoor je volledig wordt ondergedompeld in de angstaanjagende wereld. Overleef de gruwelen van Resident Evil Village en ontdek de waarheid achter de gebeurtenissen in dit spannende avontuur.

Celeste is een uitdagende platformer waarin je als Madeline een berg beklimt, terwijl je te maken krijgt met haar innerlijke demonen. De gameplay is strak en nauwkeurig, met vloeiende bewegingen en een reeks vaardigheden om te beheersen. Elk niveau is ontworpen met unieke obstakels en uitdagingen, waardoor je je vaardigheden voortdurend op de proef stelt. Het verhaal is ontroerend en zit vol met gedenkwaardige personages. Overwin de uitdagingen van Celeste en ontdek de kracht van doorzettingsvermogen en zelfacceptatie.

Hollow Knight is een sfeervolle metroidvania-game waarin je een naamloze ridder bestuurt die de diepten van het vervallen koninkrijk Hallownest verkent. De game combineert strakke platformactie met diepgaand verkennen en uitdagende gevechten tegen vijanden en eindbazen. De handgetekende graphics zijn prachtig en de soundtrack is meeslepend, wat bijdraagt aan de mysterieuze en sombere sfeer. Ontdek nieuwe vaardigheden, vind verborgen geheimen en ontrafel het verhaal van het koninkrijk en zijn inwoners. Hollow Knight is een meesterwerk van het metroidvania-genre en biedt uren aan boeiende gameplay.

Sekiro: Shadows Die Twice is een uitdagende actiegame van de makers van Dark Souls en Bloodborne. Je speelt als de ‘One-Armed Wolf’, een shinobi die wraak zoekt na de ontvoering van zijn meester. De gameplay is gericht op nauwkeurige gevechten, waarbij timing en ontwijken van cruciaal belang zijn. De game biedt een scala aan wapens en vaardigheden om te leren, waaronder een unieke prosthetische arm met verschillende hulpmiddelen. Verken het prachtige, door oorlog verscheurde Japan en neem het op tegen angstaanjagende vijanden en uitdagende eindbazen in dit meedogenloze avontuur.

Death Stranding is een unieke ervaring van Hideo Kojima, de maker van de Metal Gear-serie. Je speelt als Sam Porter Bridges, een koerier die probeert een versplinterde wereld te verbinden. De gameplay is gericht op het vervoeren van ladingen door een uitgestrekt, post-apocalyptisch landschap, waarbij je rekening moet houden met gewicht, balans en terrein. Het verhaal is intrigerend en zit vol met verrassende wendingen en memorabele personages. Death Stranding is een vernieuwende game die geduld en doorzettingsvermogen beloont.

Ori and the Will of the Wisps is een prachtige metroidvania-platformer en het vervolg op het succesvolle Ori and the Blind Forest. Je speelt als Ori, een kleine geest die op zoek is naar zijn verloren vriend. De game heeft verbeterde graphics en een uitgebreider vechtsysteem, met een scala aan nieuwe vaardigheden en wapens om te ontdekken. Verken een betoverende wereld, los uitdagende puzzels op en neem het op tegen indrukwekkende eindbazen. Ori and the Will of the Wisps is een aangrijpend avontuur met een hartverwarmend verhaal en adembenemende visuals.

Doom Eternal is een razendsnelle first-person shooter waarin je de rol van de Doom Slayer op je neemt, een onvermoeibare krijger die de demonische invasie van de aarde moet stoppen. De game bouwt voort op het succes van Doom (2016) en introduceert nieuwe wapens, vijanden en vaardigheden. De gameplay is intens en bloederig, met een sterke nadruk op snelheid en beweging. Verken gedetailleerde omgevingen, verzamel krachtige upgrades en neem het op tegen hordes demonen in dit adrenaline-pompende avontuur.

Ghost of Tsushima is een prachtig actie-avontuur dat zich afspeelt op het door oorlog verscheurde eiland Tsushima tijdens de Mongoolse invasie van Japan. Je speelt als Jin Sakai, een samoerai die zijn thuis moet beschermen en wraak moet nemen op de Mongoolse bezetters. De gameplay combineert zwaardvechten en stealth, met een focus op tactische gevechten en het gebruik van de omgeving. Verken een uitgestrekte open wereld, vol met prachtige landschappen en verborgen geheimen. Beleef het epische verhaal van Jin en vecht voor de vrijheid van Tsushima.

Disco Elysium is een unieke en baanbrekende RPG waarin je een detective speelt die probeert een moordzaak op te lossen terwijl hij worstelt met zijn eigen geheugenverlies en innerlijke demonen. De game heeft een complex en meeslepend verhaal, met een enorme hoeveelheid dialoogopties en keuzes die de loop van het verhaal en de ontwikkeling van je personage beïnvloeden. De gameplay is gericht op onderzoek, gesprekken en het oplossen van puzzels, met een diepgaand vaardigheidssysteem dat je toelaat om je detective op verschillende manieren te ontwikkelen. Disco Elysium is een meesterwerk van interactieve verhalen en een must-play voor liefhebbers van diepgaande verhalen en complexe personages.

Outer Wilds is een unieke en meeslepende exploratiegame waarin je een ruimtereiziger speelt die vastzit in een eindeloze tijdlus. Je hebt slechts 22 minuten om een mysterieus zonnestelsel te verkennen voordat de zon explodeert en de tijd opnieuw begint. De game moedigt je aan om te experimenteren, te observeren en te leren, met een nadruk op het ontdekken van verborgen geheimen en het ontrafelen van de mysteries van het zonnestelsel. Outer Wilds is een fascinerend avontuur vol verwondering en ontdekking dat je steeds opnieuw wilt beleven.

Return of the Obra Dinn is een unieke en intrigerende puzzelgame waarin je een verzekeringsinspecteur speelt die het mysterie van het verdwenen schip Obra Dinn moet oplossen. Met behulp van een magisch zakhorloge kun je de laatste momenten van de bemanning herbeleven en hun lot ontrafelen. De game heeft een opvallende visuele stijl die doet denken aan oude computerspellen en een boeiend verhaal dat langzaam wordt onthuld naarmate je meer ontdekt. Gebruik je deductieve vaardigheden en onthul het lot van de Obra Dinn in dit unieke en meeslepende avontuur.

Titanfall 2 is een spectaculaire first-person shooter met een verrassend diepgaand verhaal en een verslavende multiplayer-modus. Je speelt als Jack Cooper, een soldaat die onverwacht wordt gekoppeld aan een geavanceerde gevechtsrobot genaamd BT-7274. De gameplay is snel en soepel, met een focus op mobiliteit en verticale gevechten. Het singleplayer-verhaal is boeiend, met inventieve levelontwerpen en memorabele momenten, terwijl de multiplayer biedt een scala aan modi en aanpassingsmogelijkheden. Stap in de cockpit van je Titan en ervaar de opwinding van Titanfall 2.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is een intense en meeslepende actie-avonturengame waarin je een Keltische krijger speelt die worstelt met psychische problemen. De game biedt een diepgaand verhaal, prachtige graphics en een uniek vechtsysteem dat psychologische horror en realiteit vermengt. Verken de nachtmerrieachtige wereld van Senua en neem het op tegen angstaanjagende vijanden en eindbazen. Hellblade: Senua’s Sacrifice is een aangrijpende en emotionele reis die je niet snel zult vergeten.

Undertale is een charmante en onconventionele RPG waarin je speelt als een kind dat in een ondergrondse wereld vol monsters is gevallen. De game onderscheidt zich door zijn unieke gevechtssysteem, waarbij je vijanden kunt verslaan door hun aanvallen te ontwijken en vriendschap met hen te sluiten. Het verhaal is hartverwarmend en zit vol humor, met gedenkwaardige personages en verrassende wendingen. De keuzes die je maakt, beïnvloeden de loop van het verhaal en leiden tot verschillende eindes. Beleef het hartveroverende avontuur van Undertale en ontdek de ware betekenis van vriendschap en liefde.

You may also like